Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
426os
őstag
válasz
bandi0000
üzenetére
90-100nál sík úton, egyenletes tempónál nyugodtan rakhatod 6.ba, de ha gyorsítani kell, érdemes lesz visszagangolni. Szvsz fogyasztásban nem fog érdemben hozni, ha felváltasz, így sok értelme nem hiszem hogy van. Amúgy az parádés fogyasztás, nekem a Golf +1 litert kér, bár mások a felhasználási körülmények.
Egyszer poénból megpróbáltam úgy használni az autót, ahogy a váltási segéd kéri, de nem igazán tűnt komfortosnak, hogy 1200as fordulaton akart haladni
-
426os
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ez a drámaiság tök jó arra, hogy hozzászokj a hibajelzésekhez, aztán ha valami komolyabb kínja van, akkor is csak legyint az ember, hogy áá, biztos csak a szokásos hiszti
-
426os
őstag
válasz
Corsa02
üzenetére
Gyenge akksi:
Most hétvégén láttam először, hogy kiírta a kocsi a gyenge akksira figyelmeztetést és hogy menni kéne vele, hogy töltődjön. Kicsit többet matattam gyújtáson (megkapta az egyetlen számomra hiányzó extrát végre, az elektromosan behajló tükröket), meg 2x rövid időre be volt indítva, hogy arrébb álljak. Felraktam töltőre fél napra, nem is volt gond azóta. Lehet, hogy idén már tényleg akksit cserélek (novemberben lesz 7 éves).
Amúgy most már összeállt a fejemben, hogyan jelzi a Golf a gyengélkedő akksit (alacsony feszt).
1. szint: indításkor manőverező fék nem elérhető
2. szint: Klíma funkció korlátozás (mondjuk ezt csak obdelevennel vettem észre, mert amúgy is OFFon volt a klíma)
3. szint: sárga hibajel, kiírja, hogy 12v akksi alacsony feszültség, menj az autóval -
426os
őstag
válasz
Corsa02
üzenetére
Itt a videóhoz tartozó blogbejegyzés is, kicsit bővebbre eresztve.
Valósznűleg te úgy vezetsz, mint ahogy a VAGos mérnökök megálmodták. Oh wait....![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én világ életemben (főleg benzinesekkel) úgy indultam, hogy már nyomtam a gázt is miközben elkezdtem csúsztatni a kuplungot, igaz jóval "analógabb" autóim voltak előtte. Most, hogy ezt megváltoztattam, már nem tapasztalatom a kengurut. Nekem logikus magyarázatnak tűnik és így érthető, hogy DSG-s autóknál miért nem jelentkezik. Ettől függetlenül én azt gondolom, ez továbbra is egy bug, aminek nem így kéne működni, de legalább van rá élhető, működő walkaround. -
426os
őstag
OBDeleven mutatja, ha van frissebb. Frissíteni csak a márkaker fogja tudni (de legalábbis te otthon nem), de nem egy nagy összeg, csak explicit mondani kell, hogy mit akarsz és nem hagyni, hogy lerázzanak valami kamu dumával (ha már biztosra tudod, hogy nem a legfrisebb sw van az autón).
Egyébként nekem a DPCA az kenguruzott picit a legfrisebb sw-el is. Kövérebb gázzal nem csinálta, így eddig ez volt megoldásom. Aztán nemrég szembejött ez a videó és elkezdtem alkalmazni amit a figura ajánl. Indulás gáz nélkül, csak kupplunggal és csak kicsit később lépek a gázra. Nehezemre esik elhinni, hogy tényleg ez a VW szerinti elindulási technika, de egyelőre vissza kell igazoljam a videóban elhangzottakat.Corsa, kíváncsi lennék a te véleményedre is.
-
426os
őstag
válasz
JHONNY 79
üzenetére
Szerintem kicsit mintha lejjebb lenne, de ebből a szögből nem látszik jól. Hétvégén, ha eszemben lesz, csinálok képet az újról.
Inkább azt mondanám amúgy, hogy hagyatkozz kicsit a kezedre, füledre. Ha bemelegszik a motor, akkor nem nagyon kellene érezned semmilyen vibrációt. Jó referenciapontok: kormány, váltógomb, ajtóbehúzók. -
426os
őstag
válasz
gyulaszu
üzenetére
Nem érzem egyelőre szükségét másik cseréjének. Ezen az oldalon van a motor (másikon a váltó), így ez van leginkább kitéve terhelésnek ebből a szempontból. Felesleges lenne őket cserélni szvsz, ha jók. Persze, ha maximalista vagy, akkor mehetnek egyszerre, csak az sokkal több meló és költség. Volt egy régi cimborám, aki x évente rutinszerűen cserélte az összeset, kb mint más az olajat. Kicsit overkill volt (nem VAG autó volt).
-
426os
őstag
válasz
6030D
üzenetére
Rosszul emlékeztem, Tiktok volt: [link]
Nálam ez nem függött a domborzati viszonyoktól.
Corsa02: végül értettek a szóból is, csak nyomatékosítani kellett az igényemet. A szerviz tulaja amúgy korrekt srác, ők annyit hibáztak, hogy nem gyanakodtak mikor más cikkszámot kaptak, mert eddig még nem volt gondjuk a beszállítóval (vagy nem derült ki). Pedig már rákészültem, hogy három árajánlatot tolok az orruk alá 3 országból (köztük a legközelebbi random márkakerből is), hogy a korrekt cikkszám létezik és 1 napon belül elérhető
-
426os
őstag
válasz
Corsa02
üzenetére
Motortartó bak: cserélve, végre bent az új, gyári, JÓ alkatrész.
Kicsit hosszabban, ha nem akarja valaki visszakattintgatni az előzményeket:
Szóval gyanús volt nekem, hogy kicsit több vibrációt tapasztalok, mint kéne, szerintem mikor megvettem az autót 2 éve, nem ilyen volt. Nem is egyik napról a másikra lett rosszabb, hanem szépen lassan, fokozatosan, emiatt kvázi hozzászoktunk nem volt annyira feltűnő.
Az esedékes műszakival egybekötve kértem a helyi szervizt, hogy cseréljék ki a kérdéses bakot. Ki is lett cserélve, 2x is :D A szerviz beszálltója benézett valamit és a 3 hengeres 1.0TSI bakját küldte először, amit a srácok kérdés és gyanakvás nélkül be is szereltek, én meg már csak itthon vettem észre, hogy nem stimmel a rajta lévő cikkszám. Jó pár levélváltás és telefonhívás után sikerült meggyőzni őket arról, hogy ez nem az én autómhoz való bak, de végül el lett ismerve a hiba és 2 nap múlva soron kívül kicserélték a jó alkatrészre (egy ingyen autómosással, meg sok szabadkozással, bocsánatkéréssel egybekötve).
A lényeg: Az autót, mintha kicserélték volna, újra új autó feelingje van. Alapjáraton (minimális melegedés után) sehol semmi vibrációt nem tapasztalni. Emellett csendesebb lett az autó minden fordulatszám tartományban (pályatempónál pl teljesen eltűnt a motorhang, a régi bakkal kicsit hallatszott a motor) és sokkal simábbak lettek a váltások is (manuális az autó), nem mocorog annyit a motor terhelésváltásnál, mint előtte. Ez főleg egyesben, induláskor vagy gázelvétel-adás közben volt elég rossz a régi bakkal, eléggé kellett figyelni a kuplungkezelésre, hogy ne bólogasson az autó. Nagyon örülök, hogy szembejött az a fb videó annó és ennek hatására elkezdtem a témával foglalkozni.
Érdekesség, hogy az 1.0TSI bakjával is csendesebb volt az autó, a motor is feszesebben állt, de azzal megjelent egy magasabbb frekvenciájú vibráció, ami hidegen-melegen, mindig érezhető volt. Ez tök jól mutatja, hogy mennyire számít a bakok hangolása és hiába néznek ki ugyanúgy kívülről, nem csereszabatosak.
Egyik előző autómnál (Fiat Bravo T-jet) is kellett cserélni ugyanezt a hidrós bakot, ott is ugyanez volt a helyzet: erős vibráció, pedig a bakon nem volt nyoma olajfolyásnak. Csere után az is teljesen más autó lett. Én ezek után megkockáztatom, hogy ezek a bakok sokkal csakrabban mennek tönkre, mint az a köztudatban él, csak az emberekenek nem tűnik fel.
Mégegyszer hatalmas köszönet Corsanak a rossz cikkszámmal kapcsolatos gyanúm igazolásáért, illetve a megerősítésért, hogy a kívánt cikkszám létezik (a beszállító először azzal hárított, hogy az autómba való cikkszám már nem elérhető és a másik a helyettesító alkatrész). A segítséged nélkül lehet, hogy 1.0TSI bakkal használnám most az autót és nagyon csalódott lennék :D
Én javaslom mindenkinek, hogy szemrevételezze a kérdéses bakot, ha kellemetlen vibrációt tapasztal. Ha meg van ülve, mint az enyém, akkor csere. Biztos vagyok benne, hogy ennek a baknak a kezdődő vagy fennálló hibája is közrejátszik a 2 hengeres módban jelentkező kellemetlen rezgések megjelenésében.
A bak maga kb €150-170 (MO-n picit drágább), cseréje normaidő szerint kb 1 óra. Összességében nem egy nagy kiadás. Én a csavarjait is cseréltettem, mert nem nagy tétel, de elvileg nem kell.
Kereshetőség miatt: Golf 7.5 1.5 TSI DPCA 2019.11, 73e km -
426os
őstag
válasz
Emunem
üzenetére
Tök sok autóhoz lehet kapni FitCamX (vagy ugyanazt noname kivitelben) kamerát, ami típusspeficikus kialakítású és a tükörnél lévő szenzorsziget házába integrálódik. Akartam is a Golfba, de ehhez a felszereltséghez, ami nekem van pont nem jó sajnos egyik verzió sem. A Hátsó kameráját nem tudod elrejteni, de az elsőt aránylag nehéz kiszúrni nem szakavatott szemnek.
-
426os
őstag
válasz
bnorci71
üzenetére
A középen menők nagyon tudnak bosszantani, amikor a külső üres...
Általában én is balra indexel jelzem, hogy mennék, úgy gondolom ez egy udvariasabb és kevésbé agresszív jelzés, mint a villogás. Általában működik, de van, hogy rászoktam villantani is egyet, ha nem vesz észre. Hozzáteszem, hogy ha épp előzésben van előttem valaki, vagy nincs hova behúzódnia, sosem villogom le, max ha nagyon indokolatlanul lassan megy. Aki csak szimplán kintfelejtette magát az általában az indexre vagy már anélkül is lehúzódik.
Aztán átérek a határon, felmegyek egy magyar autópályára és teljesen mindegy mennyivel megyek, letudok-e húzódni vagy sem, mindig 10 centire van valaki mögöttem és vadul villog... -
426os
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Na, én meg Eagle F1-et (Asy 6) vettem, mert adatlap és review-k alapján csendes.
Most már méginkább kíváncsi vagyok milyen lesz az előző nyáriakhoz (Dunlop Sportmaxx RT2) és az új téliekhez (Dunlop Winter Sport 5) képest. -
426os
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
+1
Ha nem akartam volna annyira manuális, 150 lovas 1.5 TSI-t, sokkal hamarabb, olcsóbban, közelebb is találtam volna dízelt....Vagy esetleg TSI-t DSG-vel. Meglátjuk majd eladásnál is ilyen nehéz dolgom lesz-e. -
426os
őstag
Golf 7.5-nél sebességfüggő a manőverező fék. A kombinak elég nagy a hátsó túlnyúlása, bizonyos helyeken, ha egy huppanón kell áttolatnom (pl régi kapubeállók), ahol kb mm-ek vannak az autó sarka és a föld között, vagy nagyon koppra parkolnék, ott azzal tudok játszani, hogy nagyon lassan tolatok. Akkor nem satuzik, egyébként igen. Ezt a manőverező féket ki is lehetne kapcsolni, csak el van dugva a menüben. Egyébként meg hasznos dolog.
-
426os
őstag
válasz
exoduss
üzenetére
Szerintem ez cserés. Alternatívaként talán megoldható valamilyen kütyüvel is, de érdemes lenne konzultálnod a lehetőségekről valamelyik ezzel foglalkozó szakival.
Egyébként én annyira nem szomorkodnék ezen, szvsz a Golf kijelzője túl alacsonyan van. Nekem nagyon kiesik a látómezőmből, így nem használom navira. Sőt, mióta a waze nem hajlandó a telefon képernyőjén futni, miközben az AA használatban van, egyáltalán nem használok telefontükrözést (előtte Spotify ment rajta, közben Waze a telón). -
426os
őstag
válasz
bandi0000
üzenetére
A műanyag szokott engedni, sajnos tapasztalatból mondom. Várom is mikor kapom úgy vissza az autót, hogy el van törve. Amúgy az ék alakú bevágásos pogácsával csak óvatosan, mert az is meg tudja sérteni az alvázvédelmet (ledörzsölheti az emelési pont oldaláról). Én sima lapos felületű pogácsával emelem, az a legegyszerűbb. A legtöbb műhelyben is így teszik.
-
426os
őstag
válasz
gippazoid
üzenetére
A fütyülős alapjárat nem tudom mi, én nem tapasztalok semmi ilyesmit. Van egy sipolása valamelyik komponensnek a motortérben, de az már gyújtás ráadás után is van. Motor mellett nem nagyon hallani. Ha alapjárat ingadozás alatt 2-300rpm-nyi ugrásokat értesz, akkor az sanszosan sw hiba. Enyém is csinálta hidegindítás után, de sw frissítés megszüntette teljesen.
-
426os
őstag
válasz
lalibatyo
üzenetére
Kis túlzással élve soha többé nem lesz ilyen jó akksid. Ne bántsd, amíg jól működik.
Enyémben is 2019.11 óta a gyári MOLL EFB akksi van, kicsit ridegebb körülmények között használva. Kutya baja. (zsebbikát én is vettem tavaly, eddig csak kempingezéskor használtam mobilt tölteni) -
426os
őstag
válasz
lalibatyo
üzenetére
Én ha tehetem előnyben részesítem parkolásnál az Alfák és régebbi, de szép állapotú BMW-k melletti helyeket, mert ezeket többnyire autószerető emberek veszik, akik talán(!) kicsit jobban figyelnek. De a parkoló végében álló autók mellé is szeretek állni, akik aztán tuti agyf@szt kapnak, hogy mindenkitől messze álltak, valaki meg csak melléjük állt egy koszos Golffal. De így legalább egy oldalról tuti biztonságban vagyok
-
426os
őstag
válasz
Tom1939
üzenetére
De miért gondolod, hogy te okosabb leszel egy szenzort lehúzva (ami egy csomó dolgot befolyásol majd az elektronikák működésében), mint egy egész mérnökcsapat, aki megtervezte a rendszert? Nem tudom mennyivel komplikáltabb az energiamenedzsmentje egy mostani 1.5 eTsi-nek, mint az én nem hibrid 1.5-ömnek, de ez enyémben még minden gyári (6,5 éves EFB akksi). Egyedül az start-stop van deaktiválva (nyomógombon keresztül, minden indításkor), illetve időnként, ha matatok az autó körül (pl takarítom), akkor felteszem töltőre kicsit kompenzálva a rövidtávon használatot. Eszembe nem jutna lehúzni róla az EBS-t és úgy járni. Ez kb "az öntsünk vastagabb olajat a motorba, mert a 0w20 nem ken eléggé" kategória a szembemben...
-
426os
őstag
válasz
simonjoe
üzenetére
Persze láttunk, de ez nem nemzetfüggő.
Egyébként ennek is meg van a pszichológiája és kár kiakadni rajta. Minél jobb anyagi helyzetben van valaki, annál nagyobb a valószínűsége, hogy az autó is csak egy használati tárgy számára, amit x évente cserél és különösebb érzelmek nem fűzik hozzá. Van más hobbija, életcélja. Én sem babusgatom a vízforralómat, mosógépemet, csak használom, amíg működik. Alap karbantartásokat megkapják, aztán ennyi. Másnak az autó ugyanezt a szerepet tölti be, mi, autószerető emberek meg csak szörnyülködünk a hanyagságukon. Közben a mosógép fanatikusok meg ugyanúgy lenéznek minket
-
426os
őstag
válasz
dellfanboy
üzenetére
+1
jó szerelő mindenhol van, csak van ahol nagyon sokba kerül. A szakadt autókkal meg nem oda mennek, hanem az olcsót keresik és végül Romeonál landolnak... Aztán lehet fikázni milyen igénytelenek a finnek, de élek a gyanúval, hogy ők is pont úgy állnak az autókhoz, mint bármelyik másik nemzet
-
426os
őstag
válasz
Corsa02
üzenetére
Tudtam, hogy úgysem bírod ki
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Valahol valamilyen szinten amúgy tisztelem a srácot (az önbizalmát és az őszinteségét legalábbis), de nem gondolom, hogy a reputációjának jót tesz az, hogy videóra veszi a munkáját. Spoiler: csak akkut töltött és elküldte gázoshoz a tulajt. -
426os
őstag
Muszáj voltam rákattintatni a videóra, mert a címe alapján érdekesnek ígérkezett: [470 Ekm, 41 hibakód Skoda Octavia 1.5 TSI] (Pisti szerel)
A nagy részét átpörgettem, mert borzasztó tájékozatlanságtól szenved (Corsanak és szakmabelieknek csak erős nyugtató mellett ajánlom), de a 470e futott km megsüvegelendő. Kíváncsi lennék milyen és mekkora javítások lehettek rajta ezidő alatt. -
426os
őstag
válasz
Corsa02
üzenetére
Köszi neked is a visszajelzést. Akkor csak volt valami abban a múltkor linkelt videóban (talán NSZ volt) és mégis szeretnek tönkremenni. Sunyi hiba egyébként, mert nem egyik napról a másikra ment ez sem tönkre és szerintem az átlag embernek nem is tűnik fel, ahogy lassan megváltozik az autó karakterisztikája. Nekem is csak gyanús volt, hogy mintha korábban kevesebb vibráció lett volna, illetve az a videó triggerelt be igazán.
Esetleg, leokéznád, hogy jók-e ezek a cikkszámok? Illetve meghúzási nyomatékot azt így elsőre nem találtam a csavarokra.

-
426os
őstag
válasz
Lacess
üzenetére
Köszi. A csavarok mindenképpen cserések, nem kérdés. Etka szerint az enyémben is már a vastagabb van, hosszabb csavarral (DPCA motorkód azt kapta, DADA még nem).
Még megvárom Corsa visszajelzését is, aztán lehet az áprilisi műszakira beidőzítem ezt is, mert nem biztos, hogy van kedvem vele itthon szívni (nem tűnik nehéznek, de 2x emelni, motort támasztani csápos nélkül nincs kedvem).@Fandango
és akkor most a fél topik nekiáll bakot cserélgetni
-
426os
őstag
válasz
426os
üzenetére
Ma rákukkantottam a tartóbakra. Folyást nem látok mellette, de az állása a szememnek furcsa, mintha meg lenne ülve. De az is lehet, hogy jó, nehéz eldönteni. Nem nagyon találok a neten ebből a pozícióból képet az újról. Szerintetek? [kép] Bocs a képminőségért, nincs jó helyen.
-
426os
őstag
válasz
bandi0000
üzenetére
Ahogy outsiders írja, ezt simán meg tudod csinálni otthon is.
Kell az anyag, taperolóhenger, pár pótpatent, mert 1-2 biztos törni fog (patentcentrum.hu gyárit elfogadható áron) meg egy kis kézügyesség. Egy hétvégi napot rászánsz és kényelmesen megcsinálod. YT televan tutoriálokkkal az ajtókárpit szereléséről.Tudok adni kontaktot, aki Unix/bárdi kedvezményes áron be tudja szerezni a gyári alkatrészeket 1-2 nap alatt. Szombathelyi, de postáz is, megbízható.
-
426os
őstag
én A Golfnál ragasztottam plusz rezgéscsillapító lapot a kerékdob fém részére, illetve hátul zajcsillapító szivacsot a műanyagra (hasonlóan ahogy a gyári is van az elsőn).
Elöl ülve ez sok változást nem hozott, hátul viszont párom szerint kicsit csendesebb lett.
Ami többet számított az az ajtók szigetelése (Golf esetén az első ajtók is nagyvonalúbb szigetelést kaptak gyárilag, mint a hátsók). -
426os
őstag
válasz
No.01
üzenetére
2019-ben volt frissítés, onnantól van nagyobb akksi (Citigoban és Mii-ben is). Én azt venném mindenképpen. Mikor még Budapesten éltem, sokat használtam őket, szerintem nagyon jó kis kocsik helyben szaladgálni. Mostanában betettem őket a kereséseim közé, mert ha úgy alakul, hogy vennénk 2. autót, elég esélyes befutó lenne.
Facelift vs. nem Facelift: [link]
Amire érdemes figyelni vásárláskor, hogy legyen benne szélvédőfűtés, nagyon hasznos és hálás extra (meg persze ülésfűtés). Középkonzolon a kijelző mellett van a gombja, könnyen felismerhető, hogy van-e vagy nincs. -
426os
őstag
válasz
bandi0000
üzenetére
Ha utána kitudod szárítani, szellős száraz helyen áll az autó, akkor szvsz óvatosan ki lehet csapatni. Én alapvetően egy kézi pumpás tartályos mosóval csinálnám, illetve csináltam is.
Emelő +1. Szerezz be egy krokodilt. Egyszerűbb és biztonságosabb is. Ezen kívül a leszedett kereket vagy valami egyéb lapos dolgot érdemes mellé rakni a küszöb alá.
-
426os
őstag
TFSI FB csoportban van egy kifeküdt 1.5 TSI, már megy a 0w20-al megölöd meg a mind sz@r mantra. Ettől függetlenül érdekes téma, hogy mi okozhat ilyen jellegű hengerkopást (ha esetleg járt ott valaki is látta képet).
-
426os
őstag
válasz
Corsa02
üzenetére
Majd megvizslatom, de legutóbb olajcserekor csáposon nem láttam sehol semmi folyást (kifejezetten a bakot nem néztem).
Ex T-jet autómnál ugyanez a bak típushiba volt, erős vibráció volt a tünete, de az 10 éves volt.
Ültem ma céges FL Passat B8-ban (2.0TDI), pár éves, km-t nem figyeltem, de elvileg nem olyan sok van benne. Az hidegen beindítva durván traktor volt a Golfhoz képest, szóval nem hiszem, hogy nagy gond van nálam
-
426os
őstag
válasz
norrberth
üzenetére
A videóban említi a tartóbakot, mint gyakori hiba. Kicsit gyanús nekem, hogy az enyém sem tökéletes (ez mondjuk megmagyarázná miért zavart jobban a 2 hengerezés, mint másokat). Erről esetleg elérhető több infó? Corsa esetleg, te tudsz referenciapontot adni? Csere mennyire macera? Én direkt kértem a szerelőt, aki cserélte a váltóolajat, hogy ezekre is nézzen rá, de szerintük minden okés. Mivel nem VAGra specializálódtak és több régebbi autót látnak, mint újat, így még mindig mostoszkál bennem a gondolat, hogy ez lehet nálam sem 100as.
-
426os
őstag
válasz
fogkefe21
üzenetére
5-6 évet szoktak mondani, ha jól emlékszem. Én 6 éves korában kb 60knál cseréltettem, a színe rendben volt. Márkaszerviz szerint felesleges volt, mert nincs rá előírva csereperiódus, de szerintem már aktuális volt. Nem tudom, hogy a km számít-e, kövi 5 évben nem tervezek hozzányúlni (most többet megy az autó, mint az első 5 évben).
-
426os
őstag
válasz
norrberth
üzenetére
Első dolgom volt ezt kukázni, mikor megvettem az autót. Kollégámnak márkakerben vették le, szintén G7-ről. Nála csak szimplán elnyalódott 10+ év alatt...
Semmi értelme ezeknek, aki kereket akar lopni (ha még van ilyen egyáltalán), annak úgyis van készlete. Aliexpressen is van fillérekért. -
426os
őstag
válasz
bandi0000
üzenetére
Biocid klímabomba. Én évente 2x használom, szezon előtt és után. Ilyenkor pollenszűrőt is cserélek (km-től függetlenül). Ezen kívül a klímát használd automata módban (AC mindig on) és nem lesz gond sokáig.
Szerk. Mondjuk ennek akkor van értelme, ha viszonylag fiatal korától karban van tartva a klímarendszer. Ha esetleg már büdös, elhanyagolt, akkor ezzel csodát nem teszel, marad az ózon. Megelőzésnek jó.
-
426os
őstag
válasz
vlevi
üzenetére
Nagyon leegyszerűstve "becsapod" az EBS-t, ha nem rajta keresztül kapja az akku a töltést és fals adatokkal fog számolni a rendszer. Elég összetett a modern autók energiamanagement-je, ez az szenzor hivatott pontosan nyomonkövetni az akku állapotát, ami fontos infó a rendszernek. Nagy dráma nem történik, ha közvetlenül az akkut töltöd, de nem lesz jótékony hatással az élettartamára. Ugyanezen okból kell adaptálni az új akkut is csere után. Még egy kis PR szöveg angolul a Bosch EBS-éről.
-
-
426os
őstag
válasz
Corsa02
üzenetére
Lehet kérdeztem már, de nem rémlik válasz: van arra valami "mentsége" a VAG-nak, hogy miért csak 50 fok felett írja ki az olajhőmérsékletet? Még sosem néztem, de élő adatokban biztos látszik, ha annál hidegebb is. Ha már kirakom a kijelzőre, miért nem láthatom 50 fok alatt?
-
426os
őstag
válasz
MunezXBK
üzenetére
Gondolom az újabb platformon nem fárasztja a technika ilyen részletes infókkal a usert
Persze továbbra is csak tippeltem, de igazából ugyanaz történt, mint a Te esetedben is végeredményként.
Én eddig még csak "nem aktív" Stop-start rendszer ikont láttam a Golfon, üzenetet még nem. -
426os
őstag
válasz
simonjoe
üzenetére
Nekem is ilyen kézzel-lábbal hajtós gyári horgom van a Golfon. Első tulaj húzott vele párszor utánfutót, így kicsit rozsdásodott már, ahol lekopott a fejről a festék. Én csak bringaszállítót szoktam rátenni, úgyhogy a rozsdát kicsit lecsiszoltam, aztán lefújtam hammerite-al. Majd ha megint rozsdás lesz, megismétlem, de nem hiszem, hogy kellenei fog, mert a bringaszállító nem bántja úgy a festéket. Ez csak szorítja a gömböt, nem csiszolja. Egyébként ha nem használod, nem fog rohadni, ha használod, akkor meg úgyis lekopik a rozsda minden futózáskor. Elrohadni úgysem fog, látszani meg nem látszik, ha be van hajtva. Ha futózol, akkor mehet rá zsír esetleg, de bringaszállító alá nem javaslom.
-
426os
őstag
Ma reggel -20 fok volt, el is morzsoltam egy könnycseppet a Golfért. Pöcc-röff indult, de érződőtt váltón, kormányon, mindenen, hogy nem őszinte a mosolya ebben a hidegben. Nyikorgott a kuplungpedálom is
Amikorra az olaj már 50fok körül szokott járni, ott ma még a vízhőfok mutató is éppenhogy csak beállt középre. Most megint nagyon vágyom egy állófűtésre... -
426os
őstag
válasz
Corsa02
üzenetére
Én ma megint ilyen körülmények között jöttem le a hegyről motorfékezve. Még a víz sem melegedett fel, alig mozdult meg a mutató. De lejönni csak le kell, helyben meg nagyon sokára melegedne fel... Legalább új az olaj, tegnapelőtt kapott most kivételesen Fuchs-ot.
Wintersport5-ök is jól vizsgáztak a hóban. [kép] -
426os
őstag
válasz
gyulaszu
üzenetére
Ugyanez nálam is. Ha kanyarodik a pálya, akkor az néha extra kihívás. 1,5 év alatt azért már kiismertem és tudom mikor kell gázt nyomni, illetve az ujjam is ráállt a gombnyomogatásra, de azért még most is előfordul 1-1 kisebb indokolatlan fékezés... Lehetne jobb is. Az az igazság, hogy összességében többet kell miatta gépészkednem, mint egy sima tempomattal. Nem értem, hogy miért nem hagyták meg a simát is mellé. Az újabbaknál benne van, legrosszabb esetben is csak engedélyezni kell kódolással.
-
426os
őstag
válasz
gyulaszu
üzenetére
A tiedben még nem lehet átállítani, csak az újabb modellekben. Itt vagy ACC van vagy sima tempomat vagy semmi. Ha ACC van, akkor nem tudod sima tempomatként használni. A központi kijelzőn tudod kicsit finomhangolni, de alapvetően nem működik tökéletesen, picit bele kell nyúlkálni mindig (nekem pl, amikor utolérek valakit, akkor ahelyett, hogy "rágurítaná", megy a beállított távolságig, aztán fékezve veszi fel a sebességét a másik autónak, ezért én ilyenkor mindig deaktiválom, hogy guruljon kicsit, aztán visszakapcsolom)
-
426os
őstag
válasz
bandi0000
üzenetére
Nekem ilyen van bent, még az előző tulaj rakta be miután járt nála a kis dög. Hogy mennyire hatásos, nem tudom, az előző autómban nem volt és azt sem ették meg itt. Ennek ellenére macska nyomokat szoktam látni a kocsin, meg a mellette lakó tyúkok sem panaszkodnak
Lehet már nem is működik. -
426os
őstag
válasz
Lacess
üzenetére
Köszi, ez volt az, amit próbáltam, csak nem találtam meg a screenshotot. Átállítottam korábban, de semmi nem változott. Lehet, hogy kellene utána egy gyári beállítások visszaállítása? Pl a komfortindex hányat villogjon állítása után kellett. Lehet rápróbálok majd a napokban.
Corsa: többször volt olyan, hogy megálltunk, anya hátul gyereket igazgatott, én közben kiszálltam-beszálltam, ilyenkor nem hagyom végig gyújtáson, mert minek. De közben néha akad igény az ablakok mozgatására. Oneclick appokat nem szeretem, mert nem látom pontosan mit csinál...
-
426os
őstag
válasz
Corsa02
üzenetére
A gyújtás nélküli ablakemelőt nem tudja esetleg valaki, hogy Golf 7.5ön hogyan kellene kódolni? Próbáltam, de nem nem működött (próbálom visszakeresni a tutorialt, ami alapján csináltam). Néha jól jönne. Gondolom ez csak addig működne, amíg nincs az autó bezárva, ugye?
-
426os
őstag
válasz
Szada85
üzenetére
Én is Leont vettem volna, összességében jobban tetszik a design, meg alapból jobban felszereltebbek, ahogy írod, de végül Golfot találtam megfelelő paraméterekkel. Mondjuk kombiban jobb a Golf a meredekebb hátsó ablak miatt. Leonnal párszor bajban lettem volna mikor plafonig pakoltam a cuccainkat. Bár ha egy Multivanünk, a család azt is telepakolná....
Titkos szivem csücske a Leon Xperience valami TSI-vel. Ritka, főleg benzinben, manuál váltóval, elsőkerekes meg talán nem is volt belőle. Egy dízelt láttam pont ma élőben is. Menő.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Nintendo Switch 2
- Horgász topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Független / 12Hó Garancia / Akku: 100% / Kijelző utángyártott
- Apple iPhone 15 Pro 256GB Új akku 12hó jótállás!
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Új Lenovo 14.5 Yoga Slim Pro 7 IPS 2.5K 90Hz Ryzen7 7840HS 32GB 512GB RadeonT 780M Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)