Hirdetés
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tasiadam
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Benne. Majd az asszony dont, csak ez van kozel es nem kell szabit kivegyek, hogy elvigyem.
A sajatomra is kerek ajanlatot, de azt mashonnan is -
Sza_Sa
senior tag
Nincs köztetek szegedi?
Előzetesen kellene csekkolni egy autót, hogy ne fussak lyukra.
Semmi extra, elég lenne az esztétikát nézni, elemek hogy állnak, fényezés állapota, beltér, esetleg festékréteg. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Orulj neki. Ezt a kocsit sem fogom szeretni mint az elozot. De itt is ugyanaz van: egy sokkal jobb autobol atulve magasan van a lec.
-
Nem egészen, random webshop.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Thx! Fsze, kell ezt is ennyire bonyolitani. Regen vt ra dedikalt gomb...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter
üzenetére
T22 1.6i manual.
-
=WiNTeR=
senior tag
Hűtőfolyadékos kérdésem lenne, miszerint ez a szint napok óta hidegben állva mennyire normális? Még márciusban lett kicserélve a szilikátos tartály és nulláról feltöltve max szintig a folyadék. Hol kéne látnom, ha ereszt vagy még mindig a levegő dolgozza ki magát?
-
válasz
norrberth
üzenetére
Tőled nem is vártam mást!
No, ezt írja a passzus:
"Ha az olajszintet meleg motornál ellenőrzi, akkor állítsa le a motort és várjon néhány percet, hogy az olaj visszafolyhasson az olajteknőbe. Hideg motornál az olajszint azonnal ellenőrizhető."
3.3 Tanácsok és tennivalók - kék füzet.
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
...a Micimackós? Azt, hogy elfogyott a méz!
Ez jó ötlet, megnézem.
(ha van benne erre utalás) -
Ha már olaj és szint. Mikor érdemes az olajszintet ellenőrizni (analóg pálcás méregetős motoroknál)? Amikor egy hétig áll a gép a garázsban, vagy egy hosszabb út végesztével, leállítás után 10-15 perccel? Melyik módszer ad hiteles(ebb) eredményt?
-
molnarpeter
nagyúr
Automata? Olajszint jó volt előtte? Ismerős (500e km kategória) Avensis T25 kézije dobálta az ötödiket, bontott váltóból át lett rakva aztán kész, újonnan brutál ára van a váltó cuccoknak…
Ha már kuplung, a lendkerék (gyári) is elromlott, szereztem egytömegű készletet, néhány tízezer km-t futott újszerű Valeo, néhány tízezerért. Így kell kérem olcsón autózni
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Nálad meg netán válasz gomb nem lenni?
(Csak viccezem - amúgy szabályzat változott, nem kell egybe írni a különböző sorszáma hsz-ek válaszait) -
daniel2121
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Hűha ez nem volt olcsó főleg "csak" munkalapra. Mondjuk nem tudom mennyi egy C Zafira komplett kuplung anyagára,de mi nem régen cseréltünk egy Touranba komplett kuplungot kettőstömegűvel 370k-ért nettó.
-
IntelKiller7
nagyúr
Nalad nincs szerkesztes gomb?
-
Qru
MODERÁTOR
Uj Superb-ben hol/hogy kapcsolom be az autohold-ot? Most a kezit nyomkodom de gondolom van benne...
Viszont a S/S siman lelovi a motort amikor a viz meg 60 fokos sincs.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Amugy havernak a bugo Avensis valto segitetz a Xado adalek csak mondom.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Dsg-t? Azt ugyan nem... Max a nyomast tudod megnovelni, hogy ne csusszon meg a kuplung.
-
tasiadam
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
amúgy a mannol multi ATF jó hozzá a specifikáció alapján, de nyilván nem öntik bele, ha odamegyek 2 kannával, hogy nesztek, ezt kérem, vagy garitn em vállalnak hozzá
-
-
Ilyenekre nem adok, mert "kényszeresen" le van cserélve évente a motorolaj.
Összeöntöttek mindent és így születettek meg a pin... akarom mondani a Xado.
Xado találta fel a szintetikust.
-
-
tasiadam
veterán
adtak egy 10e ft-al kisebb árat, azt elfogadjuk a gari miatt, úgyhogy hamarosan (a héten kizárt
) viszem -
aktív tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nincs egyelőre különösebb véleményem róla azon kívül, amit te is leírtál. Nekem tavasz, nyár eleje környékén lesz aktuális, addig kell kitalálnom.
Viszont az említett szerviz átirányít mindenkit egy másik, szintén Motul gépes szervizbe, visszatérő ügyfelek elégedett szoktak lenni, panasz még nem volt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Viszont neked nem kell aggódnod, a Xado olaj amit vettél Pirosba az nem szintetikus.

-
tasiadam
veterán
válasz
bnorci71
üzenetére
Mert a friss olaj leoldhat belőle dolgokat, vagy nem ugyan olyan van benne. pl a BMW-be dexron6 való, anno dexron3 volt az előírt. Most ha lekapom és felöntöm, akkor az jó lesz?
A porke elküldte h milyen olaj való bele, és tök olcsó a mannol, azt is terveztem bele.
De egyébként betolthatom, hogy mindenféle szétszerelés nélkül leeresztem és felöntöm, de szerintem sokat nem ér az önmagában. Max ha pár ezer km mulva megismétlem -
bnorci71
addikt
válasz
tasiadam
üzenetére
De attól, hogy egy lyukon a váltó alján leengedem, felül vagy a lyukon keresztül meg visszatöltöm a fincsi tiszta friss olajat, miért indulna meg a retek?
A váltóban folyamatosan forog körbe-körbe az olaj és szűrik is közben.Az átmosásnál ha az nagyobb nyomáson történik ott megértem esetleg.
A gépet nem érdekli az autó értéke és a beletöltött olajat se. De egy próbát megér ha más nem a prémium anyagok helyett elég a standard előírt

-
tasiadam
veterán
Irok nekik valaszt, hogy az auto ertekehez kepest kicsit eros, es mi van ha nem akarok ennyire premium dolgokat
-
tasiadam
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Igen, amugy nem ez a valto alatta, de ugyan igy kell
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Pedig pont oda erősen javasolt, a kuplungoknál a súrlódó részeken azért szépen van melegedés, főleg ha vmi pöckölt gépről van szó. Az adalékolásnak köszönhetően nem igényel sűrűbb cserét mint a részszintetikus olajak.
-
Automata váltó esetén nem érzem az előrelépést, de lehet én tévedek, az biztos, hogy cserélni kell az olajtöltetet.
Jön az Észter alapú váltóolaj, ami jobb tulajdonsággokkal bír, de cserébe sűrűbben kell cserélni, mert nem bírja a hidegindításokat.22-es csapdájának érzem, de javítsatok ki.
-
válasz
tasiadam
üzenetére
Igen, azért az autó 10%+ rákölteni automata váltó olajcserére, elkérik a pénzt érte.
MeyleTV-s youtube videóban nem tűnik valami komplikáltnak, ha ugyanez a váltó van a Fabia-ban is.
-
bnorci71
addikt
válasz
focvis
üzenetére
jaaa nem tudtam, hogy 23éves ott nem kel már semmilyen papír
Tavaly második autónak vettünk egy Note-t 300eKm semmilyen szerviz papírja nem volt
otthon kérdeztem le a jszp-t is
csak pislogtam a sok műszakin 200eKm-ig taxi volt
de 10eKm-nél olajcsere előtt kihúzom a nívót és az olaj magáért beszél.
Magamnak nem tudok autót venni ezt már sokszor megállapítottam alapvető dolgokat nem nézek meg, míg ha valakinek el kel menni meg nézzni valamit mindent kiszúrok
tasiadam
ha eddig nem döglött meg az olajcsere után miért döglene
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Persze ásványi 10W40 menjen mindenbe a Ladánál is az vált be. Hagyjuk már...
Az észtert mint (motor)olaj alapolajat a kiváló alacsony- és magashőmérsékleti tulajdonságai miatt ajánlott. Valóban időben kell cserélni, mint minden más olajat is. -
válasz
tasiadam
üzenetére
Amennyire tudom!
- a házilagos / hagyományos szerelő által végzett olajcserénél csak kb. a fele jön le
- amennyi lejön, annyit kell visszatölteni
- ezt meg lehet csinálni 1-2-3-4 alkalommal, közben járatni kell / járni kell az autóval.A szintén olajkavarós Saabomban ezzel a módszerrel cserélte a Sziki-Car, és csak 1x. Azt mondták, ha nagyon akarom, a következő motorolajcserénél még egyszer elvégzik a váltóolajszervizt is. Nem aggódták túl a kérdést.
#224054 bnorci71: Egy ~23 éves Fabiáról beszélünk! Ne legyenek ekkora elvárásai a vevőnek.

-
tasiadam
veterán
-
bnorci71
addikt
válasz
focvis
üzenetére
"B" terv: youtube tutorial, sima házilagos olajcsere 2x.
kérdés eladáskor a vevő mit szól a pecsét hiányhoz a szervizkönyvbe, bár én a Scenicet úgy adtam el én magam írtam a szervizkönyvet minden számla megvolt az anyagokról sőt a tankolásokról is és akkor még egy füzetbe vezettem a tankolást/fogyasztást ma ezt már a spritmonitorra bízom.
Tudom mindkét szektának vannak hívei, de DSG-t miért mosni?
motort se mossuk leengedjük szűrőt cserélünk, feltöltjük a DSG-be is van szűrő.
A hagyományos kavaróst értem ott a töltet fele ha lejön a szűrő meg sokszor nem cserélhető. Vagy Aisin váltó Mazda6 leeresztő sincs rajta -
Valamelyik szerelős videóban mondták, hogy utcai autóban teljesen felesleges az Észter bázisú motorolaj, mert nem bírja a sok hidegindítást, az ilyen olajaknak az a lényege, hogy az extrém hőmérsékleteken is megfelelő viszkozású marad. Nem tudom, engem annyira nem győzött meg.
-
Asbee
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Felesleges a dsg-t mosni. Hacsak nem rakjátok a gépet a csomagtartóban és mentek vele közben egy fél órát.
Lejön belőle a rendesen az olaj, álló helyzetben járó motorral meg úgysem mossa a kritikus helyeket. -
tasiadam
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Premium szuro tomites nelkul nem kaphato, es a maxgear es a meyle is egy kutya. Az 8e valid ar.
Olaj: a mannolbol 4l 8e ft sincs tán.A munkadij oke, ha 3 orat elbarmolnak vele. De na. Attol meg sok.
-
tasiadam
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
2002 6Y AUA automata 75 lo
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Akkor Motult használnak. Nem rég jött ki a Motul Multi DCTF újabb verziója a MOTUL HIGH TORQUE DCTF.
Ha cseréltetsz akkor inkább az utóbbi legyen a kettő közül, mert az már full szintetikus (az előd az csak részszintetikus). De leginkább maradj a gyári olajnál.
-
ArthurShelby
addikt
Erre külön nem kérdeztem rá a munkafelvevőnél (így is szívattam kicsit, hogy ennyit keresgélt egyelőre fölöslegesen miattam). Specifikációnak megfelelő olaj, az biztos. Meg azt mondta, hogy most jött ki egy jobb specifikációjú olaj (eddig minden a rosszabbikkal volt), ami az erősebb autókhoz van, én elvileg pont határon vagyok a 150pacival. Ő a rosszabbikkal/olcsóbbikkal számolt. Talán zakli pakli 167ezer volt úgy.
-
aktív tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
A Motulnak van ilyen általad leírt automata gépe DSG olajcseréhez. Pár éve egész jó feltételekkel (természetesen olaj rendeléssel egybekötve) kínálták is szervizeknek. Legalábbis ahova járok, mesélték, de ők végül egyéb okból kihagyták.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Váltóhoz amúgy ez gyári olajjal van vagy Motul-al van vajon?
A felirat sem mérvadó, ahol mi voltunk ott is Motul felirat mindenhol a csávó meg a Castrolos hordóból pupmálta ki az olajat.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
focvis
üzenetére
Azt kérdeztem (mmint a dsg-hez).
Vagy a másik fajta módszerrel gondoltad? Az sztem ott nincsen (gondolom 1 féle technológia mellett kötelezik el magukat). Ha jól tudom a teljes öblítésesnél a hátrány a túl nagy nyomás (ami nem egészséges mondjuk a tömítéseknek). Viszont elvileg az autó saját pumpáját használják, ez megnyugtatott (talán akkor nem árt).A motul egyébként jó sok helyen ki volt írva... (gondolom a gép/olaj tőlük van)
Illetve azt is megtudtam, hogy a dq381 az poharas szűrős.
-
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
DSG-hez a normál olajcserét nem kérdezted esetleg?
-
ArthurShelby
addikt
válasz
tasiadam
üzenetére
Tegnap hoztam el a C zafirát kettőstömegű+kuplung+váltóbowden+sallangok (manuális váltóolaj, szimeringek...) cseréje. Az ár 891ezerről mérséklődött 831-re (10% alkatrész díj engedmény, és a munkadíj áfa nélkül). (Barátom rokonáé a szerviz).
Mivel a műhely főleg vw-re van beállva, kérdeztem, hogy mennyi lenne a golfon (dq381) a váltóolajcsere. Újabb gép (egyáltalán nem keveredik a régi-új olaj, teljesen kicseréli az olajat, cserébe több olaj kell, a kocsi saját pumpáját használja), az olaj a jobbik lenne (nagyobb nyírást bír, nemrég jött elvilev ki, és 150lóval pont határon vagyok, szóval lehetne a rosszabb olaj is).
Szóval a jobbik olajjal 180-200, a rosszabbikkal 160-180ezer.Egyébként tipik bosch szerviz. Volt mindenféle autó. Talán a vw csoporthoz jobban értenek, de nem voltak túl precízek (valami stekkert nem dugtak (jól?) össze, és nem volt se tolató kamera, se hátsó radar rükiben, nekem kellett szólni). Relatíve nevesek (nevet nem írok ki direkt). Ugye nem számlát kaptam, hanem csak munkalapot (mivel a munkadíj receptnélküli volt)
. -
válasz
tasiadam
üzenetére
Olajkavarós automataváltó (Volvo) átmosásos olajcseréjére 5 évvel ezelőtt fizettem 90-et (nettó). A 9 literből kiindulva, ez is átmosásos lehet. ("A" terv)
Kérdés, megéri-e? A Volvo estén nem éreztem szignifikáns változást, ha nem tervezel hosszútávon az autóval, én hagynám a fenébe ("C" terv)."B" terv: youtube tutorial, sima házilagos olajcsere 2x.
-
tasiadam
veterán
Na, kaptam arajanlatot a fabia automata olajcserejere.
Kicsit felsirtam
-
pepucs
tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Ismerős múlthéten vett egy patika 1.4 tsi 150 lovas kombi leont 3.4-ért

Az 5F csoportban 2 nappal később raktak ki 4.6m-ért egy régebbi és kevésbé felszereltet MERT HOGY MILYEN RITKA (WTF?!
)
Megnéztem decemberben 3db leont 140-150 lovas motorral 4m alatt. 2 törve volt, 1-nek a bele kilógott. Sopronban a 350k-t futott 125 lovas 2.4 pénzért komolyan mondom jobban egyben van mint ezek voltak. Pedig mobile-n vannak azért... Igazán hozhatnának be FR-eket. -
bnorci71
addikt
válasz
bnorci71
üzenetére
Elég sokat gugliztam ma a DPF nyomás érzékelő csere miatt, mert ugye az egyiknek a cikkszáma megsemmisült.
Vettem 2 bontottat, a másik csak egy kicsit volt megolvadva de biztos ami biztos alapon cserélni akartam azt is. Amikor a régiről húztam le a csövet sikerült eltörni, nem gond hisz úgy is kuka.
Ami teljesen megsemmisült azon a vásárolton rajta volt a cső, na mondom akkor ott nem is bántjuk nehogy eltörjem a fém csőről szedtem le inkább.
Aztán beépítéskor amikor dugtam fel a fém csőre a gumit sikerült eltörni az "újat is".
Este meg belebotlottam ebbe a reddit posztba a nagy keresgélésbe és jött a megvilágosodás. A hiba előtt 300-400Km volt nálam is vezérlés cserélve.
Corsa02 meg aki közelebb van a tűzhöz.
A reddit posztba említik hogy a VW már kiadott egy átdolgozott verziót.
Lehet erről valamit tudni? A jelenlegi cikkszáma 03L 906 051B látom létezik 03l 906 051D ez lenne az?a képet berakom újra, hogy miről is volt szó
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Yes, a termosztát + vízpumpa drágább kiadásban. Konkrétan ő lenne: [link].
Bizonyára, de nálam okosabbak majd mondják a tutit. -
ArthurShelby
addikt
válasz
pit stop
üzenetére
mert tartok tőle, hogy valamit olyan jól elrakok
Én egy hétvégén át kerestem a pénztárcám. Nem tudtam, hogy a szüleimnél, otthon, a munkahelyemen, vagy a csajnál hagytam (kerestem rajta is). A kocsiban is kerestem, végül csak ezért kiporszívóztam, hátha akkor megtalálom.
A porszívózásból hazafele úton világosodtam meg, hogy a könyöklőbe raktam

(mindenhol néztem, de valamiért ott nem, a kesztyűtartót pl darabokra szedtem kb)szerk: lassan lehet újra el kéne vesztenem a kocsiban a pénztárcám, hátha akkor kiporszívózom
-
válasz
imyourfriend
üzenetére
Nem bántam meg, de tudnék fejleszteni rajta apróságokat.
-
-
kazsolt
tag
sziasztok
Szerintetek ha 210e km-nél volt egy B8-as passatban vezérlés cserélve, az olajpumpa szíjat is cserélhette a márkaszervíz? vagy nem vonja maga után autómatikusan? fogalmam sincs mi az előírás erre náluk, -
Micsurin
nagyúr
válasz
focvis
üzenetére
Azt értem... de nézz rá az árakra, látszik a forint mennyire dübörög... Leont ~4 alatt nincs értelme még csak megfontolni sem. Mikor először említetted nekem féléve akkor 3,5-ből még tudtál választani valamit az alsó harmadból... most ~3,7 alatt nincs még a tesóktól sem, ennyiért még talán a Dányi TypeC-k se próbálkoznak vele.
4-4,5 esetén meg tényleg akkor ~2-ért egy Fiesta és ~2,5-et betettem a lakás önrészbe. Egyszerűen elborult a használtautó piac komolyan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Idén télen jön a most bemutatott Metro 2039
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OLED TV topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Energiaital topic
- Mobil flották
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Proxmox VE
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Plus 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- 271 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070 (multitouch) (ELKELT)
- Bontott Bosch Smart Home Intelligens radiátor termosztát II / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4404
- AKCIÓ! Intel Core i9 10850K 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Tőled nem is vártam mást!
(ha van benne erre utalás)
(Csak viccezem - amúgy szabályzat változott, nem kell egybe írni a különböző sorszáma hsz-ek válaszait)