Hirdetés
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Vandit.: Milyen zenét hallgattok most?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Depression: R.I.P.
- Luck Dragon: Óraátállítás
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bnorci71
üzenetére
Nincs semmi villany benne.
#238798BigBlackDog: 245-ös a guma. (245/40 R19)
#238799Qru: Még nagyon lábujjhegyen közlekedünk vele, és ezzel nem is lesz gond, de az tuti a következő nem ez a típus lesz. Egyébként nagyon "friss" gumit kaptunk. Január 29.-én lett kész a kocsi, az abroncsok DOT száma pedig 2603!
-
10 nap 2400km. Váltás kisimult, a fogyasztás is kezd alakulni. Vasárnap Besztercebánya oda-vissza, vegyes közlekedés, bundes és pálya. Már bátorkodtam 140-el is "repeszteni" a pályán.
Elég hangos a Hankúúk guma, azzal nem igazán vagyok kibékülve. Átlagfogyi BC szerint 6,1 lett. Egyenlőre nagyon bejön a gép, bár 10 nap használat után még nem igazán tudok érdemben nyilatkozni. Az viszont nagyon tetszik, hogy tele van apró részletekkel amiken mosolygok és egyben csodálkozom is. Ma volt az első esős napom, az ablakmosó spricni nem sugárban nyomja, lepermetezi a szélvédőt. Zseniális!! A fólia szintén jó döntés volt, nem látszik rajta semmi az esős út után. Mosás végén a lomfúvó úgy letolja a vizet róla, nem kell törölgetnem csak a falcokban. -
válasz
rbalint88
üzenetére
Nincs most időm megnézni és lehet nem is fogom a saját nyugalmam érdekében

Azokhoz a motorokhoz amihez 0W20 van előírva ott azt is KELL használni. Ott a csapágyhézagok (Lagerspiel) és minden egyéb más illesztés arra van méretezve. A százados "hézagokba" be sem "fér" a vastagabb olaj. Ajánlom RMS Geri videóját, pár hete/hónapja volt itt is tárgyalva. -
válasz
molnarpeter
üzenetére
Igen a benzinalló mehet, csak figyelni kell, hogy bírja a vibrálást, ahogy írod ne legyen túl merev.
-
ParmaBoy
aktív tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Igen, mk2 eseten meg boven volt, viszont ha jok az infoim (aztan lehet nem.
) mk3 eseten csak a greenline kapott dmf-et es ott a valto is hatos az 1.6cr-nel, tehat all, amit irsz. -
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Corsa02
üzenetére
Igen, gondoltam ami benzint bír, az benzingőzt is, csak ne legyen túl merev falú (nem saját ügy). Az SDI Golfban a FPM belső rétegű gyári gázolajcső is bírja még szerencsére, Wartburgban-traktorokon cserélgettük gyakran a sima NBR csöveket... Egyik gépen hidraulika cső van, az is egész jól viseli a gázolajat
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Corsa02
üzenetére
2010-es évek második felében flottás eladásoknál jelentős volt a különbség, ott erősen hatott a dízel botrány is az árakra, illetve sokkal hosszabb idő alatt lehetett a dízeleket eladni. Azóta csökkent talán a különbség, COVID hiány alatt nyilván mindent vittek, most érzésre dízelbotrány előtti, de turbó-DPF félős lehet, de annyira én sem vagyok már benne

-
426os
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
+1
Ha nem akartam volna annyira manuális, 150 lovas 1.5 TSI-t, sokkal hamarabb, olcsóbban, közelebb is találtam volna dízelt....Vagy esetleg TSI-t DSG-vel. Meglátjuk majd eladásnál is ilyen nehéz dolgom lesz-e. -
válasz
molnarpeter
üzenetére
EVAP-hoz kellene?
-
molnarpeter
nagyúr
N80 repedező csövekre ahol nincs külön cikkszám, nyugodtan lehet univerzális üzemanyagcsővel cserélni?
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Hmm, érdekes, ezt ne is figyeltem.
-
hodostamas
addikt
Kosz. Arra figyelek, dugoban is manualban 1be gurulok ba belefutok.
-
válasz
hodostamas
üzenetére
Mind a kettő megfelelő, a lényeg, hogy ne tegye el a kettest és csúsztatott kuplunggal menjen fel egy emelkedőn, vagy araszoljon. Ha finom gyorsítasz, akkor ugye ilyen nem lesz.
-
LógaGéza
veterán
válasz
No.01
üzenetére
Jelen
- tavaly májusban vettem át, most van benne ~14e km, igaz csak hatchback, nem kombi.
Eddig többségében pozitív a tapasztalat, mióta kapott egy szoftverfrissítést, azóta nem volt nagy bajom vele (nem merült le a 12V-os akksi). Pár apróság van, de ahogy látom az más típusnál is, pl hidegben feldobálja, hogy a jobb index, vagy a hátsó lámpák nem mennek (pedig de), valamint letiltja a vezetéssegédeket, majd 2 perc menet után minden rendben.
Összességében nagyon elégedettek vagyunk vele, télen 80%-ra töltött akksival olyan 65-70km a valós hatótáv teljesen elektromosan, 22fokra állított fűtéssel, nyáron 100km kényelmesen megvan.
Bármi kérdés van szívesen válaszolok. -
Sziasztok!
VOLKSWAGEN Passat kombi B8 (3G545ZB4) 2.0 TDI BMT SCR Highline DSG7 (2018).
Egy ideje meár nem húzza el automatikusan a csomagtértálcát mikor kinyílik a csomagtartó. Merre induljak? Vagy nincs más csak szerviz?
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Öcsi1975
üzenetére
Zabálás az elég relatív fogalom
Havernak 2.0 Cr -je van 24-es octavia, 4.3 az átlag
Nekem 1.5Tsi Passat 5.5-6l átlagÉn ezt bőven nem tartom soknak, pláne ha valaki normálisan használja és megy pl 1k km-t 1 hónapban, az meg durván 10k és itt nem számoltam az üzemanyagok közti árkülönbséget
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem félek,csak én eléggé dinamikusan vezetek,így majd vehetek vissza a stílusomból
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
Öcsi1975
üzenetére
Dehogy kell, csak az erősebbek >200kW körülieknél illő. De azért a 100 prémium nem egy árban van a prémium gázolajjal, de oké, egyen többet, a karbantartásra viszont sokkal többet fogsz költeni, mint a különbözet. Pl számolj adblue-t is, 10 l jó minőségű adblue kb. 13.000 Ft. Ezt is hozzá kell adni az üzemanyaghoz.
Nekem volt, jellemzően hosszú utakra használtuk, szerettem, de most már nem venném meg. Hidd el, sokkal kevesebb a nyűg egy benzinessel, még ha modern is.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
Öcsi1975
üzenetére
Nem fogod ezeket a modern dízeleket szeretni, annyira érzékenyek már mindenre.
Nekem volt egy fiatal 2.0 (DFHA) dízelem, azért a regenerálás az őrületbe kergetett, 200-400 km-enként garantálom, hogy elkezdi majd neked is.Normál gázolajat nem szerette, 2-3 alkalommal megpróbáltam, de komolyan, még a hangja is rosszabb volt tőle, meg sajnos gyakrabban regenerált. Aztán nézd meg manapság a prémium gázolaj árát… megint minden szemetet beletankolnak majd az autókba.
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Olcsóbb? Az autó vételárára gondolsz?
-
válasz
Öcsi1975
üzenetére
Nem teljesen, az 1,4TSi kevésbé kokszosodós, de 200e környékén már ott is kell egy diózás, ha nem volt (ez minden közvetlen befecskendezéses motorra igaz). Turbo és vízpumpa kevésbe érinti, bár utóbbit kopó alkatrésznek mondanám.
1,6CR sem rossz, de 200-250e felett már nem venném: üzemanyagrendszer, injektorok, DPF, EGR, koromlerakódás stb. Ugyan ez vonatkozik a 2.0CR-re.
-
Öcsi1975
csendes tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Értem, köszi! 2.0 CR TDI megbízhatóbb mint az 1.6?
-
molnarpeter
nagyúr
-
-
Öcsi1975
csendes tag
-
hodostamas
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
de, ez is, csak nem tudtam honnan jön. így már tudom hogy a csúszás és ez a hang ugyan az a hiba. Ma reggel akartam videózni de se a hang, se a csúszás nem jött elő.. majd még figyelem, illetve megyek szervízbe hogy akkor hogyan tovább.
márkaszervíz, kb 110k volt aszem. (van rá weltautó gari, nem akartam máshova vinni)
-
tibbike01
addikt
válasz
hodostamas
üzenetére
De neked nem ez a halk rövid sípoló hang volt a hiba, mint, ami itt a videóban is van.
Vagy igen?
Hol cseréletetted az olajat a váltóban és mennyibe került? -
Öcsi1975
csendes tag
Sziasztok!
Octavia mk3-ban melyik a legmegbízhatóbb motor:
1.2 TSI, 1.4 TSI, 1.6 CR TDI, 2.0 CR TDI?
Köszi! -
tibbike01
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Arra kíváncsi lennék, hogy egy rendes (gyári alkatrészekkel, olajjal) olajcsere és váltó adaptáció (reset) segítene a helyzeten vagy sem.
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Pontosan, bár ugye itt is van már 5 év feletti példány, jobb lett azért, de na...
-
Azért látom, hozza szépen az általam többször emlegetett statisztikai adatokat itt a fórumban is a DQ200 sajnos
-
BigBlackDog
veterán
válasz
tibbike01
üzenetére
Én -emlékeim szerint- a 90e kilométer körüli szerviznél jeleztem. Akkor az volt a mondás, hogy elmegy ez még bőven, nem fog szétesni. Ha már érezhető is lesz a csúszás, nem csak hallható, akkor elég elkezdeni foglalkozni vele. Mivel nem sokkal később le lett adva az autó, így nem volt részemről további próbálkozás, nem akartam letenni az autót 1-2 hétre.
-
ReFleXx
addikt
Ha megy az elso ablaktorlo, akkor idonkent torol egyet a hatso is, ilyet korabbi autoimnal nem tapasztaltam, max tolatasnal. Ez direkt ilyen? Kikapcsolhato? 2020-as octavia kombi.
-
makszi
aktív tag
válasz
TheMarci
üzenetére
Szia!
2022 októberi Seat Leon kombi 1.5 Tsi DSG Mhev. 65000 km nél kezdte néha hogy sípol váltásnál. Most 110 ezer van benne. Először elhajtottak márka szervizbe aztán legközelebb mondtam ez volt tavaly ősszel hogy 2026 októberig garis a kocsi szóval addig nem fogom békén hagyni őket. Kértek videót a jelenségről. Kaptak. Bevittem szoftver frissítése itt kiröhögtem az embert hogy a mechanikai kopás az nem javul meg ha szoftvert frissitenek. Mindegy ez is megvolt . Múlt héten megint behivtak élő adatokat logoltak. 15 km ert mentek vele. Közben a Porsche Hungária elvileg elfogadta a kuplung cserét. Jövő héten megint vinnem kell leeresztik az olajat belőle es megnézik hogy van e benne fém reszelék. Ha van akkor komplett váltó csere ha nincs akkor csak kuplung tárcsa csere. Itt tartok most.
Szóval kitartasnak és garanciának kell lenni különben drága mulatság ez. Ettől függetlenül szeretem a kocsit. -
bandi0000
nagyúr
Corsa/ valaki
Ismeri a környezeti kamerák kalibrálását?
Történt az, hogy elment az első, emlémában lévő kamerám miután szétszedték az elejét, gondolom elmozdult. Elmentem a helyi VW szervizbe, hogy kalibráltassam, elvileg meg is történt, de ugyan úgy ott a fekete sáv, ráadásul rohadt drága is volt
Nyilván rajta vannak, hogy menjek vissza stb stb, csak attól tartok, hogy kalibrálási tűréshatárokon kívül esik az, amennyit elmozdult. Bár talán annyira nem tudtak volna sokat mozdítani rajta. De már nem akarom azt, hogy rájönnek x óra alatt, hogy mi a nyűgje, aztán meg kiszámlázzák
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
gen1 Formentor PHEV-vel van valakinek (hosszú távú) tapasztalata?
1. Mennyi a tényleges elektromos hatótávja?
2. Ha esetleg lemerül az akksi, akkor mennyire ugrik fel a fogyi?
3. Infotainment-et sikerült kikupálni frissítésekkel? Vályiék féle tesztben eléggé gázosnak tűnt. Laggok, nullához konvergáló UX/menü layout, stb.
4. DSG ezekben gondolom wet, ugye? Ezeknél milyen potenciális hibák/költségek lehetnek?
5. Bármi említésre méltó?Köszi!
-
válasz
hodostamas
üzenetére
Kuplungon lefújó szelep?

-
BigBlackDog
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
Ha nem ellenkezel, akkor nem fáj az -annyira-.
-
imyourfriend
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Nem elég hogy a sok kacat csivitel az autóban még el is tud romolni.. nem tervezek modernebb autót venni a közeljövőben, ha lesz akkor kb ez lesz az első dolog kikapcsolni amit ki lehet.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Az azért jobban hangzik. Sose próbáltam nyélgázon beállni semmivel, de akkor itt ígyisúgyis muszáj lesz tojáshéjazni.
-
BlacKSouL
addikt
Akkor 6m x 3m-nél szűkebb garázsba be se engedi magát állni? Mert szűk ugyan az ajtófélfa is, de ha ki akarok szállni, muszáj jobbra szűkre venni a falat, és ha rá akarom csukni a garázsajtót, orral elöl is szűken kell(ene) beállni. Ha ezt teljesen megakadályozza akkor az baj. Mármint jó hogy ütközést kerüli, de egy megoldhatatlan helyzetbe hoz.
-
vlevi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Skoda Octaviában álltam be az udvarra, és amikor vissza akartam tolatni egy kicsit, láttam, hogy a függöny ki van akasztva a szárítókötélre. Az autó viszont sokkal komolyabb an vette a dolgot, és satuzott akkorát, hogy...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Engem egyszer tolatáskor. Buiból ültem át és kb azonos pedállással kezdtem tolatni...

-
hodostamas
addikt
Hali. Megint en.. 7seb dsg 1.5tsi 1esbe lassu gyorsitasnal 1500as fordulat korul rangatas volt. Manualba 3ba meg 5be ha odalepek, turbonyomas felepulesenel ugrik a fordulatsuam aztán beall. Reprodukalhato. Beraktam sportba, padloztam masodiktol 5ig de semmi rangatas vagy csuszas. Aggodjak? 108e km.
10kval ezelott volt olajcserelve benne mikor megvettem, mindket kör, mondom megadom az eselyt hogy hosszu eletu legyen a valto.
Lol. Most olvasom #238700 TheMarci hozzaszolasat, ez nekem is megvan. Nagyon ritkan hallottam, azt hittem lefujo szelep. Hat akkor nem..
-
szabonagyur
félisten
-
pit stop
addikt
Spanyolországban Seat Leon bérautóval nekem is satuzott: lidl parkolóbol kifordulva járda lejtett, az út meg domborúra volt csinálva - ahelyett hogy kihajtottam volna lendületből besatuzott állóra.
5en és a vásárolt csomagok a szélvédőn, mert hát rövid útra minek pakoljuk csomiba
Órákig magyarázhattam, hogy nem én szórakoztam
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Szóval papásan közlekedek rámpám is, értem.
-
gippazoid
őstag
válasz
szőröscica
üzenetére
Érdekes, ilyesmit én is tapasztaltam, egyszer. De eddig úgy emlékszem, hogy előtte mindig belenyúltam kézzel és még manuálban volt. Egyetlen út alkalmával csinált ilyet de akkor többször is. Ez nem eTSI, még csak nem is hibrid. Sima 1.5 TSI, 2024.
-
426os
őstag
Golf 7.5-nél sebességfüggő a manőverező fék. A kombinak elég nagy a hátsó túlnyúlása, bizonyos helyeken, ha egy huppanón kell áttolatnom (pl régi kapubeállók), ahol kb mm-ek vannak az autó sarka és a föld között, vagy nagyon koppra parkolnék, ott azzal tudok játszani, hogy nagyon lassan tolatok. Akkor nem satuzik, egyébként igen. Ezt a manőverező féket ki is lehetne kapcsolni, csak el van dugva a menüben. Egyébként meg hasznos dolog.
-
TheMarci
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Köszi, akkor amíg megy használom aztán meg lesz ami lesz..
-
szabonagyur
félisten
Rámpán nekem még nem satuzott be, pedig a cégnél elég meredek a rámpa (ezek szerint nem eléggé).
Nem is a meredekség a lényeg hanem a lendület, hirtelen dolog.
Valamelyik pesti pláza mélygarázsban volt valami fekvőrendőr, gurultam oda és rá satuzott egy erőset.
Vagy garázsba tolatáskor volt, hogy engedtem, hogy guruljon de egy minimálus emelkedőn gurult hátra és akkor is nyomott egyet.És igen a csomagtartó nem nyílik ki csak úgy a semmitől

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Ritka szerencsére. Néha azért tud bakizni. Tipik helyzet: előtted menő jelzi, hogy lekanyarodik és ha nem tartasz elég távolságot akkor simán besatuzik. Nem tudja, hogy lekanyarodik és eltűnik előled. Amúgy nekem más rossz tapasztalatom nincs vele.
Van gyors gomb, ki lehető lőni az állandó csipogások nagy részét.
Rámpán nekem még nem satuzott be, pedig a cégnél elég meredek a rámpa (ezek szerint nem eléggé).
Szűkhelyre, falra tolatásnál sehogy. Ez a ütközés megelőző mindig akítv ha csak nem vakult meg a radar (pl sűrű hóesés, sűrű köd) és nem tudod kikapcsolni menüből.
Ha a kinyíló csomit megfogod akkor megáll, nem kell hozzá különösebb erő.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
TheMarci
üzenetére
Előző céges Golfnál (MK8, 1.5 eTSi) nálam is előjött, kb. 65e km körül kezdődött. Legtöbbször 3-4e rpm közötti felváltásnál, 70-80%-os gázpedálállásnál jött elő. Szerviz szerint ismert gond, kuplung kezdett csúszni. 115e kilométert kibírt, nem volt addig semmi gond. Gariban nem is akartak az elején hozzányúlni, mondván nem igazán "érett" még meg.

Új hozzászólás Aktív témák
- Hello Leo: véget ér a Starlink egyeduralma
- Hobby rádiós topik
- Robotporszívók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fejhallgatós találkozó
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Lexus, Toyota topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- PHILIPS FC9333/09 PowerPro Compact porzsák nélküli porszívó
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- Eladó OKAI Neon Lite
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Google Pixel 9 Pro Fold - Obsidian - 16/256GB - Megkímélt állapotban - Google Jótállás:2026.12.09-ig
- Fujitsu LifeBook 7U14A2 netbook / 12 hónap jótállás
- -1millió Új Lenovo 18 Legion 9 WQUXGA 440Hz U9 275HX 64GB 4TB SSD Nvidia RTX 5090 24GB 175W Garancia
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Elég hangos a Hankúúk guma, azzal nem igazán vagyok kibékülve. Átlagfogyi BC szerint 6,1 lett. Egyenlőre nagyon bejön a gép, bár 10 nap használat után még nem igazán tudok érdemben nyilatkozni. Az viszont nagyon tetszik, hogy tele van apró részletekkel amiken mosolygok és egyben csodálkozom is. Ma volt az első esős napom, az ablakmosó spricni nem sugárban nyomja, lepermetezi a szélvédőt. Zseniális!! A fólia szintén jó döntés volt, nem látszik rajta semmi az esős út után. Mosás végén a lomfúvó úgy letolja a vizet róla, nem kell törölgetnem csak a falcokban.

- tavaly májusban vettem át, most van benne ~14e km, igaz csak hatchback, nem kombi.