Hirdetés
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
válasz
Rambovits
üzenetére
Kollégám tavaly h.országban volt nyaralni, a kocsi már az odaúton szarakodott. A nyaralás abból állt, hogy szervizről szervizre trailereztette a kocsit, mindenhol 2-3 ezer eurós összegeket emlegettek (a kocsi ~2500 eurot ért). Hazahozták traileren 150 ezer forintért, aztán itthon megcsinálták pár óra alatt 20 ezerért a hibát.
Kint nagyon megy a lehúzás, te szerencsés voltál. -
Rambovits
senior tag
Sziasztok,
megpróbáltam átbogarászni magam ~649 hsz-en, amiről lemaradtam a nyaralás, és az utána esedékes teendők miatt, 200 után feladtam
Moris, gratula MiniMorishoz!!!

Nem múlt el a nyaralás eseménytelenül, ~1100 km-re mentünk Montenegróba nyaralni, 4 személy + tetőbox, megpakolva, nem mondom, hogy tetszett szegénykémnek, de odaértünk. Helyben még csavarogtunk ~200km-t, box és cuccok nélkül már nem volt gond, "megette" a szerpentineket
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Eljött a hazaút, odakint tankoltunk a határ előtt, átjöttünk Horvátországba, Dubrovnik fele. Át a bosnyák határon, jöttünk kb 10km-t, amikor egy emelkedőn egyszer csak eltűnt az erő.. pakolom vissza, nem pörög, majdnem csak lefullad szegénykém. 1-esben nagy nehezen sikerült felmászni a következő parkolóig, ahol fejvakarva megállapítottuk, hogy nem tudjuk mi a baja. Vagy nem kap anyagot, vagy levegőt, de nincs égés. Tippre üzemanyagszűrő, nem tippre bármi ami érintkezik a benzinnel. Járattuk egy ideig, úgy tűnt megoldódott a dolog, hát induljunk el.. 1.2km-t sikerült megtenni, amikor pont a városhatáron megint elkezdte. Pont egy autószervíz elé sikjerült beállni, ahol természetesen vasárnap lévén nem foglalkoztak velünk (persze bent ment a maszek). Egyik srácnak van asszisztencia szolgáltatása, hívatott velük autómentőt, ami elvisz a partner szerelőhöz. Kerek 400m-t sikerült az autómentővel utazni (ezt megtette volna a lábán is, de akkor az asszisztencia szolgáltató nem fizetett volan neki
). Persze aznap ők se néztek rá, így a cspat egyik fele elindult haza a másik kocsival, mi meg kerestünk egy szobát éjszakára. Másnap reggel már bent állt a kocsi a műhelyben, benzin szűrő kicserélve, és akkor állt neki a benzin pumpa cserének. Vakartam a fejem, hogy ha a pumpa nem jó, akkor miért kap anyagot, de a franc tudja, lehet megszorult, csökkent a teljesítménye, hol ment, hol nem. Kicseréléték azt is. Próbaút, works as charm. Mindez a mutatvány 120 €-ba került. Mit tudunk tenni, kifizetjük. Személyes véleményem szerint egy szűrőcsere elég lett volna, utólag könnyen okoskodik az ember, ott helyben azon aggódtam, hogy nehogy többet kérjen javításra mint a kocsi értéke.
Elindultunk hát haza, 304 km-en át meg sem áltam, intenzív tesztelés volt..
Bocs a szófos@sért, gondoltam megosztom, hogy a szupermegbízható, faék egyszerű 1.4 8v szívóbenzinnel is meg lehet sz@pni az ordas nagy yetif@szt.
Ja, és még meg is húzták a bal hátulját, a parkolás ott sem az erősségük az embereknek. Szerencsére nem nagy karc, de ez sem emeli a kocsi értékét...
-
Lacess
tag
Mágus!
Ezt a témát hagytuk félben.
Szerinted mi legyen vele? -
g4bb3r
tag
Fijjug!
Tudnátok dobni egy vag com + vcds linket ahonnan meg tudom venni? Annyi fajta van, nem tudom melyik a jó..
Köszi!
BTW csatlakoztam a klubhoz nemsokára jön a 40 kép

-
knuckle
aktív tag
válasz
tresh
üzenetére
nem mindig jó előzgetni, még ha egy fóka is az
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
én láttam már dormánd előtt 2 éve egy ilyen balesetet, és elég szépet bucskázott az ipse, és még mázlija volt, hogy a kamion látta, hogy nem ésszel csinálja, és elvette a gázt, mert ha arra kenődik fel, akkor az nagy csöcs lett volna :S
ráadásul pont egy pici domb volt,és őt ott gondolt egyet, és elkezdett előzni, be sem lehetett látni és meg is lett az eredménye.
az autóban volt gyerekülés, de hálistennek üresen, csak apuka volt benne, aki pár zúzódással megúszta, de lehetett volna rosszabb is :S -
stickermajom
addikt
Használtautó vásárlás előtt kihez érdemes vinni a VW konszernes autókat BP környékén? Látom mindenki Mágust szólítja meg a technikai kérdésekkel, tán nem véletlen?

Más: 1,6 CR TDI-kről valakinek tapasztalat esetleg? Érdemes/nem érdemes belevágni használtan? (Tudom, előző tulajtól is függ, de azért mégis.)
-
Ha meg is csinálják, akkor megfizethetetlen.
Gyári minőségű pumpa 70 euró, csak a pumpa, az úszóház és a szívókosár marad. Legutóbb -5 fokban a bevásárlóközpont parkolójában cseréltem a kollégának, és nem kértem semmit, mert haver.

Ha normális szerviz, akkor kb 10 euró /órával számolnak + 1x 10 euró, mert hétvége van. És attól függ, hogy mennyi időbe tellett kicserélni.
No, mennyit fizettél?
-
vendingo
veterán
Mágus és többiek: 2.0 FSI vállalható, vagy kerülendő?
Egyre jobban körvonalazódik az autócsere, de még semmi sincs eldöntve. G5 kombi, G5, EOS, Jetta...
Eos mennyire ajánlott? Tetőmechanikával nem szoktak gondok lenni? Ez az autó érdekel a legkevésbé, de még benne van a pakliban.Az "első szériás" 1.4 TFSI motorok tényleg ennyire szarok? Ma átnyálaztam egy csomó hirdetést, és soknál láttam, hogy motorcserés volt, meg valami láncot szíjat turbót emlegetnek...
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
tomcsi23
üzenetére
Fekete bőrbelsővel mit szóljak? Nyaralón belül is arrébb állok, ha tudom, hogy mennem kell valahova.

Jut eszembe Mági! Tegnap éjjel szétszaladtak a lovak, 3.500 körül meg előre futottak a lemaradottak. Ketten előztünk egyszerre, majdnem letoltam az árokba szerencsétlen fókát.

Utána ment normálisan, amíg vissza nem esett 2.000 alá. Onnan megint szívódé lett, 3.500-ig.
Ma elindítottam és hibátlan. Ezmiez?
-
tomcsi23
veterán
válasz
tresh
üzenetére
Jaja, faternál voltam.
Persze én hálás kliens vagyok, semmi gondja nem volt. Lefejtette, grammra annyi jött le, amennyinek lennie kellett benne, átfejtette, közben lepróbálta a rendszert, kevert mellé friss olajat és a kellő mennyiséggel feltöltötte. Nem volt semmi hiba (csodálkozott is, hogy akkor minek), csak karbantartásra mentem.
Pollenszűrőt meg magam cserélek - mindentől függetlenül évi 2x.
Ma is kapta a kánikulát, többnyire 37-40 fok között mászkáltunk, hát a kezem nem fagyott le, de teljesen kellemes volt az utastér. Ha kint áll a napon, a fekete szín miatt sokkal tovább tart visszahűteni. -
kk831228
addikt
válasz
tresh
üzenetére
Pontosan...
Nekem töltötték palackról először, utána meg gépről...
Palackról töltéskor csak bedugta a csávó a hőmérőt 7.5 fok környékét fújt 9-10 órakor nyáron. Mondja a csávó ez már jó...
Nem volt még dögmeleg odakinn... Majd utána gépről lett töltve és kicsit jobb volt amikor belekerült az előírt mennyiség... 
Gondolj bele 50-100g-ot nem biztos hogy észrevesz egyből az ember, de a csávónak 7 autó után egy ingyen van. Ráadásul csalás nélkül is sokszor annyi haszon van rajta...
-
Beri78
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
ezek a márkaszervizes "allapotfelmeresek" szerintem viccesek
en eddig 2szer vittem el ilyenre - 1 Bp és egy Kecskemet, de mind a ket helyen 20 perc alatt vegeztek, es kaptam egy semmitmondo a4-es lapot.
Egy sajat szerelo, aki ert hozza, sokkal tobbet er!
Szerintem.... -
Dot
őstag
Mágus, Nálatok mennyi lenne egy AC pumpa csere + üzemagyagszűrő csere gyors beszereléssel, mondjuk ha vasárnap lerobbanna a szerviz előtt egy 2002-es 1.4 MPI fábia, akik hétfőn már mennének tovább. (hétfőn 10 órára meg is tudjátok szerelni mert megjön az alkatrész). Még így képzeljük oda, hogy ez a szerviz egy Bosnyák tengerparti városban van. (igazából nem a szerviz előtt robbant le, de a kb 1km-es szállítást az asszisztencia fizeti)
Nem kell az egész benzin szivatyút cserélni tokostul, csak magát a szivattyú részét. €-ban is jó az ár
Csak összehasonlítás végett. Rambovits majd leírja a full story-t ha akarja.
Én csak tudni akarom mennyire basztak át/húztak le minket.
-
válasz
stickermajom
üzenetére
Akkor sem adnak ki az előéletre vonatkozó infót. Csak ha hitelt érdemlően igazolod hogy a te tulajdonod a géperejű járómű. Akkor ingyen aggyák.
-
stickermajom
addikt
válasz
Beri78
üzenetére
Köszi! Nincs mese, akkor rá kell szánni az előzetes átvizsgálás árát, hogy kiderüljön valami.
Mondjuk nem 100%-os az autó, ezért lett volna jó utánanézni. 2011-es 1,6 CR TDI, kuplungoláskor, ha visszafele engedésnél kicsit kitartod elég rendesen megváltozik az autó hangja (mondhatni zörög), illetve üresben kis gázadásra ránt egyet a karosszérián. Vagy kinyomócsapágy, vagy kettőstömegű, de egy 150k körül futott autónak, ha rendszeresen szervizelték a Porsche-nél, akkor az utóbbinak nem kéne, hogy baja legyen. Megéri energiát feccölni bele, vagy sikítva rohanjak?
(#104067) tresh Kettő ugyanolyan állt a kereskedésben, állításuk szerint a Porschétól van és a szervízkönyv is ezt mondja (tudom, ez nem bizonyíték), a harmadikat meg tegnap vitték el. Fene tudja, el kell vinni hozzájuk szerintem.
-
tresh
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Elvileg kiadnak infót persze csak akkor ha tényleg ott volt szervizelve

-
Beri78
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
Pár hónapja próbáltam velük hasonló ügyben kommunikálni...de nem sok sikerrel.
Nem adtak ki semmit....csak ha a tulaj is ott van. -
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Porsche Hungáriával esetleg van valakinek olyan jellegű tapasztalata, hogy korábban tőlük lízingelt, későbbiekben nepperhez került autóról kiadjanak bármi infót telefonon, alvázszám, esetleg rendszám alapján? Az autó még nem az enyém, csak előzetesen szeretnék érdeklődni az előéletéről, hogy összevessem a kereskedő által állítottal.

Üdv
-
-
Mappa
addikt
Gyorsítás (padló) után, intenzív fékezésnél (nem satu) beremeg a kormány.
Ha csak szépen komótosan pakolom fel pl. 70 km/h-ig, majd akkor fékezek intenzíven nincs ez a jelenség, Autópálya tempónál sincs ez ha tartósabb sebességről fékezem, vagy épp satu.(teszteltem, elhagyatott környéken.) Próbálom szűkíteni a kört és úgy vettem észre csak padlós gyorsítás majd fékezésnél jön elő a kormány remegés. Szilent
-
TaaT
nagyúr
-
válasz
zsolt19900
üzenetére
Nem tudom hogy sakkoztad ki a 2. linket, de ott nem szerepel a megfelelő gyári szám, az nem jó.
3B9513031G -kell, a 2. linkeden ha jól látom a B végződésű van, amire már 1x írtam, hogy nem jó.
-
Thunderbolt
tag
válasz
Mágus2
üzenetére
Szia! Na elhoztam a szervízből az autót. Sajnos sík hülye vagyok az autókhoz, így valami olyasmit hámoztam ki a szerelő mondanivalójából, hogy a tank szellőztetőnek vmi szívó oldali szelepe beragadt, így nem zárt, és nagy melegben a benzingőz bevándorolt a motorba, ami egy idő után tele lett ezzel a gőzzel, ezért nem indult. Ezt a szelepet kipucolták, meg vmi membránt megfeszítettek benne, így most elvileg műkszik. Majd meglátjuk.

-
tresh
veterán
Ok nem azért mondtam csak nagy általánosságba ez a hiba forrása
UV-t én csak a legvégső esetben szoktam javasolni , ha nagy a gond a vákuum próba megmutatja rögtön. De egyszerűen tesztelheted kell egy digitális hőmérő low-ra teszed és méred mit fúj be ha kint kb 30-35 fok van akkor olyan 12-15 fok közötti befújt levegő tökéletes. Kétzónás E mercin tudtuk azt elérni hogy kint 30 fok 5-10 perc után 8 fokot fújt be konkrétan megfagytál
Figura aki hozta az is pislogott hogy ez így tud működni.@Piwi: jah egy ilyennel találkoztam én is csak de majdnem 2kg (1840g) töltet ment bele az meg nem kevés 650-800 az átlag

-
Piwi
veterán
válasz
tresh
üzenetére
Nekem elég komolynak tűnt a gép amivel csinálták. Lemérte mennyit szedett le, mennyi olajat, majd megnéztük mennyinek kellene benne lennie gyárilag. Feltöltötte, sőt kértem bele UV-s anyagot is, így ha szivárog akkor megfelelő fény mellett látható hogy hol ereszt a rendszer.
-
tresh
veterán
Mondjuk sok dologtól függhet a klíma hatásfoka. Általában az szokott lenni a baj hogy nem géppel töltik vagy ha igen akkor nem fejtik le a gázt és ha már eltér az előírt mennyiségtől (túltölti vagy kevesebb a gáz)akkor gyengusz lesz. Sőt ha dupla zónás digit klímás akkor megint szokott probléma lenni hogy ezt elfelejtik és csak fel annyi mennyiség megy be a rendszerbe.
@TaaT: azt hiszem tomcsi is volt nála ellenőrzésen

-
!Overdose!
őstag
válasz
zsolt19900
üzenetére
Szintén egy későbbi lehetséges ültetés miatt vettem keményített Koni gátlókat Kárászyéknál. Nem volt sokkal drágább, mint a sima gátlók.
-
7600 GS
addikt
válasz
zsolt19900
üzenetére
Nincs.
-
TaaT
nagyúr
válasz
MunezXBK
üzenetére
tresh: Azért szeretném olyan helyre vinni ahol ilyenekkel nem nekem kell foglalkozni

zsolt19900: Ja akkor nincs más választás.

Korábban azt írták az ültető rugóhoz nem passzol a gyári gátló, viszont én ha újra csinálnám nem ültető rugót vennék bele hanem sport rugót.
-
zsolt19900
őstag
csak gázosat látok mind bárdiban, mind unixban
létezik egyáltalán olajos az enyémhez?
gondolkoztam "hirtelenjében" minimális ültetés előretekintésében is.... ahhoz megint más gátló kell? vagy egy laza 40 40 ültetéshez még jó a gyári? meg azt is olvastam, hogy vannak ezek a belépő 80k-s állítható szettek, hogy azok pedig elég gyérek, ez is igaz?
-
tresh
veterán
válasz
MunezXBK
üzenetére
+1 töltés előtt pedig szedje le a maradék gázt, tegye vákuum alá és ha minden ok mehet vissza a töltet+olaj ahogy Munez is írta

@Piwi: pollenszűrő volt cserélve?
@zsolt19900: nekem gázos van semmi baj vele (sachs) gyári is amit kiszedtem az volt emlékeim szerint szintén gázos.
-
TaaT
nagyúr
válasz
kk831228
üzenetére
750g van ráírva, és fölötte van egy kis 50-es.
!Overdose!: Az a baj hogy nem érzem igazán hidegnek ha oda teszem a kezem a szellőzőhöz.

Haver munkahelyéről tud ilyet hozni [link], szerintem azzal rá mérünk. Legutóbb amikor mértük (aszem olyan 3-4éve) akkor tudott 4fokot a klímám, a szélső rostélyban!
zsolt19900: Olajos telót vegyél.
-
kk831228
addikt
10 körül tőtik, az jó árnak mondható...
Ha így adták meg az ára az nagyon jó, mert akkor lehet megúszod 5-6000-ből... Általában sajnos ugyanannyit szoktak kérni ha 200 g hiányzik vagy ha 500...
Rámondanak egy max töltési árat oszt jóva... Viszont ha neked így adtak ajánlatot akkor oda vidd... 
Mondjuk ilyenkor nekem még szokott hülni, ha kint megyek gyorsabban...
-
zsolt19900
őstag
válasz
Mágus2
üzenetére
köszike
és akkor pl. ha random ráböktem erre a külföldi linkre és ott látom azt a képet amit, akkor már ki tudom sakkozni, hogy nekem ez tökéletesen megfelel?
Sachs Gázos (Supertouring) lengéscsillapító a tisztes neve, ha minden igaz
-
TaaT
nagyúr
Az elmúlt napokban így hogy bejöttek a 35+ fokok kicsit kevésnek éreztem a klímát, akár több kilométer után, nem felhevült autóban. Benyomtam LOW-ra, de úgy sem lett hidegebb.
Úgy néz ki ideje lesz a gyári gázt (2002) lecserélni. Az egyik helyen 1500ft/100g árat mondtak. Nem tudom ez reális-é, vagy hogy tud-e valaki Békéscsabán jó helyet.

-
válasz
zsolt19900
üzenetére
3B9513031G
a B végű a sedanba való. 
-
zsolt19900
őstag
válasz
MunezXBK
üzenetére
3B5513031B
3B9513031G
ezeket találtam, csak nem tudom hogy ezzel most merre tovább, és hogy jó-e amiket beírtam
gondolom Passat esetében PA-t kell felülre, de pl. 2000 évjáratból is van 2db választható, mondjuk a másik 2000 évjáratra nem írt ki semmi használhatót, sőt teljesen más fajta volt a felfüggesztés a képen, mint ami nekem van.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
zsolt19900
üzenetére
Próbáltad? Nem. Akkor honnan tudod?
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
zsolt19900
üzenetére
Keresd ki ETKA-ban, könnyebb lesz.
-
zsolt19900
őstag
válasz
tresh
üzenetére
hát igen, és azért eszeknek az autóknak pl rákfenéje ugye a kasztni stb. stb. ami ha egyszer törve volt a búbánatos istenbe se lesz olyan, mint ahogy a gyárból kijött

más:
cserés lesz majd a hátsó lengéscsillapítóm is.... semmi extrát nem szeretnék, csupán nem igazodom ki a bárdi keresőjében az alvázszám menüpontok alatt. Addig megvan, hogy 1.9 Dizzzzel + ATJ a motorkód + 2000 a szekér, de hogy a forgalmiba írt WVWZZZ3BZYE339481 melyikre illik a felsorolásból, no arra nem jöttem rá.
Van kettő féle választási lehetőség is
ch. 3B-YE-121222 - erre a külön írtra M556277 ezt a cikkszámot hozza (a felsoroltak közül ez is a legdrágább azért tettem be ezt)
ch. 3BYE121222 - erre az egybe írtra KYB345027 ezt a cikkszámot hozza (ez a drágább, a másik bárdi autós azért írtam ezt a cikkszámot)
van ez a két lehetőség és nem értem a különbséget
melyik kellhet nekem?
vagy egyáltalán érdemes megvenni a drágábbat? Persze értelem szerűen az "egybeírtalvázszámos" esetben a drágábbat venném, de a "kötőjeles" alvázszámos keresés esetén van pl. BI19-029443 ez is 6k val olcsóbban, mint a szaksz.
Persze nem fillérbaszásból hanem pusztán kíváncsiságból kérdezem.
-
g4bb3r
tag
Hali. Tudna valaki aki mostanában vásárolt VAG HEX kábelt küldeni egy linket pls (aliexpress, ebay, akármi)? Mármint olyat ahonnan rendelt , megjött és működik is
. Annyi van neten fene se tudja kiszűrni melyik az OK.Nagyon köszi

-
válasz
mmdms
üzenetére
Ahogy írom: focvis , magyarosan kimondva , már ha kimondja az ember a saját nickjét. egy e-mail cím az alapja. Munez "focis"-nak értette, ezzel ugrat.

20 éve élek Bp-en, eleinte nekem az tűnt fel, hogy nem köszönnek előre a postán, mostanában fejlődnek ezen a téren.De hogy ON is legyek itt az uborkaszezon közepén, beteszem teaser gyanánt a leendő Golfom színét és felnijét. Tudom, hogy szopni fogok a /40-nel, de nekem iszonyat bejön.

@Brumi1024: Thx! Amúgy nem gyöngyház, sima fehér.
@Ace:
, szerencsére nincs sok dolgom arrafelé, veszek szerintem egy szakadt Stiftet a felni mellé. 
-
feka007
veterán
Nem tudjátok, hogy hogy lehet a seatbelt alarm-ot kiiktatni az anyósülésen Golf Mk5-ben? Szervizbe se jöttek rá most, hogy mi lehet a hiba, és nem tudták megcsinálni (nem csak ezért lett szervizelve amúgy szerencsére, klímatisztítás és tolatóradar javítás is lett). Itt írtam, hogy mi a baj vele pontosan. Szóval a kérdésem az, hogy ki lehet tépni vhogy a francba ezt a hülye csipogót, ugye? Mert már megőrülök tőle, és egyszer összetöröm a kocsit miatta sztem
-
-
mmdms
addikt
válasz
focvis
üzenetére
Én is zalai vagyok.
Tőlem azért kérdezték hivatalokba pesten, hogy honnan jöttem, mert itt nem ilyen illedelmesek az emberek.
Itt külföldön volt szerencsém minden régióból származó emberkével találkoznom/egy ideig együtt laknom, a legdurvábbnak szeged és miskolc környékén élőket tartom, olyan szavakat használnak amiket életembe nem hallottam még.
pl: felimrángató (gereblye) , posza (disznó) estig sorolhatnám.
Amúgy hogy kell mondani a nicked?

-
-
Thunderbolt
tag
válasz
Mágus2
üzenetére
Szia! Úgy tűnik, hogy neked volt igazad. Most beszéltem a szerelővel. Tegnap megint előjött a hiba a szervízben, és elvileg javították a hibát. A tank szellőztetőnél volt vmi elektromos probléma, ami a nagy melegben a lecsapódó pára vagy benzingőz vagy mittudomén, hogy mi miatt jött elő. Végülis nem cseréltek alkatrészt, hanem javították a hibát. Majd használat során kiderül, hogy tényleg jó lett-e.
-
tresh
veterán
válasz
zsolt19900
üzenetére
Napi szinten nezem a kinti kinalatot a4/passat 2500eurotol indul az amire azt mondom erdemes megnezni.Sajatomat 800ba vettem kintrol de csak mert haver tarozott es igy a masik felet 200k o tolta bele..ez volt 2 eve.Plusz ugye papir stb.Azota kb meg ravertem ugy 400k. Igaz most mar az elso lengokarokon es a turbon kivul minden uj. Tehat kb 1,4 misibe all az auto es meg csak a muszaki reszevel foglalkoztam. Akkor nekem ne adja be senki hogy a torok/roman altal lerugott munkasauto 5-600k ert hibatlan.max annak az akinek az is jo ha gurul..itthoni arak is kb 1misi ahol mar kifoghatsz epp gepet
-
zsolt19900
őstag
válasz
Mágus2
üzenetére
látod nem magamat szeretném védeni, és nem is az autót fényezni, de jól esett amikor mondtad, hogy egészen egyben van a gép, csak ugye kuplung és kettőstömeg csere kell, no ezek meg is voltak és azóta egyben is van.
De és most jön az igazán de
az pedig az, hogy amiket látok 400-500-600ért meghirdetve valahogy már a képekről sugárzik, hogy nincs meg az az "összhatás" jó értelemben vett összhatás, ami pl. az enyémnél ránézésre is megvan.... most ez lehet, hogy sajátautóimádat, de pl amikor a talin körbenéztem csupa tip top vasat láttam, és ne mondja már azt nekem valaki, hogy ezeket hangyafasznyi áron meg lehet kapni ugyan úgy a bujtatott apróhirdetésekben, mert nem
csak ezzel senki nincs tisztában és sajnos nem is lesz, mert aki keres az minél olcsóbban keres, és a végén csodálkozik, hogy hopp előjön ez, hopp előjön az és szépen végigszámolja, hogy talán ha várt volna ill. áldozott volna rá egy picit többet, akkor már egy jobb gépet is összeszedhetett volna és nem a szerelőnél áll és vadássza hozzá az -akár kétes eredetű bontott- alkatrészeket -
Lacess
tag
válasz
Mágus2
üzenetére
Először is köszönöm a válaszod!
A szerelő szerint nem lehet rendesen összeilleszteni a két darabot mert ki van kopva. Egyszerűen laza marad, nem lehet feszesre összeilleszteni. Szóval az általad sorolt opciók közül a 2.-ról lehet szó. Ha segít holnap teszek fel képet.
Olajos/olajsaras az illesztés alsó része viszont eddig nem volt gond a nyomással, csak tegnap ugrott vészüzembe egy erős és hosszú emelkedőn 3000rpm felett. Bár az utóbbi időben sajnos kicsit sok a rövid táv+lakott terület kezelés a motornak. Lehet hogy "túlteng a korom". -
-
-
-
válasz
bitpork
üzenetére
A gyári műanyag lapátos vízpumpa képes hasonló mutatványra, azért kérdem, hogy van-e körforgás üzemmeleg motornál is.
FoLey-v gondolod, ha még többször beteszed, akkor tudni fogjuk a választ? Általában nem felcserélhető a jobb a bal oldalival, de lehet a daewoo megtanult valamit a mikrók és tévék gyártásánál, és feltalálták a spanyol ablak emelőt.
-
-
válasz
Mágus2
üzenetére
A klíma rendesen működik. Nincs fél éve a gázcserének meg szivárgás ellenőrzésnek. Akkor és azóta minden ment. Most h megjött a kurvameleg, forrni kezdett. A klímát benyomva a motor alapjárat hullámzik picit. Nemtom h a termosztát beszorult- e, de hűt fűt rendesen, és normálisan melegszik ( kb negyedéve volt cserélve a pumpával együtt ha jól emlékszem, mert habosodott az olaj és a tömítésekkel együtt minden lett cserélve ).
-
-
válasz
bitpork
üzenetére
Nem szorul benne nagyon a kompresszor csapágya? A 2.5TDi nem játszik vele, simán leforgácsolja, de a kisebb motorok megérzik a + terhelést és túlmelegedhetnek.
Hőgomba OK? Lekapcsolja a klímát, amikor túlmelegszik? Forognak a venik, miután bekapcsol a klíma alapjáraton? Termostat nem szorult be? a vizet forgatja a a pumpa, amikor túlmelegszik.Sok minden lehet a vízpumpától a téves jelzésen át a kompresszor hibájáig. Végig kell zongorázni.
-
válasz
Mágus2
üzenetére
Bro!
Emlékszel emlegettem neked a octit amin logoltunk?
Na most azt csinálja, hogy bekapcsolt klímánál felforr. Még menet közben is. A klímahüttőt kivizeztem mini kompresszorral, most elég tiszta. De valamiért klímát benyomva katapultál a vízhőfok jelző.
Nem tudok logolni, a múltkor meghalt az akksi teljesen
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Gyúrósok ide!
- Crimson Desert
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Idén télen jön a most bemutatott Metro 2039
- Óriási ugrás: teszten az ASUS Zenbook A16 és a Snapdragon X2
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Elektromos Roller KIXIN HX X8
- DeLonghi Caffé Venezia I Gőzölőkar I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- iPhone Xs Max 64GB 100% (3hónap Garancia)
- ASUS ROG Strix RTX 4090 OC 24GB GDDR6X Videókártya! BeszámítOK!
- TOP Pure White PC /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB M.2 PCIe SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- Samsung, SK Hynix 8GB / 16GB / 32GB DDR5 laptop Memoria!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4535, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Én is ettől fosok mindig, hogy pont akkor robban le a kocsi, és a legnagyobb baj, hogy autópályán a legkisebb hibával se tudsz semmit kezdeni... 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Persze én hálás kliens vagyok, semmi gondja nem volt. Lefejtette, grammra annyi jött le, amennyinek lennie kellett benne, átfejtette, közben lepróbálta a rendszert, kevert mellé friss olajat és a kellő mennyiséggel feltöltötte. Nem volt semmi hiba (csodálkozott is, hogy akkor minek), csak karbantartásra mentem.
Nekem töltötték palackról először, utána meg gépről...
Nem volt még dögmeleg odakinn... Majd utána gépről lett töltve és kicsit jobb volt amikor belekerült az előírt mennyiség...

Meg ugye más vonalon is érintett