Hirdetés
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Morris
üzenetére
Tehetetlen az ember. Nem tudom, mi van újabban a töltéssel, de Ford és Lexus hibrideknél is sok az akku lemerulés.
Mondjuk nem lennék a részvényesek helyében, ennyi bikázás stb olcsóbb egy akkunál? Inkább egyik oszlopból másikba tolja (mobilitásgarancia) a költséget, de a problémát nem oldja meg… -
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Pedig teljesen nyugodt és korrekt voltam. Besétáltam a márkakereskedésbe ahonnan vettük az autót. Kértem a munkafelvevőt a szerviz részlegnél, hogy keresse ki nekem hányszor reklamáltam az akksit és adjon tanácsot, hogyan oldjam meg azt a problémát, hogy szerintük az akksi feltöltés után jó, szerintem meg a 3. napon leállítást követően már nem indul.
Kértem, hogy küldjenek valakit a címre, ahol autó áll, hogy beindítsa. Erre felhívatta velem a skodás assistance gépbulát, akivel bár jól elcsevegtünk, nem adott exakt választ, hogy mikor jönnek ki meddig leszek autó nélkül.
Erre kezdtem már kicsit felkapni a vizet, de még mindig kultúráltam kértem, javasoljon valamit, mert ez így gáz.
Dumálkgattunk, mesélte, hogy változott ak akkumlátorok garanciális cseréjének a feltétele valamikor tavaj november környékén és simán megtörténhet megint, hogy visszakapom az autót az akku feltöltése után, hogy egy így jó. Erre még megcsörrent a telefonom és bejelentkezett az autómentős srác, hogy lehet estefelé megáll nálam es bebikázza a kocsit, ha arra jár...

Egy darabig még diskuráltunk, és arra lettem figyelmes, hogy felemeltem a hangom, de csak annyira, hogy az épületen kívül is jól hallható volt, mert a kint várakozó ügyfelek féltek bejönni. Ma nincs időm ezzel foglalkozni, de talán jobban is járt mindenki így. Már várom a hétfőt, mert nem veszem át az autót a régi akkuval, ez fix.
Akik csak most kapcsolódtak be a történetbe, azoknak elárulom, az akku első napos korától ilyen, rögtön szóltam nekik átvetél után a 2. napon. Ez az állaot több mint 4 éve tart és annyira elegem van belőle, hogy jövőhéten pont kerül a végére, akármilyen mondatot is fejezzen be.
-
Morris
veterán
Végre jó idő van. Kapott egy alapos mosást.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Mágus2
üzenetére
Bezzeg a régi Octavia azóta is vígan szalad gondolom.
Lassan már nem szervizes kell több a márkaműhelybe, hanem ügyfélkapcsolati menedzser elégséges ideggel és pszichológiai végzettséggel, hogy le tudja nyugtatni az ügyfelet.

Megnyugtatásképpen a Golf és a ‘24-es Octavia is hibátlan volt eddig. Lehet, hogy be kéne nevezz egy FL-es verzióra, bár a matek sokat változott már.
Mondjuk a Golfot megint megmászta este a nyest, ráadásul ahogy látom, az egyetlen célja a tetőantenna lehgyozása volt.
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Octavia hajónapló... nem indul a szekér... Az ügyfélszolgálatról nem tudok nyilatkozni a jó ízlés határain belül.
Hétfőn leadom a verdát, ha visszaadják a régi akksival, arrol majd a hírekben értesülni fogtok.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
gyulaszu
senior tag
válasz
szabzoltan1
üzenetére
Megkérdeztem a fejlesztőmérnököt, ő sem tud csőről csak ilyen bandázsoló szalagról [link]
-
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Amikor jeleztem, hogy fogy a hűtőfolyadék - utántöltés óta jónak tűnik - nekem azt írták, hogy több napra, akár egy hétre ott kell hagyni. Nem gond, egy hétre elutazok, vigyázzanak rá. 🤷
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Jajj, olyan vagy...

-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Nem volt OTA-ként jelölve, szerintem ez Odis-os lesz.
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Na, amit találtam, december 08-án lett közzétéve egy: Összevont szoftverfrissítés PV4-KD - Golf néven. Elvileg ez tartalmazza.
-
gippazoid
őstag
válasz
Corsa02
üzenetére
Nekem az a furcsa, hogy amikor Octavia2-nél BGU-ról BSE-re váltottak, kihajították a dupla ventilátoros megoldást. Abban a kicsi folyton elromlott, nekem 16 év alatt 3 db kellett belőle míg a naggyal semmi gondom nem volt. A BSE motor hűtőjén egyetlen de igen méretes ventilátor szokott lenni.
Itt meg BSE-nél írtok ventilátorokról... többes számban. Nem az lehet a gond hogy egy dupla ventilátoros keret került fel a hűtőre mondjuk bontóból? A kis ventilátort a nagy vezérli, ha ugyan az a csati és össze lehet dugni az autó kábelkötegével akkor lehet valaki okosba megoldotta így.
Meg úgy emlékszem mintha lenne egy hőmérséklet jeladó a hűtőben is a ventilátor csatlakozó közelében de nem tudom, hogy a nagy ventilátor csatijába fut be vagy a motorvezérlőbe. 2009-ben szívtam vele.
-
gippazoid
őstag
válasz
tasiadam
üzenetére
1.5 TSI és ugyan ezt szívom. Egyszerűen hiába törlöm le, visszadugom és összekeni az egészet. A 2005-ös BGU motorkódos Octavia2-nek pedig ez a fekete műanyag, menetes nívópálca a gyári, így az utód BSE motornak is. Azt hittem, ettől gagyibb megoldás nincs, de most 1.5 TSI-n a fém nívópálcával még annyira sem boldogulok mert letörlés után ugye a cső összekeni.
-
gyulaszu
senior tag
válasz
szabzoltan1
üzenetére
Milyen csőre gondolsz? Inkább csak bandázsolni szoktak szivacsos anyagú szalaggal.
-
szabzoltan1
tag
Valaki tudja hogy mi a neve annak a rezgéscsillapíto szivacs csőnek amiben az autók kábeleit viszik el és hogy hol lehet kapni?
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nincs ilyen opció a menüben.
Remélem, elég egy szoftver frissítés.gyulaszu: Ez ennyi, nekem is 13 Bp-en a napi munkába járás során és hasonló átlagsebességet tudok. A 7-es GTI manuális váltóval megállt 12 elején. (Ha spórolni akarok, MX-5-tel megyek, azzal 9-10 liter és jó bele a 95-ös benya.)
pit stop: A kezelési utasítás szerint kellene lennie.
-
-
-
tibbike01
addikt
Hétvégén pollenszűrő csere lesz bombával, ez így rendben van?
1. régi pollenszűrőt kiveszem, ablakokat felhúzom
2. a motort beindítom, sport módba teszem és start-stoppot kikapcsolom (mild hibrid)
3. klímát manuál módra állítom és 18 fokra
4. belső keringtetésre kapcsolom, max ventillátor fokozat és fent-középen-alul (mindenhol) nyitom a levegőrostélyokat.
5. klímabombát élesítem, a könyöklő mögé a hátsó sor középső lábrészre teszem
6. ha lejárt a bomba, az összes ajtót kinyitom még 1-2 percig járatom a klímát
7. motort és klímát leállítom és beszerelem az új pollenszűrőt.
-
cass
aktív tag
Sziasztok!
Az alany egy 2009-es sedan B6 passat 2.0 CR TDI 4motion kevesebb, mint 300k kilométerrel.
Motorkód: CBAB (BKP)
Többszöri eltávolítás után is előjött a P2196-os hibakód(1. lambdaszonda, 1. hengersor: túl dús jel). Utána olvastam, amennyit láttam itt a topicban illetve más helyeken és meg fogom a lambdaszonda cserét oldani, de az lenne a kérdésem, hogy mennyire veszélyes motor szempontjából így használni szerintetek?Ha veszélyben a motor a lambdaszonda hiba miatt akkor inkább leredukálom az autó használatát a cseréig.
Köszönöm előre is!
-
slett27
addikt
Sry tényleg, ez lemaradt. Seat Leon 1.6 MPI 102LE BSE motorkód.
tasiadam : hőmérséklet szenzor új, Meyle márka cikkszám alapján passzol az autóhoz.
grizlisandor : pótolva.
Corsa02 : hibakód :16500, élő adatnál ugrál a vízhőfok hőmérséklete ahogy írtam, a hibakód is erre vonatkozik. Törlés után kb 10mp-ig jó, aztán kezdődik előről. Fűtés kiváló, ahogy alapból lennie kell. Elmúlt 2-3 hónapban 2x is cseréltek termosztátot.Nem is tudom, hogy autószerelő lesz ebben illetékes vagy inkább további autovillamossági "vadászat".

-
válasz
slett27
üzenetére
Ha az 1.6 BSE-ről van szó akkor ezt okozhatja:
- hőmérséklet jeladó
- termosztát
- levegős vízkör
- vízpumpaMi a hibakód? Fűtés hőmérséklete is ingadozik? Mennyi idő után jön elő a probléma?
(a többieknek igaza van, legközelebb az autó, motor adatokkal kezdj kérlek, ne kelljen vadászni)
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Malac már kérdezné: " mi ez, tengeralattjáró"?
-
-
slett27
addikt
Sziasztok ! Olyan hibával küzdök, mintha olasz autóm lenne.
Olajcsere után (igazából semmi köze hozzá) vészüzemmódba kapcsolt az autó ventilátorok max fordulaton mentek. Megjelent műszerfalon ESP hiba, check engine hiba (motorolaj hőmérséklet jeladó). Hiba kiolvasásánál vízhőfok jeladó hiba is volt. Akksi csere megvolt (amúgy sem a belevaló volt), vízhőfok jeladó is (Meyle). Termosztát kb 2 hónapja 2x. Élő adat figyelésekor vízhőfok jel ugrál 52C->72C 50C->80C és egyből vészüzemmódba kapcsol hiba törlése után ugyan ez. Vízhőfok jeladó kábel rendben, mozgatva semmi nem változik. Szerintetek mi az Isten lehet ez ? -
rbalint88
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Biztos nem az az oka, ahhoz kellene menetlevel is. Sztem kb ez volt a sacckb ertelmes valasztas a motorok kozul, a 231 lovas camel verzio kicsit hurka, a tfsi magaban sokat eszik, phevkent meg irdatlanul draga.
-
lalibatyo
csendes tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszi, szinte kötél árában van
-
molnarpeter
nagyúr
-
Anaconda
tag
Sziasztok!
Mik a tapasztalatok, a JHT váltók csapágyai hány km-t bírnak?
Mik a tünetei ha kezd pusztulni? -
Jimmy66
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Igazad van, az tény, hogy végig garázsban volt.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Pontosan, ezek nagyon-nagyon sokat számítanak.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Jimmy66
üzenetére
Azért ha elkezdenétek használni komolyabban, sokat állna napon stb. akkor látványos lenne a használat.
Sok sok éve off autót is még kevesebb km-el vettem meg 9 évesen rokontól, végig garázs, kb. heti 2X lemosva, leápolva stb. volt az autó, aztán átkerült hozzám, nem volt garázs stb. eléggé hamar elkezdett öregednie az autó (8 éve napon). Előtte ott sem volt semmi ilyesmi.
-
Jimmy66
őstag
válasz
Mágus2
üzenetére
Nálunk van egy Corolla a családban, 2004-ben a faterom vette vadi újan, most a fiam használja (már elérte a 97000! kilométert). Az öregem három éve cserélte ki az akksit benne, de úgy, hogy semmi baja nem volt csak "régi". Még megvan a garázsban, szerintem visszatennénk, indítana...
Az eredeti téli gumit tavaly cseréltük le, (nem sokat volt télen használva) a gumis megkérdezte, hogy miért mikor még tök jó a mintázata? Mondom nézd meg a DOT számot. Egy repedés nem volt rajta...Akkor még tudtak dolgokat csinálni!
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Fater japán gyártású Suzukijában viszont 8 évesen feladta a gyári szerelésű Yuasa. Időnként szoktam tölteni neki, ugyanakkor rengetegszer indítja (3x mire kiáll a garázsból az utcára), és sok városi rövidet megy.
Kihívta az Autóklubot, klubtagként fizetett 20 vagy 25 ezret az indítási segélyért
, aztán vett 30-35-ért egy Sebang akkut (a Rocket gyártója). -
lalibatyo
csendes tag
válasz
rbalint88
üzenetére
Köszi, nézegettem a Tayront de a belseje amit nap mint nap látnék nem tetszik. Ezért is kérdeztem hogy várható e hogy a "beledobott tablet" belső változik e a közeljövőben. Én már csak kényelmesen ki-be szállható haladósabb kocsiban gondolkodom és 15 éve elengedtük a használt kocsikat amikor már a 10.-ik "esküszünk hogy semmi baja" kocsiról derült ki hogy nagyon nem úgy van ahogy mondják. - meglátjuk igaz most csábítóak az ajánlatok, de nem kizárt hogy év végére jövő év elejére még jobban azok lesznek. Lehet hogy lesznek muszájból forgalomba helyezett nagyon akciós példányok is.
-
lalibatyo
csendes tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
normális bikakábel minden kocsimban "tartozék" amivel az a gond hogy nem nagyon akar senki donor lenni mert félnek hogy bajt csinálsz neki. (A vontató kötél is szinte ugyanez.) Zsebbika is van elvileg működik frankón, remélhetőleg akkor is fog ha majd kell .)
-
rbalint88
veterán
válasz
lalibatyo
üzenetére
Corsa02 leirta mar a motorrol a velemenyet: ujonnan meg szabad venni es 120ezernel el kell adni. Majd referalok, mennyire igazolja az elet
Nalunk 4 db van, mindegyiknel problema, hogy dusul gazolajjal (az egyik most koztes olajcsere utan ujra beirta, pedig nem rovidtavoztak eppen vele). Egyiken kellett adblue szelepet es tartalyt (egyben van) cserelni, az egy milla koruli tortenet.
Km-ben 80-140k kozott vannak, meg erkezik egy uj, en nagyon kuzdottem ellene - nem feltetlen illik a felhasznalasi profilhoz, viszonylag alacsony felszereltsegu darabok a kategoria lehetosegeihez kepest. Sajat reszrol inkabb ulnek egy fullos Tayronban (ha mar muszaj suvkrumpli legyen), szelloztetos borulesben, mint egy muszakilag ketsegtelenul igenyesebb platformon levo, de elavult megoldasokban is bovelkedo, magasabb fenntartasi koltsegu autoban. Szerelemautonak/kapuzarni biztos nem lenne a porondon egy uj, 3.0tdi Touareg, elobb vennek egy azonos muszaki alapokon nyugvo, hasznalt Cayenne-t vagy Q8-at, valami komolyabb motorral
-
-
molnarpeter
nagyúr
-
lalibatyo
csendes tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nekem az lett volna a matekom hogy 55 körül kapok bele egy Varta efb-t amit ha berakok magam (nyilván ahogy kell mert van Caristám ha kell de eddig sosem kellett) az olcsóbb mint ha valami autósgélyt kellene hívni és attól még csak hazajutsz a szar aksiddal. Persze mi a garancia hogy a fél-egy éves aksi nem adja fel (mint ahogy a suzukimban ez meg is történt) ? A dilemma innen indult.
-
bnorci71
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
4éves aksit kinek adsz el jó áron?
-
molnarpeter
nagyúr
-
lalibatyo
csendes tag
válasz
Jimmy66
üzenetére
Üzemanyagban annyi mint egy 200 lovas benyás Tiguan. Megvenni csak 1x kell ( ki hajóra ki nőre ki kocsira éli ki a kapuzárási pánikját) Viszont lehet hogy bankkártya limitet kell állítani már a kötelező szervizekhez is..... és nekem ezek a "semmire" kidobált pénzek szoktak fájni.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Bestbuy játékok
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Horgász topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- LG UltraGear 32GS94UX-B OLED Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 32GB 1000GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
én már vettem volna bele egy új (Banner) akkut.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Rendszámom van, kértem a fotóho az engedélyét, szintén a PoBu-nál vette.
Remélem, elég egy szoftver frissítés.