Hirdetés
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Vandit.: Milyen zenét hallgattok most?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Depression: R.I.P.
- Luck Dragon: Óraátállítás
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheMarci
addikt
Sziasztok,
Hasonló cipőben járok mint ez a felhasználó: https://www.reddit.com/r/VWMK7/comments/1rtr6wj/strange_dsg_noise_when_shifting_from_4th_to_5th/
Valaki hallott róla bármit hogy miért lehet? (Golf 7.5 dsg terhelés alatt felváltáskor olyan hangot ad mint amikor egy fácán kiabál, egyébként minden szuper) -
BlacKSouL
addikt
Mennyire gyakori a legújabb szoftververziókkal az asszisztensrendszerek 'hülyesége', ami előfordul az mennyire tolerálható olyan sofőrnek aki nincs asszisztenses autóhoz szokva? Mik lehetnek ezek jellemzően, és melyik ami akár veszélyes is lehet rosszul lereagálva? (Superb 4, Assist.D.Premium)
Azt hogy lehet elkerülni, hogy pl. meredek rámpán leérve (mélygarázs, parkoló, stb) az első parkolási ütközéskerülő besatuzzon? Volt egy ilyen kellemetlen tapasztalatom céges kocsival, azt hittem leért az alja, vagy nekimentem valaminek. (Később jöttem rá, hogy a meredek szög miatt az első szenzor ütközést gondolt)
Valamint nagyon szűkös garázsba szorosan falhoz(tükörtávolságra), illetve első lökhárítóval faltól kb 5-8 centire hogy lehet beállni, hogy ne legyen ideges/ne fékezzen be? Autohold kikapcs hogy lassan kúsztathassam, de le lehet ideiglenesen tiltani mondjuk azt hogy ne satuzzon, de azért figyelje a távolságot, meg mutasson kameraképet? 5-8 centi távolságban gondolom a radar már úgyis csak pirosan sípol, de a kamera mutat még használható képet?Ha szűk garázsban zárt garázsajtónál el akarom kerülni, hogy a hátulja mögött szorosan elmenve felnyissa a csomagtérajtót, akkor inkább mindig kapcsoljam ki a virt.pedál funkciót? Illetve ha úgymarad és felnyílna, a felnyíló ajtót azonnal megfogva megáll egyből? Mekkora erő állítja meg?
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Érdemes jelezni a szerviznek, lehet szoftver gond is, de mechatronika is. Megnézetném.
-
szőröscica
addikt
1.5 eTSI DSG valtoprogramra van valami visszahivas?
Felesegem mar ketszer is mondta, hogy ugy jart a varosban, hogy elindult a lampatol es nem valtott fel az auto, elporgette 5 ezer fele is a motort, vegul gazelvetelre osszeszedte magat. En eloszor arra gyanakodtam, hogy biztos veletlen manualba huzta a kormany mogotti fullel.
De ma velem is megcsinalta, kikanyarodtam egy keresztezodesbol nyugodt gazzal, de egy pillanatra elemeltem a labam, mert megijedtem, hogy egy auto, ami indexelt, megsem ter le es nem akartam elefordulni. De tenyleg csak egy pillanatnyi gazelvetel volt, utana pedig finom gazt adva akartam gyorsitani, viszont nem valtott fel a kocsi, 5500-nal en huztam egy kezi kettot neki.
Egyebkent finoman valt, megkergettem dobogoko fele is, nincs semmi panasz ra, de ez mar a harmadik eset, hogy ezt csinalja. 2025MY Leon. -
Sziasztok!
Szerintetek a golf 8-ban lévő DSG váltók mennyire tartósak manapság?
Meg szabad venni,vagy inkább manuális mellett döntsek? -
No.01
addikt
Sziasztok,
Ha Leon es plug-in (mar a frissitett nagyobb hatotavu 1.5-s valtozat) akkor kinek milyen tapasztalatai vannak? Illetve pro es kontra is erdekelne? (sogorom venne GTE utan sedan --> kombi)
-
Sza_Sa
senior tag
Corsa,
mérnök szemmel mi a vélemény az új, 1.5 ~130 kW-os motorról? Amit a legerősebb hibrid konfigba tesznek.Tartósság, bonyolultság, ami érdekelne.
-
T0mBd1gg3R
veterán
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Köszi mindenkinek a választ!
Várom már hogy ki legyen cserélve, április 7-re kaptam időpontot. -
MunezXBK
nagyúr
válasz
hodostamas
üzenetére
OMW nincs.
-
rbalint88
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Kb korrekt. Futomuallitas akkor is ennyi, ha mindkettot cserelteted, fyi
-
dozó
tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Akkor a csapágyon is van egy kis felár, 24 000Ft-ért már elérhető.
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Én elfogadnám az ajánlatot.
-
válasz
hodostamas
üzenetére
Akkor nincs gond, az a benzin rendben van, meg is magyaráztad, a papás használat majd a nagy terhelés miatt van

(100-assal egyébként nem lenne)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Igen.
Milyen markaju csaoagy, az kiderult? Latom SKF, az ok.
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ezt találtam ilyen típusszám alatt.
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Annyit látok az ajánlatban hogy '51156/1'
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Tudni kellene milyen márkájú csapágy, de szerintem ezek jó árak.
-
dozó
tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Vidéken vagyok, csapágy csere még nem kellet, (Passat B8 Alltrack) fútóműbeállítás 20 000Ft.
Szerintem reális az ár. -
válasz
hodostamas
üzenetére
Milyen üzemanyaggal jársz?
Ez általában a kénhidrogén szaga, ami utalhat túl kénes benzinre. 10ppm alattinak kell lennie, de egyes budge kutaknál láttunk már ezt-azt.
Vagy hegymenet után ez akár normális is lehet, ilyenkor több az üzemynag, dús a keverék, nem is ég el rendesen minden esetben. A katalizátorban lévő nemesfémek (platina, palládium stb.) a nagy hőhatás és a kevés oxigén miatt a benzinben lévő ként nem kén-dioxiddá (ami szagtalan), hanem kénhidrogénné alakítják. -
T0mBd1gg3R
veterán
Kaptam árajánlatot első kerékcsapágycserére (2012 Passat B7 Alltrack)
Alkatrész 33600
Csapágycsere 21000
Futóműbeállítás 18000Ez reális? Csak egy oldal. Vagy érdemesebb lenne párban cserélni?
-
tasiadam
veterán
válasz
hodostamas
üzenetére
Üdv
Lambdaszondát kéne meglesni kezdésnek. -
hodostamas
addikt
Sziasztok.
Mar nem eloszor tunt fel hogy hegymenet utan zaptojas szagu a kipufogo, de csak akkor. Maskor nem erezni egyaltalan, akar garazsbol indulva vagy erkezve sem. Erdemes ranezetni szervizben?
1.5tsi 2020.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Csak ha a városba be akarsz menni, vagy egész Lengyelország területére kell?
-
bnorci71
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
1perc bárkinek bármely cég adószámát lekérdezni nem titok, sőt a cégek honlapjain is sokszor fel van tüntetve
szerintem nyugodtan -
szabonagyur
félisten
Autóval volt már valaki innen Krakkóban az éven? Új környezetvédelmi cucc van, be kell regelni az autót.
Mivel lízingelt autó ugye nem vagyok tulaj, kéri a cég adatokat, még adószámot is.
Adó számot megadhatom vajon?
-
tasiadam
veterán
inkább elméleti kérdés:
A VW groupnak miért éri meg ezeket a motorbakokat a fém résszel együtt cserélni? Miért jó fölöslegesen egy darab fémet legyártani, majd kidobni?
Lehet kapni egyedül is a talpat, de az is kb 1 árban van a fémessel. Ez a képen bontott, de az újat is így adják.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Van nekem egy olyan problémám, hogy mikor hideg van kint és nincs bekapcsolva a belső keringetés nagyon jön be a rádió alatti a hideg levegő. Nem tudom, hogy ott rendeltetés-szerűen van-e rés, vagy korábban szét lehetett szedve és rosszul összerakva.
Jobbra nagyon, le szokott fagyni a feleségem térde, balra kevésbé. Mit lehet ezzel tenni?
Egy stock B7 Passat interior fotóra rajzoltam be:
-
t72killer
titán
Ide is áthozom, szerintetek ez a Fabia szemecske ép? Mintha az alsó részén repedezett lenne:

-
válasz
imyourfriend
üzenetére
Az már az, EU6 eleje.
-
válasz
imyourfriend
üzenetére
Állitja hozzá a többi komponenst egy darabig, aztán egy idő után nem lesz már jó és hibát dob. Bár ha jól emlékszem neked nem euro 6-os autód van.
-
Soha nem volt még ilyen jó autóm. Egyszerűen imádom, vannak apró szeszélyei de elnézem neki, talán majd egyszer helyre áll a rend. A LED mátrix szerintem az évszázad találmánya volt, az több mint parádés. A vezetéstámogató rendszere nem tolakodó, finoman terelget. Kényelmes, nagyon hajtani még nem igazán merem, bár sosem vezettem úgy mint egy őrült. Érzem azért a teljesítményt alatta, meglepő időnként egy-egy "kirohanása". Még nem pályáztam vele, talán max 7km volt amit ott vezettem. Olyan kétezer km felett már egy kicsit kiviszem, hisz egyébként is az lesz neki a fő közlekedési területe. Most éppen a menetrögzítő kamerarendszert telepítik. Sokan megfordulnak utána, és dicsérték a színét is(a selyemfólia tónusa tényleg egyedivé tette). 4 emberből 3 nem ismeri a márkát, de még hallani sem hallott róla. Esztergomban a parkolóban egy idős bácsinak is nagyon tetszett, majd azzal zárta a mondandóját, hogy a kínaiak kitesznek magukért! Mondom neki, ez annyira kínai, hogy itt készült Győrben, szerintem nem hitt nekem.
Lassan készítem a 40 HD képet róla.
Egyenlőre ennyi. -
válasz
bnorci71
üzenetére
Üzemállapothoz van vonatkoztatva, erre van egy komoly befecskendezési térkép és ez alapján van a füsthatár-leképezés (smoke limiter): szabályozza, hogy mennyi gázolaj mehet be anélkül, hogy füstölne az éppen aktuális üzemállapotban. (hideg, meleg, terhelés, nyomások, páratartalom, üzemanyag minősége stb. stb , ezzel mind kalkulál)
-
válasz
bnorci71
üzenetére
Azt jelenti, hogy a motor az elérhető maximális befecskendezett üzemanyag‑mennyiséggel jár anélkül, hogy már látható füst keletkezne.
A keverékképzés felső határán üzemel, ahol még éppen nem kezd el füstölni.Nem ugyanaz a két motor: az erősebbik nagyobb turbot, nagyon coolert, jobb hűtést, más befecskendezést kapott.
Egyébként igaza van a többiben.
2020 után én már venném bátran őket, előtte is, csak ott még jobban utána kell nézni. Jelenleg az EA888 GEN3 EVO4 nagyon kellemes darab, főleg a 204Le-s B-Zyklus változat, jól megy, keveset fogyaszt.
-
bnorci71
addikt
válasz
Corsa02
üzenetére
Az mit jelent ,hogy füsthatáron?
De akkor miért lehet ugyan azon "motor" van 150 és 190Le változatbanTehát a sűrűbb DPF-el megfojtjuk a motort, hogy kevesebb káros anyag jusson a levegőbe de emiatt a fojtás miatt több káros anyag keletkezik

2.0tfsi-ből mikortól-meddig melyik motor a legkevésbé nyűgös?
-
válasz
Sza_Sa
üzenetére
Sokkal kisebbek a koromrészecskék a benzines motorokban és sokkal kevesebb is a korom, ezért sokkal kevesebb hamu halmozódik fel, így az élettartam sokkal hosszabb. Plusz az Otto motornak a kipufogógáz hőmérséklete sokkal magasabb, ezért csak oxigént kell juttatni a OPF-be és ki is égeti magát.
Vannak adatok, Taxikból is. A tervezett élettartam 2018-as bevezetésekor 200-250e km volt. Azóta sok tapasztalat van, annyit simán tud mint egy katalizátor, még taxi üzemben is, tehát olyan 300e környéke. Vegyes használatban ez a 400e km-t közelíti inkább.
Ezért is szoktam mondani, hogy nem érdemes vele foglalkozni. A másik, hogy az OPF ára kb a negyede!! a DPF-nek, tehát sokkal olcsóbb cserélni.Ja és sokkal kényelmesebb, a regenerálásról nem is tudsz, hallasz.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
Corsa02
üzenetére
Egyébként az gpf/opf mennyire folytja a motort? Ott is van szigorodó emisszió, (részecske) nem lesz kisebb a furat benne?
Benzinesnél, amennyire emlékszem az írásodra, nincs para az eltömődéssel, de vajon milyen élettartamot lehet becsülni az opf-re? Nektek már vannak adataitok erre is, gondolom. -
válasz
bnorci71
üzenetére
Ez amit leírtál ez mind így van. A kisebb és kevesebb részecskék vannak előírva, ami miatt a DPF szerkezete már másabb "sűrűbb", sokkal jobban fojtja a motort. A dízelek ebben a 4 hengeres kategóriában füsthatáron járnak ahhoz, hogy tudják a 150Le-t pl. Ez több korommal jár.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
1stVikman
üzenetére
A Superb nálam is kb.350-et tudott, illetve ha tartósan 150 felett mentem, akkor nem nőtt a korom a magas kipufogógáz hőmérséklet miatt (folyamat figyeltem obd + DPF Monitor appal). Ami ugye nálunk szabályellenes és lehetetlen, M3 bizonyos szakaszain vagy a Pápa fele tudtam így menni, de ritkán.
Mindig irigykedve néztem az öregebb dízelek 700-1000 km-es futását két regen között. -
1stVikman
senior tag
válasz
Sza_Sa
üzenetére
Igen, emlékeztem, hogy te használtad, emiatt is kérdeztem rá.
Magasabb hőmérséklet laikusként nem annyira kívánatos, így inkább nem kísérletezek vele.
Köszi a részletesebb beszámolót.
Passatból pályázással is max ~350km jött csak ki 2 regen között, de több helyről is azt hallottam vissza, hogy az Euro6d az ilyen.
Golffal pályán ~650-700 km is összejött.#238610 Corsa02
Jelenlegi felhasználás remélem átmeneti lesz, de ettől függetlenül Golfot már tervezem eladni.
Adalékot az általad is említett magas hő miatt akkor inkább hanyagolom. -
1stVikman
senior tag
válasz
Mágus2
üzenetére
Igazából pont kísérletezni nem szeretnék.

Szerencsére rendben működik mindkettő, úgyhogy inkább kihagyom.#238605 T0mBd1gg3R
Laptopot kábellel én is levett gyújtásnál szoktam rádugni, de az Elm327 - et és a Vgate - t meg menet közben. Ugye pont azt akarom megnézni, hogy a megemelt alapjárat esetleges regeneráció miatt van - e, mert leállítással nem akarom megszakítani a dolgot.
Hogy ez mennyire szabályos vagy káros, azt nem tudom megmondani, eddig ~8 év alatt nem okozott látható problémát.
Viszont kihúzni meg szintén levett gyújtásnál húzom csak ki. -
tasiadam
veterán
Jövőhéten megy a fábia a szenzor kábelezést kiméretni. Az egyik villamossági szerelő azt mondta, hogy 10ből 9 fabia ilyen hibával él és virul, és nem éri meg a munka senkinek, meg az autó árához sem. Na most egy átlag fabia 300-400e ft. Mi az a munkadíj egyáltalán, amire azt mondják, hogy nem éri meg? egy kimérés lenne 200e ft, vagy mi?
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
1stVikman
üzenetére
Itt vagyok, én használtam, igaz, időszakosan. Magasabb kipufogógáz hőmérsékletet csinál, ezzel lassabban éri el a telítettséget a DPF, meg gyorsabb a regenerálás.
A prémium üzemanyag az ami sokkal jobb a rendszernek, kevesebb kormot gyártott, tovább mentem 2 regen között.
(most azért nem szívesen vennék normál üzemanyagot, az első hatósági ár alatt is annyi mocsok üzemanyag volt a piacon)Egyébként nekem is volt 200 km, ha sokat mentem hidegüzemben, szóval nem ritka egy Euro6d motortól. (nekem nem tetszett, eladtam)
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
Úgy, hogy levett gyújtással rádugja, majd beindítja az autót?...
-
dellfanboy
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
nem csak simán butaság, pl. hogy olvasol élő adatot?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TrollBalint
üzenetére
Igen, a boxot nem kell cserélned. Esetleg a felfogatás lehet más az eltérő keresztvas miatt (aerodinamikus vagy a hagyományos) de ahhoz vannak külön kiváltó szettek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mesterséges intelligencia topik
- Windows 11
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OLED TV topic
- Túl jól fogy az S26, túlóráznia kell a gyártósoroknak
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xbox tulajok OFF topicja
- Robotporszívók
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Samsung RL55VTEBG hűtőszekrény használt
- Kompakt méretű Jura Ena micro 90 One Touch beépített cappuccino fejjel
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- Elektronikus tárolómérleg árazómérleg 40 kg-ig, LCD alig használt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkBook 14s Yoga 2-in-1 üzleti laptop tollal ÚJ Állapot i7-1165G7 16gb ram 512ssd FHD Gari
- Utolsó darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.