Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- sziku69: Szólánc.
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bmwsan
senior tag
válasz
mmdms
üzenetére
Hahun van egy S1 Quattro, 635LE.
Nem semmi gép.

-
footy
addikt
Jópáran vettek aldis töltőt, nem emlékszek komolyabb problémára.
Elhiszem, de szerintem ez nem az a dolog amin sporolni szabad.(#116095) Danex
valamelyik forumban en is lattam hogy ajanlgatjak, akar impulzustoltokent is, bar kulfoldi forumokat olvasgatva ez a tulajdonsag nem igazan volt reprodukalhato -
TaaT
nagyúr
válasz
mmdms
üzenetére
Igen, úgy hívják hogy Audi Sport Quattro
K Norbi: Szép terítő
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
footy: Jópáran vettek aldis töltőt, nem emlékszek komolyabb problémára.

-
TaaT
nagyúr
válasz
g4bb3r
üzenetére
A vaterán évekig árult egy ember használt CTEK töltőket, én is tőle vettem az enyémet. [link] [link] Ez egy tizes volt, ha jól emlékszem 15-ért már a komolyabb cuccot is meg lehetett nála venni [link] Ez utóbbi most a boltokban 22e forint.
footy: Ha nem mered az autón hagyni a csepptöltőt akkor semmi értelme az egésznek.

-
g4bb3r
tag
válasz
Mágus2
üzenetére
Klassz... Köszi a választ.
Más:
Említette valaki a CTEK töltőt (régebben is dicsérte valaki) ahhoz van ilyen 12v-os szivargyujtó adapter. Nevezzetek fillérb..nak de nekem kicsit borsos a 23eFt . Találtam egy ilyet Black & Decker aksi töltő ami kb szerintem ugyanezt tudja és adapter is van hozzá. Ez is OK nem?
-
g4bb3r
tag
válasz
tomcsi23
üzenetére
Köszi a tanácsokat. Végül sikerült bejutni a csomagtartón keresztül, egy csavarhúzóval megpiszkálva előre lehetett dönteni a hátsó ülést és így bemászva ki tudtuk nyitni a vezetőoldal felől. Most töltőn van...
Lehet , hogy gyengül az aksi. Van aki szerint 1 hónap állástól még nem kellene lemerülnie..
A jövőre való tekintettel azt hiszem beszerzek egy ilyen szivargyújtós / adapteres aksi töltőt.Más: Az normális hogy a vezetőoldali ajtó kulccsal se nyitható ha az aksi döglött? Az nem egy mechanikus zár?
-
VR6-Fan
veterán
válasz
M@nH.
üzenetére
csináld/nézd meg amiket írtunk, aztán ha nem keres valakit aki nem csak hiba kód olvasásra használja a vcds-t illetve tudja is hogy az adott motoron mit kell nézni, és ne feltétlen autó szerelőt keress, mert lehet a kenyér sütés megy neki igazán
))
azon már olyan vezérlő van amin van értelme vcds-el bohockodni.aprópó Mági! nefmoto loggeről tudsz valamit?
-
VR6-Fan
veterán
válasz
M@nH.
üzenetére
egy kör erejéig mind két rámenő csövet le dugozod, annyi fluttert ki kell hogy bírjon a turbo, ha meg nem akkor annak már amugy is kereszt...
chipet egy túró nyomás mérővel kitudod deríteni.húzd le a picsába a légtömegmérőt (megy nélküle is gond nélkül, csak az arcodba gyujtja a lámpát, ha jól gondolom nincs már gázbowdened, egy motorkodot igazán írhattál volna)), ha nem találsz egyéb "leak-ot"
u.a. neked "két diodás" van, nem platina szálas, olyat a 90S csodáiba találsz, pl korai vr6 vagy punto hgt még talán.
-
M@nH.
aktív tag
válasz
bitpork
üzenetére
Jól gondolom, hogy ez platinás? Természetesen ebbe is belekukkantottam, mert hát én ilyen kíváncsi fajta vagyok, de kivenni már nem akartam a csőből mert ha valami baja lesz akkor bajos lesz munkába menni

Akkor ha valamilyen szövetes szilikon csövet kapna az megfelelő lenne? Vagy fontos, hogy merev falú legyen? -
-
válasz
M@nH.
üzenetére
Én megtódanám azzal hogy vedd ki a légtömegmérőt, fújd be azzal a féktisztítóval. Ha diódás akkor alapból kuka. Ha platinás és rossz szintén mind1 neki. Ha jó akkor semmi nem fog változni és marad a vákuum.
Azokat a csöveket nem nagyon fogod hosszú távra kiváltani. Oda hő és nyomás tűrő csö kő, az meg nem terem minden fán. Mágus2 slag módszere eseti megoldás. -
M@nH.
aktív tag
-
VR6-Fan
veterán
válasz
M@nH.
üzenetére
[link] még egy kis help.
De ahogy a Varázsló mondja, csövek, de a kartergáz csöveket is mérd meg, ahol ennyi túlzott levegőt tud beszívni az a lefújó, lehet vagy valahol a kartergáz csöveken vagy ahogy az alu pipába (turbonál) bele megy a gumi szívó cső, ha ezek után se lesz meg a hiba akkor vidd el valami autista 1.8t-shez! -
Gyula84
veterán
Brumi˘ bitpork footy köszi
-
shaggy
aktív tag
Sziasztok!
Van egy skoda fabia 2 szériás 2008-as autóm.
És a kesztyűtartó és a fölötte lévő tárolóhely is nyitott a kérdésem az lenne a felsőt vagy az alsót tudom kicserélni zártra?Ha jól tudom az egyiket csak akkor tudom cserélni ha az egész műszerfalat cserélném.
-
M@nH.
aktív tag
Sziasztok. Már egy ideje ezzel a hibakóddal küszködök:
17743/P1335 - Engine Torque Monitor 2: Control Limit Exceeded
Audi A3 1.8T 2000-es évjárat. Sajnos teljesen kiszámíthatatlan mikor jön elő, vagyis inkább úgy mondom, hogy leggyakrabban 5-ösben való hirtelen gyorsuláskor, ami elég kellemetlen, mert a motorvezérlő rögtön vészüzemmódba kapcsol EPC felirat világít én meg rögtön gyújtás le, fel és haladok tovább. Mondanom sem kell, hogy előzni nem is nagyon merek vele így, de pályán is elég kellemetlen pl. este mikor sötétben kell haladnom pár másodpercig
Eddig kicseréltem egy vákuumcsövet ami az N249-es szelephez megy, kitakarítottam a fojtószelepházat, megtakarítottam a beszívott levegő hőmérséklet érzékelőt, cseréltem levegőszűrőt (éppen aktuális volt amúgy is), viszont a légtömegmérőt még nem nagyon mertem piszkálni, de nem is tudom mennyire érdemes. Itthon csak féktisztító van jelenleg, de nem tudom az mennyire tenne jót neki. Illetve még van a fékrásegítő vákuumcsöve, aminek a visszacsapó szelepnél szét van repedve a csöve. (ez akkor derült ki mikor erőteljesebb gyorsulásnál folyamatosan meg meg torpant az autó. gyors szigszalagozás után ez meg is szűnt) Ezeket a csöveket egyébként milyen fajta csővel tudnám kiváltani? Mert ilyen merev vákuumcsövet nem találtam még, de jó lenne mert az a szigszalag mégis csak.. na.. Illetve még egy kérdés, ha már légszűrő csere volt gondoltam kitakarítom a légszűrőházat meg alá is bekukkantok már és találtam egy vezetéket ami csak úgy ott "lóg". Ez mi lehet? Végig követtem, hogy hová megy, de nem sok sikerrel jártam, mert a tűzfal mögé megy a vezető oldalon. -
-
Gyula84
veterán
Üdv
a turbófeltöltőből kerülhet a motorba olaj?
(1,9tdi afn) -
g4bb3r
tag
válasz
tomcsi23
üzenetére
van a csomagtartoban 12v -os csatlakozo... ez visszafele is működik? Elég hihetetlenül hangzik

Csak annyira akarjuk kinyitni, hogy be tudjak jutni, motorháztetőt kinyitni és aksit kivenni/tölteni. Hétvégére kell a kocsi, csak le akartam mosni.. jó hogy, nem szombat reggel derült ki

-
-
g4bb3r
tag
Hali.
Seat Toledo mk1
Szerintem már belefutott ebbe valaki. Nem volt beindítva az autó kb 1 hónapig (elutaztam hetekre etc) most mennék vele de annyira lemerült az aksi, hogy ki se tudom nyitni kulcsal se ..

Csomagtartó kinyílik de nem tudom előre dönteni az ülést, hogy bemásszak (mondjuk ha dőlne is megkérnék valakit mert 2m 110kg nem könnyen kúszna be).
Egy haver pont arra járt felhívta a szerelőjét aki azt mondta meg kell emelni a jobb elejét szerezni egy akksit és + az inditomotor sarujára -- - testre.. Ezután nyitható. Ez így hihető?
Akksi helyett akkumulátor töltö is jó lehet adni neki áramot?
Ha van titkos ötlet hogyan lehetne ledönteni az ülést a csomagtartóból (amire en nem jöttem rá) várom szeretettel..
Köszi előre is ha van ötlet..
-
harcikoca
senior tag
Üdv, 1.9 awx motorhoz szeretnék egy kis adalékot az üzemanyagba, hidegen úgy indul mint egy traktor, és nyom egy szép adag füstöt, hátha jót tenne neki. Valaki tud ajánlani típust, hogy melyik lehet a legjobb? Én Liqui Moly -ra gondoltam
-
Gergello
addikt
-
-
Gergello
addikt
Alig-alig tudom elindítani az autóm, amikor indításhoz nyomnám be a kulcsot, akkor "Depress clutch to start" felírat jelenik meg és nem indítja. Benyomott kuplunggal és fékkel, kézi fékkel, sebességben, üresben, start-stop kikapcs, már mindenféleképpen próbáltam, sokadik próbára indul csak el.
Külföldi fórumokon 2 kuplunggal kapcsolatos szenzort emlegetnek.
Jelentkezett már másnál is ez a hiba ? Mire számíthatok ?
Passat 2010 1.6 tdi 105 le
-
brumi1024
veterán
válasz
zsoleszkai
üzenetére
Köszi
Én nem bántam meg a fehéret, még rendeléskor nagyon gondolkoztam pedig rajta. A piros pedig igen, pont az. -
zsoleszkai
tag
válasz
brumi1024
üzenetére
Gratula a jövevényhez, nagyon szép bár engemet leginkább a belső fogott meg mint a fehér külső

Az a kis piroszka az véletlen nem Szentpéteri Zsoltnak a replika sport quattroja? -
-
bmwsan
senior tag
Új kérdés
Passat B6 2006 Variant a pótkerék alatt megjelent a víz.
Ötlet tanács, hogy merre keressem a hibát?

Elore is köszönöm!

-
bmwsan
senior tag
Sajnos én is csak ezt az utat ismerem, de ez nagyon szenvedos azért hogy nagyobb felgeneket meg 20mm-el lentebb legyen a kocsi ... A nyitott rendszert megértem
Fóliázáshoz is kell építési engedély vagy ott elég a mübizonylat? Vakakinek esetleg tapasztalat?
(#116025) Piwi: Akkor inkább az idö a sok, meg hogy addig nem tudom használni a kocsit (legálisan).
Arról nem is beszélve hogy minden gyári vackot meg kellene tartani, rugók, gátlók, kipuff stb .... -
Piwi
veterán
válasz
bmwsan
üzenetére
szigorított műszaki nem került semmibe,időpontot kellett kérjek és Pécsre bevinni az autót gyári állapotban.
30 ezer büntit kaptam anno,meg kb 1 hónapig nem volt forgalmim. igazából maga a visszaalakítás volt a gond mert elég sok időt elvett. Papíroztatás nem tudom hogyan működik,Magyarországon elég passzívak ilyen téren,németeknél-osztrákoknál sokkal rugalmasabbak,beleírnak mindent a forgalmiba elfogadható összegért-secret- : már sehol,maradt gyári állapotban...max carstylingon van róla pár kép
-
bmwsan
senior tag
Ilyen világban élünk, lerohadt ladákkal , meg vígan járogatnak ...

Kb. mennyibe fájt ez az egész procedúra, én is gondolokozom nagyobb felniken, ültetésen, illetve (félig)nyitott rendszeren.
Meg gondolom ezeket nem is lehet csak simán a forgalmi bejegyeztetni, hanem elotte épít´si engedélyt kell kérni a kocsira, aztán papírozni stb. Ha azt szeretném, hogy legális legyen....
-
Piwi
veterán
válasz
bmwsan
üzenetére
fólia,ültetés,nagy felni ,xenon,középdob kiherélve,sportkormány...kb ennyi.unatkoztak az autópálya rendőrök,így meglett a fizetésük arra a hónapra mert ügyesek voltak,de azért papírok nélkül is elmentem Pestre ha már egyszer megvettem a "matricát"
aztán mehettem újra Pécsre szigorított műszakira meg a rendőrségre fejtágításra..Persze a rendőrség előtt ott állt a rendőrök privát autója szintúgy körbefóliázva ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Piwi
veterán
válasz
footy
üzenetére
nem minden áron váltok,de kell az erősebb motor,így ha jó árban ott tudom hagyni az A4-et akkor elhozok egy hasonló kaliberűt,ha nem is A6-ban,de A4-ben egy 3 literes motorral..
váltó nem riaszt vissza,igazából vagy szerencsém lesz vagy nem,50 % esélyem már most van 
Qru: ilyened van-e?
[link] -
Morris
veterán
válasz
golfvariant
üzenetére
Én úgy tudom, ezek már jók. Fater is egy ilyen motoros sportsvan-t vesz nemsoká. 150pacist.
-
brumi1024
veterán
Azaz, ebben az elrendezésben szűkösen férne el kézifék. Nincs mókázás vele, de nem bánom.(#116013) golfvariant: Melyik 1.4? ACT/CoD vagy nem? Nekem 1.4 van egy A3-ban (1 egész napja, 200km-t tettem bele), illetve van még egy G7 Sportsvan is a topikban emlékeim szerint.
(#116016) golfvariant: Kokszosodás, nyúló lánc. De ezeket elvileg kiküszöbölték, legalábbis a 150-esen, a 125-ösön nem tudom.
-
golfvariant
aktív tag
Az új Golf 1.4TSI-ről mit hallottatok?
A motor mennyire jó, tartós, vannak hibái?
-
brumi1024
veterán
válasz
Kiskokó
üzenetére
Passatból (mivel nincs 3 literes motor a B8-ban, de itthon a B6-ból sem nagyon volt már) benzines is egy "HALÁLRA húzott" a maga 2 literjével és 280 lovával. A legközelebbi 3 literes pedig az A4, több mint egy millióval drágábban "fapadosan", gyengébben, drágább extrákkal. Jó természetesen a 3+ liter, de újonnan egyre ritkább és drágább, így pár év múlva használtan is az lesz.
(Zárójeles megjegyzés az F10 már annyira nem Új, 2011-es a kasztni és azóta kapott két faceliftet is, idén év végén pedig leváltják. És sajnos nem ez a beépített kijelző vonal érvenyesül a BMW-nél sem, hanem az odaragasztott tablet, a'lá aktuális 7-es vagy igazából bármi más, ami nem X3.)
(#115982) bitpork: Tehát akkor alkalmazzam a Mágus módszert: nézzem meg mennyi üzemanyag van a tankban, szívjam le, öntsem rá és...
Sőt automata reflektoros a szenon és nincs első radar.

(#115989) Piwi: Mi lesz az utód?
-
Kiskokó
veterán
válasz
Mágus2
üzenetére
Jó hát te is azt mondtad hogy nem adod a Passatot

Amúgy meg akinek erős autó kell az vegyen Passatbol Benzinest ha meg erős Dízel akkor szánjon rá az Audira
(vagy csipiztesse fel ezt a 240 lovas Passatot
akkor még talán el is jár 12L-el)Tudom tudom örült vagyok
és így nemszerettek! -
válasz
Kiskokó
üzenetére
A4 kombit (B7 vagy esetleg B8 lehetett, céges, nem emlékszem) használtam fél évig, és ott nem rémlett hasonló. VW Jettával van még tapasztalatom, igaz ott elég fura a könyöklő, de ott sem volt ilyen probléma. Lehet, hogy ráparázok, de kicsit félek a Skoda "olcsó" megoldásaitól...
-
Kiskokó
veterán
válasz
HThomas
üzenetére
Figyelj!
A könyöklő az első 3-4 centin még nem reteszelődik.. szóval az első kattanásig szerintem nem ér el akárhogy betéped a kéziféket... tehát nem kell emelgetned csak lenyomod könyökkel azt csa. szerintem.Szerk : Pedig elég sok autónál van ez.. nekem az A4 (b7 2006) is ilyen volt..
-
Kiskokó
veterán
válasz
Mágus2
üzenetére
Mágus mint szerelő! Mekkora jövőt jósolsz ennek a motornak ?
Csak én vagyok olyan buta hülye naiv hogy nem egy szocos 4hengeres valamit vennék hanem ,egy jóféle új V6 3.0 Dízellel, főleg annak tudatában hogy az a 3.0 v6 még kevesebbet is fogyaszt jóval mint ez a HALÁLRA húzott 240lovas 2.0 4hengeres sz.r ?
Sőt lassan lehet eljutok oda hogy Benzines autó párti leszek pedig életembe Dízeles voltam. Bár az Új F10-es 258Le-ős 530 6.2sec-es 0-100-a eléggé meggyőző de ezek az új Eu6os motorok nem tudom mennyire lesznek jók.
-
válasz
tresh
üzenetére
A képről nekem nem egyértelmű, hogy mekkora távolság van a könyöklő és a normál, két kattanásra kihúzott kézifék között. Egyszerűen nem találkoztam még olyan kocsival, ahol ez probléma lett volna, gondoltam a teszt írója sem véletlenül emelte ki... gondoltam rákérdezek, hogy aki napi szinten vezet ilyen kocsit, annak mennyire zavaró ez valójában.
-
Kiskokó
veterán
Ezért sem a Mercit hanem az F10-es BMW-t hoztam fel.
Ezek az odabaszott nagy kijelzők igénytelenek... a merci belső volt nálam mindig is az utolsó!Az az igazság - vagy nekem van túl nagy igényem... de manapság szinte alig tudnék felsorolni olyan autót aminek a belsejével 100%ig elégedett vagyok.
Mágus :
Nem sértődök én
, de az a fajta MMI beépítés számomra elég jó mind elrendezésileg mind dizájnilag.
Maga az óracsoport... hát igen az nem nagy szám... de ennyi erővel még mindig százszor szebb az én Audim óracsoportja mint ugyan ebben a korosztályban a BMW gagyi sárga óracsoportja ami úgy néz ki mint 92-ben. (tesómnak volt E60)De esküszöm azt leszámitva hogy az új F10-es 5-ös BMWben rohadt szűk a hely... belsőleg majdnem hogy jobban tettszik mint az Audié...
A lényeg az hogy a szépség mindenkinek relatív!

-
tresh
veterán
válasz
HThomas
üzenetére
1.Ez miért is lényleges?
2. a kézit minek így feltépni ?
3. két kattanás azt csá!Amúgy meg tedd sebességbe az autót,úgy is benyomott kuplunggal illik indítani a gépet.
Viszont nem lennék boldog, ha mindig emelgetni kéne a könyöklőt emiatt.
3-as pontot ajánlom figyelmedbe. Azért mert az okos autós-újságíró a halálfaszára feltépi a kéziféket attól még nem biztos hogy az a követendő példa.

Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Háztartási gépek
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- Bluetooth hangszórók
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- GAMING PC! i7-13700F / RX 9070 XT / 32GB DDR5 / B760 / 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4535, 100% AKKSI
- Samsung Galaxy A56 5G Awesome Graphite 128GB használt karcmentes 6 hónap garancia
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), nem nagyon volt időm megnézni, mert vagy nem sokat láttam belőle, vagy a füsttől nem látszott a körforgalomba, de Röhrl gépére hajazott. Elég elmebeteg gyerek vezette.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Eddig kicseréltem egy vákuumcsövet ami az N249-es szelephez megy, kitakarítottam a fojtószelepházat,
(1,9tdi afn)