Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
veterán
válasz
lalibatyo
üzenetére
Corsa02 leirta mar a motorrol a velemenyet: ujonnan meg szabad venni es 120ezernel el kell adni. Majd referalok, mennyire igazolja az elet
Nalunk 4 db van, mindegyiknel problema, hogy dusul gazolajjal (az egyik most koztes olajcsere utan ujra beirta, pedig nem rovidtavoztak eppen vele). Egyiken kellett adblue szelepet es tartalyt (egyben van) cserelni, az egy milla koruli tortenet.
Km-ben 80-140k kozott vannak, meg erkezik egy uj, en nagyon kuzdottem ellene - nem feltetlen illik a felhasznalasi profilhoz, viszonylag alacsony felszereltsegu darabok a kategoria lehetosegeihez kepest. Sajat reszrol inkabb ulnek egy fullos Tayronban (ha mar muszaj suvkrumpli legyen), szelloztetos borulesben, mint egy muszakilag ketsegtelenul igenyesebb platformon levo, de elavult megoldasokban is bovelkedo, magasabb fenntartasi koltsegu autoban. Szerelemautonak/kapuzarni biztos nem lenne a porondon egy uj, 3.0tdi Touareg, elobb vennek egy azonos muszaki alapokon nyugvo, hasznalt Cayenne-t vagy Q8-at, valami komolyabb motorral
-
molnarpeter
nagyúr
-
426os
őstag
válasz
lalibatyo
üzenetére
Kis túlzással élve soha többé nem lesz ilyen jó akksid. Ne bántsd, amíg jól működik.
Enyémben is 2019.11 óta a gyári MOLL EFB akksi van, kicsit ridegebb körülmények között használva. Kutya baja. (zsebbikát én is vettem tavaly, eddig csak kempingezéskor használtam mobilt tölteni) -
-
-
426os
őstag
válasz
lalibatyo
üzenetére
Én ha tehetem előnyben részesítem parkolásnál az Alfák és régebbi, de szép állapotú BMW-k melletti helyeket, mert ezeket többnyire autószerető emberek veszik, akik talán(!) kicsit jobban figyelnek. De a parkoló végében álló autók mellé is szeretek állni, akik aztán tuti agyf@szt kapnak, hogy mindenkitől messze álltak, valaki meg csak melléjük állt egy koszos Golffal. De így legalább egy oldalról tuti biztonságban vagyok
-
-
szabonagyur
félisten
válasz
lalibatyo
üzenetére
Nagyon sokan használják ilyen gondok nélkül

A gondjaid egy része meg ahogy a másikban beszéltük inkább a vicc kategória.
Bár ha beültél volna az autóba és mész egy teszt kört ezek elég nagy része akkor kiderült volna.
Mi amikor a Formentort néztük direkt kiemelte az értékesítő, hogy mivel ez '25 júliusa utáni így a figyelmeztetések nagy része nem kikapcsolható az EU-s szabályozás miatt.
-
bnorci71
addikt
válasz
lalibatyo
üzenetére
Hát igen volt olyan is ,de akkor választási lehetőség se volt. Most szerencsére már van
Nekem a Dsg-vel egy bajom van amit írtak is már. Néha nem tudja mit akarok visszavált háromba ,de nem lehet gyorsítani nyomom a gázt semmi majd bumm vissza egyet hátbarúgás és kényelmetlen gyorsítás amit nem akartam. De lehet én vagyok béna keveset vezetem. De hegyről le amire sokan panaszkodnak pl. szépen visszavált nem kell S-be húzzni.
-
Emunem
őstag
válasz
lalibatyo
üzenetére
technikai részbe nem tudok bele menni, azt sógor építette be, kb 1 évig ok volt, rágás elött is pár nappal még hallottam azt a bántó ciripelést... sokan mondják, hogy van, amikor megpróbálja a hang forrását megszüntetni, közeli kábelek voltak elrágva... mondjuk én egy sokkolót is raknék bel ilyen esetekre...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ja, meg már nincs meg az otó.
-
Doom
aktív tag
válasz
lalibatyo
üzenetére
Köszi az infót, nálam úgy néz ki, mégis a kocsival lehet a gond, mert a szomszédomnak ugyanilyen 4-es Octaviája van (csak 1 évvel fiatalabb), és arra rádugva minden gond nélkül együttműködik a teló és a kocsi Android Auton keresztül. Egyelőre kértem segítséget a márkakereskedéstől, meglátjuk.
-
Doom
aktív tag
válasz
lalibatyo
üzenetére
Kábelen próbálom, próbáltam kétfélével is, a Zenfone mindkettővel ment (azzal az extra kompatibilitási kapcsolóval). Tegnap a Xiaomit frissítettem is a legfrissebb Androidra, a legfrissebb AA is van fenn. A frissítés után annyi változott, hogy az USB már nem áll vissza töltés módra a telefonon, hanem konstansan marad adatátvitel módban, de a kocsi továbbra sem akar csatlakozni. Nincs vírusirtó a telón. Azt se vágom, melyik oldalon keressem a hibát. Nekem a kocsi gyanúsabb a Zenfone kompatibilitási kapcsoló miatt. De a kocsi rendszerében nem tudok semmilyen AA-val kapcsolatos dolgot állítgatni, de már a telefonon is mindent beállítottam, amit Youtube videokban javasoltak.
-
bul07
nagyúr
válasz
lalibatyo
üzenetére
Hát azért ha nagy a baj és nem tágít akkor szoktak foglalkozni ilyennel.
Pl ebből a cikkből
[link]
"az egyetlen lehetőség, hogy a cég méltányosságból átvállalja a 4,3 millió forintos javítási költség egy részét, esetleg részletfizetési lehetőséget biztosít Brigittáéknak. Erre azonban azért nincs mód, mert a cég szerint a méltányosság előfeltétele, hogy az érintett autó összes karbantartási teendőjét a gyári előírások szerint, VW márkaszervizben végeztesse el a tulajdonos. Mivel Brigitta cégének lízingelt autója több mint 9300 kilométerrel túlfutott a legutóbb 60 ezernél előírt karbantartási ütemezésből, a Porsche Hungária megtagadta a méltányosságot."
Jó persze ez speciális eset volt, simma autó hibáinnál simán megérheti a részben fizetve a javítás. -
-
szabonagyur
félisten
-
Szada85
aktív tag
-
426os
őstag
válasz
lalibatyo
üzenetére
Hasonló tapasztalatom volt az előzö autómmal nekem is a típusspecifikus fb csoportban, ahol nagyjából nyomon követhető volt a kocsi élete. Lájkolgatták, dícsérték, hogy majd valaki milyen jól jár vele, de komoly érdeklődö az nulla volt. Végül felraktam Willhabenre (eredetileg ugye magyar autó volt, de osztrákosítottam) és 1 nap alatt meglett a gazdája Lengyelországból, még többet is adtak érte, mint amennyiért a fb csoportban mentek a hasonló kocsik...
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
lalibatyo
üzenetére
Nem szereti mindegyik 140 kW-os az olajat, sőt, azok inkább nem szeretik, ellenben az utód 200 lovasok.
Nekem 97.000 van benne, 8 ezret mentem vele a legutoló olajcsere óta, a nívó tetején van most is a szint.Minden motor eszi az olajat, mivel nincs nullás illesztés a gépgyártásban (ott dolgozom) ezért ahol hézag van ott veszteség is van. Csak nem mindegy, hogy mekkora
-
bandi0000
nagyúr
válasz
lalibatyo
üzenetére
Mindenképp leírom majd ide is, igazából a BM-et elértem és adott is időpontot, NSZ mindig felveszi, de csak email-ben lehet kérni, ott meg már kértem 2 hete de még nem kaptam
BM nem tud fagyállókárt javítani és vezérlés cserélni az 1.5 ön, szóval azokkal vagy NSZ vagy Novoth, utóbbihoz van időpontom is, csak nemtudom ők foglalkoznak-e fagyállós történettel -
dozó
tag
válasz
lalibatyo
üzenetére
bennem eleve aggályokat ébreszt amikor a rendszám nem látható vagy nincs megadva. Nyilván oka van hogy a leírás sem tartalmaz (sérülés baleset fényezés javítás stb....) mentes szavakat. No meg a 98 ezer km ami épp a lélektani határ alatt van picivel.
Nem én hirdetem nem tudom ki hirdeti de ahogy írták van rendszám a kocsin és ki is hámozható, [link] -
szabonagyur
félisten
válasz
lalibatyo
üzenetére
Meglepne ha csinálnának vele valamit, jóval kevesebb erőfeszítéssel járó helyzethez nem nyúlnak (pl. du. 3-5 között a lakóparkot mindenki átjáróháznak használja itt. 20-as tábla, de bő 50el húznak keresztül és az egyenrangú kereszteződés táblát sem veszik figyelembe. Napi 50-100 autót minimum ki tudnának szedni, de eddig 2 alkalommal voltak itt mióta itt lakunk (5 év)).
-
válasz
lalibatyo
üzenetére
Igen, ismerem az árakat. Kurv@ drága...nekem leginkább az ár-szolgáltatás aránnyal van a bajom, pláne , hogy egyik konszernszerviz sem csinál meg semmit rendesen, én mindig bent vagyok az autó mellett, mindig összeveszünk. Legutóbb a 30e km-es szerviz alkalmával egy 110 pontos checklista lenne amin végig kellene menni, de ők ledobták az olajat+szűrőt, meg nyomást akartak nézni a kerekekben, de azt mondtam ne is piszkálják mert csak elbarmolják, mert azt nem nézte meg, hogy mennyi kell bele. Kérdeztem, hogy akkor most ugye csak az olajcserét fizetem???
Na tehát azt akarom mondani, hogy én hajlandó vagyok sokat fizetni valamiért, ha cserébe megfelelő szolgáltatást/terméket kapok.... de itt nem kapok. Pedig én Audi-s dolgozóként még elég jó engedményt is kapok.
-
-
nVIPER
senior tag
válasz
lalibatyo
üzenetére
Én 140eKm és 8,5 év után cseréltem le az A3 vezérlését. A vízpumpa és a főtengely szimering már könnyezett. Ezzel együtt DPF és EGR le, átmosás/takarítás, hajtókar csapágy nagyon gyatra volt, pedig 30eKm-es kora óta az enyém, és mindig odafigyeltem arra, hogy ne ezres fordulaton járjak vele, gondolom a kétkörös olajnyomás szabályzás a ludas.. Egyébként NSZ csinálta, fent van a videó is a "fehér A3-ról"
-
-
426os
őstag
válasz
lalibatyo
üzenetére
Egyszer be kell állítani a kívánt pozíciót. Menüben legyen aktiválva az opció, aztán mikor rükibe teszed, állítsd be a lebillentett pozit a tükrön. Ezután ha R állásban van az állító, akkor automatikusan lebillenti, de egyszer meg kell neki mondani, hogy hova.
Szerk: BigBlackDog beelőzött az infóval. -
válasz
lalibatyo
üzenetére
Egy vezérlés + vízpumpa +főtengely szimering kombót én nem sajnálnék tőle. Akkor megint nyugi lesz a következő 6 évre. Azonosak a limitek a vezérlésre. 210k km vagy 6 év. Az esetek többségében a 6 év telik el hamarabb. Ismerek olyan tulajt, aki megvárta a 210 k kilométert, neki ez 12 évig tartott. A szíj olyan volt, mint a beton. Mikor levettem, meghajtogattam leperegtek róla a fogak. Ezt azért nem ajánlom probálgatni, mert drága tud lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Spórolós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Suzuki topik
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- LEGO klub
- Diablo II: Classic és Resurrected
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Kompakt méretű Jura Ena micro 90 One Touch beépített cappuccino fejjel
- PHILIPS FC9333/09 PowerPro Compact porzsák nélküli porszívó
- Samsung RL55VTEBG hűtőszekrény használt
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Sage Barista Touch garanciával/ 2x lefőzés csak!!
- Google Pixel 9a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 27% - Lenovo Legion R27qe IPS Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
- AKCIÓ! Lenovo Ideapad Gaming 3 15ACH6 notebook - R7 5800HS 16GB DDR4 1012GB SSD RTX 3050 4GB
- GEN5!!! 14/12GB/s 1TB Gen5x4 NVMe SSD, 1 év gar
- ASUS TUF Gaming F16 Laptop! i7-14650HX / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Bedobnám ötlet gyanánt a 3 részes vonórudat
Nalunk 4 db van, mindegyiknel problema, hogy dusul gazolajjal (az egyik most koztes olajcsere utan ujra beirta, pedig nem rovidtavoztak eppen vele). Egyiken kellett adblue szelepet es tartalyt (egyben van) cserelni, az egy milla koruli tortenet.
csak jöjjön ki a matek az éves költség fölé
nem aprózták el...

Nekem 20 éves fék olaj benne van a passatba ami működik nem kell bántani.

Vagy olajat esznek a Kiák?