Hirdetés
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czimby
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Köszi az infót!
Gergőke88 szintén
-
Sza_Sa
senior tag
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Czimby
üzenetére
Kérj be sok helyről ajánlatot a konkrét konfigra! Céges vásárlás esetén az elmúlt években vidékről jöttek jobb árak (pl. Pápa, Békéscsaba). Érdemes ezzel az ajánlattal a közelibb, szimpatikus kereskedéseket is felkeresni; volt, hogy tudták tartani ők is az árat, volt, hogy nem.
Szerviz terén nekem Szabó Autójavitóval eddig jó a tapasztalatom, de 3-4 éve Ferihegy autóval is meg voltam elégedve (azóta nem voltam náluk). Topikban többen a Mentes és Társait is szokták ajánlani ár-érték-hozzáállás terén.
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Új autó(Golf) vásárlása esetén melyik Magyarországi kereskedőnél érdemes vásárolni
(hol a leg engedékenyebbek) illetve a későbbiekben hol érdemes elvégeztetni a kötelező szervizeket, ahol jó az ár/minőség arány? -
molnarpeter
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Legjobb lenne diaggal resetelni, hogy újra tanulja a helyzeteket, úgy finomabb működést kapsz, utána nevelgetheted, de jobb lesz a kiindulási alap.
-
zuchy
őstag
Én sem választanám a 1,6 TDI-t, inkább 2.0 TDI, vagy 1.4 TFSI-vel. Utóbbi messze nem olyan rossz (az újabbak) mint egy 1,6 TDI tud lenni... Sajnos abból spóroltak inkább.
Egyébként valaki próbálta a Liqui Molly DPF ápoló adalékát? Nekem javított a mért koromtömeg viselkedésén. Pl. regenerálásnál hamarabb megy le és lejjebb is viszi mint eddig... Akár -3-ig is.
De ment közben is mintha nem telítődne olyan hamar. De furcsa mert 200 km kellett hozzá hogy legyen bármi érezhető hatása... Van még egy Diesel Systemreinigung is, majd azt is beletolom tankolásnál. Egyébként én csak prémium gázolajjal megyek de emellett is hozott az adaték pluszt.
-
426os
őstag
válasz
Szada85
üzenetére
Én is Leont vettem volna, összességében jobban tetszik a design, meg alapból jobban felszereltebbek, ahogy írod, de végül Golfot találtam megfelelő paraméterekkel. Mondjuk kombiban jobb a Golf a meredekebb hátsó ablak miatt. Leonnal párszor bajban lettem volna mikor plafonig pakoltam a cuccainkat. Bár ha egy Multivanünk, a család azt is telepakolná....
Titkos szivem csücske a Leon Xperience valami TSI-vel. Ritka, főleg benzinben, manuál váltóval, elsőkerekes meg talán nem is volt belőle. Egy dízelt láttam pont ma élőben is. Menő. -
Sziasztok!
Van egy 2025-ös Skoda Superbem 2.0TSI 4x4. Júliusban kaptam most van benne 14800 km. Hivatalosan 30000km-enként kell szervizbe vinni de én elég szkeptikus vagyok. Eddig minden autómat 15000-ként kellett szervizelni. Ti mit javasoltok? Tényleg elég a gyár által megadott 30000 vagy vigyem el 15000-ként ha hosszútávon szeretném ha kiszolgálna? A fél év alatt megtett táv 90 százaléka pálya 150km/h-val, tempomattal.
Köszi
-
rbalint88
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
spritmonitor.de-n elerheto eleg sok adat.
nalunk Octavia 4 1.5etsi-k vannak a cegben, mindegyik 7 alatt fogyaszt atlagban, meg amelyik sok varost kap az is. -
rbalint88
veterán
130 tempomatnal 5-6-7 korul tudnak a tsi-k is, erre nem
kell dizel
Seatok es Cuprak jellemzoen tobbet fogyasztanak, mas program van rajtuk es rovidebb a valto is sok esetben (jobb gyorsulas, sportos attitud miatt). Plusz altalaban kicsit zajosabbak is.
Halogen vs xenon vs led kerdeskort alapvetoen megertem, de vannak nagyon jo halogenek es gagyi xenonok/ledek is. Golf7 egyebkent pont ledesitheto utolag Osram ledekkel legalisan. -
Szada85
aktív tag
válasz
426os
üzenetére
Ha lehet hinni az oldalaknak, akkor a csapotthátú 5F Leon 295 liter, míg a G7 305, míg kombi formában a Leon ST 587 liter, a Golf Variant 605 litert ad.
Gyakorlatilag elhanyagolható különbségek szerintem.
Nem véletlenül kimondottan népszerü ár/érték arányban a Leon akár otthon, akár a németeknél, alacsonyabb áron kapod meg ugyanazt a technikát, vagy azonos áron valószínü jobban felszerelt Leont talál az ember.
-
Gombinyó
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Nem, Golf méret.
-
426os
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Csomagtartóban lehet (a kombié biztosan a csapott háta miatt), de amúgy kb egy kutya. Inkább az Octavia, ami nagyobb a többinél.
-
426os
őstag
Mindig bedobom titkos tippként a Seat Leont. Olcsóbb, felszereltebb példányokat is ki lehet belölük fogni, mint a technikailag egyébként azonos Golf/Octavia párosból. Egy 1.4/1.5 Tsi is teljesen megfelelő lenne arra, amire neked kell, de persze van 2.0 TDI is. Led lámpa is elég gyakori bennük.
-
Nite
őstag
válasz
yodamester10
üzenetére
nem szeretnek automata valtot meg 1 hibaforrasnak, raadasul az e-tron az DCT, illetve az mar nem fer bele nekem arban, nagysagrandekkel dragabb sajnos
#236075 imyourfriend: az igazan csodas
#236074MrSealRD: koszi az infot, mindenkeppen elkerulom oket
-
Keef_Lee
őstag
3-as octavia kombi csomagtartózár elromlott. Előzmény nélkül fel sem morog a motor.
Hogy lehet ezt javítani, ha ki sem tudom nyitni.
Az utastér felől bemászva kell esetleg kinyitni, de ott is hogyan? -
imyourfriend
őstag
Nálam úgy kezdődött, hogy bedobta 217 ezernél a p2000-00-t ezt követően DPF mosatás akkor ideig óráig elfutott az autó, 250 ezernél 4 új porlasztó, 253 ezernél DPF, turbó felújítás + új EGR ez a négy tétel meg szerelés 1-1.1 millió volt plusz ez Delphi rendszer az Audi meg jó eséllyel Bosch. Nem is ez a lényeg igazából, hogy milyen a rendszer hanem hogy mennyire van rendben. Milyenek a porlasztók, dpf mennyire van tele, dpf hogyan éget, jó-e a katalizátor rész stb.. így inkább néznék egy olyan járművet ami 120-140 ezer között futott és használnám 210-220 ezerig. Ott is érdemes elhívni egy szakit vagy megnézni milyen a belseje, csak 120-140 ezernél egy jó eséllyel megfelelő állapotot talál az ember.
Könnyen meglehet amennyiben beüt egy ilyen probléma az 1.5-2 millió meg legyen szerelő aki kicsomagolja a belét aztán lassan 7.5 milliónál jársz.

-
Jelenleg is folyamatban lévő vitás ügyünk van(fateromnak)... kb ignorálnak, minden szinten... Papír alapon levélben kellett a szavatossági igényt benyújtani, mert az email szerintük nem megbízható kommunikációs forma... Mindentől függetlenül, ezt a kereskedést messze kerüld el akármit is akarsz venni.
-
Nite
őstag
válasz
rbalint88
üzenetére
idenre be van tervezve egy milano, egy marseille es egy berlin, az 1.6-os nekem megfelel "arany kozeputnak" de nem hinnem, hogy a TFSI megerne nekem, bar nem tudom milyen lehet a COD-s motorok fogyasztása autopalyan, a 130-at szigoruan betartom, viszont a 3 hengereset semmikeppen nem szeretnem!
amit szinten nem, az a halogen fenyszoro, ezert is vagyok rossz helyzetben a golfokkal, octaviakkal, 2017-tol felfele is szinte midegyik halogen (gondolom azert mert mar csak LED opcio volt, de az AUDI-nal meg ott a HID)

illetve ha ajanlatok, az egyetlen extra amihez ragaszkodom az a futheto ules
-
rbalint88
veterán
Mennyire a milanoi kiruccanas a use case? Mennyit mennel evente?
Dizelbol a 2.0 minden szempontbol jobb, csak sajnos el is kerik az arat… plusz tobb dolog van benne, ami el tud faradni es sokba kerul, ahhoz nagyon sokat kell menni, hogy a fogyasztason megsporold a szervizkoltsegeket -
Asbee
veterán
Jók is ezek az újabb dízelek, 1-1 motort leszámítva, de ilyen futásnál már benne van a pakliban, hogy szépen sorban minden jön elő és nem a filléres kategória a javítás. Felhasználás függvénye. Egy gyári vezérlés, olajpumpa szíj kezdés az alap, már az több 100k , szervíz függvényében. Ilyesmi futásnál dpf-el is érdemes már foglalkozni. És azt is vedd számításba, nagyon nem mindegy hol szervizelteted ezeket. Sokan sajnos nem értenek hozzájuk és csak kár lesz belőle. Egyik motor sem megy el sok sok sok százerez km-ert, megfelelő karbantartás nélkül. Ha azt megkapja nem egy ilyen cr-t látni olvasni, 600k+ km-el.
-
bnorci71
addikt
Rettentően sok függ a használattól.
A 2.0 jobb az 1.6-nak ha hozzá kell nyúlni az üzemanyag rendszerhez az drágább mint a 2.0
Pályás utazáshoz én amúgy is inkább a 2.0 ajánlanám.
Mindegy mit veszel 400-500 simán az első szerviz szűrők olajak vezérlés. A többi szerencse kérdése.
Az 1 év gari amit nyomnak a kereskedők az meg csak nekik jó és csak akkor fizetik a javítást ha gyakorlatilag szétesett az autó az úton. -
Nite
őstag
koszonom szepen a valaszokat, akkor ezt a kereskedest el is engedtem
koszonom a javasolt autokat is, en mindenkeppen dieselt szeretnek, varosba van kicsi szivo benzinesem, hosszabb utakra keresek most autot, bar nem tudom mennyire lenne gazdasagos egy 3 hengeres kis turbossal egy milanoi kiruccanas 11-12 ora folyamatosan autopalyan
eloszor egyebkent ezt neztem ki, de ezen meg "Elidegenítési és terhelési tilalom" van ehhez kepest "azonnal elviheto"
a "2 meterrel" megleptetek nagyon, en abban a hitben voltam, hogy a vw konszern cr dieselek legendasan jok
-
rbalint88
veterán
Nem veletlen adjak el, most jon a rakoltos resze a hasznalatnak. Imyourfriend forumtars nagyjabol vegigjarta egy ugyanilyen motoros Octaviaval, emlekeim szerint nem volt egy olcso kor, en nem feltetlen allnek neki, ha lehet venni mast is helyette.
Vagy a nagy autosban vagy a milyen autot vegyekben irta par hete valaki, milyen korrekt ceg am ez a martincar, en elengednem a konkret autot es a ceget is.
Nezd meg miket linkeltem par hsz-szel ezelott, igaz azok benzinesek, de esku elobb megvennek egy 1.0tsi-t ilyen futassal, mint egy 1.6tdi-t. -
Nite
őstag
sziasztok, egy altalanos velemenyt szeretnek toletek kerni, ha lehet
meg merjem venni ezt az A3-t? [link]
nem ijjedtem meg a 250K km-tol, csak nem tudom eldoteni realis-e az ara
termeszetesen atvizsgaltatnam vasarlas elott, de tartok tole, hogy ezzel a futasteljesitmennyel egy 5-700 ezret legalabb ra kellene kolteni vasarlas utan, ugy meg nem hinnem, hogy jo lenne az ara
koszonom szepen es boldog uj evet mindenkinek
-
LEON_01
tag
Ezt tavaly csináltattam [AET] , akkor volt 8 éves az autó.
Érdemes friss szervizelés után vinni (olajcsere, stb), mert meg van "nyúzva" az autó. Ez kb. 1,5 órás mutatvány volt. A váltót is meg akartam csináltatni pár hónappal később, de az nem igazán lett jó (elég bonyolult és hosszú lenne elmagyarázni, de az rpm emelése az igen kevés ehhez), vissza is rakattam a gyári programot. Viszont kinti Seat fórumokon írták/javasolták, hogy motoroptimalizálás után érdemes a váltót alapra állítani/kalibrálni. OBD11-gyel megcsináltam, és tényleg. B.Ú.ÉK. -
Morris
veterán
válasz
MunezXBK
üzenetére
Arra kíváncsi lennék

Qru: Vegyesek az érzéseim a Rigotech-el. Ugyanezt hallottam én is. sok jó, de ugyanannyi rossz. Dynotech Debrecen szimpatikus még, de ott meg az a bajom, hogy nincs 4x4 pad. Csak utcai mérés. Abba meg annyira nem bízok. Sok a nehezítő körülmény egy utcai mérés esetén.
Asbee: A sportsvan után ez így gyárilag is wow kategória nekünk. még...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Morris
üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy privátban már ezt beszéltük: +30-35Le és 80-85Nm és tartós marad, rugalmasabb lesz.
A tuningosok 95%-ának fogalma sincs, hogy mik a motorok közötti különbségek, kívülről meg néhány azonos cikkszám alapján rávágják, hogy ugyan az, pedig nagyon nem.
Van különbség a két motor között: a blokk és hengerfej ugyan az, de a 230le-s verzióban:
- nagyobb a turbo
- más a befecskendező rendszer
- másak a csapágyak (hajtórúd és főtengely)
- más csapágyjáték
- nagyobb hűtőrendszer és cooler -
lalibatyo
csendes tag
válasz
simonjoe
üzenetére
Szintén ugyanezt kértem, jobb gázreakciót, fürgeséget és hogy ne fogyjon el az erő [kép] 3000felett. Mindezt a biztonságos kereteken belül, de inkább kevesebb legyen mint több . Panaszra semmi okom. -Megcsípem már dombnak fel V6 Amarok-ot is , pedig nagyon akarta hogy beszoruljak a kamion mögé.... . Most nem kérdez vissza a kocsi, ha azt akarom hogy haladjunk. Nagy átlag 5.6 liter, ha nagyon nyomom akkor 7 körül . [link] gps szerint a "hová rohanunk" kérdésig 212, de még ment volna. - Boldogság egyenlőre. B.Ú.É.K. a csapatnak !
-
válasz
MrSealRD
üzenetére
Én úgy mentem oda, hogy csak az volt a kérésem, az autó egy kicsit reszponzívabb legyen a hirtelen gázadásra. Amikor kész lett a nyomatékcsúcs csak nagyon rövid tartományban volt elérhető, azt kértem még, h a lehetőség szerint ez egy kicsit tovább tartson. Ennyi. A beállítás után tényleg dinamikusabb és robbanékony volt. A fogyasztásról kérdeztem, azt mondta az első pár hónapban magasabb lesz, és mosolygott. Tényleg úgy volt, mert élveztem a megváltozott karakterisztikát, jobban toltam neki, ezáltal nagyobb is lett a fogyi, kb. fél évig. Majd visszaállt a szokásos alacsony átlagra, ahogy "kiéltem" magam vele. Ez egy kétezres CRTDI volt. A beállítás után nem regenerált sűrűbben, nem lett kormos a kipöffentő, nem ette az olajat, a befecskendezők is közel gyári értéken üzemeltek. A nagynyomásúról nem tudok nyilatkozni mert azzal nem volt gond sosem. 380k km-el, adtam el, gyári kuplung-kettőstümegű, a motor kifogástalan állapotban. 10k km-es olajcsere, olaj max 1-2 dcl hiányzott a cserekor, de az is csak akkor ha tartósan 160km/h fölött pályáztam vele.
-
Asbee
veterán
válasz
Morris
üzenetére
Én chhb 220 lovasra, kérdeztem Corsa-t , igazi régebbi motor, azt hiszem 260-70 lovat 450Nm-t mondott ha a tartósság a fő szempont. Nekem erre 300-320 le 450-70Nm-t mondtak 100-as benzinnel, de ez a max, bírja kategória, de nem a tartósság a fő szempont. Nem tudom ezek az újabb 190 lovasok mennyivel térnek el az erősebbektől, vagy csak szoftveresen vannak visszább véve. És ugye turbó, nagynyomású, injektorok, gyertya, trafó, legyen rendben, akár diózás. Még nem vettem rá magam.

-
válasz
simonjoe
üzenetére
És honnan tudod, hogy mit akarsz? A weboldal alapján van 3 megközelítés...az tök jó alap, de ha nem tudod mi a "választék" nem is tudod mit kérj.. azon kívül, hogy legyen gyorsabb...erősebb...stb.
Btw... ha már ez a téma.
Draskovics Andrisnak volt egy Superbes videója...abban szereplő autót itt írták:
Modified Performance Center - [link] Ezzel van tapasztalat? -
A tali időpontja január 2 13:30? A helyszín is meg van már?
Lehet még is tudok menni, csúszik 2 hetet a kirándulás Ausztriába. -
válasz
Morris
üzenetére
Tudsz vele kommunikálni, én a harmadik beállítást fogadtam el tőle. Addig "faragta" míg számomra jó nem lett. Egy lusta lomha bálnából csinált egy agilis robbanékony talicskát. Úgy, hogy semmi károsodást nem okozott a motornak. Ésszel és körültekintően járt el, sokat beszélgettünk. Természetesen Te mondod meg mit akarsz, annak fényében programozza, majd mész próba, és mész vissza hozzá mosolyogva.
-
Morris
veterán
válasz
simonjoe
üzenetére
Írtam nekik messengeren. Automata üzenet jött, hogy nincsenek 13-ig. Nem baj. megvárom.
Néztem a LaChip oldalát és ott nagyon a teljesítményre vannak kihegyezve. Nekem ez meg másodlagos. Nem sablon progit szeretnék, hanem olyat, aminek értelme is van. 0-200ig menjen mint a barom
Neeem. Tényleg normálisat szeretnék. -
rbalint88
veterán
Kb barmelyik motort veheted, szvsz inkabb benzines, mint dizel. Azokat kint foleg teruleti kepviseloknek vettek es hat benne is van a meter, ahogy illik.
Olyat keress, amiben benne van a carplay/AA, valto elotti zsebben az usb csati fel siker, de azok kozul se aktiv mindben. Ha nincs ott az usb, akkor viszont biztos nincs benne. A kijelzo
nem tapis, csak az mmi-vel lehet ugralni a funkciok kozott. En szeretem a markat meg minden, de egy ilyen A3 helyett tuti, hogy Golf7,5-et vennek
-
Lacess
tag
válasz
bandi0000
üzenetére
A csatlakozó legalább cserélhető, jó munkát nekik!
Viszont ha beázik a szétcsúszott/sérült csati, akkor a szétrohadt vezetéket csak a komplett köteg cseréjével lehet orvosolni. Mivel itt egy rugalmas, gumibevonatos vezetékkötegben mennek a szálak a fékkopásjelzőhöz, valamint az ABS jeladóhoz. Ez a bevonat szavatolja a rugalmasságot és a vízhatlanságot, valamint ellenáll a felverődő köveknek és mocsoknak. Javítani ezeket csak fent lehet/szabad, ahol már nincs rajtuk ez a gumibevonat. -
Morris
veterán
La-chip kecskeméti telephellyel van valakinek tapasztalata?
-
syC
addikt
Sziasztok. Folytatnám az Audi A3 8V-s nyomozásomat. Olvasgattam az e-tron-ról és lemondtam róla. Feleségemnek szeretnénk venni egy ilyen 3. generációs kis A3-mast, ez tetszik neki. Jelenleg a motorizációná kérdésénél tartok. Ahogy számolgattam, kb évi 10 - 12e fog belemenni, de az sem egyenletesen, hanem hó közben 2x fogja "nagyon" használni, (munka miatt kb 800-900 km vegyes), utána viszont többnyire állni fog az autó, max 100km / hét, 100% város. Ő nem nagyon szereti az automata váltót, az A6-ost is 1.5 év alatt 1x vezette, mert megfenyegettem. Így az elképzelés valami egyszerű, elsőkerekes, manuális 1.2 vagy 1.4 tfsi és ezen a ponton elakadtam, mert elég sokféle verzió van belőle:
- 1.2 tfsi: 105/110hp
- 1.4 tfsi: 122/125/140/150hp
Mit érdemes venni, ami a leginkább tartós (teljesítmény abszolút nem számít, nem egy száguldozós típus, sőt..). Vagy inkább dízel vonalon nézelődjek? Köszi előre is a tanácsokat. -
Lacess
tag
válasz
bandi0000
üzenetére
Így van, illetve ahogy az előttem szóló is írja. Végig kell követni a kopásjelző vezetékét a betéttől, a csonkállványon át, majd a lengéscsillapítónál az említett hibákat keresve.
Nyilván "mezei ember" is meg tudja nézni, de ha nem érzi magában, hogy bármit is tudna kezdeni azzal amit esetleg talál, akkor nincs is sok értelme nekiállni. -
bandi0000
nagyúr
Passatnál van valami ellenörző szerviz a fékbetétekre? Ma dobta ki, sárgán világít. Fél éve volt kicserélve elvileg.
Obdeleven nem lát hibát, vajon tényleg hibát jelez ilyenkor?
Új hozzászólás Aktív témák
- Toshiba KXG50ZNV1T02 1TB M.2 NVMe PCIe Gen3 x4 SSD
- Bontatlan! Playstation Portal 2 év garancia 2028.04.09-ig számlával!
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36 GB RAM, 512GB SSD, Space Black - 27% ÁFA (0431AB)
- Lenovo ThinkStation P330 Gen 2 Tower i7 / Xeon workstation /számla- garancia
- HP 200W töltők (19.5V x 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De ment közben is mintha nem telítődne olyan hamar. De furcsa mert 200 km kellett hozzá hogy legyen bármi érezhető hatása...
Seatok es Cuprak jellemzoen tobbet fogyasztanak, mas program van rajtuk es rovidebb a valto is sok esetben (jobb gyorsulas, sportos attitud miatt). Plusz altalaban kicsit zajosabbak is.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)