Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
Flottások akkor is az előírt szerint vinnék, ha 100 euró lenne a szerviz
Én nettó lehuzásnak éreztem. Kértem szoftver frissítést a hideg rángatás miatt, nem tudom, megcsinálták-e, de felírta. Viszont most sem lett más semmiben, de már megtanultam úgy vezetni. Talán csak tanul még. Kértem, hogy töltsék fel maxra a hűtővizet, de a faszi szerint maxon volt. Ja, 100 fokos motornál. Nem értette, ráhagytam. Nem kértem fényszóró állítást, de azert 45 eurót lehúzott rólam érte, és megint a kocsi elé világít a kib*szott k*rva ledes lámpa, de hogy ezek az istenverte f*szok nem értik meg, hogy ez nem halogén, és NULLA a fény a vonal felett, cserébe balesetveszélyes, az nem számít.
Szóval hétvégén keverhettem be a fagyállót, tölthettem fel én a kiegyenlítő tartályt, kereshettem imbuszkulcsot, majd állíthatom be megint valamelyik este a lámpát, és csak 400 euromba került.
Ja, ma letöltöttem a legújabb navi frissítést, de nem fért rá a gyári SD kártyára. 3 órán át tartott, mire a megfelelő nyelvi fájlok kézzel való törlésével éppen ráfért. De ősszel bemegyek a VW szalonba, és kérek másik kártyát, mert én kurvára navigációt vettem, nem SD kártyát.
Kösz VW...
[ Szerkesztve ]
-
semetka
őstag
Sziasztok! Tesómnak van egy 6-os Golfja 1.4 tsi motorral, caxa motorkód. 120000km van benne. Érdeklődnék itt biztos jól tudjátok hogy mennyibe kerül kb egy vezérlés csere? Gyárit érdemes vagy utángyártottat ( melyik a jól bevált) . Csak láncot és vezetőt vagy mindent okoskerekestől.
[ Szerkesztve ]
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
Tin
veterán
válasz gyenesmartin #192094 üzenetére
Ennyi. De kell a gari miatt. Kevés munkáért sok pénz. Ne azt nézd, mennyiből hozod ki, itt 50 euró a gyári olaj. Szóval ugyanúgy 40e. De nem tudok garit szarni mellé. Ezért nem viszi be senki olajcserére a kocsit, csak amikor kötelező. Megcsinálhatná magának 15e-enként minden másodikat, de minek, ha 5 évesen eladja? Hogy a kelet-europai paraszt örüljön neki amikor megveszi vastag felárral visszatekerten a neppertől?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz gyenesmartin #192091 üzenetére
A rugalmas se sokkal jobb, 26 ezernel vt cserelve elsokent az olaj pedig nagyon sokat van varosban hasznalva (2.0 cr tdi).
#nincsbennetarcsi
-
gyenesmartin
őstag
Mennyi?
Anyagárban kihoztam 40e ft alatt. Castrol titanium fst olaj, mann és filtron szűrőkkel a kovács autón.
Szalont nem kérdeztem. Elég volt megtudnom, hogy egy százas az ajtó üveg, jobb hátsó.
Jut eszembe teleszkópos napellenzőt honnan lehet venni? 54-et mondtak rá, amit kicsit sokallok. Alin meg nem találtam teleszkóposat. -
Tin
veterán
válasz gyenesmartin #192091 üzenetére
400 eurós olajcserénél min csodálkozol?
-
gyenesmartin
őstag
-
yodamester10
őstag
válasz gyenesmartin #192083 üzenetére
Én még 10-et sem mentem de 22 nap múlva lejár a 12 hónap így megy cserére.
-
Qru
MODERÁTOR
A 30k km a longlife. Nalunk a Skoda rugalmason van, a BC a hideginditasok es bemelegedesekbol szamolja ki mikor degradalodik le annyira az olaj, hogy csereerett.
#nincsbennetarcsi
-
veterán
Igazából abból is 2 fajta van: a primitívebb a fix 30 ezez kilométeres; a kifinomultabb figyelembe veszi a terhelést, hideg indítások számát, stb. és maximum 30 ezerig engedi el, de inkább 20-onpárezer km-ig.
Cseréld 15 ezrenként, az a jó hosszú távon. -
bitpork
nagyúr
Hanson is 30k a gyári. Nem is értem
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
gyenesmartin
őstag
-
Werkly
őstag
Fabia mk1-nél működhet a szelekrív ajtónyitás? Illetve működik valakinek? Én nem tudok "kódolni" mert kézi VAG diag-om van amin ugyan van modul kódolás de csak egy 3 és egy 5 számjegyű kódot ír és ennyi!
-
addikt
Van valakinek tapasztalat elektromos csomagtér ajtóval?
Passat b7 kombi 2012.
Rendkívül hangosan csukódik / csapódik le az ajtó.
Korábban sem volt halk, de nem volt ilyen hangos.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
zsoltip
őstag
Sziasztok!
VW Golf MK7 Variant. Riasztó kérdések
Alábbi 3 kérdésben fordulok a fórumhoz.1.) Korábban, emlékeim szerint, mikor benyúltam a lehúzott ablakon, megszólalt a riasztó.
Ezt a funkciót viszont mostanában próbáltam volna, nem tudom működésre bírni.2.) A vezető oldalon, a 2 ajtó között, van egy gomb, ami a riasztó ki/be kapcsolását hivatott ellátni. Előző kérdéstől függetlenül is próbáltam mit tud, történik-e valami, de nem látom ellátja-e a funkcióját.
3.) Hogyan tudom tesztelni, működik-e a riasztó?
-
veterán
válasz molnarpeter #192074 üzenetére
ott van a trükk, hogy a GTE nem long life szervizintervallummal fut
Ezt valóban kifelejtettem a képletből!
-
őstag
válasz Asbee #192067 üzenetére
Hát 5W-30-s volt csak az OMV-n szóval az lett egyenlőre kb 9 deci belement így van most a felén, holnap megnézem aztán még szerintem rátöltöm a maradékot...
2500km van a szervízig, gondolom nem oszt/szoroz ennyi időre , hogy 5w30-s csak az olaj.
köszi a segítséget...
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
molnarpeter
nagyúr
válasz focvis #192073 üzenetére
Ezt írja a könyv ott van a trükk, hogy a GTE nem long life szervizintervallummal fut. Illetve TFSI klubban is az 5W40 van sztárolva emlékeim szerint, de pl az agresszív hidegindítások miatt jobb lehet a vékonyabb olaj - már amennyiben valaki úgy használja (azért elkerülhető dolog)... nincs igazság e világon
gyenesmartin: tökéletesen megteszi
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz molnarpeter #192071 üzenetére
Az az 502 meg a Magnatec nem inkább Golf 4 szívóbenzinesbe való? Pár ezer Ft pluszról beszélünk egy 5 milliós autónál.
-
gyenesmartin
őstag
válasz molnarpeter #192071 üzenetére
Van még 5L ilyen olajom. Ez 504.00. Akkor ez jó lesz ezek szerint.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz gyenesmartin #192068 üzenetére
VW502.00 az előírás. 504.00 helyettesítő.
-
yodamester10
őstag
válasz gyenesmartin #192068 üzenetére
Gondolom mint a Golfba Magnatec 5w-40 c3,nekem ezt írja.
[link]
[ Szerkesztve ]
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Passat GTE-be milyen olajat kell önteni?
Castrol titanium fst 5W30? -
Pfiucska
aktív tag
válasz bitpork #192061 üzenetére
Itt a konkret darab amirol beszelek, ez 140 le
iPhone 15, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI
-
Pfiucska
aktív tag
BMY motorokodos 1.4 tsi az problemak szempontjabol olyan mint a CAXA? Illetve az ehhez (bmy) szerelt tsi-hez a 6-os dsg az rendben van?
iPhone 15, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI
-
őstag
Sziasztok,
Az mennyire normális, hogy a flottás 1 liter turbós benzines Scala 27600 km-nél kiírta, hogy ellenőrizze az olajszintet?
Megnéztem, éppen belecsíp a minimumba...a könyve szerint ha nem áll rendelkezésre megfelelő olaj akkor vw504 00, vw508 00, ACEA C3, ACEA C5 olajjal lehet utántölteni 0,5 l-t
Ez nekem nem sokat mond milyen olajat vegyek bele után tölteni amit benzinkúton is adnak?A másik, hogy amikor az APP gombra nyomok azt írja a smart link nincs engedélyezve, ez tényleg csak annyi, hogy ki kell köhögni 60-pár ezer pénzt, a Skodának és beaktiválják, vagy van ennek más feltétele?
Ezt mutatja a fedélzeti rendszer: [kép] [kép] [kép]köszi...
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
Zizmand
aktív tag
válasz Intruder A 6 #192046 üzenetére
-
yodamester10
őstag
-
simonjoe
őstag
-
K Norbi
addikt
Lumenet, vagy DT xenon.
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
D3S Xenon izzót honan érdemes rendelni?
Lumenet és a DT-xenon árainál nem találtam jobbat. -
Coyot
őstag
válasz simonjoe #192044 üzenetére
Jaja két hete szoptam be vele.
Beállt a mechanika két állapot közé, mert közben ugye az állatja (én) tesztelgeti a belső ajtónyitót, hogy miért nem reteszelt le az ajtó aminek örömére 3 óra ajtókpogtatós nyitogatás utána egyszer csak kinyílt. Mert mint kiderült erre ez a mód, előbb utóbb nyersz csak nem mindegy hogy 2 perc mulva, vagy 2 hét mulvaDe már olyan idegállapotban voltunk, hogy levettük a hátsó ajtót, meg már az ülésnek is nekiestünk hogy valaogy a kárpitot leszedjük zárt állapotban. Aztán egyszer csak megmozdult valami feszítettem kicsit az ajtónyitón háta segít neki, de csak elszakadt a bowden. Az mellékes hogy azon a reggelen kezdett el szarakodni az önindító, előtte 1 héttel meg füstgép volt mert a 20 éves klímacső megadta magát.
Ezt leszámítva amugy nem volt bajom vele itt a covid idő alatt - pedig használva volt igazt mérsékeltebben.
Má' nem
-
bitpork
nagyúr
válasz simonjoe #192039 üzenetére
Olyat kérdeztél asmit magam sem tudok értelmezni. Én a gyerekzárra gondolok de nem tudom pontosan mit takar a két különböző kifejezés (safety és deadlock). ÉS most egész nap autóban leszek max este fogom tudni megolvasni a legjobb haveromat.
MOD
A safety lock a gyerekzár, a deadlock meg az amikor bezárod kívülről és a belső kilinccsel nem nyitható.
[ Szerkesztve ]
-
bitpork
nagyúr
válasz simonjoe #192035 üzenetére
Nem olyan nehéz ez
Van biztonsági funkció a keyless mellett? 4I2
Ha nincs akkor 4I3
A 4K0 meg a sima rádió távirányítás.PRCode: 4F2 = Central locking system Keyless Entry
PRCode: 4I2 = Radio remote controlled central locking operated from inside without safe lock
PRCode: 4I3 = Central locking system Keyless Entry without deadlock
PRCode: 4K0 = Radio remote controlled central locking operated from inside
PRCode: 4K3 = Radio remote controlled central locking operated from inside and safe securingOk rossz számokat néztempill és az nem 412 hanem 4I2[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
válasz simonjoe #192030 üzenetére
Ki kell szedni és rajta lesz
Opelhez én így rendeltem.
Amúgy egy útvesztő.
Hozott annyi zárat az Opel etka.
Nem tudtam megszámolni..Na mondom jó! Kiszedem
(#192035) simonjoe Háát esetleg VW márkaszervizbe bemész.
Ők tutira megmondják.
Vagy e-mailt írni nekik.
info@porschem5.hu
info@porschebuda.hu[ Szerkesztve ]
-
Szada85
aktív tag
válasz K Norbi #192025 üzenetére
Nézd én sem vagyok zsugabubus, alapvetöen teljesen jól elvagyok a "müanyagbelü", kevésbé szofisztikált alsópolcos Golf-klónommal (a.k.a Leon), igazából tökéletesen tud minden funkciót, és kimondottan jól érzem magam benne.
Javában zajlik a potenciális utód-jelöltek felmérése, és igazából elég nagy sansz van, hogy az utód is Seat lesz, mert a legtöbb alternatíva egyszerüen "nem éri meg" nekem.
-
simonjoe
őstag
Sziasztok!!
Segítséget kérnék.
Keresek a CC-hez jobb hátsó zárat.
A cikkszáma:
5N0 839 016 D, vagy "F" vagy "E" végű. Mindhárom cikkszámú jó lehet az én autómba, de van valami "data modell" szám. Mindhárom cikkszámhoz más. (PR-4F2, PR-412 és PR-4K0). Honnan tudom, h melyik az enyém???Joe
-
veterán
válasz molnarpeter #191997 üzenetére
+ hagyományos kézifék, + "buta" klíma
-> tuti USA. -
molnarpeter
nagyúr
válasz -FreaK- #192003 üzenetére
Ki kéne deríteni a belga rendszámot, akkor könnyebb - kint minden bokor látogatás rögzítve van központi rendszerben km állással. De emiatt lehet, hogy érdemes megnézni a fizetős lekérdezési lehetőségeket is, alvázszám alapján (valamelyik ki is írja fizetés nélkül, milyen jellegű infót tudnak adni, talán a vin-info). Vagy írsz a matrica szerinti kereskedésnek, hátha tudnak valamit mondani népszerűség stb miatt karosszéria sérülés viszonylag gyakori rajtuk, de főleg parkolási dolgokra kell gondolni.
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz Szada85 #192010 üzenetére
Köszi, a fényszóró formájában én nem látom a változást (lehet vak vagyok), az alapján amit joshua7 linkelt, viszont a lökhárító tényleg árulkodó.
A hirdetésről így vélemény valakinek? 100km-re van, érdemes lenne megnézni élőben, vagy ezt így nehéz megmondani?
A futásteljesítmény gyanús nekem, meg nem tudom hogy hogy lehetne leellenőriztetni.[ Szerkesztve ]
-
ahenobarbus
tag
Üdv.
Adott egy VW Passat B5-s, 1999, 1.8 benzin-gáz, kombi.
Kellene egy új hátsó dob, ahonnan venném van az olcsóbb asso és bosal, a kettő között 3000 forintnyi árkülönbség. Az asso-val van valakinek tapasztalata vagy maradjak a bosal-nál?
Előre is köszönöm.uff, ocs.
-
Szada85
aktív tag
válasz -FreaK- #192009 üzenetére
Ez is FL elötti.
FL-nél más lett a fényszóró formája, vele a lökös picit, hátsó lámpa dizájnja más, ezek a legkönnyebb ismertetöjegyek.
[Google a barátod ebben.] -
Szada85
aktív tag
válasz 6030D #191999 üzenetére
Az 1.8TSI-t csak É-Amerikának gyártották, de ezt leszámítva ennyi "tudja lebuktatni" az amcsis autókat, a fényszóró sarkában levö -jellemzöen narancs- prizma, és a sebességmérö mp/h-s mivolta. Bár a rafkósabb nepperek lehet ezt is cserélik.
Másrészt azért amcsiból behozott autónál - szerintem - érdemes extra óvatosan eljárni, alvázszám alapján utánanézni, egy hete volt szolid poszt Fb-on a "legnagyobb" otthoni Mustang kereskedö által árul egyik-másik autóról, illetve azok elöéletéröl.
-
Kiskokó
veterán
válasz monosgeri21 #191993 üzenetére
120nm a hivatalos, én 130-ra szoktam állítani, és még utána kézzel is ráhúzok (de általában nem bírok)
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
-FreaK-
veterán
válasz molnarpeter #191997 üzenetére
Oké köszi! így akkor kihagyom, nézelődöm tovább (a leírásból gondolom "véletlenül" maradt ki ez az apróság.)
-
starius
tag
Audi A5 2008 1.8 tfsi motorja is kuka? Talaltam egyet a kozeben, elso tulajdonos, sok kozos ismerossel. Foleg varosi hasznalatra kellene
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest