Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- sziku69: Szólánc.
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nincs téli gumi!
Csak a felniket vettem meg a téli szetthez, majd ősszel veszem meg, hogy "frissek" legyenek.
Nyárival kaptuk, és talán még szerencsés időben is, lassan állnak át a Zemberek a nyári papucsokra. #238389Emunem:
Köszönöm!!, de sajnos még nem tulajdonlom.
Tényleg nagyon rendes kereskedés, mondjuk az átadás nagyon laza volt. Kaptam két kulcsot, azzal a mondattal, hogy te tudsz mindent. Amit meg nem, nyomd meg az "I" betűt!
-
rbalint88
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
S4-en az egyetlen jovahagyott meret a 235/40R18, nem a gumi-felni miatt nem komfortos a magyar utakon… mondjuk a gyarilag piros lengescsillapito es a harom pottyos rugo (NKH, ide lojetek!) sejteti, hogy nem a varazsszonyegre kell szamitani. Tempoval egyebkent kisimul, csak szetverni se szeretnem…
-
BigBlackDog
veterán
-
A Zéé
addikt
válasz
focvis
üzenetére
Köszi!
7Jx17 ET49 és 7,5Jx18 ET51 a gyári méretek.
18-as felniből vannak szépek, de egyszer volt 235/40 R18-as kerékkel autóm egy fél évig, én azzal rengeteget küszködtem ezeken a csodás magyar utakon. Kicsit tartok a 225/45 R17 gumitól is, de azért ez még talán vállalható méret.
-
válasz
Emunem
üzenetére
Nem tudom mire gondolsz? Van a színek között ilyen árnyalatú bronz, az tetszett meg először, és talán ha nem abban a színben látom el is megyek mellette. Lebeszéltek róla, mert nagyon gáz javítani azt a színt, így elengedtem. A szalon ezzel a sráccal, cégével van szerződésben, úgy is átvehettem volna a kocsit, hogy ők vonatják be, de az plusz 200e HUF, az amúgy sem olcsó művelet. Rendes volt a kereskedő, mert ő ajánlotta, vigyük el mi, és adta meg a srác elérhetőségét.
-
A Zéé
addikt
Lassan eljön az ideje a nyári gumiknak, amihez felnit is vennék, mert jelenleg csak egy garnitúra 16-os van...
17x7J széles felni esetén mennyire gáz, ha a gyári ET49 helyett ET40 kerülne fel? Élhető lenne még, vagy ez már nagy eltérés?
Faceliftes O3 az autó, és a VW London fantázianevű felni kezd egyre jobban tetszeni, mert a Dijon-ból nem nagyon van 7" széles
-
-
Készül a gép, fóliázás előtt és közben:

-
F_Zolee
nagyúr
Hello
Megpróbálom újra. Következő hónapban tervezném, hogy a szelepfedél tömítést kicseréltetem(2002 1.6 BCB), mert egyik gyertyatrafót már összekeni. Felmerülne, hogy mit kéne-lehetne cserélni még ilyenkor(pl hidrotőkét lehetne könnyen ha már ott jár, hogy később ne legyen rá gond)? Az más, hogy még lenne mit javítani, pl kuplungot(ERT) is tervezem cseréltetni de itt is homály van számomra, hogy mit kéne és lehet, mert a kuplungszettek is eltérő dolgokat tartalmaznak. Aztán jó lenne előbb megvenni a cuccokat csak az sem lenne jó ha kimarad valami fontos rész pl.
-
-
válasz
tamas01234
üzenetére
Ja persze, nálad nincs gomb. Akkor kábel nem játszik.
VCDS-el vagy OBD11-el állíthatóak ezek, de függ évjárattól is, hogy mit lehet mit nem.Őt tudom ajánlani: [link]
Írj neki, hogy mit tud ezen az évjáraton ki-be kapcsolni. -
tamas01234
csendes tag
válasz
Corsa02
üzenetére
Köszönöm a válaszokat
Komárom-Esztergom megye
Nemrég van meg az autó és a Start-stop már most "idegesít" szval ez lenne a legfontosabb meg esetleg a Lane-Assist

Viszont ha érintőképernyőm van hova teszek fordító kábelt?A Wireless annyira nem kell ha bonyolult a dolog.
Azt hittem VCDS-el ezeket lehet kapcsolgatni gond nélkül
-
válasz
tamas01234
üzenetére
Start-stop "Memory" módba történő állításban van valakinek tapasztalata?
- Megfordító kábel beépítése lehetséges
Full linkre van valakinek megoldása, hogy hogyan lehetne értelmes áron aktiválni?
- meg kell vizsgálni, hogy milyen fejegység van benne és aktiválható-e, hova valósi vagy? Tudunk ajánlani néhány helyet esetleg...
Infotainment rendszer frissítéseit lehet valahol nyomon követni?
- Tudomásom szerint nincs, leginkább márkakerben frissíthető -
tasiadam
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
a hátsóba, csak van vmi betétes cucc, igen, de 1 vagy 2mm-el kisebb, szerintem az az RS. Mármint utángyártott RS szilent. Oda egyébként tennék simán HD-t, valahol mintha láttam volna
-
válasz
tamas01234
üzenetére
Milyen autó/motor? Milyen évjárat?
-
tamas01234
csendes tag
Sziasztok!
2021 Seat
Start-stop "Memory" módba történő állításban van valakinek tapasztalata?
Full linkre van valakinek megoldása, hogy hogyan lehetne értelmes áron aktiválni?
Infotainment rendszer frissítéseit lehet valahol nyomon követni?A váalaszokat előre is köszönöm!
-
Gubu0101
veterán
-
bul07
nagyúr
válasz
Gubu0101
üzenetére
Én amúgy úgy vagyok vele ha beszakad akkor annak már ráfért a kasznizás.
Amúgy annyira elszálltak az árak hogy az én 21éves kocsimnál azon gondolkozok hogy magam fogom megcsinálni. Jobb oldalt a küszöböm ami szerintem olyan állapotba került hogy januárba esedékes műszakin már nem fog átmenti.
Gondoltam kivágom azt a rész, veszek vagy kérek kölcsön egy hegesztőt, azt még ki kell találnom hogy milyet amit azért vékonyt lemezt is tud, és magam megfoltozom egy lemezzel.
Eladásnál annyival nem ér majd kevesebbet mint amennyit elkérnének érte.Na meg amilyen kókler kasznisok vannak, fél egy év múlva azon is kiütne a rozsda. Járt már így édesapám.
Vagy gittet neki meg festéket és azon még a csavarhúzó se megy át, igaz alatta meg elburjánzik a rozsda
-
válasz
Emunem
üzenetére
A garázsban nincs vonóhorog. Simán a hülyékhez hangolták (lásd Idiocracy c. film).
Pogácsa témára: az olcsók általában gagyik, inkább műanyag, mint gumi anyagból, néhány használattól szétesnek. Legutóbb U (nem V) bevágásút vettem*, de nem a legolcsóbbat, 6 autó megemelése után még oké.
*sztem Aliról, de nem találom a megrendeléseim között
-
-
-
-
426os
őstag
válasz
bandi0000
üzenetére
A műanyag szokott engedni, sajnos tapasztalatból mondom. Várom is mikor kapom úgy vissza az autót, hogy el van törve. Amúgy az ék alakú bevágásos pogácsával csak óvatosan, mert az is meg tudja sérteni az alvázvédelmet (ledörzsölheti az emelési pont oldaláról). Én sima lapos felületű pogácsával emelem, az a legegyszerűbb. A legtöbb műhelyben is így teszik.
-
bandi0000
nagyúr
Vettem egy krokodil emelőt, aminek ilyen a tányérja:
Vettem egy random pogácsát, aminek van egy ék alakú bevágása, de ahogy néztem kell kicsit faragnom rajta, hogy ne legyen annyira széles, mert az emelési ponton belülről nagyon közel van a műanyag
Ezekhez az emelőkhöz a gyári pogácsa egy szinte lapos, talán nagyon kicsit domború pogácsa lenne. Ha azt megveszem, akkor az nem tesz kárt az emelési ponton?
Néztem a gyári emelőt, ugye ott is egy ék alak van, de annyira széles, hogy kb az emelési pont éle az emelő sík pontján támaszkodik csak
Amúgy ezt hogy oldják meg pl gumisnál? Vagy simán megemelik és a műanyag meg annyit tud engedni? Hiába vettem még kis bakokat is, azt se tudom alárakni pontosan ezen dolgok miatt
-
válasz
FerNandor
üzenetére
Egy ilyen autónál egy kuplungozás átlagosan mennyibe kerül? Gondolom van kéttömegű lendkerék is. --> 300-550e Ft körül, ha mechatronika is cserés akkor inkább 700e-800e környéke. De azért ezt több dolog is befolyásolja.
A DSG-nél a váltóolaj csere is speciális géppel megy? --> Nem
A motorolajat lehet házilag cserélni? Vagy speciális szerszám, diagnosztika nélkül nem lehet stb? Magamnak szoktam az olajat és szűrőket cserélni. --> Semmi trükk, mehet otthon.
Nem egy rossz szerkezet, de 200-250e km felett már nem venném, nem az autó miatt, hanem a motor-váltó kombináció miatt, hacsak nem nagyon jó árban van és ismert az előélete.
-
FerNandor
őstag
Sziasztok,
Mindig Renault-s voltam és manuális váltós, de most kicsit elkapott a hangya és nagyon megtetszettek a 3-as Superbek, 2.0crtdi 150 vagy 190LE DSG.
Egy ilyen autónál egy kuplungozás átlagosan mennyibe kerül? Gondolom van kéttömegű lendkerék is.
A DSG-nél a váltóolaj csere is speciális géppel megy?
A motorolajat lehet házilag cserélni? Vagy speciális szerszám, diagnosztika nélkül nem lehet stb? Magamnak szoktam az olajat és szűrőket cserélni.
Így hirtelen ezek azok, amik eszembe jutnának és el tudnák venni a hangya kedvét
De bármi tippet, tapasztalatot szívesen fogadok. -
gippazoid
őstag
válasz
426os
üzenetére
Szervizben azt mondták a változó geometriás turbó már alapjáraton is tölt picit. Az adja ezt a hangot. Én nekik már semmit nem hiszek el, de meggyőzött amikor egy Scala állt be a mélygarázsba és pont ugyan olyan motorhangot véltem hallani. Meg is kértem a sofőrt hogy picit indítsa már be újra, hogy hosszabb ideig is meghallgassam és tényleg olyan volt.
-
tasiadam
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Az ugyan akkora?
-
tasiadam
veterán
Mirefell tudja az auto elfelejteni az EGR allasat? Holnap ledugozom a fenebe, de ma is gane volt. 0.6v min lett a 0.96 helyett, es az alapjarat instabil volt.. remelem nelkule funkcional es nem reklamal, msx furok 1 kis lyukat a tomitesre
-
426os
őstag
válasz
gippazoid
üzenetére
A fütyülős alapjárat nem tudom mi, én nem tapasztalok semmi ilyesmit. Van egy sipolása valamelyik komponensnek a motortérben, de az már gyújtás ráadás után is van. Motor mellett nem nagyon hallani. Ha alapjárat ingadozás alatt 2-300rpm-nyi ugrásokat értesz, akkor az sanszosan sw hiba. Enyém is csinálta hidegindítás után, de sw frissítés megszüntette teljesen.
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
A pohartartomba szeretnek egy insertet 3D nyomtatni, mert alapbol minden lotyog benne, amit belerakok. Az en automhoz nincs ilyen modell, de csomo mas Audihoz/VW-hez van, es feltetelezem, hogy vannak kozottuk csereszabatosak. Van valami adatbazis, ami kikopi, milyen autokban hasznaltak fel ugyanolyan elemeket mas koddal?
420863328 a kis gumibetet kodja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Parfüm topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Rövid időre leállhat a 8 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen autót vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Remélem jó is lesz, mert nem ez volt a legfontosabb szempont.
Csak a felniket vettem meg a téli szetthez, majd ősszel veszem meg, hogy "frissek" legyenek.
Nyárival kaptuk, és talán még szerencsés időben is, lassan állnak át a Zemberek a nyári papucsokra.

Látták, hogy nem tágítasz, nem vagy lerázható. Így tudtak csak tartósan megszabadulni Tőled!