Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsírkrétamen
senior tag
Idővel majd azt is, de most első körben nem.
A jobb első futómű szorul felújításra, kéne egy fékmérés is vizsga előtt, mert párom szerint kagylósnak tűnik a tárcsa. Be kéne kötni egy fejegységet, kipufogót kéne cserélni, benzinszűrőt, hátsó ablaktörlőt, az első ablakmosó tartály lyukas…meg még ilyen kis apróságok, mint új tanksapka, napellenző
-
Megbiztam bennük, mert elég jó renomeval bírnak, évek óta ismerem őket, dolgoztak már nekem. Nem tudom, hogy visszafizetnek - e a pénzt, ha kérném a gyári szoftver visszaallitasat.
Off: ilyenkor érzem, hogy a felnőtt autista nem kap elég támogatást, ugyanis fogalmam sincs, hogy kellene kommunikálnom a remapot végző műhellyel, hogy szeretném, ha vagy korrigalnak a programot, vagy visszateritenek az összeget, mivel nem működött a remap.
-
outsiders
aktív tag
+1, én is vehettem volna az Octaviat de a belsejében a formák bumfordisága, cockpit kinézete miatt ejtettem, pedig a hangszigetelt üvegek vonzottak... Golfnál nekem a zongoralakk használata ami nem jött be (főleg a műszeregység körül riasztott el) pedig az R-Line nagyon vonzott belőle.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Láttam az ajánlatot, évi 40e km, havi 190k az oktáv, érthetetlen módon 48 hó után 40% maradványértékkel számolva a sportage ~250k. Erre még kalkulálnak egyet magasabb maradványértékkel.
A Sportage 1.6 dízel automata, elég magas felszereltséggel, biztos jóval több mindennel mint a Skoda. Itt az árlista meg a felszereltségek, asszem a platinum volt ezzel megdurrantva:
DRIVE WISE PARK PLUS CSOMAG (csak DCT/HEV/PHEV verziókhoz)
(PCA - Parkolási vészfék asszisztens, BVM - Holttérfigyelő kamerarendszer, Oldalsó parkoló radar, SVM - 360 fokos kamerarendszer)
Az évi 40k kilométernek örültem, tartottam tőle hogy belimitálják 30-ra. Az volt mondva, hogy az íratlan szabály, hogy amennyit munkába jársz annyi a magánhasználat, de nincs kőbe vésve, nem szólnak rá senkire.
Havi 1500 az évi 18000, minusz a szabik, szerintem egy bő 20-as belefér magánba. Életemben nem mentem ennyit
-
szabonagyur
félisten
Szerintem nagyon lízing cég függő a dolog.
A Formentoron 30e km után sem volt a 4 évszakos cserélve, benne lett volna mág akár 15e km ha cseréli féltávon. Én elvittem volna, de mondták hogy no way.
Így a 2 elsőt lejártam cserésre (minta + repedések), hátsóban meg ugye volt defekt azt elvben nem tehetik be előre.
-
BlacKSouL
addikt
Az anyakönyvezett nevét nem tudom
amikor lassan veszem el a gázt, és kiteszi üresbe, kiírja hogy 'eco' (de a motor jár). Mint a wartburgnál, csak ott szabadonfutónak mondták. Mk4 Tdi Octavia csinálja.Az eco gázpedál meg az, hogy a pedál lenyomása nem lineáris, vagy inkább nagyobb ellenállást fejt ki, kelletlen érzetű, de persze letaposva megindul, csak egy nem eco pedálú drive by wire gázpedálnál kelletlenebb a normál lenyomásra a reakció. (És az az alap beállítás, nemtom sport mód lehet felülírja)
(Civic 1.8 8gen pl normál DbW, míg a céges Mk4 Octavia 2.0 Tdi meg ilyen eco izé pedál) Vagy 14-5 éve lett bevezetve sok autón asszem. -
BlacKSouL
addikt
Azt nem tudom milyen, de ilyen néven nem láttam. Csak szemetest lehet bele 2-féle színben(fekete meg bézs, utóbbi szerintem nem lett hozzáigazítva a 'cognac' belsőhöz)
Viszont bocs, most látom, a kartámasz alatti rekeszben (Jumbo-box) van egy 12V-os "szivargyújtó" csatlakozó, csak hát ugye akkor megint oda kell egy sziv.gy.töltő, meg onnan kihozni a kábelt, vagy lehet a telefont ott is tartani, de akkor minek elöl a dedikált "phone-box" és az ő usb-c aljzatai? Ráadásul nem tudom a könyöklő alól mennyire jó a rádiójel/gps kapcsolat, pláne fűtött szélvédővel.
Szóval az egészet egy zökkenőmentes sínre tenné, ha az usb-c aljzatok amúgy egész egyszerűen csak tudnák azt a teljesítményt amivel hirdetik.vlevi: köszi, ez jó hír. Nekem az A500 Pro plus+ volt ami kevesellte az 1,5-ös kábelen jövő áramot, még akkor is, ha a hátsó rc06-ot lehúztam. Én A810S+rc24-et terveznék bele, nem tudom az mit kér enni.
-
Golfba rendelhető, én nem kértem, de így is van benne szivargyújtó dugalj. Majd kipróbálom működik-e. USB-C van 2 elől, ezt se használtam még. Többit nem tudom, tényleg ritkán szoktam tölteni autóban, akkor Qi-vel, ami nem egy nagyszám.
Furcsa lenne, ha egy Skodában nincs, azok eleve "simply cleverek".
-
-
bnorci71
addikt
7éve van elől, hátul még nincs, de koccantak belénk hátulról a kamerán az is érzékelhető volt pedig a lökös csak karcolódott horpadás se lett rajta, ember próbálkozott hogy mert a nejem büntifékezett.... mondtuk neki ember, itt reggel ebbe az az araszolós dugóba, meg van kamera hívjunk rendőrt? nem volt rá szükség
-
Nagy élmény, imádom!

#238988F_Zolee:
Bánja a tök....&m! Még nincs itt az ideje a papás vezetési stílusnak. Tudomásul veszem a közlekedők vezetésbeli heterogén összetételét, nem nyomja a homloklebenyem az ideg ha valaki cammog előttem, de ha van lehetőségem lépni tőle, megteszem. Igyekszem ezt úgy abszolválni, hogy sem magam sem mások testi épségét vagy vagyonát ne veszélyeztessem. Ebben viszont nem faktor a fogyasztás.
#238989szabonagyur:
Húsvét után erről is tudok nyilatkozni, elsején Horvátország. -
Biztos nem fog!
#238926MunezXBK:
Isten ments!! Jutottál ma eszembe, Etyek-Botpuszta körforgalom. Egy R8-as olyan nagy sebességgel ment be a körforgalomba, hogy nem kihajtott, kisodródott. Rohadt ügyes volt a faszi. Láttam jön ezerrel, biztos voltam benne, valami gáz lesz, hát nem! Szóval ezt a stílust meghagyom Neked!
-
Ja hát az fos sajnos, én is most dobtam le róla, pedig első 2 évben jó volt viszonylag, 3. évre hangos és bizonytalan lett, főleg 85km/h körül búgott az enyém nagyon. 17"-al kicserélik az autót, nagyon frankó lesz, fel is tettem már 2 hete a 17"-os nyárit, így frankó :)
Arról nem is beszélve, hogy 7,8 sec a 0-100

-
-
BlacKSouL
addikt
Akkor 6m x 3m-nél szűkebb garázsba be se engedi magát állni? Mert szűk ugyan az ajtófélfa is, de ha ki akarok szállni, muszáj jobbra szűkre venni a falat, és ha rá akarom csukni a garázsajtót, orral elöl is szűken kell(ene) beállni. Ha ezt teljesen megakadályozza akkor az baj. Mármint jó hogy ütközést kerüli, de egy megoldhatatlan helyzetbe hoz.
-
szabonagyur
félisten
-
pit stop
addikt
Spanyolországban Seat Leon bérautóval nekem is satuzott: lidl parkolóbol kifordulva járda lejtett, az út meg domborúra volt csinálva - ahelyett hogy kihajtottam volna lendületből besatuzott állóra.
5en és a vásárolt csomagok a szélvédőn, mert hát rövid útra minek pakoljuk csomiba
Órákig magyarázhattam, hogy nem én szórakoztam
-
426os
őstag
Golf 7.5-nél sebességfüggő a manőverező fék. A kombinak elég nagy a hátsó túlnyúlása, bizonyos helyeken, ha egy huppanón kell áttolatnom (pl régi kapubeállók), ahol kb mm-ek vannak az autó sarka és a föld között, vagy nagyon koppra parkolnék, ott azzal tudok játszani, hogy nagyon lassan tolatok. Akkor nem satuzik, egyébként igen. Ezt a manőverező féket ki is lehetne kapcsolni, csak el van dugva a menüben. Egyébként meg hasznos dolog.
-
szabonagyur
félisten
Rámpán nekem még nem satuzott be, pedig a cégnél elég meredek a rámpa (ezek szerint nem eléggé).
Nem is a meredekség a lényeg hanem a lendület, hirtelen dolog.
Valamelyik pesti pláza mélygarázsban volt valami fekvőrendőr, gurultam oda és rá satuzott egy erőset.
Vagy garázsba tolatáskor volt, hogy engedtem, hogy guruljon de egy minimálus emelkedőn gurult hátra és akkor is nyomott egyet.És igen a csomagtartó nem nyílik ki csak úgy a semmitől

-
Soha nem volt még ilyen jó autóm. Egyszerűen imádom, vannak apró szeszélyei de elnézem neki, talán majd egyszer helyre áll a rend. A LED mátrix szerintem az évszázad találmánya volt, az több mint parádés. A vezetéstámogató rendszere nem tolakodó, finoman terelget. Kényelmes, nagyon hajtani még nem igazán merem, bár sosem vezettem úgy mint egy őrült. Érzem azért a teljesítményt alatta, meglepő időnként egy-egy "kirohanása". Még nem pályáztam vele, talán max 7km volt amit ott vezettem. Olyan kétezer km felett már egy kicsit kiviszem, hisz egyébként is az lesz neki a fő közlekedési területe. Most éppen a menetrögzítő kamerarendszert telepítik. Sokan megfordulnak utána, és dicsérték a színét is(a selyemfólia tónusa tényleg egyedivé tette). 4 emberből 3 nem ismeri a márkát, de még hallani sem hallott róla. Esztergomban a parkolóban egy idős bácsinak is nagyon tetszett, majd azzal zárta a mondandóját, hogy a kínaiak kitesznek magukért! Mondom neki, ez annyira kínai, hogy itt készült Győrben, szerintem nem hitt nekem.
Lassan készítem a 40 HD képet róla.
Egyenlőre ennyi. -
tasiadam
veterán
-
t72killer
titán

Kopipészt poszt az autóvásárlós topikból, nézegettem kicsit a skoda katalógusokat, lestem nagyot:
Fabia 1.0 MPI KEZDŐÁR 20'560 font (TSi+600 font extra)
Scala 1.0 TSI 116 lóerő (egyel erősebb mint az alapmodell): 24'500
Kamiq 1.0 TSI 116: 25'955! Tehát ennek alsóhangon 20+%-al drágábbnak kéne lenni a Fabia MPI-nél, ennek ellenére a 2-3éves használtpiacon teljesen ugyanazon a szinten jönnek (pl keresési eredmény, mindkét kocsit 15k font körül adják)Arról nem is beszélve, hogy a 2022es modellt még 17'700on jegyezték (P11D érték)
-
Khaosz55
addikt
Nem is érdekel a kovácsolt felni, fekete autón fekete színű felni meg főleg hidegen hagy. Jellemzően 10 évre veszünk atót. Majd eladhatóság szempontjából sem fontos a Performance csomag.
Pontosan a semi slick gumi vízelvezésére gondolom én is. Performance csomag az eladhatóságot növeli de nem akkora mértékben.
Nem hinném hogy Performance csomag nélkül nem lenne elég feszes a fotomű hétköznapi használatra mégha sportosan is vezet az ember. Gondolom az adaptive lengéscsillapítóval is elég feszes. -
-
Ez egy szörnyen leegyszerűsitett, lebutított cikk. Több csúsztatással. Ennek az ellenkezője is megtalálható a neten. Már múltkor is megfogadtam, hogy nem szólok ezekhez hozzá többet , mindenki azt tankol amit akar. A tapasztalatom, véleményem leírtam már többször, szakmailag is alátámasztva, nem nagyon tudok már mit mondani a témában.
-
Kérdésedre a válaszom: nem.
így nézett ki nálam a fékek cseréje:
Megnéztem a vezetett „szervizkönyvem” 100k-val vettem az autót, 120K-nál kellett a hátsókat komplett cserélni tárcsák+betétek. Majd 202k nál lettek az elsők cserélve szintén tárcsák+betétek. 261k nál hátul csak betétek lettek cserélve. 308k-nál ismét hátsó betétcsere. 380k nál adtam el, de már felhívtam a figyelmét a vevőnek, hogy csereérett a hátsó tárcsa. 260k km-t bírtak a hátsó tárcsák, két garnitúra betéttel. Az első meg ahogy látod, 180k-t, ezek állapotára már nem emlékszem milyen volt az eladás pillanatában. Betétek-tárcsák Zimmermann. -
bul07
nagyúr
Én sokáig DENCKERMANN M110112[link] aktív szenes (2241 Ft)
Tavaly tavasszal KAMOKA 6080008[link] sárga, december végén 2597Ft voltÉs érezhetően jobban szűr, a szagokba megfog sok minden amit az aktív szenes nem fogott meg, árban meg egykutya, allergén dolgok engem nem érdekkelnek nem érintenek.
Nálam van egy kitétel amiből nem engedek, körben legyen szivacs, ha nincs akkor nem kell
Úgyhogy én is +1 szavazat KAMOKA
Most megnéztem Allegron, 200Ft-al olcsóbb, nekem nem éri meg
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 Pro Max 156GB Fekete Titán - 27% ÁFA (0397)
- AKCIÓ! Asus ROG Strix B365 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG 600W
- GeForce GTX 1650 SUPER (OEM HP) -
- AKCIÓ! Gigabyte Z790 i7 14700KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 850W
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Kanapénkból is simán kikapta a babahányás szagát...

Azért kíváncsi leszek a 10k-nál lecserélt 7k-t futott szűrőre is.
kb 3000€ már visszahozott (szélvédö csere + 2 feljelentés önérzetes latorok miatt)

) tetszik a családnak.