Hirdetés
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bitpork
üzenetére
[...és (#164097) Doki16 ]
Az a baj, hogy a kupecem dieselpárti, és én is. Szóval, hiába mondom neki, hogy hozzon egy benyát, legutóbb bekísért a műhelybe, és mutatott egy törött dugattyút, ami egy kis turbó benyából jött ki. Tehát vagy nagy benya, vagy diesel. És a nyomatékról nehéz leszokni. Az a baj, hogy már másokat küldök magam helyett vidékre, de ezen fogok változtatni, ezután magam megyek, és akkor lesz regeneráció.Arra nem válaszoltatok, hogy ez a felhígult motorolaj - ha egyébként nincs semmilyen konkrétan érezhető tünet - okozhatott-e kárt a motorban.
-
Ehnaton88
csendes tag
válasz
Mágus2
üzenetére
Megnéztem a garázsban a DPF-től a nyomásmérőbe nekem csak 1 cső megy be, a másikon van egy 5cm-es darab és szabadon lóg a levegőben, pirossal van bekarikázva ahova a nyomásszenzor csatlakozik, a zölddel bekarikázott részre tippelem a hőmérőket.
Nyomásszenzoron ezt a cikkszámot látom: VW AG DPS10 059 906 051 C
Videót néztem róla, de ott olyan mintha a másik cső is menne valahova ami nekem csak a levegőben lóg, az úgy normális? -
-
Doki16
addikt
válasz
csababarca
üzenetére
Lehet, hogy regenerálni próbál már egy ideje vagy gyenge az akkumulátorod.
(#164096) playdontwork: Az igen, csoda, hogy még megy az a kocsi. Ez nagyon rossz felhasználás annak a motornak. Ki kell olvasni a DPF értékeit mindenképpen. A szoftverfrissítés meg még egy lapáttal rá tesz erre.
-
rvn_10
senior tag
Hello, egy sima 80 lovas benzines octavia hengerfej felujítása kb milyen költség, csipegeti az olajat es mintha a vizet is.
-
törölt tag
-
válasz
csababarca
üzenetére
Ha minden folyadék rendben volt akkor lehet h regeneráció közben álltál le.
-
csababarca
őstag
Az normális hogy a crtdi (továbbra is skoda superb 2012es 2.0as 140le) motort a ventillátor leállítás után hűti még? Kb 5 perc volt.
Egyszer hallottam hogy csinálja, meg most. BP belvárosból jöttem haza kb 55 kmt. -
-
törölt tag
válasz
bitpork
üzenetére
Szia!
Tipikus városi autó, és nincs visszajelző, mely a regenerációt mutatná. Időnként enyhén emelkedik a fordulatszám alapjáraton, de nem lehet tudni biztosan, mit csinál, csak sejteni. Fogalmam, sincs, milyen állapotban van a DPF. A felső lambdaszondát többször cseréltük, mire találtunk egy működőt (bontva), erre a hibára volt üzenet. Volt egy vészüzem korábban az EGR szelep miatt, az lett pucolva.
Az egyetlen tünet, az autó kipufogójából áradó nagyon szúrós szag. Bármi mást mondanék, nem igazi tünet, csak belemagyarázás lenne. Egyértelműen érezhető probléma nincs az autóval. Megy, halk, nem kopog, nem csörög, csak dolgozik.
3 Liter gázolajat a motorolajban indokolhat a regeneráció hibája, vagy gyakorisága?
-
-
törölt tag
Üdv!
2009-es Passat 3C CR TD olajcsere alkalmával 4 liter helyett 7 liter gázolajjal keveredett motorolaj folyt le. Porlasztókat bemérettük, jól porlasztanak, 3db elektronikailag nem tökéletes, de működik. A lényeg, hogy kizárták őket, mint a problémát okozó alkatrészeket.
Következő lépésként a szerviz a DPF felől közelítené meg a problémát, az egyik lambdaszonda kicserélésével. Leállíttattam a szervizt, mert hibaüzenete nincs, és szerintem csak találgatás.
Ha bárkinek van kedve építőjelleggel találgatni, kérem, tegye meg, kíváncsi vagyok a hozzáértők és sorstársak tapasztalataira. Előre is kösz!
-
-
-
MeghaL0L
addikt
Sziasztok!
Adott egy A7 (2011, 3.0 TDI, Quattro).
Az S tronic (7 sebességes) váltó megadta magát. Mit ajánlotok? Felújítást vagy pedig bontottan komplettet venni? Van egyáltalán Kelet-Magyarországon olyan mester ember, akit tudtok ajánlani felújítás esetén?
Üdv

-
-
-
Ehnaton88
csendes tag
válasz
Mágus2
üzenetére
Én azt látom a logból, hogy ~160km alatt egyenletesen növekszik a korom mennyisége, csak több mint kellene lennie. és nem fut együtt a kalkulált és a mért korom:
Kalkulált korom ~5g ról indul pucolás után és kb 11g ig nő 160km megtétele alatt, így 300+km adna ki ilyen volt régen. De most a mért korom "beelőzi" és elindítja a regent, ezt melyik szenzor méri? van értelme kicserélni? -
válasz
Ehnaton88
üzenetére
Amikor a logot csinálod, engedi kiválasztani a kiterjesztést. Legyen .csv
Ha ilyen kiterjesztéssel lesz, van logview, ami grafikailag szépen elrendezi, hogy ne ilyen katyvasz legyen.[link] Ki lehet benne választani, mit akarsz nézni és egy idővonalra helyezi, majd grafikont készít belőle.
-
Ehnaton88
csendes tag
-
-
-
válasz
Doki16
üzenetére
Olvasd el még 1x, amit írtam. Nem pontosan fogalmaztam, a korom képződést sokallom, sokkal többet is elment azelőtt, és nem volt szoftver frissítés, szóval valaminek leromlott az állapota

Oil ash most is 0,11. Majd 0,17-nál kell kezdeni aggódni. 4 éve volt valami 0,6 vagy 0,8, szóval nem emelkedik sokat. Több mint 60 000km-t mentem vele vegyesben. Volt sok város, meg közút, kevés pálya.
-
válasz
Ehnaton88
üzenetére
Nekem 100 alatt is regenerál passzívan, de meg kell néznem a hőfokokat. Hétvégén megyünk szülőkhöz, akkor megnézem neked, milyen feltétel mellett és mennyit csökken. Nálam most olyan 340-400km körül van 1 regeneráció és személy szerint ezt is sokallom, mert mikor megvettem az autót, 700km-t is elment két regen között.
-
Ehnaton88
csendes tag
válasz
Mágus2
üzenetére
A 65km 5g az 120km/h nál gyűlt össze nekem csak akkor jelez a VAG DPF hogy "passzívan" regenerál, ha lepadlózom és felgyorsítok legalább 180km/h-ig ilyenkor kb 420 fokra melegszik fel a szűrő.
Akkor a 250-320C közötti szűrőhőfok kevés folyamatos pályán való haladással?
Hamég 240km-t meg tudnék tenni azzal elégedett lennék de szerintem nem lesz több 170km-nél így sem, mert folyamatos haladásnál 1-2 szer látom hogy 1 tizedet visszaesik a korom aztán megint nő. -
válasz
Ehnaton88
üzenetére
Az lenne a normális, hogy csökken, amikor eléri az üzemi hőfokot, passzívan elkezd kiégni. Épp ezért szokott a pályás autó kevesebbet regenerálni, mert üzemi hőfokon csökken a korom tartalom amikor csak tartod a sebességet, gyorsításnál nő, motorfékkel megáll a folyamat nem telítődik de nem is nő, viszont visszahűl a DPF, ami miatt gázadásra előbb fel kell melegednie, majd utána ismét elkezd csökkenni.
65km alatt 5g nem tűnik nekem soknak, akkor, ha eközben nem éri el az üzemi hőfokot, ha eléri, és úgy is ilyen sok marad benne, akkor gáz, mert 240km után elkezd regenerálni.
-
macilaci78
nagyúr
B5 Passat gyári lámpáiba mi a legbitangabb izzó, ami belemegy? '99-es kombi, AJM.
A tompított lenne az fontosabb, hogy erősebben világítson, illetve hogy műszakin se okozzon fennakadást, na meg a foncsor se olvadjon.
A fényszórópolír megvolt, szép tiszta, áttetsző lett a búra. 
Az izzót ki tudom cserélni magamnak? Általánosnál kicsit szélesebb választék van szerszámokból, de nem pakolnék ki a motortérből.A korábbi olajfolt nem terjedt, fogyás nincs, igaz, az autó is csak 200 km-t ment azóta. Szerelő ránézett, EGR és szelepfedél tömítésnél látni némi kis szivárgást, de javasolt egy motormosást, hogy látszódjon, pontosan honnan és mennyi.
A márciusban esedékes olajcsere környékén csináltatnám meg, március elején lesz egy Budapest-Battonya utam, 500 km, 80% pályán, így február végén lenne célszerű. Van javasolt szaki erre a feladatra, aki télen is meg tudja csinálni és esetleg az alsó-felső borításokat, védőlemezeket is le tudja venni? Mi a reális ára egy ilyen műveletnek? -
Ehnaton88
csendes tag
válasz
Mágus2
üzenetére
A hőfokok így alakulnak folyamatos tempónál ~260C (110km/h) és ~330C (140km/h)
Regenerálás közben felmegy 550 - 620C közé.
Előtte mögötte kb 15C a különbség
Default beállításként be van kapcsolva VAG DPF ben a log mindjárt megpróbálom kinyerni.A mért korom szenzornál az normális hogy haladok egyenletesen (tempótól függetlenül) és 1-2 tizedet csökken az érték aztán szépen újra nő? Kifújja?

-
Ehnaton88
csendes tag
-
gzbotii
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Na basszus, nem is láttam azt a hsz-t. Köszi, hogy megnézted

-
Ehnaton88
csendes tag
Sziasztok, megcsinálták a levegő nyomás próbát, amit ajánlottál Mágus és tökéletes a rendszer tömítettsége.
(A4 2012 2.0TDI CJCA 143Le) Átnézték a teljes levegőkörömet és találtak is hibát, a pillangó szelepem nem bírt 100%-ra kinyitni,(mindig zártabb állásban volt, mint kellett volna lennie) és nem lehetett vele a gyári műszerrel kommunikálni, ezt kicserélték új gyári alkatrészre.
Azt viszont furcsállták, hogy miért nem volt ezért hibakód.
Mióta nálam van az autó szerintem ez a hiba meglehetett, mert kicsit remegett a motor de én ezt betudtam a dízelnek, de most szinte olyan simán jár mint egy benzines![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Néha torpant 2000 fordulat környékén, de ez is elmúlt.
A a fő hiba viszont megmaradt DPF regen megvolt 120-as tempónál ~2800 fordulaton 5. ben.
Utána ~5g korom keletkezett 65km megtétele alatt (120km/h folyamatos haladás mellett üzem-meleg motorral ) a VAG DPF szerint.
Gyanakodom az EGR szelepemre, a szerelő szerint jól működött a tesztelésnél, de ennek nem úgy kell működnie, hogy addig van jobban nyitva ameddig nem melegszik be a motor? Néha a VAG DPF re nézve az "EGR close" folyamatos haladás mellett 120 nál csak 45-55% ban van zárva, ha gyorsítok intenzíven akkor 100% zártat mutat ennek így kell működnie? Ha állok és alapjáraton ketyeg akkor is csak '45% ban van zárva. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
Winchester95
üzenetére
Komfort index alternatíva - bár ha aktiválni is lehet, érdekel a történet

-
molnarpeter
nagyúr
-
gardener
senior tag
Skoda Fabia Combi I. 1.4 MPI belső világítás kapcsoló ami az ajtóoszlopban van, hol kapok olyat?
-
-
-
-
válasz
Winchester95
üzenetére
Motorvezérlő, mért értékek, 066 csoport. 2. ablak 0000 ha nincs aktivlva a temomat funkció a vezérlőben, 1000 ha aktiválva van.
Motorvezérlő, mért értékek, 066 csoport 4.ablak:
0000- A tempomat kapcsoló Off állásban
0011-tempomat kapcsoló ON állásban
1011-Res gomb benyomva tartva
0111-Set gomb. -
válasz
Lobeu
üzenetére
Az hogy ost mi van benne nem lehet tudni megnézés nélkül. Gyárilag ez a kettő van benne.
-
Lobeu
csendes tag
Honnan tudhatom, hogy milyen turbo van most az automon? Azt leszamitva, hogy lemegyek es szetkapom a melygarazsba, szerszam nelkul, igy az este kozepen.
Tervezzuk a downpipeot illetve a kipufogo rendszert a kocsi ala es most mindenfele abrakat, rajzokat keresgelek, de nem sok sikerrel, ha esetleg valaki ki tudna ezekkel az infokkal segiteni, megkoszonnem!
A6 4F2 Avant 3.0TDI CDYA 2009 Tiptronic Quattro

-
gzbotii
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
És mi garantálja, hogy egy tényleg annyit bír?
Bár ha igaz, akkor megéri, mert a mostani INA is közel ennyi volt.Lemezbiztosíték mekkora?

-
Tudnál segíteni akár itt akár privátban?
Adott a VCDS, az autó is. -
válasz
Winchester95
üzenetére
A trippling most is megoldható, egy 15 eurós elekronika kell hozzá. Vcds megmutatja látja-e a kapcsolók jelét.
-
válasz
Mágus2
üzenetére
Hogy lehetne megnézni?
Nekem mindig on állásban volt.Most ahogy jöttem hazafelé, észrevettem, hogy nem megy.
Ki-Bekapcsoltam, akkor sem ment.
Egyszerűen teljesen meghalt.
Műszerfalon, soha nem volt semmi ikon hogy be van kapcsolva vagy valami.Hibakód kiolvasásnál szerintem ki sem dobja.
Ha új kapcsolót veszek, mindegy milyen márkájú megy bele?
Gondolom ha már cserélem, nem lehet megoldani hogy egy pöccintésre 3-at villogjon az imdex.
-
válasz
Winchester95
üzenetére
Kontaktos a karban a kapcsoló?
-
molnarpeter
nagyúr
-
Sziasztok!
Adott a történet:
1.9 TDI ASV Toledo.Mai napon próbáltam a tempomatot bekapcsolni de nem sikerült, pedig eddig minden jó volt.
Hol keressem a hibát?
Persze hogy nem telik el 10ezer km úgy hogy valami ne haljon be rajta...
-
d.mate08
tag
Sziasztok!
Adott egy VW Polo 1,2 12V, 2008-as gyártású autó. Ma voltam vele szerelőnél, hogy beprogramozzon pár dolgot(DRL-50 szálazékos erősségen üzemelő ködlámpa, kanyarfény, coming home, el. központi zár). Menet közben írt, hogy csak a zár fog működni, hogy lezár 15 kmph felett, mert a többit nem támogatja a komfort elektronika(hosszú kódolást). 2 lehetőségre gondoltam ezek után: vagy jó az az 1 beállítás
vagy új komfort vezérlő
Ha a komf. vezérlőt cserélném, jó bele a 6r Polobol származó? Illetve akinek így van, hogy csinálta meg? -
tibi.234
tag
Amit tegnap mondtam reszecskeszuro átmérője ami megy a turbóra a belső 55mm, külső 77 az ramegy az 1.6cr cayc-ra?
-
bul07
nagyúr
válasz
negyedes
üzenetére
Minősége majdnem olyan mint a gyárinak, sőt most is már alis használok nincs vele gond(az ez volt)
Ha gondolod írj privátot és küldök képeket rólaEgy dolog van
A toll része nem kompatibilis, tehát az egész fém rész kell tollal együtt átrakni
Egyszerűen vastagabb és máshol van a bemélyedés a gyári tollon -
szzimo53
tag
Üdv,
Egyből a lényeg: Keresek szakit VW POLO V 1.2 TDi-hez, részecskeszűrő és egyéb probléma miatt (check engine).
Lehetőleg Budapest.
Lehúzós semmit nem csináló szerelőnél már volt egy köröm...
Előre is köszönöm! -
negyedes
addikt
vw ketgombos kulcshazat lehet meg kapni OEM?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
norrberth
üzenetére
Ha ezt komolyan gondoltad, akkor ide írd be. Az Alapelvek elég kategorikusan tiltja a nem megfelelő módon történő hirdetést, amit a regisztrációkor minden tag elfogadott.
Én sem értek vele maradéktalanul egyet, az én dolgomat is gyakran megnehezíti mezei fórumozóként és topikgazdaként is, de a szabály ettől függetlenül érvényben van.
Egyrészt nem én árulkodtam, másrészt nem feltétlenül kellett ehhez árulkodni, simán lehet moderátornak is VAG-csoportos autója. Na, őt is bannolnád?
DJ. Ru$y: azért az is kissé visszás, hogy a kávé topik például lokál, hogy lehessen hirdetni, de egy airsoft, vagy túra topikban egy hátizsákot nem rakhatsz ki még ingyen elvihetőként sem.

-
SPeti1984
senior tag
Ma kíváncsiságból bementem egy VW szalonba és beültem egy Sportsvanba. Elég nagy a hely mögöttem tehát ilyen téren tökéletes lenne. Amin meglepődtem hogy a mostani Meriva B-m hez képest alacsonyabban ültem ebben.
-
Doki16
addikt
válasz
gzbotii
üzenetére
Az újakra már mind 210k km vagy 5 év. Simán bírják. Q5-ben 5 éves korában lett cseréltetve 190k km-nél. Nem volt vele semmi gond. A láncos TSi-t rontották csak el ebből a szempontból
Az kevesebbet megy el mint a szíjas dízel.(#163998) Mágus2: Így már érthető. Nem nagyon foglalkozott vele a cég ezek szerint. Szerencséje volt a tulajnak, hogy úgy döntött elviszi hozzád
Reméljük másban nem voltak ennyire trehányak a cégnél. -
válasz
gzbotii
üzenetére
Többet is láttam már 200 körül. A vízpumpa nem szokott addig menni. A többi elvileg bírja. Akkor szokott gond lenni, ha már 8-10 éves a szíj, hiába futott keveset, cserélni kell.
Doki16: elég jól karbantartott autó. Fékek, gumik újak, elasás előtt cseréltette a cég, olajat is sűrűbben cseréltek, mint az átlag cég. A vezérléssel úgy voltak, hogy annyi az intervallum, akkor annyit bír.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- OLED TV topic
- Bestbuy játékok
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Horgász topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha ilyen kiterjesztéssel lesz, van logview, ami grafikailag szépen elrendezi, hogy ne ilyen katyvasz legyen.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(most jön az olajcsere, remélem, csak nem jött le rendesen a régi tömítés, nem pedig tengely mellett szivárog...)