Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Corsa02
üzenetére
Ebben minden bizonyára igazad van.
(tágulhat, aktívszenes szűrő és egyebek). Ezek tudatában (is) szeretek a 3. kattig tankolni, aztán onnan még kerek literig
, a Mazda 1-2-szer már visszaköpte a végét.
"Megpúpozva" nem teszem le az autót. Azt is tudom, hogy nem szabad(na) kijárni belőle szinte teljesen.
-
-
6030D
addikt
válasz
Corsa02
üzenetére
Pedig két éve bitpork és Munez is azt mondta az autó mellett állva, hogy ez hővédő lemez lehet.
Akkor a wastegate cicergés?A
kuplungtengelykapcsoló-pedál nyikorgásra nincs valami gyári varázslat? Már fújtam mindenhova olajat, zsírt, de nem jó. De olyan, mintha nem is a tengelyén nyikorogna, hanem ahogy átmegy a kasztnin. Az ott csak átvezető, vagy már a munkahenger? -
tasiadam
veterán
-
6030D
addikt
válasz
Corsa02
üzenetére
OK, akkor a 2.-3. tank, mire full kitisztul. Ez rémlett valami korábbi videóból is (talán valamelyik Hetyési vagy Novoth videóban magyarázták, amikor az emberek érezték a fél tankos rátöltéssel a változást).
Ha már üzemanyag, az egyik ismerős mesélte, hogy egy autópálya melletti kúton akart tankolni, nem volt sima gázolaj, a prémium meg 9xx Ft volt.
Ha jól rémlik, OMV. -
426os
őstag
válasz
Corsa02
üzenetére
Gyenge akksi:
Most hétvégén láttam először, hogy kiírta a kocsi a gyenge akksira figyelmeztetést és hogy menni kéne vele, hogy töltődjön. Kicsit többet matattam gyújtáson (megkapta az egyetlen számomra hiányzó extrát végre, az elektromosan behajló tükröket), meg 2x rövid időre be volt indítva, hogy arrébb álljak. Felraktam töltőre fél napra, nem is volt gond azóta. Lehet, hogy idén már tényleg akksit cserélek (novemberben lesz 7 éves).
Amúgy most már összeállt a fejemben, hogyan jelzi a Golf a gyengélkedő akksit (alacsony feszt).
1. szint: indításkor manőverező fék nem elérhető
2. szint: Klíma funkció korlátozás (mondjuk ezt csak obdelevennel vettem észre, mert amúgy is OFFon volt a klíma)
3. szint: sárga hibajel, kiírja, hogy 12v akksi alacsony feszültség, menj az autóval -
válasz
Corsa02
üzenetére
a G7 DSG és a G8.5 DSG között szinte hibahatáron van a különbség
Oké, de ~8 évvelhuligánabbfiatalabb is voltam.
Pár decit még a nagy felni számlájára írok, a G7 DSG 17-esen futott, télen 16-on; most 19, ill. 18 a felállás.
Az a k.va 100-as ne kellene bele! 😠#239493 szabonagyur : Nem sírok annyira, Corsa kérdezte, én meg kifejtettem. 🤗
Az összes GTI azonos ccm - nekem egyszerű halandónak az lenne logikus, ha nem nyomom, akkor hiába a nagyobb turbó, nem nyom bele több levegőt, benzint (ahogy Móricka elképzeli). -
válasz
Corsa02
üzenetére
Városi 13 a realitás (G7 +1 liter).
Autópálya OK, igaz nem tudom a pillanatnyit, de nem vészes a G7-hez képest.
Kis terhelés mellett nem tud olyan jó lenni, mint a G7 GTI (+0,5-1 liter).Hosszú, több tízezer km-es atlagaim:
- G8.5 CS: 9,58
- G7 GTI manuál: 8,75
- G7 GTI DSG: 9,32
- (MX-5 2.0: 7,52, értelemszerűen nincs pályás száguldás, cserébe városban nyomom neki)De mindegyik másik 95-öst kap, kapott.
-
válasz
Corsa02
üzenetére
Odafelé simán kijutottam Budaörsig, onnan 20 km Martonvásárig 1 óra alatt: araszolás, néha 60-80 kmh. (Össze kellett veszni a feleségemmel, én mondtam, hogy délután induljunk, de neki 11:15-kor kellett.) Onnan 140-160 között az autópálya végéig, ekkor volt 8,7. Onnan 60 km országút 100-110, a vége 8,3.
Az autópályás fogyasztás OK.Ma Zeg -76- Keszthely - Balaton, fel Köveskál, keresztül a Káli medencén, kellemes turista tempó (80-100) ekkor 6,2*. Onnan 77, Veszprém után 8-as, ott 120-140. Ez a szakasz lejt szerintem, itt mindig nagyon jól fogyaszt minden, Fehérvárra 6,3-ra ment fel. Ott tankolás. Ki az autópályára, nagy forgalom, de lehetett azért lőni (140-180 (kicsi 200+)). Tankolás után, azaz az autópálya+ Budapest xii. 9** lett. Teljes út 7,3.
*Ezt a 6,2-t soknak érzem, nulla racse volt, tényleg chillben. Előző autóval 0,5-1 literrel kevesebb lenne.
** Ez reális, pöcögtettem a gázt, kicsi közös csapatás egy másik GTI-vel.Az átlagsebesség itt nem releváns, mentem anyóshoz, nyaralóhoz mindkétszer, pisilés, sok lakott terület a Balaton parton.
-
426os
őstag
válasz
Corsa02
üzenetére
Itt a videóhoz tartozó blogbejegyzés is, kicsit bővebbre eresztve.
Valósznűleg te úgy vezetsz, mint ahogy a VAGos mérnökök megálmodták. Oh wait....![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én világ életemben (főleg benzinesekkel) úgy indultam, hogy már nyomtam a gázt is miközben elkezdtem csúsztatni a kuplungot, igaz jóval "analógabb" autóim voltak előtte. Most, hogy ezt megváltoztattam, már nem tapasztalatom a kengurut. Nekem logikus magyarázatnak tűnik és így érthető, hogy DSG-s autóknál miért nem jelentkezik. Ettől függetlenül én azt gondolom, ez továbbra is egy bug, aminek nem így kéne működni, de legalább van rá élhető, működő walkaround. -
imyourfriend
őstag
válasz
Corsa02
üzenetére
1.5 tsi felé kezdek kacsingatni én is, bár szeretem a dízelt és rendbe lett szedve a szekér olyan 1-1.5 éven belül tervezek nézelődni 4-es Octavia egy kombi és vonóhorgos taligák felé.. felszereltségben ülésfűtés és navigáció lesz az elképzelés (persze nem swing fejegységes) és LED fényszórós, bár ez elég ritka és költséges is.

-
válasz
Corsa02
üzenetére
Hát igen, toyotát és lexust is már csak facelift után vennék...Majd a következő NX facelift után esetleg cserélem a rav4-et... És a legjobban a jobb awd vonz, pedig 25 évig elvoltam nélküle. Csak aztán árukapcsolás miatt lett (csak úgy volt automata) és megszoktam.
Mondjuk kiváncsi vagyok milyen lesz az 1.5 tsi alapú igazi hybrid a t-roc-ban pl., ha jól emlékszem te mondtad hogy a motor "csak" az áramot generálja. Ez olyan nagyon jól eddig senkinek nem sikerült (bár a Honda is ilyesmi, az egész jó), remélem VW-nek fog.
-
válasz
Corsa02
üzenetére
Az a 2.0 tsi 204 lovas változat összkerékkel nekem is egy szimpatikus hajtáslánc az olajos dsg-vel (bár a t-cross technikai malőrjei még fejemben vannak, de a 4 hónappal ezelőtti nagy szoftverfrissítés óta amire maga kért engedélyt, nem volt több ilyen kopp kopp ), csak ugye nagy városban nem annyira való mint a toyota hybrid (vidékre meg jobb szerintem).
Mondjuk nagyon úgy néz ki a tesztekből, hogy az új 6. generációs rav4-ben hipperugrást hajtott végre a hybrid awd (majdnem csak látszat vacakból jó közepesre). Mondjuk kár hogy közben 230-ról legyengült 190 lovacska környékére Európában...
-
-
Lacess
tag
válasz
Corsa02
üzenetére
Köszi. Biztos voltam benne, hogy valami "kovidkárosult" a gyöngyöm, így már megerősítést nyert a teória.
Más: Egyre több 3.gen EA888 "crank walk" témával találkozom. A legtöbb esetben manuális Golf VII R volt az érintett. De DSG mellett is megtörtént.. Manuálnál az indításhoz szükséges kupplungkinyomást okolják, főleg ha tuningkupplung van már beszerelve.
Mondjuk az nem tűnik túl előnyösnek, hogy csak egy fél támcsapágy van. (valami amcsi gyermek már legyártotta/árulja a készletet, amivel át lehet alakítani, hogy az alsó csapágybakban is legyen támcsapágy)
Ezzel találkoztál már esetleg? -
Sza_Sa
senior tag
válasz
Corsa02
üzenetére
Mennyire racionális, gratula. Egyébként nekem is kb ennyi bajom van a hev-phev-ekkel, az ellenoldal meg az, hogy pár 10 km-re meg nem indítom a belsőégésűt, mehetek vele büntetlenül kis távokat is, van hűtésem-fűtésem távolról.
Fene se tudja mi lenne a tuti, de nálam valahogy a phev vagy bev vonal a racionálisabb.
Egyébként hogy-hogy nagyobb a felár az erősebb benzineshez? Nem fordítva?
-
-
válasz
Corsa02
üzenetére
Amit szombaton írtam frissiben, kellemetlenül nyers - átjött minden hiba, felületi érdesség - leginkább utálatosnak nevezném. Ma lényegesen kellemesebb élmény volt.
Nem teszem le teljesen komfortba, az a lányoknak való.
Így hagytam: [kép] -
válasz
Corsa02
üzenetére
M7, 76-os jó az aszfalt, semmi gond; dolgom volt az északi parton, a 71-es itt-ott hullámos, az se fájt különösebben; Zalaegerszegen no problem.
Óbuda és a Dunakanyar szörnyű volt* a null kilométeres gumikkal. Csúnya ott az aszfalt, illetve biztosan segített, hogy azóta bekopott a mintablokkok éle. Azért még van hangja, ami nagyrészt marad is, ugyanilyen gumim volt a G7-en (Michelin PS5).
* Hétfőn, kedden megfordult a fejemben, hogy inkább eladom a szekeret, annyira utálatos volt. -
LógaGéza
veterán
válasz
Corsa02
üzenetére
Válaszolok itt, másnak is hátha hasznos lesz.
Tegnap mentem egy kis kört M0-M5-ön, és probálgattam a DCC-t. Most vettem észre, hogy Individual módban 14 szintet lehet benne állítani, az alap Comfort a 3., lehet ennél is puhábbra hangolni. Meglepően nagy különbség van a minimum és maximum között - M0 délkeleti régiójában az M4 lehajtó felé egy kicsit hullámos/bordás az út, minimumra állítva kb semmit nem lehet érezni belőle, maximumon meg egy kisebb hullámvasút

Állítgatás közben direkt villanymotorral mentem, lekapcsoltam a zenét, hogy füleljem a szelepeket, de se én, se párom semmilyen zajt nem hallott a futómű felöl. -
Szada85
aktív tag
válasz
Corsa02
üzenetére
Igen, az autóhoz járó 19"-on már eléggé kopott gumik voltak, a télik 18"-osak eleve, és mivel (szerintem) a német utak is (még ha más helyiértékben is, mint otthon) romló állapotot mutatnak, ezért úgy döntöttem, hogy amit "nyerek" komfortban, használhatóságban (kevesebb aggódásban), az böven kompenzálja azt, hogy látványban kevésbé diszkó az autó, a Leon egyébként is közlekedni van elsösorban, találkozós, hobbizósnak ott lesz a GSi.
Valamint, hogy (szintén szerintem) maga a Leon Cupra is annyira sleeper dizájnban (a Cupra R ST már más kávéház), hogy teljesen jól illik a 18 alá. Alant a téli Enkei szett, nyárra is tervben van egy hasonló, sokküllös dizájn egy Audi szett formájában.
-
Szada85
aktív tag
válasz
Corsa02
üzenetére
Biztos vagyok benne, nekem az 5F-nél még ilyen puruttya verzió van csak, de ezt se használom igazán.
Igazából, ha "puhítás", szerintem egy szett 18-as felnivel is sokat lehet "javítani" rajta, én például eddig nem bántam meg a "downgrade"-et, nyilván látványban elvesz valamennyit, cserébe viszont sokkal kevésbé kell figyelni/parázni, pl. ha otthon mászkálunk vele ez hatványozottan igaz. -
Sza_Sa
senior tag
válasz
Corsa02
üzenetére
Milyen kocsit tervezel venni?
Nekem is volt dcc, komfort módban a Superb nagyon hajós érzet volt, sportban meg rázott. De az csak 2 állású volt. Nekem így nem kellett volna, a fejlettebb már tetszene, egy-két klikk eltolás a kemény irányába, az lett volna a jó. Gondolom te is kihagynád, ha az alap csillapítók megfelelő komfortot adnának.
Azért nekem 90k körül elkezdett mindkét első szivárogni, nem lett volna olcsó a csere. -
-
válasz
Corsa02
üzenetére
Ma reggel így - a komfortnál 2 fokozattal keményebbre állítva [kép] - OK volt.
(Aránylag normális minőségű aszfalton közlekedek munkába, előtte még volt egy köröm a Kaufferhez.)Érdemes még Johnny82, Szada85, Joshua véleményét megvárni; előbbi fórumtársnak újak az élményei.
-
Öcsi1975
csendes tag
válasz
Corsa02
üzenetére
Köszi!

Már kikészültem ettől az autónézegetéstől
Pl. ugyancsak ebben a varosban van ez:
[link]
3 évvel fiatalabb és 85k km-el kevesebb, 6500 euró.
Na ez jobban hangzik csak itt lehet hogy van egy buktató gyanús az ára, VIN szám van, még nem tudtam beszélni az eladóval.
Csak hát az újabb jobban vonzz, meg jobban is néz ki képen..
Új hozzászólás Aktív témák
- Airsoft
- Engedélyezte Hollandia a Tesla önvezetést, az EU többi része következhet
- Futás, futópályák
- Fűnyíró topik
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Samsung RL55VTEBG hűtőszekrény használt
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- Sage Barista Touch garanciával/ 2x lefőzés csak!!
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 3 13,3" - i3 1215U, 8GB RAM, SSD, jó akku, Thunderbolt 4 - számla, 6 hó gar
- Gamer PC - Számítógép // i7 // GTX 1060 // Számla // Garancia //
- iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4328, 100% AKKSI
- HP EliteBook 650 G10 15,6" i5 -1335u, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(tágulhat, aktívszenes szűrő és egyebek).
, a Mazda 1-2-szer már visszaköpte a végét.
Talán ha lesz bitpork party.
Hétfőn-kedden gyalogbéka leszek még tippre, vár a BKK vagy a bringa.

Ha jól rémlik, OMV.