Hirdetés
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacess
tag
A "tuti" Purflux gázolajszűrő bekergetett a f@szerdőbe vasárnap késő délután...
Konkrétan csutkára húzva a foglalat csavarját nem szorult meg a szűrő. Kisebb az átmérője mint a Mann-nak vagy a Mahlenak. Annyira felkúrt hogy majd szét robbantam. Szétkaptuk az egész tartószerkezetet, hosszabb menettel rendelkező csavart persze nem találtunk. Oké, akkor gyártsunk rá hosszabb menetet... hát persze hogy a 6-os menetmetsző jár már életpályája legvégén... Eddigre már felrobbantam.
Lakatos havert kirángattunk vasárnap kora este a tévé elől, ahová csak 3perccel előtte sikerült végre leülnie. Örült nekünk... Metszett menetet a gyári csavarra és a gázolajszűrő végre stabilan van a helyén!Ehhez képest a rugókat a hátsó féknyeregbe már nem is volt nagy feladat betenni.
-
kisp113
tag
Houston, van egy kis gond :
Egy kicsit belehuzott a golfunk az olajkajalasba. (1.4 tsi cxsa 122, 1 liter / 3000km)
Ma lepattintottam a turbó csövet hogy bekukkantok, de már a cső kimozgatasatol csöpögni kezdett az olaj a kezemre
Jól sejtem hogy az a turbo szeretne lekeredzkedni? Tudtok ajánlani műhelyt vagy olyan felujitot ahol kapok "betetdijas" cserét?Köszönöm
-
negyedes
addikt
Hello,
ujabb problemam akadt a bora-val: balra fordulasnal nyekerek a jobb elso kereknel valami. ha raallok a jobb oldali kuszobre es rugozok rajta szinten hallom a hangot. leginkabb a kerek folott hallatszik, egy-egy olyan puff-szeru hang.
12 napja hoztam el a szervizvol.

-
b4zsi-
őstag
válasz
Mágus2
üzenetére
Köszönöm válaszod. Kb 2-3 havonta szoktam nézni a nívót és sose volt probléma most is ablakmosó folyadék öntés közben lettem figyelmes erre a két foltra. Most öntöttem is utána az olajnak, de akkor a javításnál már inkább az olajcserét+ szűrőket választom mert hamarosan úgy is csereperiódus jön.
-
b4zsi-
őstag
Mai nap vettem észre az alábbi olajfogyást, de szerelőhöz csak jövő héten tudom vinni az autót. (VW Polo 1.4 TDI)
Olajszint most kb a minimumon van. 11 000 km van benne (olajcsere februárban volt).
[kép][kép]
Ezen a két helyen látványosan olajos a motortér. Ilyen szintű olajfogyás valószínűleg “csak” tömítés probléma vagy nagyobb gond is lehet szerintetek. -
-
MunezXBK
nagyúr
BLG motorkódhoz milyen gyertya való?
Nem mintha gond lenne vele, de lecserélném.
-
i-sti
senior tag
Caddy Maxi 2014. Mekkora a központosítólyuk átmérője?

57.1 ha minden igaz.
-
válasz
rob210
üzenetére
Motion_Blur az 1.2TSI-be(katt) Castrol EDGE 0W30-at tett.
Morris az 1.4 TSI-be(katt) Total Quartz energy 9000 0w30 dícsérte is(katt)De majd a srácok beszámolnak.

-
rob210
nagyúr
Sziasztok.
Az összefoglalót átnyálazva.
Ebbe a kocsiba:
SKODA Octavia II Hatchback (1Z3) 1.4 TSI 2011. 122 LE
Ez az olaj jó:
Total Quartz INEO Long Life 5W-30 motorolaj
Minősítése:
ACEA A3/B4,C3, VW 504.00,507.00, MB 229.31,229.51, BMW Longlife 04, Porsche C30,
Előre is köszönöm.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
VGYke
üzenetére
Priviben írtam, de akkor kiegészítem:
- hivatalosan a lánc örök élet. a valóságban pedig akkor kell cserélni amikor hidegindítás után nem hallgat el a csörgés max. 3 mp alatt
- használattól is függy, van akinél 30e km után kell cserélni, nálam 145e km-nél még a gyári (de hamarosan tervezem majd cserélni, biztos ami biztos)
- vezérlés cserénél az egyetlen ami kérdéses hogy cserélni kell-e az az okoskereket, nemrég beszéltem a márkaszervízzel ezügyben de alvázszám alapján se tudták megmondani, megbontás után derül ki hogy a benne lévő alkatrésznek milyen betűre végzőik a cikkszáma, ettől függ a csere szükségessége. de azt mondta a fickó hogy ha cserélni kéne már rég jelentkezett volna tünete. nem részletezte.Szerintem márkaszervízben nem érdemes ezt megcsináltatni mert kb. 2x szorzó van minimum egy korrekt számláképes magánszervízhez képest
-
VGYke
addikt
Egy utolsó
Jetta 1.4 TSI 122LE kérdés:
Soha nem volt vezérműláncos autóm, csak szíjas.
Igaz hogy a láncra nem kilométer cserét írnak elő?
*Ha igaz, akkor mit?
*Mégis, hány km-nél javasolt a csere?
*Lánc cserénél még mit kell cserélni? Úgy mint vezérműszíjnál szíj, szíjveszítő, vízpumpa (ami szivattyú, ami víznyomattyú
)?
*Kb. mindennel együtt mennyibe kerül a csere? -
spici
tag
Sziasztok!
Van egy Skoda Octavia III (5E) Elegance kivitel (Bolero fejegység) amiben nincs SmartLink, azonban Itt ~53.000Ft
Kapok egy kódot és azt beütöm valahová vagy el kell vinni esetleg márkaszervízbe?Vagy esetleg máhol tudják nekem aktiválni a Smartink-et?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
raziel01
veterán
Ajtózár plusz zsanérok ápolására mi ajánlott? (Skoda Roomster)
-
Csabadi
tag
válasz
Mágus2
üzenetére
Igazad van rosszul fogalmaztam,rángat amikor gyorsitok arról a fordulatról.Jöttünk haza balatonról végig 130 tempomat laposon enyhén, emelkedőn jobban érezhető volt.Valami olyan érzés mintha egy tengely nem lenne kibalanszozva.Viszon nem durva rángatás de érezhető.Viszont annyit még észrevettem mikor alászedve fordulok meg ha tök egyenes terepen semmi de ha be tud dölni a kocsi mert nem sik a terep akkor halkan kattog valami ,de nem olyan mint a külső csukló mikor rossz.
-
-
Kiskokó
veterán
válasz
Doki16
üzenetére
Ha lesz szabad időm (talán most hosszú hétvégén) majd írok.
Nem rossz amúgy de vannak érdekességei. Viszont nagyon jól néz ki. Na meg baromira megy. Mondom ezt egy 3.0Tdi tulajként.
Épp hogy 1 sec-el lassabb a 0-100-ra. Dinamikus, jól húz a DSG jó, kiéve ahogy elinduld az autó vele. Meg amíg jó. elvileg össz valami 180le
5L körül eszik
Hybrid nem rossz de fura és nem értek dolgokat.
De összességében ennyi pénzért szerintem nagyon jó kocsi. -
Doki16
addikt
válasz
VGYke
üzenetére
Nem csesztél rá, jó a Jetta nagyon. Szerencsére a legjobb TSi-vel vetted. Jól megy és jól fogyaszt. Amennyire látom tényleg Highline. Van neki egy szép nagy előnye, hogy magyarországi a kocsi.
(#160047) Kiskokó: Majdnem olyat vettem a Toyota Hybrid helyett. Tudsz róla valamit írni, hogy milyen? Baromira tetszik a Jetta Hybrid.
-
Kiskokó
veterán
-
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Engedve az asszonyi nyomásnak, vettem a WeltAuto-nál egy VW Jetta 1.4 Tsi Highline (122LE, 2011-ben gyártott, 2012.02 hónapban forgalomba helyezett, 96e km-es, állítólag végig szervizelt) autót.
Így utólag kérdezem, 2 995eFt sok volt érte?
-
Kiskokó
veterán
Srácok helló!
Egy ideje nincs időm itt olvasgatni, de az utolsó oldalon látom a témát..
Annyit mondanék csak
DPF takarítást mindenki hanyagolja. Szó szerint pénz és időpocsékolás, maximum pár hónapig tolod ki a cserét vagy az eltávolítást.
De már olyat is hallottam hogy rosszabb lett utána.Kuka vagy csere mert megöli a turbót! (mellesleg az üzemanyagot is "vissza" tolhatja a motorba, nem árt ellenőrizni növekszik e a motorolaj szint.)
-
Csabadi
tag
válasz
Mágus2
üzenetére
Szia,gondom lenne a kocsival(1.9pd),kb 2000-2400f/p között 4.-5.-6. fokozatban érzek némi vibrációt/rángatás de igazából 6.ban olyan 150ig is érezhetö de egyhén,de már csinált olyat is mikor 6.ban olyan 1600f/p-ről rángatva gyorsit és a kormányon is érzek vibrálást.Lendkereket én még nem cseréltettem...volna ötleted?
-
-
mufi
senior tag
válasz
Mágus2
üzenetére
Lehet te nem ismered oket nekem viszont szar a tapasztalatom veluk. Raadasul pont az tortent amitol feltem megpedig naluk volt a kocsi par bapot es allitolag minden rendben de pont ugy vibral minden mint szerviz elott.
Szoval ennyit a ne agyaljak dologrol. Megoldast keresek erre jossz ezzel a ne agyalj dologgal? Azt mar meg sem irom miert pont ez a lizing ceg meg pl a fonokomnel miert nem nyomhatom oket fel....remelem ugy mar ertheto a dolog. Szoval nekem az a celom hogy ne essen szet alattam a kocsi.... -
1stVikman
senior tag
válasz
athomi
üzenetére
Mindentől függetlenül megnézném az ajtóátvezetőkben a kábeleket. Különösen a hátsó ajtóknál.
Ismerősnél tudott olyat produkálni, hogy leállítva az autót, kulcs ki, majd helyzetjelző bekapcs, és szépen fokozatosan elkezdett a vezető oldali ablak felmenni. akkor is kattogott tovább, mikor már teljesen fent volt.
-
athomi
veterán
Sziasztok!
Apósnak van egy 2005-ös 1.9 TDI Sharanja. Tegnap elment tulajdonképp szép sorban a tolatóradar, az elektromos ablakok, és az elektromos tükrök.
Nem tudjátok mi lehet a gond? -
i-sti
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Az autó megfelel az én igényemnek is.
Benne van a legfontosabb extra![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
lord_devil
üzenetére
Én meg Őket fogom választani, ha eljutok majd odáig.
http://dpfcleaner.hu/ -
-
L1ZRRR
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Jó kompromisszum, de most látom lol már ebben is van dpf?
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok,
Gondolkozok egy 2013-2014-s Audi A5 Sline megvételén, pont ilyen felszereltség mint a linken, ami pluszban lenne még az naptfénytető: [link]
Véleményeket várok, fogyasztás nem érdekes. Ja és normális felnivel, nem mint a linken levő.
-
chester99
aktív tag
Üdv
Milyen és mekkora akkumulátor ajánlott egy vw golf v (1,6 benzin)-be?
-
L1ZRRR
senior tag
válasz
lord_devil
üzenetére
Városban enyém is 250-300 km-t bír 1 regen között. 183 k km
De ezt legalább látod, hogy csinálja, és csinálsz 1 plussz kört.
-
skitzoo
senior tag
Sziasztok. VW 6os Golfba keresnék autós rádiót. 2009-es. Valami normálisabbat. Tudnátok ajánlani valamit?
-
válasz
lord_devil
üzenetére
Gőzös nagy nyomás... osztán csodálkozik az egyszeri ember h összeomlik a dpf.
Nincs még jobb ötletem nekem sem, de már vizsgálom a kérdést lévén engem is érint. -
válasz
lord_devil
üzenetére
VCDS-el merre találom ezeket az infókat?

-
Doki16
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Értem amiket írsz. Jó lenne egy tényleges tapasztalat aki már csinált ilyet és tartós eredménnyel végződött. Én csak azért néztem őket, mert elvileg géppel tisztítják kiszerelés után. Elméletben ez lenne a jó megoldás.
Emlékszem rá, hogy Mágus linkelt korábban valami szlovák céget, hogy ő hol fogja majd a sajátját csináltatni. Valami ilyen kellene MO-ra is. Ha nem megy el a Q5 akkor előbb vagy utóbb meg kell csináltatni annak is mert már 0,2L felett van.
1stVikman: Bárcsak 1600 Ft-ból megoldható lenne mindez

-
válasz
Doki16
üzenetére
Nem tudom hogy rosszat látok e, de a reklámanyaguk teli van önellentmondással szerintem.
1 év/20k km gari de pár sorral lejjebb azt írja h tisztítás után nem kell 150-200k kmig foglalkozni vele?
Írják h vegyszerezni nem szabad de leírja hogy ők nem bontják hanem a gyári csatlakozókon keresztül tisztítják
Lehet én vagyok naív de a gyári csatiba csak ledarálva fér az ultrahangos takarítógép, más ami meg folyik az vegyszer , vagy nem? -
1stVikman
senior tag
Ha már szóba került:
Ez a DPF tisztító adalék ér valamit? Mannol DPF cleaner -
válasz
lord_devil
üzenetére
Gondold át szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Tab S8 és Tab S8+ - méretvariációk egy témára
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mobil flották
- Parfüm topik
- OLED TV topic
- Óra vagy karperec? Egészségügyi mindenes!
- Hello Leo: véget ér a Starlink egyeduralma
- További aktív témák...
- DeLonghi Magnifica S I Gőzölőkar I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- WELOCK ToucA51 Pro
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- Kompakt méretű Jura Ena micro 90 One Touch beépített cappuccino fejjel
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Lenovo 40B0 ThinkPad Thunderbolt 4 Workstation Dock (300W) (40B00300)
- Iphone SE 2020 64GB // ÁFÁS Számla // Garancia //
- Innosick, Samsung Laptop memória DDR5 5600Mhz // ÚJ // Számla // Garancia //
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)?