Hirdetés
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Vandit.: Milyen zenét hallgattok most?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Depression: R.I.P.
- Luck Dragon: Óraátállítás
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
atos19881101
senior tag
válasz
q13579
üzenetére
Egy pár forintos alkatrész miatt fogod az egrt cserélni jó drágán. Valószínű megkopott/eltört az egrben levő műanyag fogaskerék és megszorul… sajnos ez betegségük.
asbee
Ha mondasz olyan típust, amiben van bőven hely 2 gyerekkel + cuccok, nem valami varrogépmotoros, nem eszik 10l-t és ha ráakasztok egy futót akkor nem kell kamion mögött utaznom, hogy meg ne álljon, akkor várom a tippeket. -
zsole84
senior tag
Sziasztok!
Audi a4 b8 (kombi)csomagtér tálca ingyen elvihető Nyíregyházán. Ezzel vettem az autót, kaptam ajándékba egy újat, így nincs rá szükségem ( sérülésmentes ).
-
Asbee
veterán
válasz
atos19881101
üzenetére
Bocs de akkor más autót kell választani, ha ettől félsz. Tényleg nem rosszból mondom. Vagy marad a lutrira mindent is cserélek. 1-1 pillanatnyi anomália nem feltétlen jelenti azt valami baj van a háttérben. Én is ilyen voltam, minden rezzenésre , zajra , mindenre figyeltem aztán azonnal szerelő utána járás.
Inkább feladtam ezt. Ha a dpf nincs szarrá égve, szétesve stb, és az utolsó utáni pillanatban foglalkozva vele, akkor nem lesz olyan baja a kerámia rétegnek, meg semminek, hogy ne lehessen rajta segíteni tisztítással. Az olajhamú lerakódás a fő, amit azért lehet pucolni valamilyen szinten.
-
q13579
senior tag
Sziasztok,
Check engine-t dobott a következő autónk, VCDS szerint EGR szelep (nem elegendő az áramlás).
Paraméterek:
Audi A4 B8
2012 facelift
2.0 crdti 120LE
105.000 km (valós)A kérdésem az lenne, hogy érdemes takarítással kezdeni és ha igen, milyen módszer a hatékony, vagy jobban járok, ha cserélem rögtön? (Nem kókány megoldást szeretnék, hanem tisztességest).
Köszi előre is a tippet.
-
Asbee
veterán
válasz
atos19881101
üzenetére
diagnosztika nem egyenlő a hibakódolvasással. Attól, hogy nincs hibakód még lehet bármi. Vidd el egy olyan helyre ahol értenek hozzá és élő adatokat megnézik. De szerintem túlpörgöd.

-
atos19881101
senior tag
válasz
simonjoe
üzenetére
Mert útszélén környezetvédelmi vizsgáztatnak?
asbee
Pont ez az, h diagnosztika szerint minden fasza. Semmi hibakód.
A mosás ok. Csak a baj, hogy mosással a kerámia réteget nem építik vissza. Ha ez a csoda dpf a környezetszennyezés ellen védene, akkor miért kerül közel 1M-be ha cserélni akarod? Miért kell plusz több km-t elautókáznod azért, hogy kiégesse magát? Ha tényleg a fókák védelmére lenne, akkor szvsz minden 100e km után könnyedén és olcsón le kellene tudnod cserélni mint akár egy légszűrőt. Sztem… -
válasz
atos19881101
üzenetére
"Ki kell szedni aztán nyugalom lesz." Itthon, úgy külföldre ne menj vele, érhet meglepetés.
-
Pikaa
aktív tag
Sziasztok!
2010-es dízel Skoda Octavia II kombiból, melyik volna jobb választás?
1.6 TDI vagy az 1.9 a TDI? S miért ez, vagy miért az?
Köszönöm

-
Asbee
veterán
válasz
atos19881101
üzenetére
Nem egyszerűbb egy rendes átfogó diagnosztika mint tippelgetni mindenre is?
A chippesnek nyilván az éri meg ha kiiratod
. A mosástól sem kell csodát várni, vagy új dpf-et, de azért ezek a gépi nyomásos mosások meghosszabbítják az élettartamàt. Nem a régi beleöntök valami vegyszert és átöblítem szint. -
haxxika
senior tag
Sziasztok,
Egy 2016-os Rapidban szeretném átcserélni a kormányt bőr multigombos változatra a jelenlegi basic műanyagról gombnélküli. Kormány már megvan egy rapidból a gombokkal együtt, tehát a kompatibilitás itt szerencsére megvan.
Aminél jelenleg megakadtam, hogy a légzsák átvezető kábelemen nincs plusz csatlakozó a kormány gombokhoz, és ezért cserélnem kell a kábelt egy megfelelő darabra.
Ami skodához elvileg passzol évjárat szerint az a következő cikkszám: 5E0971584A
Ugyanezt megtaláltam seatnal - 5F0971584A, ill. VWnél is - 5G0971584A.
Kérdés, hogy lehet-e probléma ha esetleg nem azonos cikkszámú kábel kerülne bele a fentiek közül?
Köszi! -
imyourfriend
őstag
Ma nézelődtem az adatok között, vag dpf-nél egyszercsak 14.4g környékéről felugrott 21g-ra, 1 percen belül regenerált is a bódé.
Kérdés az hogy az elm327 bolondította meg, vagy nem megfelelően működik a nyomáskülönbséget mérő szenzor? Van egy hővédő borítás a dpf tetején oda van bezsúfolva két 03N 906 051 B DPS10 Denso szenzor ezekkel szokott gond lenni, vagy máshol kell keressem a hibát? -
atos19881101
senior tag
válasz
Kiskokó
üzenetére
Fojtószelep 1 hónapja szedtem le, az patyolat volt. Néztem is egyet mikor szétszedtem, mert több koromra számítottam. De kb semmi. Előtte való nap vasárnap voltam pont egy kis pályázáson ahol kikormoltam kicsit. 4.ben 130km/h
Ilyen volt a szelep mikor szétszedtem. 214k km

Amire még tippelek h a dpf szivathat. Ma kérdeztem
egy chippes-től, hogy szerinte mit csináljak vele. Azt mondta ne mosassam, sokat nem ér. Ki kell szedni aztán nyugalom lesz. Vele együtt az egrt is. Így lehet repülni fog. -
Kiskokó
veterán
válasz
atos19881101
üzenetére
nagyon hülye távoli nemiszóltam semmit, de nem lehet hogy le vagy kormolódva valahol és azért dadogott be? Fojtószelep? turbó mittom én
csak ötletelek -
Qru
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Lehet egy gorgoztetes nem art majd a felniknek. Meg kell nezetni.
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Őket már felírtam neked hála, ha itt lesz az idő úgy is a szerelővel intéztetek mindent.
-
daniel2121
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Mondjuk ők sem olcsók. Arteon összkerekes kardán felújítás 200k+áfa.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Javasoltam volna, hogy TeamTWork például foglalkozik felújítással, vagy vannak megbízható bontók, stb.
-
válasz
hardsongoku
üzenetére
Az vastagon fogott a filc.
Lehet tudni, hogy honnan szereztétek be? -
Attix82
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ettől függetlenül a felni még lehet deformált, rakd az elsőket hátra van e változás .
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Voltam gumisnál, a bal hátsóban volt 20, a többiben 5-10.
Lehet, hogy ez kevés lesz az üdvösséghez
Mi más lehet még, ha ez sem lesz a megoldás?Amúgy nagyon korrekt volt, nem kért pénzt, ápr29 tette fel a nyári gumikat.
-
mirci18
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszönöm a választ.
Nekem is a Meriva jön meg a Fusion a mérete miatt.
Csak ebben az ársávban egyikből sincs sok.
Olyan ez mint a Wagon r és az Ignis esete. Az Ignis nem sokkal jobb a Wagontól mégis a piac jóval a wagon fölé árazta. -
atos19881101
senior tag
válasz
atos19881101
üzenetére
Ma elmentem vele melóba. Semmi hiba, a motor is szépen jár. Passz hogy mi volt ez a dadogás.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
mirci18
üzenetére
Tágasság szempontjából ti melyik modellt ajánljátok?
Ezek közül gyanúsan a Meriva lesz a legtöbb köbméter. Specifikusan bölcső rozsdára érdemes odafigyelni, elektromos szervó megkotlik és van valami más is (talán kopogás ami spec zsírral megszűnik), hátsó ajtók határolója ki tud szakadni. Meg a szokásos dolgok, ajtók alja és sárvédők rozsda, kábel átvezetőben vezetékek megtörése. Motor vezérlő elektronikákkal szokott baj lenni, mondjuk ezek javítására is lassan külön iparág alakult már ki itthon. Itt elfogadhatónak rémlik az 1.6 (sima vagy ecotec közül passz melyik a jobb) és 1.8 benzinmotor is, dízeleknél mindről tudnék olyat mondani ami a másikat alább nem érinti, igazából egy 1.7 75 lőerős kéne, csak átalakítva utólag mechanikus adagolóval...
Ha csak koffer kell, akkor Polo/Fabia/Cordoba volt kombi karosszériával érdekes lehet. Korrózió védelem nem olyan jó még talán, mint a később készült típusoknál, de az Opelnél rosszabbnak sem mondanám, csak ugye maga a kocsi lehet már korosabb, karosszérialakatossal alapos átnézés indokolt ebben az árkategóriában típustól függetlenül. Itt az említett 1.2 3 hengeres motornál szelep beégés volt talán a fő probléma, de az 1.4 8 szelepessel karöltve a vezérműláncok sem tartósak. 1.4 16V-nél a vezérműtengelyek háza kopik, elmegy az olajnyomás, és viszonylag drága javítani. Egyszerűség szempontból talán az 1.6 75 LE lesz a nyerő benzines fronton, csak torkosabb motorról beszélünk. Viszont ha nem mindig 1-2 km-ekre lenne beindítva, akkor én igazából az 1.9 SDI motort ajánlanám, 5 literrel kimegy a világból, dízeles drága hibák nem jellemzik (adagoló tömítéseket lehet kell valamikor cserélni, de rém tartós és egyszerű, nincs kettőstömegű, nincs turbó, közös nyomócsöves újabb motorokhoz képest az üzemanyagrendszer jóval tovább bírja, végső esetben bontottan van minden fillérekért, mert nincs rá kereslet), kevesebbet eszik és olcsóbb szervizelni a benzineseknél. Viszont ezekben több szokott lenni a méter, valamivel nehezebb épkézláb darabot találni. -
mirci18
addikt
Sziasztok
Úgy alakult hogy a szeretett Suzuki Wagon r+ autóm el kellett adnom így másik második autóra lesz szükségem.
Alapvetően 5-700 e ft közötti összeget szánok rá.
Ahogy látom 2003-2006 közötti modellek jöhetnek szóba.
Alapvetően VW Polo,Skoda Fabia,Opel Corsa,Opel Meriva,Ford Fiesta,Ford Fusion modellek közt keresem a jövendőbelit.Ebben kérném ki a véleményeteket.
Úgy olvastam hogy mind a Fabiánál mind a Polonál kerülni kell az 1.2-es motort mert 3 hengeres és láncos gondok lehetnek vele. Ajánlott az 1.4-es.
Továbbá több helyen hangoztatják mivel egy család a Skoda és a VW a használt piacon túlárazottnak tartják a Fabiához képest a Polot mert élményben kinézetben nem adnak többet hozzá.Tágasság szempontjából ti melyik modellt ajánljátok?
-
-
CharlieDrop
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
Mondom, ugyanez volt, BMW vonalat kicsit jobban követem, úgy 2003 óta, na ott tudnék mesélni. Minden új motor szar volt. Aztán a láncszakadás, csapágy és kigyulladás ellen nincs orvosság csak a csere...
Ehhez képest a CRTDI-k simán jók.
-
imyourfriend
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Kb 3 éve követem az eseményeket, lehet hogy az újakat is megoldják valahogy.
-
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Pontosan.

-
T0mBd1gg3R
veterán
és #208004 Reggie0
megyek ma gumishoz, viszont tegnap délután meg ma reggel próbáltam ezzel a sebességgel menni több-kevesebb sikerrel a forgalom miatt, csak egy-egy pillanatra értem el azt a sebességet, nem tűnt annyira rázósnak mint kedden.Okozhatja ezt bármi olyan motoron kívüli alkatrész- mondjuk egy motortartó bak - ami a motorolajjal nem melegszik még fel, hanem csak ilyen hosszabb, 50-100 kilométeres úton melegszik fel annyira, hogy mondjuk ellágyuljon, de a hétköznapi 40-50 kilométereken, főleg hogy az utolsó 10km vagy városi tempó, vagy országúti (100 alatti) tempó.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
“No persze tanult a társadalom, a mérnökség az 1.9 pd-k meg az egyéb elnyűhetetlen motorok élettartamából”
Nem tudom hány éves vagy, de pont ugyanez volt, amikor a PD új volt. Sz@r, PD elemek drágák, hamar tönkremennek, meg a régi dízel milyen jó volt már. 90 ló - felhúzta 180.
ehh -
aero.
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Benzinesnél is, 3 ezernél vált. Az meg normál közlekedésben legalább annyira idegesítő, mint aki nem vált fel a kéziváltóval.
-
imyourfriend
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
R&D területen még nem, most olyan helyen vagyok hogy belelátok majd minden részébe a fűnyíró motor engedélyeztetésnek, alkatrész módosításnak, gyártásnak és támogatásának dolgaiba. Amúgy ezekből kiindulva, amit manapság gyártunk örüljünk ha elfut 150ezer km-t a motor és nem hullik darabjaira.. amit használsz, vagy akár simonjoe, bár úgy emlékszem dozó autója is idősebb 6-7 évnél az anyag ott van mindegyikben, kevésbé aggódnék hogy egy tuningtól lenne bármi velük. No persze tanult a társadalom, a mérnökség az 1.9 pd-k meg az egyéb elnyűhetetlen motorok élettartamából és ott van a fillérb*szás is még szép.
Van egy 2 forinttal olcsóbb szimmering, másnap hozzák tesztelni nem gond hogy ötször annyi hiba lesz vele mint az előzővel.. letesztelnek 10 darabot hibátlan majd 1000-ből kiesik 30 motor. (feltételezés)
DSG oldalról teljesen megértem a módosítást az nem állapot, hogy ketyeg 1000-1400-as fordulat környékén mint ami jól végezte a dolgát, hogy kevés legyen a kibocsájtás mellette szenvedés lehet vezetni a bódét.
AZ árverseny odáig fajult, hogy Indiában állítom fele annyiért állítanának/állítanak elő egy motort mint itt nálunk (12 éves gyerekek? A folyamatokról, rendszerről meg előírásokról kár is beszélni).
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
"melyet a mérnöke megálmodott és a mérnökök eljuttatták sorozatgyártásig"
Te dolgoztál már R&D-n? Mert én eddig szinte csak R&D-n dolgoztam.
Ez nem így működik. Nem egy perfekcionalista, optimumra törekvő szakember álmodja meg és veri végig.
Általában akik a gyeplőt fogják (product manager, projekt manager, requirement manager, meg aki az ügyfélnek nyalja a seggét és mindent megigér neki azt is ami faszság) komplett idióták. De már eleve az ipari szabványok és a Merkel Eu6 jellegű törvényei akkor is kötik a kezét, ha ő tényleg értene hozzá és jót akarna
A mérnök meg hiába tudna és akarna tökéletest alkotni, nem engedik neki. Az árverseny miatt pedig olyan sz*r megoldásokat is be kell építenie, amiktől hánynia kell. Különben nem nyerik meg a projektet az OEM-nél mert drágák. A kínaiakkal kell árversenyezni, akik a teszteket nem végrehajtják, hanem behazudnak egy dokumentumot.
Ezek az értelmetlen emissziós normák látszatmegoldások. Még úgy euro4ig van értelme, az EGR értelmezhető, bemelgedés pl, de a DPF, 1200-on járatás, start-stop, adblue eszméletlen extra gyártási károsanyagkibocsátással és költséggel járnak, miközben a meghibásodási arány és karbantartási költség nő, az élettartam csökken, a teljes élettartamra vetített környezetszennyezés biztosan nő.
Ráadásul globálisan elhanyagolható az autók emissziója. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
Azt iratsz amit akarsz. Ha csak a váltási pontokat akarod átiratni, akkor csak azt iratod át.
Én visszarakattam az eredeti (csaló) ECU szoftvert is, mert az hosszú távon jobb a motornak, dpf-nek, egr-nek.
Ennyit én mindenkinek javasolnék, ezek növelik az autó élettartamát.Aztán én megirattam, ez meg csökkentheti az élettartamot, de ez már a saját döntésem volt. Ezzel lett az autónak motor szempontjából olyan karaktere, amilyennek gyárilag kellett volna lennie, és most a váltási pontok átírásával kapta meg minden szempontból a tökéletes karaktert.
Nyilván ha ezt a plusz teljesítményt állandóan használom, csökkentheti a élettartamot.
De most hogy egy nap 2-szer 5 másodpercig 200 lovat veszek ki 170 helyett vagy 400Nm-t 350 helyett az nem fogja leamortizálni.
Tartalék viszont van, ha kell. Biztonságérzetet ad. Hamarabb megvan egy előzés, pályán jobban él, 130-tól is megindul. -
imyourfriend
őstag
válasz
simonjoe
üzenetére
Számomra az egy orosz rulett, lehet hogy nem lesz semmi gond az autóval elmegy 3-400e-t vagy még többet, de lehet hogy 2 hónap után lekönyököl. Vagy fél-egy év után, egy adott motort melyet a mérnöke megálmodott és a mérnökök eljuttatták sorozatgyártásig nem biztos hogy megíratnék. Vannak motorok melyeket meg lehet, túl vannak méretezve, de bizonyos kopások vannak már benne 100-150ezer km után is és a paraméterek módosításával fel lehet gyorsítani a történetet.
Másik oldalról miért nyúlnék hozzá egy standard jól beállított, gyárilag programozott motorhoz mikor úgy megy mint egy óra? Mit javíhatnék rajta, kapok teljesítményt? Az valaminek a rovására fog menni hisz nincs olyan, hogy kiveszek valamiből + teljesítményt és minden marad a régi.. a környezetvédelmi dolgok még hagyján e téren.
-
Váltófülek vannak a kormánya alatt, ha leváltok, jelzi az aktuális alacsonyabb fokozatokat. Ez az állapot néhány másodpercig tart, majd ismét D, és kezdőik elölről.
"kapna csipszet is meg egyebet és onnantól majdhogynem a fene megeszi.. "
Ezt kifejtenéd. Nekem kézi váltós van, én is megírattam. Egész megváltozott a karakterisztikája a motornak. Alacsonyabb fordulaton már megindul, agresszívebben reagál a gázadásra, eltűnt a lomhasága stb. Másfél éve csinálták, sajnálom, h nem hamarabb szántam rá magam. -
imyourfriend
őstag
Gondolom ilyenkor nem csak a váltót írnák, kapna csipszet is meg egyebet és onnantól majdhogynem a fene megeszi.. valamelyest így is, hiszen az olajnyomás, terhelés és egyebek miatt nem járja ilyen alacsony fordulaton tartani a motort. S módban bátrabb azért gondolom, de az kellene hogy legyen az alap.
-
dozó
tag
válasz
simonjoe
üzenetére
Kipróbáltam és agyf@...szt kaptam, 55-nél már hatodikban volt és csak remegett rángatózott a bódé ebben a tartományban.
Nekem 190 LE van DSG- vel óraállás 161000Km. 6 - ba D-ben 1100-1200 fordulatig engedi vissza, de én remegést rázást rángatást ilyesmit még nem tapasztaltam, tudom majd fogok. A D-n kívül még van Sport, és Manual mód, én általában ott választom ki a megfelelőt, ha nem muszáj nem iratom. -
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Összkerekes. Nem 1xű a csóka, kamionozik, többnyire 7végén van itthon, és akkor is rendszertelenül. Ezt csak személyesen kell intéznie, mert ha valami nem tetszik, tud rá azonnal reagálni. -
T0mBd1gg3R
veterán
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Köszönöm az infót!!
Nem nekem kell, a szomszéd vett egy 2012-es CC-t. 170ló DSG. Kipróbáltam és agyf@...szt kaptam, 55-nél már hatodikban volt és csak remegett rángatózott a bódé ebben a tartományban. Én mondtam neki, h keressen egy hozzáértő céget, aki átírja neki, mert így élhetetlen. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
MunezXBK
üzenetére
Ja jó, így már érthető, bocsi.
Halvány lila gőzöm nincs a chiptuning szoftverekről. Most néztem kicsit utána, látom ezt a KESS-t az Alientechtől, az enyémet valami MagicMotorsport-tal írták, webböngészőben fut a kocsira kötött Slave kliens ha jól láttam, bent az irodában meg van a Master az asztali gépen. -
-
realist
őstag
Műszaki vizsgán, ha az autón nem gyári felni van, de a gumi méret a gyári akkor is problémázhatnak? Ilyenkor egy német nyelvű TÜV papír amit a felni gyártó oldaláról letöltök elegendő vagy mit szoktak kérni?
Olvastam olyanról is, hogy a forgalmiba bejegyeztetik a nem gyári felnit. Ennek mi a menete, mir szoktak kérni hozzá az okmányirodában? -
MunezXBK
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Én tettem közzé, nem screenshot, én fotóztam.
VCDS-sel mióta írnak váltót? KESS V2, chiptuning.
-
Gyula84
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
igen van egy kicsit több info ott, de nem link ez a KESS ből van
-
Köszi mindenkinek a segítséget! Ma meg is rendeljük a kis Fabiat. Bárhogy nézem ennyiért még használtat se kapok ilyen felszereltséggel ebben a kategóriában.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Leírás, hogy kell OBD-n írni/olvasni DSG-t.
Nincs benne link amúgy.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Írható OBD-n is. KATT
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Oké, így már kiadja.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
1-esbe nekem nagyon ritkán váltott vissza kb csak akkor ha állóra fékeztem. De ez rendben is van, mert az 1-es csak indító fokozat.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Patent!

-
imyourfriend
őstag
válasz
atos19881101
üzenetére
Nagynyomásúból tudtommal egy van ami az uzemanyagszuro után van és a CR cső előtt, az ráadásul ha ugyanott van mint a 3-as Oktavnal akkor relatíve egyszerűen szerelhető.
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
simonjoe
üzenetére
Szia,
Hát nem tudom publikus-e, ha jól tudom a váltóírás listaára 35, bár ez a honlapon nincs fönt. Én ennél olcsóbban kaptam, mivel írták már a váltómat (stage 1).
De lehet ez még tavalyi ár, a leges legegyszerűbb ha felhívod őket.
Mindenképp hangsúlyozd ki, hogy B7 és nem B8. És akár mondhatod, hogy beszéltél valakivel aki most volt kedden ugyan ez miatt és ő ajánlotta, gyakorlatilag ha jól értelmezem az én kocsimmal lett meg a know-how B7-re, eddig csak újabbat (B8 vagy lehet hogy MQB más típusok esetén) írtak ha minden igaz.
Légszűrőt ki kell venni, OBD-n nem írható a váltó csak közvetlenül.
Mindenképp úgy menj oda, hogy írd föl egy fecnire, hogy hanyasból hanyasba milyen fordulaton és milyen sebességnél szeretnéd, hogy váltson, fölfele és lefele is. Ehhez neten keresd ki a pontos áttételezésedet.Ja, most látom, hogy a tied kézi. Akkor ez nem tanács csak tapasztalat

-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Szia!
Az publikus, h mennyiért csinálták??
THX!! -
válasz
atos19881101
üzenetére
Biztos nem szedetném le. Ez bármitől lehet és ebben is 3 pumpa van. Melyiket szeretnéd leszedni?

-
imyourfriend
őstag
válasz
bitpork
üzenetére
a térképfrissítés egy dolog, de mikor az ECU-ba nyúlnak bele és még nem is szólnak.. nekem szerencsém lett azzal hogy átkerültem rugalmasba, a gysev visz és hoz 15km-re nem szeretném beindítani a dízelt csak hetente egyszer mikor Ausztriába megyek vásárolni.atos19881101: városi használat meghiszem azt tönkreteszi, az euro6-ot pláne mert csak akkor működik jól mikor kint 15-20 fok felett van a hőmérséklet és 30km után bemelegszik a rendszer akkor tud alacsony korom értéket produkálni az átmelegedett rendszer, közbe közbe picit égeti. Télen illetve hidegebb időkben nem túl baráti a helyzet, ez gyorshajtással javítható viszont nem szeretek 100-120km/h-val járni, Ausztriában meg főleg nem max pályán. Picit úgy vélem furcsán tervezték meg ezt a rendszert, hatékony tény csak már alacsonyabb igénybevétel esetén jó lenne ha intézné a kormot, regenerálna útközben is gond nélkül és nem kellene ehhez kinyomni a szemét.. egy dolog, hogy 5.5-6 liter körül fogyaszt olyankor, viszont 160-170-nél sem igazán áll neki regenerálni ilyen hideg időben magától.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Na megjártam ma a Lachipet...
1-re mentem, nagyon meg voltak csúszva, 5kor végeztem
A reggel 9-es Smart még ott volt mikor eljöttem.
Egy Mercedest is hegesztettek reggel óta.
Egy Jaguar nem akart elindulni, mint a mérgezett egér úgy rohangáltak.
Kiderült hogy B7 váltót állításuk szerint még nem írtak, tőlem kérdezték milyen fordulaton meg hogy szeretném. Örültek, hogy itthon kiszámoltam mindent.
Mondtam, hogy lefele mindig 1500.
1-est és 2-est nem akarta írni, mutatta hogy jelenleg felfele minimum 1770ről vált 2->3, az nagyon kevés, mondtam hogy azt minimum 2000re írja át akkor is
Végül így alakultak a felváltási fordulatok:
1->2 gyári
2->3 2000
3->4 2166
4->5 2000
5->6 1800
Mentem egy próbakört, naggggyon meg vagyok vele elégedve.
Hazafele valami szerpentinesen hozott a waze, Oroszlányból Tatabányától délre az 1-esre, először mérges lettem, hogy arra vitt, de legalább leteszteltem a sok kanyar lassítás-gyorsítás városi tempóban, egyszerűen pont amire vágytam. -
válasz
atos19881101
üzenetére
Csak el kellett volna mennem megnézni ....
-
-
Gyula84
veterán
válasz
atos19881101
üzenetére
az drága nehogy
-
válasz
atos19881101
üzenetére
Vagy ha az eredeti terv jönne vissza, háttérzene gyanánt.
-
atos19881101
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Előtte akkor kiöntöm betonnal.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
atos19881101
üzenetére
70 Ft/kg?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
atos19881101
üzenetére
Gyujtsd fel, az a tuti.

-
válasz
Bandit21
üzenetére
Lejárt a szerk idő:
Nem is kell gyári csak azzal egyenértékű...Az 1.9.4 pedig eleve kizárja a garit:
a keletkezett hiba természetes kopás vagy az üzemeltetés módjából származó idő előtti elhasználódás
következménye (pl. izzó, kivéve xenon és LED, biztosíték, fékbetét, féktárcsa, szűrők,beleértve kipufogógáz-részecskeszűrő, kuplungszerkezet, kuplungtárcsa, bőr és szövet üléshuzat, lengéscsillapító,
ablaktörlő lapátok, gyújtó- és izzítógyertya, hosszbordás szíj, vezérműszíj, kipufogódob, kipufogócső);Magyarul miért érintené a garit egy fékbetét csere ha eleve azt mondják hogy arra nem is vonatkozik a 2+2 éves "gari".
A 3.2.4 részletesen írja mi van ha nem márkaszervizbe mész. Mint lehetőséget, a gari feltételein belül.
-
válasz
McNamara
üzenetére
Ennek a nem lehet semmit cserélni mert elvész a gari dolognak nézz utána a Pohu -nal mert szerintem kopó dolgokra nem vonatkozik.
Koreai Japán autók szervize (10 éven át volt 2 Toyotánk) sokkal olcsóbb eddig úgy tapasztalom.Szerk.
Megnéztem, az itt elérhető részletes gari leírás
1.9.2 pontja szerint:
Ugrik a gari, ha (innentől idézet):a gépjárműbe olyan, nem gyártói (azaz nem eredeti) alkatrészt szereltek be, amely vonatkozásában
a fogyasztó nem tudja bemutatni az alkatész előállítójától származó azon nyilatkozatot, amely szerint
a nevezett alkatrész minőségileg az eredeti alkatrésszel egyenértékű;Magyarul ha számlával igazolt gyári cucc megy bele akkor semmi baja nem lehet a garinak.
Ugye mint írtam előbb, az első hogy hülye/ rossz infókat írnak/ mondanak hogy mindenképp oda menj, és ott vedd meg.De miért hidd el ezt egy fórumon valakinek, én se hinném ezért most jön hogy írsz a központi PoHu fele hogy jonapot új autót vettem, a szalonban ezt mondták, a honlap ezt írja mi az igazság?
-
Én is erre gondoltam, maximum csodálkozni fog, hogy a 2 éves olaj miért néz ki 1 évesnek. Hát mert 1 éves. De ha gyári van bele öntve, csak nem a Pohu 24 ezer / l árán hanem 4-6 ezerért akkor nem mindegy...
Vagy én pl fogom és bele teszek holnap egy Mann szűrőt ami egész jövő ilyenkorig benne lesz aztán a 3 éves szerviz előtt vissza a gyárit és amikor kérdezik mondom hogy köszi nem kérek pollen szűrő cserét. Majd csodálkozik hogy olyan mint az új. Mert új is. -
Reggie0
félisten
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Szar az ut.
Új hozzászólás Aktív témák
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- PHILIPS FC9333/09 PowerPro Compact porzsák nélküli porszívó
- Magyar menüs Saeco Picobaristo OTC tejtartállyal
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- Kompakt méretű Jura Ena micro 90 One Touch beépített cappuccino fejjel
- Eladó Dell Latitude 5340 i5-1345U 16 GB DDR5 Törésgarancia
- Bontott Bosch Smart Home Intelligens radiátor termosztát II / 12 hó jótállás
- GAMER PC! i7-14700F / RX 9070 XT / 32GB 6000MHz / 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4447, 100% Akkumulátor
- 266 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7430U, no GPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Inkább feladtam ezt.

Kérdés az hogy az elm327 bolondította meg, vagy nem megfelelően működik a nyomáskülönbséget mérő szenzor? Van egy hővédő borítás a dpf tetején oda van bezsúfolva két 03N 906 051 B DPS10 Denso szenzor ezekkel szokott gond lenni, vagy máshol kell keressem a hibát?

Van egy 2 forinttal olcsóbb szimmering, másnap hozzák tesztelni nem gond hogy ötször annyi hiba lesz vele mint az előzővel.. letesztelnek 10 darabot hibátlan majd 1000-ből kiesik 30 motor. (feltételezés)
).
a térképfrissítés egy dolog, de mikor az ECU-ba nyúlnak bele és még nem is szólnak.. nekem szerencsém lett azzal hogy átkerültem rugalmasba, a gysev visz és hoz 15km-re nem szeretném beindítani a dízelt csak hetente egyszer mikor Ausztriába megyek vásárolni.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)