Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- sziku69: Szólánc.
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
maximilian4
addikt
Egy kis segítségre lenne szükségem. Az Alteámba szeretném kicserélni a kézi 6 fokozatú váltógombot (kicsit megkopott). Tudna valaki esetleg linkelni olyan helyet ahonnan meg tudom vásárolni?
-
kk831228
addikt
válasz
atos19881101
üzenetére
Nézd meg amit linkeltem...

-
kk831228
addikt
válasz
atos19881101
üzenetére
Nem tudom, nem emlékszem már az a baj de itt van egy javítás : [link]
Ebből kiderül...

-
válasz
atos19881101
üzenetére
Itt leírta a relációkat szvsz
Menet közben nem tesztelhető hitelt érdemlően. -
atos19881101
senior tag
válasz
kk831228
üzenetére
A f...on mértem.

De 4 vezeték megy az ülésbe. Ebből melyik kettőnél kell a szakadást nézni?Mágus
Mentem egy 50es karikát az autóval. A klíma hűt szépen menet közben. Viszont az út végén megálltam, felnyitottam a motorháztetőt, és a klíma venti nem ment. Annak automatikusan kellene kapcsolnia ha megy a klíma? Most ugye még nincs olyan nagy meleg .. Lehet azért nem kapcsol? -
kk831228
addikt
válasz
atos19881101
üzenetére
Ahol mértél 5 V - ot az a csati jön kapcsoló felől. Amivel összedugod az pedig az ülés felöl. Abban a csatiba kell szakadást nézni ami az ülés felöl jön. Nem tudom egyszerűbben elmagyarázni...
Melyiken mértél 5 V - ot a p.. na csatin vagy a f.. on??
Úgy emlékszem a p..na tartozik az üléshez...
(de nem 100%) Ugyan ezt kell nézni a másik ülésen is... -
válasz
atos19881101
üzenetére
Az About alatt a License status: Valid/Activated?
-
atos19881101
senior tag
válasz
Mágus2
üzenetére
Igen neten rákeresve látom, hogy kellene ott lennie egy legördülő menünek, de sajna nincs. Illetve inaktív a két választógomb is. Csak a start gomb aktív.
Nem állok messze a villamosságtól, az egyik szakmám. Azért mértem ott, mert azt könnyebben elértem. A kapcsolót nem tudom hogy kell kipattintani a helyéről.
Elvinném szerelőhöz persze. Csak gondoltam alap dolgokat előtte megnézek én is. Ebből is tanulok.
kk831228
Kellene egy rajz ahol látom melyik vezeték hova vezet. Így csak a 4 vezetéket látom. Nem tudom melyiknél kellene szakadást mérnem. -
válasz
atos19881101
üzenetére
Van ott egy legördülő menü, abban keresd a ventillátort.
Olvasd el még 1x, amit az ülésfűtésre írtam. A kapcsolók kimérésével kellett volna kezdeni, persze az ülés alatti csatikhoz könnyeb hozzáférni. Biztosan nem akarod szerelőhöz vinni?
I-sty
Az automatikusan sötétedő tükör fény érzékelőjét lehet vele kikapcsolni. a világító pilács azt jelzi, hogy be van kapcsolva.
-
kk831228
addikt
válasz
atos19881101
üzenetére
Akkor a vezető ülésnél máshol van szakadás az anyósnál meg a fűtőszál... Azt kellene hogy szakadást nézni az anyós oldalon az ül3sből kifelé jövő csatin.... Szóval nem amin az 5 voltot mérted...
Majd ugyan ezt megnézni a vezető oldalon is... Ha csipog a műszer mindkét oldalon akkor nincs szakadás az ülésben... -
törölt tag
1998, 1.6 AHL 5-ös manuálba is G 052 911 kell?
http://www.carrepairdata.com/service/repair/manual/eng/audi/a4/1_6/1995-1999/ahl/1595/74/
Ezen az oldalon azt írják.
VW G 052 911 A SAE 75W-90 és 2,25 liter -
-
-
i-sti
senior tag
Reggelt,
Lenne pár kérdésem.
A középsőtükörben mire jó ez a gomb és mellette levő 2 valami?
Többen azt mondják, hogy elsötétül ha fényt érzékel, hogy ne zavarjon. Én ezt nem vettem észre. Lehet hogy sötétedik de nekem nem tünt fel.
A következő kérdésem, hogy ezt a telefon tartó valamit kilehetne szerelni? Nincs nekem Audi telefonom, jobban örülnék egy nagyobb táróló rekesznek inkább.

(#118053) Piwi & K Norbi (#118048): Nekem is nagyon tetszenek a Rotor felnik. 17-ben lehetne kapni, mondjuk 3 láda sör áráért?

-
atos19881101
senior tag
válasz
atos19881101
üzenetére
Rosszul írtam. Ezt írja: Output test sequence complete
-
Pelmo
csendes tag
válasz
focvis
üzenetére
Igen néztem, hogy neten lehet rendelni könnyen. Azzal nincs is gond...csak nincs ismerősöm aki ezt be is állítja!
Még új vagyok a VW-Skoda vonalon. Igen Octavia 2-es kombi az áldozat.Láttam 14e-es kart neten és sokkalom a 35-50e HUF ajánlatokat a beprogramozással együtt. Anno Opel-ben 24-ből ez megvolt. Tisztes haszon mindenkinél más...tudom. De azért na!

-
Pelmo
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék. 2012-es Octavia-ba tempomatot szeretnék rakni. Az index kar cseréje és a felprogramozás szükséges hozzá ismereteim szerint. Bár találtam neten-egy két lehetőséget, de ha tudtuk még valakit aki ezzel foglalkozik akkor várnám a javaslatokat. BP-n esetleg környékén.
Laci
-
tomcsi23
veterán
De fasza lehet egy ilyen kábel.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
atos19881101
üzenetére
Persze hogy köze van, ha nem hűti megfelelően a hőcserélőt elől, növekszik a nyomás a klíma rendszerben, van rajta egy biztonsági szelep, ami túlnyomás esetén kiereszti a gázt, ezután már nem kapcsol be, mivel túl alacsony nyomást érzékel.
Addig nem érdemes feltölteni, amíg ki nem derül, hogy jó-e a veni, mert csak egy alakalommal fog működni, amikor is megint ki fogja engedni a nyomást, ha álló helyzetben fogsz klímázni. Menet közben nincs gond, akkor hűti a menetszél.
Nem, mert nem nézi a rendszer. Függelen a diagolható részektől. Sokan mindenre hibakódot akarnak, még az ablaktörlő gumi kopására is, pedig azt látni, hogy szarul töröl.
tomcsi23 Főleg ha tudod is, hogy mire jó.

-
atos19881101
senior tag
válasz
Mágus2
üzenetére
Köszi! Reggel megcsinálom. Gondolom ha valamit félrenyomok akkor cseszhetem?
Szerk.:
Akkor gondolom azért nem kapcsol a venti, mert nincs nyomás. Feltöltetem jövő héten, aztán bízok benne ennyi lesz a baja.(#118061) kk831228
Annyira nincs hely az ülés alatt, hogy széthúzni is művészet. De valahogy megoldom.Szerk2.:
A ventinek köze van a nyomáshoz? -
válasz
atos19881101
üzenetére
Adaptation, 01-es csoport és az 1-es értéket átállítani 2-re Save, Do it! ,vezérlőből kilép gyujtás levesz 60mp-re.Csak a gyujtás legyen rajta, a motor ne járjon.
Mindkét venninek mennie kell a klíma rendes működéséhez, különben álló helyzetben nem hűt és kiereszti a gázt is a túlnyomás miatt.
Vagy halott a veni és azért nincs már nyomás. Engine-output tests, álló motornál addig next, míg a ventillátorhoz nem ér. Be kell kapcsolnia. Ha nem kapcsol, döglött a veni, vagy a reléje, vagy a veni vezérlője.
-
1stVikman
senior tag
válasz
1stVikman
üzenetére
Sziasztok!
Kábel témára esetleg valaki? [link]
Időközben a terméket már törölték aliról, de 2 fajta chippel szereltet láttam.
Konkrétan 15.7-es jelzéssel van NEC + FT232RL és ATMEGA162 + 16V8B + FT232RL chipekkel szerelt változat. Ezeknél mi a különbség, melyiket érdemes / szabad megvenni?
Előre is köszi: Vikman -
kk831228
addikt
válasz
atos19881101
üzenetére
Valahol az ülés alatt van a csatija, húzd le és mérd ki....
Ott mindkettőt ki tudod zárni...
-
atos19881101
senior tag
válasz
kk831228
üzenetére
Az a baj, hogy nem műkszik. Ki akarom deríteni, mi a gond. Nagyon kicsi a valószínűsége így elsőre, hogy mind a két ülésben egyszerre szakadt volna meg a szál. De persze lehet az lesz a ludas ...
(#118056) Mágus2
A kapcsolót hogy tudom kipattintani a helyéről? Az ülés alatt próbáltam mérni, de annyira hülye helyen van a csatlakozó, hogy alig férek hozzá. Ki kellene vennem hozzá az ülést. -
kk831228
addikt
válasz
atos19881101
üzenetére
Én nem hallom az enyémen, hogy relé kattogna az ülésfűtésre, de ha műkszik akkor mindegy... Ha műkszik úgy is érzed pár perc után...
-
atos19881101
senior tag
válasz
atos19881101
üzenetére
Illetve még egy rejtélyt szeretnék megfejteni. Az ülésfűtés kapcsolásakor van valamilyen relé ami kapcsol? Gondolom nem maga a tekerős gombon keresztül folyik az áram a fűtéshez. Egyik oldalon sem működik ... kicsit furcsállom. Biztosítékot azt már néztem, az jó.
(#118056) Mágus2
Rendicsek. Holnap reggel küldöm.Hopp most nézem a kimentett logban benne van:
Address 17: Instruments Labels: 3U0-920-xxx-17.lbl
Part No: 3U0 920 841 A
Component: KOMBI+WEGFAHRSP VDO V06
Coding: 31115
Shop #: WSC 00907
VCID: 3169F34FFBDC81962BD-5072(#118057) kk831228
Hideget fúj. Aztán átvált melegre. Nem csak úgy érzem. A motoron pedig hallom, hogy terheli a kompresszor. -
kk831228
addikt
válasz
atos19881101
üzenetére
Mondjuk ha nincs benne gáz, akkor nem fúj egyáltalán hideget... Vagy caak úgy érzed hogy hideg...

-
válasz
atos19881101
üzenetére
Csatlakozz az óracsoport vezérlőhöz. 17-Instruments, küldd el nekem a számot, ami a coding mellett beolvas a fejlécben.
Biztosíték és relé is van, át kell mérni, hogy kapnak-e áramot a kapcsolók, utána az ülés alatt a csatlakozók. Ha nem kapnak, meg kell keresni miért. Ha kapnak, akkor ez is az
örömlányok hibája. Rövid a kezük és lusták is, lengén behajolnak a kocsiba valamiért és közben az ülésre térdelve szétszakítják a fűtő párnát. -
válasz
atos19881101
üzenetére
Az a nyomás szenzor akkor szokott panaszkodni, ha kevés a médium a rendszerben. Szerintem nem is kapcsol be a kompresszor.

-
atos19881101
senior tag
válasz
kk831228
üzenetére
Hogy érted, hogy villog?
Az a fura nekem, hogy mikor megvettem a kocsit, akkor működött benne. Sőt Skoda szervízben mikor megolvasták, nem volt benne hibakód. Azóta ugye cseréltettem vezérlést illetve a váltót is leszedték. A vezérlésnél pont az elejét bontották. Ahogy nézem ez a nyomás érzékelő pedig a hűtő oldalán van elöl. Lementem megnéztem, de nem látok rajta érdemleges dolgot. Plusz csak az egyik ventilátor kapcsol be, a másik nem pörög. Ma voltam épp ózonos tisztításon. Még gondolkodtam is rajta, hogy meg kellene nézni a gázt ...
Szerk.:
VCDS-el hogy tudom átállítani németről angolra a menüjét? -
kk831228
addikt
válasz
atos19881101
üzenetére
Töltsél bele gázt...
Nem villog a klíma kijelző amikor ráadod a gyújtást?? -
atos19881101
senior tag
Sziasztok,
Megjött a VCDS-em. Megolvastam az autót, és két hibakódot talált.
-------------------------------------------------------------------------------
Address 08: Auto HVAC Labels: 3U0-907-044.lbl
Part No: 3U0 907 044 A
Component: CLIMATRONIC S B5 C 2004
Coding: 17000
Shop #: WSC 00028
VCID: 3169F34FFBDC81962BD-50E61 Fault Found:
00792 - A/C Pressure Switch (F129)
35-00 - -
-------------------------------------------------------------------------------
Address 01: Engine Labels: 038-906-019-AVF.lbl
Part No: 038 906 019 KD
Component: 1,9l R4 EDC G000AG 4897
Coding: 00001
Shop #: WSC 00028
VCID: 63C54907F1A06306E91-4A3A1 Fault Found:
18263 - Powertrain Data Bus
P1855 - 35-00 - Software Version Monitoring
Readiness: 0 0 0 0 0Mind a kettőt kitöröltem. A P1855 még nem jött vissza, viszont a klímát visszaírja.
Mágus
Mi lehet ez a nyomás kapcsoló? A klímát álló helyzetben bekapcsoltam. Az az érdekes, hogy egyszer hideget fúj, egyszer meg meleget. Eddig nem tűnt fel, hogy gond lenne vele. Igaz nem nagyon használtam még benne a klímát.[ Módosította: Qru ]
-
-
-
Kiskokó
veterán
Na haver Passatja "megörökölte" a régi felnijeim

-
mqm
senior tag
Sziasztok!
Másik topicban feltettem már a kérdésem ,de talán itt nagyobb eséllyel kapok választ!
Az autó egy VW lupo 1.4.
[A kérdésem.]
Köszönöm a választ!
Üdv,
P. -
válasz
Kalandor
üzenetére
Jogos a félelem, ha valaki megtépte a csavarokat a tartóban, ami a blokkra van felcsavarozva, akkor menetestől fognak kijönni. De a tartó cserélhető, szóval aggodalomra semmi ok. Viszont nem kell kivenni a motortartót az ellenőrzéshez. Elég ha valaki D-be húzza felnyitott géptetővel, magad is megnézheted mennyit moccan a motor a bakon a motor oldalán.
A kopott féltengely csuklók is hasonló jelenséget okoznak. Ránt egyet a hajtásláncon, mikor megfeszül, mert van benne lógás.
200 000km fölött már a váltóban is van pici játék, az a sok kis kopás összeadódik, és érezni amikor a D és R között kapcsolgat az ember miközben a féken áll.
-
bmwsan
senior tag
Pontosan ezek, csak ilyen kiskapuk, de normális ember ha teheti a leheto leghamarabb kicseréli/kicserélteti.
Az elsosegély nyújtást kötszer nélkül is meg lehet adni. A helyszínt kell biztosítani, segítséget hívni, ha tél van akkor betakarod a sebesültet ki ne huljön. Ha leszakad a kézfeje meg próbálod elkötni, hogy el ne vérezzen és a testénél magasabb ponton rögzíteni,stb. Itt már a kötszer is kevés lenne.
Az egyetlen dolog, hogy életben kell tartani amíg a mento nem érkezik meg. Utána ok meg kórházig próbálják életben tartani.
-
Qru
MODERÁTOR
-
bmwsan
senior tag
Érdekes téma az izzó és büntetés viszonya. Nappal ha nem ég valamelyik akkor rendor nem büntethet meg, ha arra hivatkozol, hogy éppen a szervízbe mész cseréltetni. Rosszlátási viszonyok , illetve éjszaka már igen.
Ha az index éget ki akkor pedig, ha tudod jelezni, pl kezet ki az ablakon azért se büntethet meg nappal.
Legalábbis ezek az én infójaim a témával kacsolatban

Ha eü doboz nincs nem büntet érte a rendor, ha van, de nem használos azért igen, illetve ha van ha nincs de az elsosegély elmulasztásáért igen.
Tehát igazából, nem büntetnek csak akkor ha elmulasztjuk az elso segélyt, azt meg ugye doboz nélkül is lehet nyújtani. -
atos19881101
senior tag
Sziasztok,
Tegnap este végre visszakaptam az autót. Kész a váltó. D kuplung tört szét benne, az adta a hangot. A kolléga aki szerelte azt mondta, mostanában sok ilyennel találkozott. Anyaghiba sajnos.
Olaj, tömítések, olajszűrő, olajpumpa, D kuplung illetve pár kis alkatrész csere + munkadíj -> így lett a végösszeg 230ezer Ft amihez jár 1 év gari. A kereskedő hozzáállása nagyon korrekt volt. Ő vitte el a kocsit tréleren, illetve tegnap este együtt mentünk el az autóért. Az összeget felesben fizettük, szerintem így korrekt. Több ilyen lelkiismeretes ember kellene.
A váltót pedig Balogh Gábor szerelte Balatonfűzfőn. Ő is meglepően korrekt fickó.

-
M@nH.
aktív tag
Valaki tudna nekem segíteni, hogy vag-commal megoldható lenne a riasztó kikapcsolása? Sajnos olyan érzékeny, hogy kb megreccsen a parketta és már beriaszt..
Legalábbis munkahelyemen előfordult már, hogy nagy szélben bekapcsolt, mert nem túl szélvédett a parkoló és ez elég bosszantó
Vagy esetleg valakinek nincs egy jól összeszedett magyar/angol leírása erről a progiról? Annak is nagyon örülnék 
2000-es Audi A3 1.8T AQA -
Morris
veterán
Én nem értek hozzá. Hiába próbáltam megérteni, nem ment.
Annyi mindent mondanak.Pl azt sem értem, hogy ha ott van az a nyomorult DPF és ugyanaz a moci, akkor hogy a tökömbe jó ebbe az 5W30 a másikba meg 5W40.
Értem én, hogy a W30 longlife, de a két olaj tulajdonsága nagyon más. Ugyanúgy 8ezrenként cserélném én is, de mégsem ajánlják DPF nélküli motorba.
Pedig kb alig van köztük árkülönbség. -
válasz
zsolt19900
üzenetére
Add el.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Brumi˘
addikt
válasz
zsolt19900
üzenetére
Pl.: Fuchs titan gt1 5w40, motul xclean 5w40.
-
Dot
őstag
válasz
golfvariant
üzenetére
Én még a vonószemet is számon kérném az eladótól(ha olyan az autó).
Mert nem egyszerű és olcsó beszerezni. De egy 10000Ft-s alku tárgya lehet
-
kaszaking
tag
Tegnap bevittem szerelőhöz a kocsit. Kicserélte a viszkokuplungot meg a hűtőfolyadékot és mára ígérte hogy kész lesz.
Ma megyek be. Megbeszélt dolgok kicserélve de a ventilátort apró darabokra törte szét
Remélem holnapra nem repíti szét az egész motort mikor megyek érte 
-
Morris
veterán
válasz
zsolt19900
üzenetére
Tolmácsolom Mági intelmét:
5W30-as olaj nem igazán való pd be ha nincs benne dpf. Hiába teljesíti a normát. -
brumi1024
veterán
válasz
focvis
üzenetére
Elgondoztam rajta, még nem tudom. Nekem valamennyire látszik maga az izzó, nem tudom segítene-e a LED.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Milyen légkondit a lakásba?
- Parfüm topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Rövid időre leállhat a 8 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink) (2 4K felbontás)
- AKCIÓ! Asus Z170-A Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Razer Cobra Lightweight Minecraft Edition RGB Gaming Egér!
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- Óriás! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700 / RTX 3080 / 16GB DDR4 / 512GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Úgy emlékszem a p..na tartozik az üléshez...
(de nem 100%) Ugyan ezt kell nézni a másik ülésen is...

De nem biztos, hogy az volt. Érezted a gázpedálon az ütést?

Legalábbis munkahelyemen előfordult már, hogy nagy szélben bekapcsolt, mert nem túl szélvédett a parkoló és ez elég bosszantó
Vagy esetleg valakinek nincs egy jól összeszedett magyar/angol leírása erről a progiról? Annak is nagyon örülnék