Hirdetés
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ParmaBoy
üzenetére
Nálam akkor volt ott a mutató, amikor legutóbb az óracsoport teszt futott.

26 évesen, Januárban úgy döntött a középső kijelző, hogy ő akkor nyugdíjba küldi a háttérvilágítást. Control+alt+cipőtalp kombó megoldotta...

Egy sima áramtalanítás óta működik megint, remélem a következő 26 évben nem lesz vele gond.
Ja, golf hajónapló: 4,5 év megfontolt tervezés után kicseérltem a komfort modult egy másikra, ettől magára talált végre az utastérvilágítás. Már ideje volt.
Hogy az Octaviaról is írjak valamit: az akksi csere óta minden rendben van, nem kell töltögetni, sem aggódni.
-
válasz
atos19881101
üzenetére
Szoftver update megoldja, ismert hiba a 3-as octavianal:

-
-
válasz
atos19881101
üzenetére
Mikor fogja megszokni a fordulatot, ha nem most? Nyugi, bírnia kell.

Nálam 6km után ki lett nyomva a szeme, csak, hogy tudja mi vár rá... csak gyűrűzve volt meg a hegerfej lett felújítva, szóval nem új motor ez.
A fordulat nem káros a motornak, sőt többet árt neki ha alacsony fordulaton nagy a terhelés, mint fordítva. Fordulaton nagyobb az olajnyomás, jobb a kenés, nem kell ettől félni.
Teljes terhelést kerülném még, de ha nem húzol valamit, akkor nem tudod olyan szinten terhelni a motort, ami károsítaná. Első olajcserét megejteném hamarabb, de ennyi.
-
válasz
atos19881101
üzenetére
Ina van nekem is. valószínűleg csak kevés olaj volt benne, az enyémek sokat álltak beépítés előtt. Magas fordulaton tartva felfújja olajjal a tőkéket. 2 perc járatás 4000-es fordulaton a gyári légtelenítési eljárás, azt ki kell bírnia egy új motornak is. Ezt próbáld meg, utána ha még mindig előjön a hang, akkor kezdeni kell vele valamit.
Ha nem akarod kínozni terhelés nélkül, akkor elviheted egy karikára és tarthatod ezt a fordulatot mondjuk 3. fokozatban.
-
válasz
atos19881101
üzenetére
Szerintem hidrotőke volt, nekem így kerepelt összerakás után az első 6 km próbaút uán is. Utána megkapta az olasz autószerelő mesterek bevett bejáratási eljárását. Ami a csövön kifér. Padlógázos gyorsítás 2,3,4. fokozatban szigorúan tiltásig. Csak akkor ajánlom, ha nem vagy szívbajos. Én úgy voltam vele, hogy nincs mit veszteni, ez úgy gáz ahogy van, ha összeakad, úgy is jó...
-
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Tele a tank, lehet kiadja.
-
válasz
Géjza
üzenetére
Nem egyedi eset, szerintem több eze autóról lehet szó, amiket a chip hiány időszakában gyártottak. Az ekkor készült autók félkész állapotban parkoltak a szabadban 4-6 hónapon keresztül, az akksikat még a gyárban beszerelték. Szerinted mi történt velük ez idő alatt?
Most változott a teszt metódus, ha 100 órát volt a 4 év alatt alacson feszültségen, akkor elutasítják a garis cserét mondván, rosszul használtad. De ebbe bele fog esni az az esetemben 5 hónap, amit a reptéren parkolt a kocsi félig legyártva.
Eleve úgy adtam le az autót, hogy ezt közölték, én meg szóltam, hogy mindent nyomtassanak ki a kocsiról, mert nem fogom annyiban hagyni.
-
válasz
Corsa02
üzenetére
Legalább írtak.

Eddig mindig a teszterrel mérték és miindig az lett az eredmény, hogy az akku jó, csak fel kell tölteni... de ezt 2 napos töltés után is.
Nekem már meg van rendelve az akku, csak a válaszukra várok. Elegem van ezekből a körökből. Holnap nekem kell a kocsi.
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Tegnap reggel adtam le, még nem jelezték, hogy készen lennének, de bevitték a műhelybe még reggel...
-
-
válasz
Corsa02
üzenetére
Legutóbb ezt vizsgálták, rendben van, erről készült jegyzőkönyv is.
Az a munkalap még nyitva van, mert nekem aznap kellett az autó. Reggel szóltam nekik, hogy este mennem kell a reptérre és viszem az autót, vagy adjanak egy másikat.molnarpeter: Kezd biztosan megdögleni, mert melegen is képes lassulni indítózás közben, vagy megakadni. Ezt kb 2 hete kezdte.
-
válasz
Corsa02
üzenetére
Eddig 3 volt. Mindegyiket lezárták, és elutasították az akksu cseréjét mert még nem elég rossz. Nem jó, de a gép szerint nem csere érett. Hétfőn lesz a 4.- ha nem kezdenek vele valamit veszek, egy akkut, de nem hagyom ennyiben a dolgot.
Focvis: Igyekszem, de már lemorzsolták a türelmemet.
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Pedig teljesen nyugodt és korrekt voltam. Besétáltam a márkakereskedésbe ahonnan vettük az autót. Kértem a munkafelvevőt a szerviz részlegnél, hogy keresse ki nekem hányszor reklamáltam az akksit és adjon tanácsot, hogyan oldjam meg azt a problémát, hogy szerintük az akksi feltöltés után jó, szerintem meg a 3. napon leállítást követően már nem indul.
Kértem, hogy küldjenek valakit a címre, ahol autó áll, hogy beindítsa. Erre felhívatta velem a skodás assistance gépbulát, akivel bár jól elcsevegtünk, nem adott exakt választ, hogy mikor jönnek ki meddig leszek autó nélkül.
Erre kezdtem már kicsit felkapni a vizet, de még mindig kultúráltam kértem, javasoljon valamit, mert ez így gáz.
Dumálkgattunk, mesélte, hogy változott ak akkumlátorok garanciális cseréjének a feltétele valamikor tavaj november környékén és simán megtörténhet megint, hogy visszakapom az autót az akku feltöltése után, hogy egy így jó. Erre még megcsörrent a telefonom és bejelentkezett az autómentős srác, hogy lehet estefelé megáll nálam es bebikázza a kocsit, ha arra jár...

Egy darabig még diskuráltunk, és arra lettem figyelmes, hogy felemeltem a hangom, de csak annyira, hogy az épületen kívül is jól hallható volt, mert a kint várakozó ügyfelek féltek bejönni. Ma nincs időm ezzel foglalkozni, de talán jobban is járt mindenki így. Már várom a hétfőt, mert nem veszem át az autót a régi akkuval, ez fix.
Akik csak most kapcsolódtak be a történetbe, azoknak elárulom, az akku első napos korától ilyen, rögtön szóltam nekik átvetél után a 2. napon. Ez az állaot több mint 4 éve tart és annyira elegem van belőle, hogy jövőhéten pont kerül a végére, akármilyen mondatot is fejezzen be.
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Octavia hajónapló... nem indul a szekér... Az ügyfélszolgálatról nem tudok nyilatkozni a jó ízlés határain belül.
Hétfőn leadom a verdát, ha visszaadják a régi akksival, arrol majd a hírekben értesülni fogtok.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Octavia hajó napló. DPF monitoring...ha jó, ha nem jó:

-
Saša hajónapló...Igen megvan még a régi octavia is:
Teljes hátsó fék felújítás, fékcsövek cseréje, lengőkar szilentek és egy kipufogó bilincs is kellett rá 278 000km után.

Kezd rohadni a csomagtér ajtó...

-
válasz
atos19881101
üzenetére
Szia.
Meg kell mérni a kompressziót a henerekben, ha ott valami kiugrik, akkor vezsteség méréssel meg lehet tudni, hová szökik a nyomás.
Ez a motor szeret rugdalózni alapjáraton, alapból is ilyen, de azért nem természetes dolog, ha random kihagynak a hengerek.
-
-
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Azért vannak oda érte, mert a manuális váltó hatékonyságával működik, csak gyorsabban vált. A klasszikus automatánál sok a veszteség a noymatékváltóban...szerintem, de én nem értek hozzá.
-
válasz
bnorci71
üzenetére
Pedig nem elég 20km pálya. Ezek a modern autók ciklusokban töltenek, értsd, feltölti teljesen és hagyja félig lemerülni, majd megint teljesen, okos a rendszer, de nem tud jósolni. Egy ilyen félig lemerített ciklus végén te leparkolod, és leállítod... Szerinted mi fög történni másnap? És lehet, hogy ezt játszod egész héten, majd hétvégén mindenki pihen, a félig döglött akku is próbálja kipihenni a mérnök urak elvárásait a felhasználói igényekkel együtt.
Hétfő reggel meg jön az üzi:
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Eddig én korrekt voltam velük, pedig azért eddig minden alkalommal megpróbáltak átvágni... de véges a türelmem. Miért kell mindenkiből előhozni a tömeggyilkost?

A teljesség igénye nélkül egy pár példa:
Első szerviz alkalmával kiszámlázták az Adblue feltöltését, de nem töltötték fel.
Második alkalommal jeleztem, hogy jobb első gátlóból folyik az olaj, szerintük ez nem hiba, hanem tulajdonság
Harmadik alkalommal mutattam, hogy darálja a két első gumi belsejét: Az volt a válasz, hogy nem tudunk vezetni, mert ez bizonyos felhasználási feltételek mellet ilyen csak...mindegyik octavia 4 és új superb vagy B8 passat érintett egyébként.
Az akkuval mindig leráznak, legutóbb hivtam az assistance szolgáltatásukat, hogy bikázni kell, válasz, majd valamikor délután vagy este, most nem tudnak jönni.
És ugye kiszámláztak 1 liter fagyállót, mert rá kellett tölteni.
Nem kellett, mivel hétvégentre töltenem kell az akksit, látom hogy a maximum felett van a a szint.Lámpa csere után kézzel lemosták az autót és telibe karcolták, az új lámpát is. Mikor szembesítettem őket, csak néztek. A nívónak mindkét biztosító fülét letörték. Az akkuról már mindkét pólus takaró hiányzik, a szénné tesztelés alkalmával nyomuk veszett.
Tisztán viszem be, sárosan kapom vissza. Műszerfal csere után csálén állt a kormány, inkább elvittem máshová futómű beállításra, nem akartam tippelgetni, hogy hová került vissza a kormány. Üzemanyagszűrő csere után addig indítóztak, míg az autó maga hívott segítséget. Hívott az assistance szolgáltatlás hogy gond van-e a kocsival, mert hibát jelzett nekik és segytséget kért... az autó.
Hívott nekem a központból az ember, hogy világít az EPC... mondom majdnem, de az biztos nem lehet, mert dízel. ja nem akkor a check engine. Mondom az lehet de nálatok van a verda, remélem nem keféltetek el rajta valamit. Otthon azért megnéztem, csak az alacson rail nyomásra panaszkodott. Indítóztak, míg fel nem épült a nomás. Légtelenítésre nincs idő.
Ha lenne fegyverem, már nem lenne.

-
válasz
Corsa02
üzenetére
Erre azt tudom mondani, hogy az octavia akkuja terhelő villával mérve rossz, de a márkaszerviz tesztere mindig kisajtol magából egy papírt, hogy az akksi jó, csak fel kell tölteni. 4. éve játszuk ezt...

Azt találtam ki, hogy veszek egy új akksit, ezt beviszem a terhelővillámmal és a szervizvezetőnek összetöröm minden csontját ha megbukik a teszten... amúgy nyugodt ember vagyok.
-
2021 Sofi: Octavia IV Kombi, 2.0TDI 110KW DTTA, M6
2000 Golf 4, 1.6AKL Highline + a Trabi kombi 1979, 0,6
-
válasz
iceQ!
üzenetére
A második hiba okozza az erő kiesést. Valahol szétdobta a nyomás csövet, vagy nem kap vákuumot a turbón a VGT mozgató labda, esetleg beállt a turbó vagy szétszakadt a kereke.
Felsorolási sorrendben állnék neki a keresésnek. Először a nyomás csöveket és a vákuumot ellenőrizném.
-
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ne is kérdezd...
-
-
-
válasz
rostiron
üzenetére
Mindegyikben van főtengely jelasdó...

Ha a motorfordulat jeladó a gond azt könnyű kiszűrni, amikor nem indul, csak teker és nem emelkedik meg a fordulatszámmérő mutatója, akkor a motorvezérlő nem tudja, hogy forog a motor...tehát nem ad szikrát, de szerintem ez feltűnt volna.
Nálam ezt a gyujtáskapcsoló csinálta. hiába ad áramot az indítómotrra,ha közben nem kapcsolja a többit. Csak süketen forgat...
-
válasz
zsoltip
üzenetére
Nem akarok rosszat, minden felsorolt dolognak több a negatívuma, mint a hozadéka. Szerelöként nem tudom ezeket ajánlani.
Aminek van értelme az a Milotec hátsó ütközö védö. : [link]Régen használtam ponyvát, megkarcolta a fényezést. Használtam perem védö gumit, amitöl pont annyira állt rl az ajtó, hogy ne lehessen becsukni… tapasztalatot írok, nem szeretném, hogy végig járd ezt az utat.

-
válasz
imyourfriend
üzenetére
A turbó készen van, a DPF tiszta, erre a 2-es Nox szenzor beállt a földbe. Az is ki lett cserélve, még kell neki egy tanítás aztán meglátjuk…
Most olyan, mint az asszony: mi bajod van? Semmi..
-
válasz
outsiders
üzenetére
Ezeknél a modern dízeleknél nincs semmi kerregés vagy rezonancia. A hangja árulja csak el nagy terhelésen. Morog kicsit, ha meghajtod.
Corsa02: a regenerálástól ém is kikészülök. A váltó áttételezése ami igazán meglepett. Olyan, mint a régi volt, csak a megnövelt kerék átmérövel még nehétkesebbé tették a gyorsítást, cserébe tényleg jól fogyaszt. Pálya tempómá´ fogyasztja a legkevesebbet, ami elég fura, de ez ilyen
-
válasz
outsiders
üzenetére
Jó motor az 1.5, a hangjával kellene még valamit kezdeni. Alapjáraton hangos mint egy dízel, fordulaton meg túl csendes…., de rz csak a magánvélemény.

volt szerencsém egymás után vezetni az 1.5tsi és a 2.0tdi O4-et. Sokkal könnyebb és emiatt könnyedebb az 1.5. A megengedett sebességhatáron belül szerintem jobb volt menni az 1.5-el, de olyan sokat vezettem már dízelt, hogy nekem hiányzott az a 100Nm.
-
válasz
zsoltip
üzenetére
Caomagtér aljának véselmére van Miltec kiegészítő, az jó minőségű. A többi többet fog ártani, mint használni. A perem védőtől nem fog rendesen záródni az ajtó, külön szigetelés szintén a zárat fogja kinyírni. Csapkodni kell majd, az semminek sem jó.
egy rendes ponyvát vegyél, ami vastag és nehéz, azzal jól össze lehet karcolni a festéket.
az összes tǒbbire egy jó Casco a megoldás.
-
válasz
tibbike01
üzenetére
Nekem olyan érzés nyáron a nagy melegben, mintha beragadna és lassan engedne fel. Lámpától indulásnál nagyon idegesítő. Nyáron nem használom, csak télen.
A másik két idegesítő dolgot is kigyomláltam. A line assist most alapból ki van kapcsolva és én kapcsolom be, amikor szeretném, a Start/Stop kikapcsol magától minden gyujtás ráadásnál, ha szeretném, ezt is vissza tudom kapcsolni.
-
válasz
Corsa02
üzenetére
Attól függ, hogy melyik. Az FSI beteg, de a szíjas, nem közvetlen befecsis örök, mint a nyomorúság. Ha csak FSI lenne, akkor én is az 1.4T-re szavaznék, de inkább egy J Astrában, ami sokkal kevésbé beteg.
Van egy ilyen a tulajdonomban, igaz ez még az euro2-es AKL nem a BFQ, ha az előző tulaj nem égeti meg benne az olajat sokszor, akkor nem kellett volna gyűrűzni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lomha mint a lajhár, de ha kivárod, megy 200-al.
(ezt nem én állítom, azok akik mögöttem jönnek...) 
Nincs EGR, bowdenes a fojtószelep..letaposod, akkor nyitva, nincs kecc-mecc.

-
válasz
yodamester10
üzenetére
Bemész a rendőrségre, feljelentést teszel és ők majd megkeresik és
megbasszákmegbüntetik.
-
-
Akasztjáj a hóhért...
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ RTX 5090 több típusban 3 év garanciával 27% áfával
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- Xiaomi Redmi Note 14 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 16 Pro 128GB Black Titanium Karcmentes állapot 91% akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Valami jó minőségűt vegyél, az olcsókkal ez a baj.
Ha gyorsabban megyek, kevesebbet fogyaszt, bár a vegyes becsapós, abban van sok hidegindítás és város is. Tudja az 1000km-t ha kell:
(ezt nem én állítom, azok akik mögöttem jönnek...)
Akasztjáj a hóhért...