Hirdetés
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
syC
addikt
Sziasztok.
Ki szeretném iratni az adblue-t a kocsimból, viszont nem tudom, hogy a tartályt milyen állapotban hagyjam: Legyen üres, vagy legyen feltöltve adblue-val + sok kristályosodásgátlóval, vagy tökmindegy?
-
imyourfriend
őstag
Hajónapló gyanánt 256ezer van a járgányban 3500-al ezelőtt lett szervizelve a turbó+dpf+egr trió, gond nélkül teszi a dolgát 20.7g számolt koromtömeg és 443km-nél jár jellemzően 15-20km-es távokon.. bár minap kint voltam Hartbergben felkerekeztem a Masenbergre ha már arra jártam.
Következő nagyobb út a Stelvio lesz (első nap Prato aztán fel kerékpárral a hegyre majd második nap átkelek a hegyen és attól függ milyen erőben leszek lehet Passo Gavia vagy egy nap kirándulás és fel a hegyre). -
scream
veterán
válasz
Corsa02
üzenetére
Csak a nagyobbakat mozgattam meg - van belőle 3-4 talán? Gondolom nem olyan nagy tétel, ha "vakon" mind a 4-et cserélem, nem?
ParmaBoy
Az szép. Anno (talán 3 éve) még az E46-ot Siófoki MOL kúttól hozták haza húsvét hétfőn 30k-ért traileren - emiatt gondoltam városon belüli mozgatás talán olcsóbb.
-
ParmaBoy
aktív tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Elszaladtak az árak...
-
scream
veterán
válasz
Corsa02
üzenetére
Köszönöm a tippet!

Lementem, géptető fel, levettem a biztosítéktábla tetejét, óvatosan végigkocogtattam a reléket, beültem, kulcs be, gyújtás, majd indítás és első elindult.

Asszem eret vágtam volna, ha kihívok egy trailerest, kiszenvedem, elmegy szerelőhöz, ott 2-3 hét után ránézenk, megcsinálják ugyan ezt és fizettem ezért 40-50k-t.
-
imyourfriend
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Számomra a b9 nem jött át, eddig egy modellben volt szerencsém ülni a 23 millió környéki árat sokallom érte.. cégesként okés magánban maradnék az Octaviánál.
-
scream
veterán
Hali!
Van esetleg valakinek erre ötlete?
Adott Golf VII 2.0 TDI BMT DSG, kb 3 hete áll a garázsban, akku feltöltve (töltő 13.1V-t ír, maxon mutatja), viszont nem indul be a motor, kulcsfordításra csak indítózik. Próbáltam másik kulccsal is, ugyan ez.
Az állás előtt nem volt semmi ilyen probléma, mindig egyből indult. Leállós garázs, kb sík, nem lejt, fedett, zárt, különálló, ház aljában (szóval hőterhelés nem érte).
Tank félig van.
Olcsó BT-s OBDII-vel + CarScannerrel kiolvasva a teljes hibatárolót, nem ad ki egy bejegyzést sem, board computer gépkocsi állapotnál nem ír semmi hibát. Csak gyújtást adva check engine nem alszik el (bár lehet, hogy ez a normális).
-
aktív tag
válasz
rbalint88
üzenetére
Bőrkárpittal egyetértek, normál kivitelben én is jobban preferálom a szövetet, de általában a piac feljebb árazza a bőrt. Vagy ez már kezd kimenni a divatból? Ugyanez a szedán/ kombi téma is, legalábbis manapság alig van már szedán (pl. B8 Passat, B9-nél meg is szűnt ugye a gyártás), nyomottabb áron is megy. Bár ebben az esetben a 2000-res évek elejéről van szó, akkor még inkább a szedán kivitel volt a felkapottabb.
Ugyanezen a listán, más kategóriában ott van a G7 GTI (/ i30N) is.
bandi0000: Gratula!
-
bandi0000
nagyúr
válasz
BigBlackDog
üzenetére
komfortot azt csípem, csak az ülésállítást nem, ugye beülök és ha ráadom a gyujtást, akkor beállítja az ülést, gondolom a kulcshoz mentett pozícióra, de nem bánnám, ha ez nem lenne, hanem maradna ott ahol volt, mert felesleges visszaállnia arra a default-ra
-
Werkly
addikt
Ha a stabilizátor rúd kitámasztón a gumi ki van szakadva akkor az már csereérett? Kösz!
-
bandi0000
nagyúr
Már így is rajta vagyok, de most mégjobban ...
Viszont ugye nem is attól tartok, hogy én hogy szállok be, csak egy erősebb ajtókinyitásnál telibeverem az oszloppal, úgyhogy majd rakni kell oda valamit426os: Majd kiderül, azért még odébb van, aztán lehet semmi baja sincsen, csak én nem vagyok hozzászokva
Corsa02,zoo8800:

Most rádugtam az obdelevent-t 3 dolgot mutattott, azt a comfort levegő ellenőrző szenzort, valamit az ülés állításban, meg talán valamit ajtónyitásnál. Kitöröltem őket és másodjárta nem találta őket. Gondolom majd egy kis utazás után kiderül, hogy visszajönnek-e
Más:
Eletromos az ülés és memóriás, azt meglehet oldani, hogy ne álljon vissza alapheylzetbe mindig kiászálláskor? Nyilván komfortos a dolog, csak feleslegesen izgatom a motort -
426os
őstag
válasz
bandi0000
üzenetére
Kíváncsi vagyok mit mondanak majd. Picit nekem is akad, inkább hidegen hidegebb időben. Én bowden állítást és olajcserét ejtenék majd meg egyszer. Az állítás 3lvileg egyszerű, de szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy ez lenne a baja. Előző autómon (10+ éves volt) bowden csere hozta a legnagyobb változást.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Köszi, igazából nem annyira zavar, de majd megnézettetem, viszem majd szeptember körül az NSZ-hez dióra meg pár dolog van...
Képet dobok be holnap, ma viszem belső kozmetikára mert a kereskedés hanyahul takarított

Mondták nekem is, hogy vegyek toyotat, mert az olcsó, de mikor tegnap mindig visszanéztem a kocsira, hogy na ez jól néz ki, akkor tudtam, hogy megbántam volna
-
bandi0000
nagyúr
Köszi köszi
Új probléma is adódott, a garázs kicsi
Majd valamit okoskodni kell, befétni befér de épp hogy kiférek az ajtó résen -
Qru
MODERÁTOR
válasz
bandi0000
üzenetére
Gratula! Sok baleset mentest vele!
Pont ma probaltam egy 1.8 tsi-t belole. A DSG mar elegge kivolt benne (fura hangja volt minden valtasnal) es a futomu is nyikorgott kb minden kanyarban. Jah es a fek is kopashataron volt. Viszot ez ergocomfort ules nagyon jo volt benne.
-
bandi0000
nagyúr
Na hazahoztam a gépsast (passat b8.5 1.5)
Hát ez kurva jó gép, nyilván nagyon alsó kategóriából ültem át, de nah...
Motor elég bőven, 5.1 el jöttem haza pár városon keresztül, nagyon baráti
Ami fura, vagy rossz, vagy szokni kell, néha mintha az 1-et nem vajsimán venné, tehát kuplung be és 1 akkor még nem engedem rá a gázt, és ilyen darabosan, de jellemzően nagyobb sebességnél/gyorsabb váltáskor. De ha j9l emlékszek egy octaviábanis hasonlóan váltottam, szal lehet én vagyok a béna
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Az érdi lejtő kifelé. Amikor bajnok lett a ZTE, a barátnőm Corsa C 1.0-jából 185 kmh-t hoztam ki ott.
-
-
ArthurShelby
addikt
válasz
focvis
üzenetére
Nem, még az m7 elején, Érd után talán (de nem készültem rá, a helyzet adta). Viszont a vmax limit miatt valahol 210-220 a valós max, a többi utána már csak a leejtő hozadéka.
Egyébként a 710-es elkerülőn mértek este 11 után (eddig az volt az elméletem, hogy este 11után már nem mérnek), egy útfölötti random felüljárón keresztben állva (ha a helyzetjelző égett, az nem látszódott), full sötétben. A waze meg nem jelszett, mert a szembe irányból jelentették be (ettől függetlenül figyeltem, és teljesen szabályosan mentem el a traffi előtt
)
Szóval északi part (Balmádi), nem déli (Lelle).Btw benéztünk a pénteken füreden a hajótöröttek partijára, de csak egy pillanatra, mert eléggé kilógtunk (lovacskás, és hh-s logók tömkelege, vadászgató aranyásók). Ott mutogatta a markatinges csaj a DB12-est, hogy vezette, és odébb állt vele fotózáskor 2m-t (ha jól értettem végül nem kellett, mert nem ők nyertek, így nem tudott vele vagizni a gablini)
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
240, waze 232
Szééép!
Lellénél? Ott meg lehet gurítani.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Megkuldte kozelrol az okoz meglepit oreg vasaknal. Csak a porszivozasig jutottam de csak a Banki tonal voltunk az M2-n meg nem nagyon vt bogar (fogyi is legyen: 7.76 vt a szakaszatlagom bc szerint).
Vmax: chipes emberrel kiiarattam a gyari folytast. Majd egyszer megnezem mennyi az annyi. -
ArthurShelby
addikt
Több, mint valószínű megoldódott a turbó hiba a golffal
.
A turbó elektronika volt a hibás. Bár már múltkor is mondta a szerelő (divertente rs6), hogy a csavarok nem jelöltek / nem gyári szerelésűek (azt mondta, lehetett rá egy visszahívás anno).
Legutoljára nem kellett fizetnem (3 hete), mondta hogy teszteljük, utána megbeszéljük az árat, úgyis egy küllem hibás került bele (volt neki valahonnan elfekvőben), aminek kicsit törött a műanyag része [kép] . Most hívtam, hogy teszteltem és jó, holnap mond egy árat.Tegnap este/hajnalban autópályán is meghajtottam a golfot (oda-vissza), mert lenn hagytam Balatonon az egyik telefonom...
Végül lett belőle egy vmax csúcsdöntés (nem volt tervezett, de jött egy lejtő, ami kiadta), 240, waze 232. Egyértelmű a vmax limit jelenléte a kocsiban, ez a fordulatszámon látszik a legjobban (fix 3ezer). Az olajhőfok volt 132 is.
A végén volt kocsimosás is, mert volt egy szakasz odafelé, ami tele volt bogárral. Valaki csúnyán elbánhatott előttem a kocsija fényezésével [kép] [kép] -
Fandango
veterán
Sziasztok!
Offtopik kérdésem lenne, a kocsi vásárlás után fizetendő vagyonszerzési illetéket lehet online fizetni?
-
rbalint88
veterán
válasz
Szada85
üzenetére
Mondjuk a telefontarto az enyembol is ki lett szedve a fejegyseg cserenel, csak van 3d nyomtatva takaro a ket lyukra, meg amugy el van rakva hozza minden (nokia 6310i is). Ritka szar helyen van, utasnak kb fixen bal terdkalacsba furodik
nem is engedtem volna oda gyartani, csak a konyoklo rekeszebe. -
Szada85
aktív tag
Aranyosan kontrasztos, hogy bár valószínü kapott egy teli wellnesst, és telipolírt az autó, és patika a képeken, az oldalindex alatt ott maradt a kosz, a csomagteres képen a falcnál pedig egy kisebb homokdüne száradt oda, oda már nem jutott lelkesedés.

A motorháztetö is mintha picit "elállna", különösen elöl tünik úgy, de lehet csak becsapós, de a kristály tuning lámpa, aftermarket (és picit csálé végü) kipudob sem feltétlen javítja a "vezetett szervizkönyves, gyárias autó" imázsát...

A beltér pedig azért kapott böven, az összes ajtókárpiton vannak kis sebek, a középkonzolból kivarázsolt telefontartó, kopások. Számomra ezek nem azt mutatják, hogy annyira törödve volt az autóval.
-
rbalint88
veterán
A szedan sokkal szebb allpotu. A teljes borkarpit hianya az en szememben egesz addig erteknovelo tenyezo, amig nincs a bor melle ulesszelloztetes

A becsnepperes kombiban a holyagosra kopott esp gomb es a kristalyled hatsolampa se epiti a bizalmat a sportkipu es a 10w60 olaj mellett
Egyebkent ezek sokkal inkabb GT autok, mint sportautok. Nehezek, inkabb meg orrtolosak, nincs benne az az uristen de rohadt eros erzes (nem ijeszt meg). Nekem ugye kabrioban van, ami eleve nem sporteszkoz, de a V8 hanggal egyutt parades a hangulat, top elmeny. Viszont sportcelokra biztos mast vennek, valoszinu egy Golf GTI-vel, Megane RS-sel nagyobbat lehet veretni hasonlo budzsebol
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Mert az racse olaj azért.
Nem győzött meg... 
-
aktív tag
válasz
rbalint88
üzenetére
Nem követem folyamatosan, így az alkalmi vételekről esélyesen lemaradtam. Akkor benne van a nepper tax is, ha résen van az ember, akad ennél jobb vétel is.

BBD: Érdekes ez a piros, ugyanebben a színben nála is elüt a két lökhárító színe. [link]
A jobbos lámpa valóban öregebbnek tűnik, mint a bal.
Ennél amúgy nincs bőr belső, PDC, memóriás ülés, cserében szedán, árban mégis +800k.Corsa02: Köszönöm, ne fáradj, bakancslistás a 4.2 V8, de nem most és biztosan nem ez.
szabonagyur: Illetve ~50 ezer kilométernyi szerviz nincs említve, de tegyük fel, hogy megvoltak ezek is.
-
Azért ez egy rétegmodell, magas fogyasztással és bele is lehet nyúlni vele. Nem egy rossz motor a V8 "alap", itt készült Győrben, kifutása előtt voltam a felelőse még a HDZ-el együtt pár évig. Ha nem fogyasztja az olajat és nem kopog hidegen-melegen, akkor a többi nyűgje javítható viszonylag normál áron.
Elöl-hátul tuti fényezve volt, ez látszik. Szerintem túlárazott és tuti van mit költeni rá. Ha szerzel hozzá alvázszámot ránézhetek.
-
rbalint88
veterán
Benne van a kereslet hianya is es szerintem az allapot se annyira extra, nekem valahogy nem jon at a kepeken, hogy ez milyen csoda lenne.
Akitol en vettem a cabriot, neki volt egy kombi is, amit eleve eladasra hozott, az 3,7-ert ment el, B7 kasztni, szebb allapot, ketszaz eleje futassal. Illetve voltak boven 3-4M kozott a hirdetesben szebb kombik eve elejen. Ezekre amugy mind kell kolteni es sokan inkabb ugy vannak vele, hogy megveszik azt, amire bevallottan kolteni kell es ugy is van arazva. -
aktív tag
Pusztán kíváncsiságból, ezen a hirdetésen láttok bármit, ami indokolná, hogy jó ideje be van ragadva HaHun? Időről időre átpörgetek pár számomra érdekes keresést, szerintem ez alaphangon fél éve fent van, és az ára sem innen indult (sajnos pontosan nem jegyeztem fel).
Belseje némileg foglalkozós, hátsó lökhárító és a PDC szenzorok furák, de amúgy kasztnira egységes, futott km is egész jó, ennél rosszabbak/ hülyegyerek példányok kerültek le időközben ebben a kategóriában. Illetve a neppert lehet szeretni, nem szeretni, de van egy hypeja, láttam már nála más rétegautót piaci árhoz képest 1,5-szeres áron órák alatt elkelni. Vagy ennyire nincs kereslet mostanában ilyen autókra?
-
Pikaa
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne hozzátok: 935-415 kódú Cruz tetőcsomagtartó keresztrúd, ami 2-es Octaviahoz talál, vajon a 3-as Octaviára(2014, hatchback) is találna? Nincs kéznél, használtan venném,mert hanem megpróbálnám. A felfogatása hasonlít nagyon a kettesére. Tudtok ebben segíteni?
Köszönöm.

-
-
tasiadam
veterán
No, ugye mondtam, h csorog csattog a hidrotoke a fabiaban. Neztem az olajszintet, es kb a 2 jel kozott volt, ugy, hogy soha nem ontottem ra az elmult 7500km-ben. Felontottem maxra, es elhalkult, sokkat ritkabban csorog be, terhelesen pl nem is. Erdekes, hogy az olajszint fuggvenye ez.
-
fogkefe21
csendes tag
Köszönöm mindenkinek! Félek picit a futóműállítástól, nehogy tényleg nagyobb kárt tegyenek mint amilyen volt. Az autó már nem új, kátyúval bőven találkozok, szerintem a nagy viharok alatt kaptam is el egy párat, de azért furcsa, mert a Suzukival is aztán azzal sosem volt baj. De akkor lehet keresek egy profi szervizt, az ajánlásokat megnézem. Amúgy jobbra áll a kormányt egy pár fokot, de nem húz még szerencsére ha elengedem úgy marad és nem ugrik vissza, viszont ha egyenesbe teszem, akkor balra megyek.
-
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
+1

-
válasz
focvis
üzenetére
A Passat megy futómű állításra kétévente amikor műszakizik. Sosem volt még olyan, hogy ne kelljen állítani valahol. Kapom a jegyzőkönyvet minden alkalommal és látom az állítás mértékét. Sajnos a hazai utak ilyenek, pedig itthon csak annyit fut a szekér míg kiérünk az országból, és vissza.
-
-
426os
őstag
Nyugodtan menj el most meg jövőre is az új gumikkal. Évente 1x szvsz amúgy sem árt ránézni, főleg ha magyar utakon közlekedsz.
-
fogkefe21
csendes tag
Azt vettem észre a napokban, hogyha egyenesen akarok menni akkor picit jobbbra kell tartani a kormányt. Gumik nyomása és profilmélysége jó, de azért már régiek 2019-es gyártásúak, jövőre szerintem újat vennék már. Ilyenkor is érdemes a futóműbeállítás vagy pont most állítanám el és az új gumikhoz is megint kellene?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- LEGO klub
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Óriási ugrás: teszten az ASUS Zenbook A16 és a Snapdragon X2
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Infinix Hot 12 Pro / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG 34WR50QK-B VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / 5ms / FreeSync / sRGB 99%
- Apple iPhone 11 128GB Új kijelző Új akku! 12hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Következő nagyobb út a Stelvio lesz (első nap Prato aztán fel kerékpárral a hegyre majd második nap átkelek a hegyen és attól függ milyen erőben leszek lehet Passo Gavia vagy egy nap kirándulás és fel a hegyre).