Hirdetés
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Vandit.: Milyen zenét hallgattok most?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Depression: R.I.P.
- Luck Dragon: Óraátállítás
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
norrberth
addikt
Csak a Skoda! [link]

-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nekem lehet akad. Mennyit ér meg az infó?

KNorbi: nekem is van olyan szivacs a motorháztető alatt. Nálad nem laktak jól vele a nyestek?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
molacika91
tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy motortartó bak csere előtt állok (Audi A4 1.9 2002). A bal elsőt már cserélte az előző tulaj nem gyári, nem jeladósra, de a hétvégén ránéztem a jobb oldalra, felhúzva rajta a gumi sapkát már olajos a bak, gondolom illene cserélni. Csak gyárit, érdemes beletenni, vagy van valami más ajánlott márka is?
A másik kérdés, hogy csepeg a hűtővíz bal elől a hűtőnél, itt az 1-es jelű alkatrésznél. Segítene a gondon ha az 5-ös számú tömítést kicserélnénk?Köszi.
-
Mágus és kedves mindenki. Van egy érdekes hiba a Turcsival. Jelenség olyan, mintha csúszna a kuplung. Nagy gázadásra a fordulat megszalad (motor is hangosabb), de az autó nem gyorsul normálisan. Komótosan, persze felgyorsul, de ez ahhoz képest amikor nem csinálja halovány. Nincs hibakód a kiolvasásnál. Nem állandó a hiba. Hidegen vagy melegen is előfordul ha csinálja. 20 ezerrel ezelőtt, állítólag cserélve volt a kuplung.
Mi lehet, merre keresgéljek?
Szinte biztos hogy szét lesz borítva kuplung vizsgálat céljából, de hátha más irány is elképzelhető, Ezért tettem fel a kérdést. -
SztiviVander
addikt
-
norrberth
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
Pollenből jónak láttam a Filtront

Én amit feltudok hozni a gagyibb pollenszűrők ellen az a méret, pontosan meg kell egyezzen a gyári kinézettel és mérettel. Ha nem egyezik pl kisebb, átmehet a szűretlen levegő.
Példa vannak olyan fajta márkájú pollenszűrők amikről ez a 2 szivacs hiányzik. [link]
Pedig az kell oda
Egyébként csere után fél évvel ki szoktam porolni-fújni a pollenszűrőt.
Ez olyan mint mikor belefújod az orrod a zsebkendőbe, majd kifújod levegővel.
És újrahasználod.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Speeedfire
félisten
Van valakinek tutorialja, hogy kell leon m1 alatt kicserélni a tempomat kart? Már egy ideje rendeltem egyet ebay-ről, de még mindig nem cseréltem ki.

Jövő héten viszont nekiesnék.
-
-
tibbike01
addikt
válasz
SztiviVander
üzenetére
Szerintem a levegő, pollenszűrőt az 1 év elhasználódás után, amikor cseréled újra, akkor látszik, hogy mennyire volt jó.
-
SztiviVander
addikt
talán mert mindenki ki akarja próbálni milyen lepattani róla
pláne mikor kiderül hogy az ezer funkciójából igazából csak 5-re lenne szüksége... az ágyúval verébre esete. de bocs hogy beleugattam a topikba, csak gondoltam a vcds mellé segítek némi alternatívát adni az eredeti a kérdezőnek. aztán eldönteni hogy neki igazából mire van szüksége és melyik elégíti ki az igényeit azt szerintem már segítség nélkül is el tudja 
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
SztiviVander
üzenetére
Az jó! Nem is tudom akkor minek szőröznek itt sokan a vcds-el...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
SztiviVander
üzenetére
Feladtam!

-
SztiviVander
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
mert pl kiolvassa vele hogy azért villog furán a riasztó ledje az ajtóban mert beszart a dőlésérzékelő (gogli barát segít lefordítani). és akkor vagy elviszi megjavíttatni mert már tudja mi a hiba és kb mekkora költségre számíthat, vagy tojik rá (de legalább tudja mi van) vagy amikor ideje engedi lekocog a kocsihoz a notival meg a vcds kábellel és letiltja vele a pitsbe a dőlésérzékelőt (ez egy saját eset) ami ezután nem generál hibát
nem kell mindig hatalmas dolgokra gondolni. -
tibbike01
addikt
Kauffer online chat, hátha mást is érdekel:
"A Filtron egy lengyel gyártó. Régebben egy eléggé hullámzó minőségű szűrő volt.
Néhány éve megvette a Mann-Filter, ma az ő "almárkájuk".
Jelentős minőségjavulást ígérnek, de egyelőre hozzánk még nem hallatszott el a szerelők és autótulajdonosk üdvrivalgása az ugrásszerű javulásról."
-
válasz
SztiviVander
üzenetére
Pont ez a lényege annak amit írtam: minek bárkinek ilyen kütyü ha nem érti amit lát?!

Nekem is volt vcds, de amikor nagy lendülettel nekimentem, úgy lepattantam róla mint a kecskesz@ar a betonról - el is hagytam valahol annyira nem használtam
-
SztiviVander
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
énis értem amit mondasz és egyet is értek. viszont értő ember nem kérdez ilyet hogy jó-e neki az olcsó bt meg a torque
szerintem. de én eredendően arra válaszoltam hogy adott igényre jó lehet egy jobb BT adapter is, nem kell feltétlen mindenhez vcds + notebook illetve hogy az két állítás nem igaz hogy BT-s adapterrel és telefonnal csak obd-II ecu hibakódokat lehet látni/törölni és azon kívül semmi máshoz nem lehet hozzáférni. de szerintem ezt már így jócskán túlbeszéltük.
-
Mágus2: hát ha egyszer valaki szereti nézegetni akkor mi azzal a baj? amúgy is a szerelők kedvence mikor valaki úgy megy oda hogy majd ő elmagyarázza mi a hiba mer ő tudja mer kiolvasta
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok! csak megerősítésre: Ez az olaj kell nekem Passat 1.9 PD -hez (AVF, 131LE), ugye? [link] 4l +1l elég, ugye?
Köszi Mágus! (Először is 4+1-et írtam.
) -
válasz
SztiviVander
üzenetére
Most már megnézem...17 vezérlő van a skodriban, kíváncsi vagyok olvassa-e mindet.

Bitpork: nem érted, hibát akarnak olvasni, nem akarják megjavítani, vagy az összefüggéseket megtanulni. Hibát olvasni meg jó... A végeredmény lényegtelen.

Pocokxx: ez is jó, de 5 liter, kevés lesz a 4, nincs maxon a szint.
-
válasz
SztiviVander
üzenetére
Értem amit mondasz. De a hibakeresésnek van egy folyamata. Ezek egy jó részénél kell olyan adat amit csak céleszközzel lehet kinyerni és értő embernek kell megolvasni is.

-
-
SztiviVander
addikt
köszi, de mint mondtam hozzáférek vele a 2010es skoda össze moduljához. nem mondanám ha nem így lenne.
-
Magus2:
persze hogy nem ugyanaz mint a vcds vagy a többi, de ilyet nem is mondtam
viszont nem is lehet ilyenekkel úgy elb.ni mint egy vcds-el. de minden attól függ kinek mire van szüksége és mire akarja használni. -
Zizmand
aktív tag
A turbó tengelyének kell valamennyit mozognia? Azt tudom, hogy nem lóghat, de par tized mm-t sem?
-
válasz
SztiviVander
üzenetére
A hibát megnézni is kevés. Hogyan csinálsz vele befecskendezés log-ot?
-
SztiviVander
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
de a vcds-el való hibatörlés is ugyanúgy nem old meg semmit. viszont nem is az volt a kérdés hogy megoldja-e hanem hogy meg lehet-e vele nézni hogy mi a hiba. 2 éve van, nem okozott semmi érdekes dolgot. mellesleg a tört vdcs + kínai klón kábel sem az atombiztosnságos kategória

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
SztiviVander
üzenetére
ECU-hoz hozzáférsz de ami a komfortelektronikához is az már 33k áron megy és arra se vennék mérget, hogy maradéktalanul teszi ezt...
[link] -
válasz
SztiviVander
üzenetére
Lehet veszek egyet csak hogy bele tudjam verni a csúfot

A helyzet ugyanis az, hogy a hibakód törlés nem old meg semmit. Arról ne is beszéljünk, hogy ezek a "customization"-ok elég érdekesek lehetnek ha pl a software nem jól ismeri fel a vezérlőt.
-
SztiviVander
addikt
ha az 1-2e ft-ost hívjuk olcsónak akkor igazad van. de egy ilyen 4e ft-os se a drága kategória és ezzel már hozzá lehet férni, hibákat is pont ugyanúgy kiolvassa az összes modulból mint a vcds. persze nem torque-al hanem "dtc fault memory erase for vag" app-al. a "carista"-val (meg van még jópár hasonló app) pedig egész sok dolgot lehet vele állítgatni a komfort modulban egy gombnyomással.
-
válasz
bendeguz76
üzenetére
Még egészebben pontosan 8,5

-
akooos
veterán
Szeretnék venni egy OBD2 csatis kábelt. Mivel járok jobban? Occó BT-s egység droidos telefonhoz + torque app, vagy egy rendes USB-s cucc laptoppal? Gondolom ahhoz a VCDS a legjobb program.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire
üzenetére
Forgalmazó igen de honnan a hökömből veszik az adatokat?

mod:
K Norbi: Sajnos K. Európába csak a selejt jut.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire
üzenetére
Pedig az Osram itthoni hivatalos honlapjáról van linkelve látod.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire
üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire
üzenetére
A filament az szálat jelent.
-
Speeedfire
félisten
válasz
norrberth
üzenetére
Nekem GE Megalight Ultra +120% volt benne előtte, de szerintem az Osram NBU jobb minden tekintetben. De lehet, hogy csak placebó.

Qru: Érdekesen hangzik.NBL:
Lifespan
Lifespan B3 80 / 300 h 1)
Lifespan Tc 160 / 500 h 1)
1) Filament 1 / Filament 2Nem vágom, hogy mi ez a Filament 1/2
NBU:
Lifespan
Lifespan B3 150 h
Lifespan Tc 300 h -
choco01
addikt
Na olajcsere+ szűrő + üzemanyagszűrő cserét megcsináltam.
Az olajból a kovácsautó 2.9 litert az internet volt ahol 2,5 2,4 2,7 litert írtak így nem tudom mennyit kellene, így öntöttem 2,8-at, így pont tele van a csík tetejéig, remélem nem baj..

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire
üzenetére
Most megnéztem, mind a kettőre egyforma élettartamot ír (H4/H7) a lumenet.hu. Pedig úgy emlékeztem, hogy a laser tovább bírja.
-
norrberth
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Én meg kiszedtem mindenhonnan az Osramot!

Ge, Philips, Hella párti vagyok lettem.
Osram szórja a fényt mindenfele csak oda nem ahova kéne
Ge, Philips, Hella jobban terít, közelre több fény jut, egyenletesen terít, látsz jól, de ennyi, bezzeg az osram, az odarakja a kocsi elé a nagy fényes fénypacát, ami elvakít és oldalt semmit se látsz, meg előrébb és közelebb sem, de az erős fénypaca az megvan
, a táblák meg vakítanak, elsőre jó buli, később már annyira nem, mert fárasztó 
Osram valóban erősebb, sokkal több szórt fénye (ami gáz, mert jobban vakít) és közelre kevesebb fény jut, kocsi orra elé.Tesztelve
Osram Laser +130%
Osram Silverstar +60%
GE Megalight Ultra +120%
Hella Performance +50%
Philips VisionPlus +60%
Valamint mindegyikből márkából a Standard is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Polycom P017-POLY-Studio-X50-TC8 - 4K Videokomferencia pult - kamera kijelzővel - Új ára 917.000Ft
- Bontatlan Új iScooter W7 elektromos roller
- Secretlab Omega gaming chair, gamer szék
- Kompakt méretű Jura Ena micro 90 One Touch beépített cappuccino fejjel
- Hp ProDesk/ EliteDesk SFF/MT G4/ G5/ G6 / i5 8-9-10.gen /Win11- Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4692, 92% AKKSI
- Toshiba KIOXIA XG8 4TB M.2 Gen4 SSD (7,000 MB/s and 5,800 MB/s)
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mit hagyok ki? Hol marad az a 2dl?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Még akkor vettem, amikor nem volt a delphi. Alap dolgokra jó, de a vcds-től nagyon messze van.