Hirdetés
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Vandit.: Milyen zenét hallgattok most?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Depression: R.I.P.
- Luck Dragon: Óraátállítás
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Bennem mondjuk azon kivül az is benne van hogy lassan nem biztos hogy 100-150k után autócsere lesz. Mostani rav4-nél pl kb nulla jelenleg a motivációm az új irányában.
De egyébként lehetne mondani a mazda rozsdásodást is (másik nünükém száraz dsg mellett) hogy újként nem kellene félni. Aztán mégse veszek
De velem van a hiba, laptopban is mindig a tökéletest keresem (dell precisionok, hp zbookok és társaik). -
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Mert a VW termékek mindig is kicsit túl voltak értékelve. De nem olyan rosszak azok (DQ200).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ha rossz hírű a váltó az sajnos újraértékesítéskor is vissza üt (pl vételárban).
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem, mert ez a kisebb kategória inkább feleség autó. Szerintem Ő haza tudná vágni hamarabb is

-
-
válasz
Asbee
üzenetére
Igen sajnos, az utóbbi időben sorra futok bele én is, pedig volt most 4-5 év amikor nem volt vészes a helyzet. De itt a fórumon is, volt amit direkt itt válaszoltam meg, nem privátban, hogy azért látszódjon és legyen mindenki résen.
Mert aztán jön, hogy mekkora szarok ezek 200e km-nél széthullik...csak ugye közben dupla annyi van benne vagy még több. -
Asbee
veterán
válasz
Corsa02
üzenetére
Úgy tekergetik ezeket az újabb dízeleket mint az állat. Kint pikk pakk belevágnak 200-300-400 ezret, jól bírják, jól öregednek, legjobb felhasználási mód, szemre meg nem mondja az ember 100-200-at visszadobták. És aki nincs benne a témában, meg sem mondja hang vagy bármi alapján, már nem teljesen oké a kocsi, jól bírják nyűgösen is. Tisztelet a kivételeknek. Pont ismerős vett nem rég egy 150 lovas b8-at, tök rendben van, obd11-el 1-2 dolgot aktiváltam, váltóba bele nézve, 200 helyett legalább 330 van benne. Nem hiszem bontott váltót vagy mechát kapott volna. (dq250). Bosszantó mert biztos sokat elmegy majd még, de a nyűgök előbb jönnek majd, ami már nem olcsó.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
simonjoe
üzenetére
A kisebb eladási számot ellensúlyozzák az olcsóbb gyárthatósággal. Persze ha senki nem veszi... de nyilván fújjogás meg vesztenek pár % vevőt de ennyi. Sajnos a managerek is olyanok mint a politikusok, pár év alatt kell/akarják megtömi a zsebüket (bónusz), mert ki tudja meddig ülnek abban a székben...
-
válasz
simonjoe
üzenetére
En ezt teszem az en cegemnel, igaz IT vonal. Mindenki marha uzemmodban menne, de lassan csak en maradtam egyedul, aki ervel a masik oldal mellett. Aki olyan volt mint en, elege lett. En meg kitartok es sokszor jol is teszem
Ja es nem rugtak ki, 8 eve vagyok itt. Nem ismersz, ezert nem ertem ezt a kommentet. Meg ez nem Magyarorszag, bocsanat. Okkal vagyunk kint, ahol meg vannak jobb ellenpeldak. -
Emunem
őstag
válasz
Corsa02
üzenetére
Nyilván én is értem a másik oldalt, én is abban a fogatban leszek lassan. De egy autóra ha ránézel látod, hogy volt-e gazdája. Nem hibáztatok senkit, csak sz@rul esik, hogy egy kalap alá veszik az átlaggal. Voltam én már 50e km-s autót is megnézni, patkány pótkerék tárolóban megdögölve, kárpit / fényezés szétkaristolva, rozsda a küszöbök alján (4 éves Golf GTD) echte osztráktól, és volt pofája 23.000 eurót kérni érte 2 éve. És csak 300€-t engedett volna , mert szerinte csak ki kell takarítani...
-
válasz
Emunem
üzenetére
Hát igen, de azért azt hozzá kell tennem a vevők védelmében, hogy a 300e km-t futott autó nem annyit ér mint egy 100e km-t futott, sajnos az eladókra nagyon jellemző, hogy nem akarják beárazni azt, hogy lassan 1-1,5 milliót rá kell burítani az autóra.
Persze értelek, a Tied rendben van, ha jól emlékszem Győrben láttam is legutóbb, ezt majd meg kell értetni a vevővel és ki kell várni azt aki értékeli.
(bár mostanában egyre többet futok megint bele a visszapörgetésbe, úgyhogy megint kezd virágozni sajnos)
-
válasz
imyourfriend
üzenetére
Az 1,6-re is jellemző volt a fém reszelék/forgács leválás emlékeim szerint.
Az a gond, hogy ez a 300e km azért már a határeset ezeknek az elketrészeknek, élettartamuk vége felé járnak. -
Emunem
őstag
válasz
Corsa02
üzenetére
ja, csak itt ha meglátják hogy 270e km, akkor meg se nézik, aki meg megnézi, az meg a kezitcsókolommaviszemmennyitfizetérte? kategória. Itt minden ami 200e km fölött van egy "roncshalmaz". Pedig eddig elég jó arányban senki meg nem mondta volna az autómról, hogy ennyire sok km van benne. Lehet Magyarországon hamarább lenne gazdája.
-
válasz
Corsa02
üzenetére
Muszaly hangosnak lenni, mert kulonben a vilag a narcisztikusok fele fog billenni, ami nem jo. En is nemetben elek, es a nemet ismerosiem is ki vannak akadva, hogy a nemet autoipar mekkora egy fosch lett par eve. Az ismeroseim kozul, akinek regi VAG csoport autoi vannak (EU5-ig bezaroig), mar egyik sem tervez azt venni, ha kihullik a regije, mert ugyanezt latjak, amit mi. (Kivetel az irani kollegam, aki Audi Q2-t akar XD). Szoval itt is elkezdodott a takolasa a regi autoknak, mert a vevok a regi minoseget es szellemiseget keresik, nem az uj zongoralakkos, gomb nelkuli csodakat. Nekik az kell, hogy javithato es kezenfoghato legyen minden az autoban. Slusszpoen: Anno kolleganom ferje volt, aki benne volt az elso ID3 infotaaimet tervezseben, es pl. azert vett Teslat, hogy leleopjon oteleteket. Igau, o mar nincsen ott a VW-nel. Es miert, mert a reszvenyesek egy a felso vezetoknek csak a marzsin kell rovidtavon. Szoval csak lelkesiteni tudlak, hogy szolalj fel, hogy ez igy nem jo. Koszonjuk a nep neveben!

-
imyourfriend
őstag
-
válasz
bnorci71
üzenetére
"na igen ez a baj ha megmondod az igazat te vagy a hangulatkeltő, pedig írtam már régebben is amikor végiggondoltam az egészet, hogy nem a mérnök a hülye, sőt a zseni ,hogy adott keretből adott élettartamra meg tudja tervezni."
Pontosan, ezért is esik rosszul, meg kicsit haragszom is amikor valaki nekiesik a mérnököknek/technikusoknak/laborosoknak stb., hogy már nem értenek hozzá, bezzeg régen...és mint itt is egyszer festett körmű
buziknakhívja őket. Holott fogalma sincs az egésznek a menetéről... -
bnorci71
addikt
válasz
Corsa02
üzenetére
Talán még nem késő...talán.
szerintem igen.
Élő példa. Akitől az XC60-t vettem S80 járt aztán abból elege lett 1-2évesen garin belül eladta, Toyota HIglanderre váltott, a Volvó úgy tudta visszacsábítani ,hogy 5év garival adta neki az autót első 2 év ingyen szervizzel.
Ha a német is a megszokott minőségből beül ebbe váltáskor a következő szinte biztos hogy nem ez lesz, hanem egy X5 de lehet az X5 tulaj meg Q5-be fog legközelebb átülni mert abba csalódott. Vetésforgó.Ja és sokkal nehezebb brandet építeni mint lerombolni.
-
Emunem
őstag
válasz
Corsa02
üzenetére
Akkor csak ismert hiba ezeknél a szériáknál.
Félig meddig akkor igaz.Ok, meglátjuk mennyi az annyi, vagy inkább olcsóbban megválok lassan az autótól, már úgyis letelt a 3 év, kell egy új.

A FL szériában már javítva lett? (mondjuk az kicsit csúnyácska nekem, kezdte a hyundai formákat felvenni az autó, lásd ködfényszóró) -
bnorci71
addikt
válasz
simonjoe
üzenetére
érdemes megnézni a Sturcz Anti Zalazonos videóját checkengine vagy OliverAmon oldalon nem is tudom.
Elég vicces amikor merci azt kommunikálja most már nem prémium hanem luxus autókat gyárt
nVIPER
hangvezérlés
aham a 35M autóba nem sikerül megcsinálni a szoftvert miközben a telefonodon az ingyenes Waze/Google maps képes errecorsa02
szar helyzet
na igen ez a baj ha megmondod az igazat te vagy a hangulatkeltő, pedig írtam már régebben is amikor végiggondoltam az egészet, hogy nem a mérnök a hülye, sőt a zseni ,hogy adott keretből adott élettartamra meg tudja tervezni.
Sajnos ez nem csak az autóiparra jellemző hanem mindenhol, költségcsökkentés létszám csökkentés aztán megy a csodálkozás, hogy nem minőségi vagy ép akadozik a szolgáltatás mert ez a helyzet a közműveknél is
-
Emunem
őstag
válasz
Corsa02
üzenetére
elöjel nélkül kb olajcsere után 500km múlva. akkor még nem volt semmi az üzemanyag szüröben. 500km után meg rosszalkodott a motor, üzemanyag ellátási problémákkal, és kiderült, hogy pupa konyec... Nem akarom ugyanazt a tortúrát végig zongorázni, amit ö, lehet inkább kicseréltetem prevencióban.
(az ö szerelöje ezekkel a szavakkal élt, mondjuk ö szereli a VAG konszernes autókat, de nem szereti öket, sosem értettem
) -
válasz
simonjoe
üzenetére
Nekem mondod, ez már a sokadik ilyen videó amit megnézek, a németek már sokkal előbb tesztelték. Pár hónapja Ingolstadtban olyan ordítozás volt ez miatt (is) és fejhullások, hogy csak na. Amikor nyár elején kifakadtam az egyik ilyen megbeszélésen a vezetőknek, hogy hát nem azokat kell kirugdalni, aki ezt tervezte, hanem azt aki egy 100€-ós alkatrész legyártására 25€-t engedélyezett, (az az autó abból a pénzből amiből készült kis túlzással mérnöki bravúr) akkor azt kaptam meg, hogy vállalatellenes hangulatot keltek! Úgyhogy azóta, csak befogom a pofám és időnként letörlöm a könnycseppet.
Közben látom az igaz "nagyöregeket" akik szemében ott a szomorúság, hogy ők 30-40 éve nem ide jöttek dolgozni.nVIPER: Egyetértek, nem tudok vitatkozni vele, annyi, hogy a motor már nem olajzabálós, 2024 végétől. Abszolult nem éri meg a felárat egy másik konszernautóval szemben.
A többi gyártó is elindult ezen az úton, az X3 is katasztrófa szerintem, főleg belül az is. A Mercedes vonalon is hasonló gondok.
Nagy átalakulások mennek most nálunk, most kezdik csak felfogni, hogy az elmúlt években mit követtek el. Talán még nem késő...talán.
-
-
nVIPER
senior tag
válasz
Corsa02
üzenetére
Az a baj, hogy a többi új modell se sokkal különb. Nem csak az összeszerelés, hanem ahogy Pista is mondja a videóban, nincs szépérzék, össze vissza megy minden, hogy néz ki az a középkonzol? Kislányom hátratett kézzel szebbet rajzolna. Mindenhol kijelző, de ugyan mi a f@sznak? Hangvezérlés, amikor ott vagyok egy (fél)karnyujtásnyira mindentől, de legalább működne,,, meg se érti a legtöbb esetben. Az a lámpakapcsoló, én is néztem, próbáltam, nincs nagy kezem, de overkill ez a kivitelezés, ráadásul olyan, mint egy 5 forintot érő Temus panel. Töménytelen zongoralakk, istene.., de minek?
. Az anyagok minőségét ne is említsem. Az a könyöklő, régen lehetett állítani horizontálisan is, tök jó volt. A hátsónál meg belekönyökölsz a pohártartóba... Hova lettek a szép fémvégű ablakemelő kapcsolói? Amiért tényleg nagyon szerettük az Audit, az lassan de biztosan mind-mind a süllyesztőben fogja végezni. Jah és hát végül, de nem utolsó sorban ott a 2.0 204ps diesel, ami még a mai napig az olajzabálós fajta. Ehh..
És itt találkozik az érzés és a gondolat, hogy megéri a felárat egy Skoda/cupra/vw -vel szemben? Jobban van zajszigetelve ez tény, de másban?
-
válasz
Corsa02
üzenetére
Én nem tudom ezt hova tenni. A Porsche beltere( főleg a Panamera) után nekem az Audi beltere volt az isteni csoda, a mérnöki aranymetszés. Mindig az álom kategóriám, ......tegnapig!!
Egy világ dőlt össze bennem. Nem túlzás, de tényleg így van. Nem kell Neked ezért elnézést kérned! Bár a szekér előtt vagy, de nem Te ülsz a bakon!! Nincs ott senki aki vinné, csak egy kicsit Ferdinand Piech szellemiségét?? -
bnorci71
addikt
válasz
simonjoe
üzenetére
a politikusok megásták már a sírt az eu autógyártásnak, a gyártók meg maguk rakják a fejüket a kötélbe

Merci Citan
érintős a hangerő a kormányon, ha egy 30-40M GLS/GLK-stb-be lenne már biztos felgyújtom. Egyszerűen képtelenség normálisan hangerőt állítani, pedig a másik oldalon ugyan ilyen gombbal a tempomat gyönyörűen állítható 1Kh/h lépésekbe és a nagy kijelzőn se lehet normálisan állítani -
-
slett27
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Hát...ahogy néztem a bemutató videót erről a technikáról azért eléggé sok a hibalehetőség. Már nem is a ráfordított pénz, mert azért az megvan hogy ingyen nem autózunk, heroin áron mérnek mindent, de az is nagy eséllyel megvan hogy 3-4 havonta szervizben van a kocsi (ha nincs szerencsém) sőt....van hogy nem találják mi a baj és akkor nem megyek dolgozni.

-
Emunem
őstag
válasz
Corsa02
üzenetére
apropó Passat B8 / Skoda superb III: Magasnyomású pumpa állítólag meg tud halni 250-300k km környékén. (árulkodó jel a fém forgács az üzemanyag szűrőházban). Mennyire igaz a hír? Ha igaz, akkor nekem lassan csere érett (270k km). Szüröház makulátlan, csak prémium dízel megy bele. (Avanti / OMV) Barátomnak 280k km-el a skodában megment szinte semmilyen elöjel nélkül.
Mi legyen? Van esély arra, hogy széria probléma legyen. 2016/10 gyártású kombi a paszuly. -
slett27
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Autópályára kicsit jobb lenne mint 102LE 14x Nm, vagy ez sem ? Nem akarok turbó rendszert, DPF-el meg főleg nem. Úgy gondolom a szívók utolsó képviselői ezek, nem hibátlanok, de készülni fogok amennyire lehet. Azt azért már látom hogy kb 3x annyi érzékelő van a motor körül. De érdekes hogy a dízel common rail elven működik.....nagyjából.
-
6030D
addikt
válasz
Corsa02
üzenetére
Jóvanna, utána leesett. 2007 nov-2008 júniusban voltam praktikant a járműösszeszerelésen, akkor jött ki az A3 cabrio, mi csomagoltuk a repi ajándékokat.
Mondjuk haver rakott fel zebrafóliát is a tesztautóra, az jó móka volt.
Szerettem oda járni, mindig jó sztorikat meséltek, mi folyik a gyártásban és a tesztpályán
. Ha nem lett volna anno kötelező a német, akkor valószínűleg maradok. -
válasz
simonjoe
üzenetére
(Videót még nem láttam, de sejtem mi lehet benne)
Sajnos ez az autó nagyon félre ment, én kérek elnézést érte. Amikor a premier előtt már ültünk benne és recsegett ropogott, akadt a menü, akkor kerestem az alvázszámot, hogy hát ez biztos nagyon előszériás...nem az volt.
Szerencsére a győri Q3 sokkal jobb, jobb összeszerelés, jobb anyagok és jó rendszer. 42. Héttől majd jönnek a tesztek. -
slett27
addikt
Külföldi fórumokon is olvastam hogy az előélet kritikus, hogy 10-15e-ként olajcsere és akkor tartós lesz. Viszont sokaknak előjöttek a legkülönbözőbb hibakódok. De köszönöm a leírást (Leon kasztniból szívó csak ez van újabb). Leon kanyarban valami elképesztően stabil.
Igaz, jelenleg 1.6 MPI 102LE de élvezem. -
4D4M
senior tag
válasz
slett27
üzenetére
Szerintem 2.0 FSI-vel egyedül lehetek a topikban. Elég ritka példány.
Nálam van 3/4 éve és 17.000 km óta. 337k van benne összesen. Eddig vezérlést cseréltem szivattyúval és be van készítve a magas nyomású szivattyú szelepemelője, csak diózásra még félretettem (hazardirozas). Rejtélyes bizonytalan alapjarat van jelen amióta nálam van. Diózás után foglalkozom majd vele mélyebben, egyelőre nem kritikus és nem romlik. Maxxmotion 100at kap kizárólag. Itthon más nem is tankolhato bele, mint 100as.
En tökéletesen elvagyok vele, de családi csapatszallitoban szolgál, így nincsenek nagy igények. A szívó korszak utolsó mohikanja (:`Nem lesz nagyon reprezentatív mintád ebből, de azért orosz rulettnek nem tűnik.
-
scream
veterán
Bp-en vagy annak vonzáskörzetében hová érdemes vinni teljes diagra Golfot (VII Alltrack CUNA)? Próbáltam visszakeresni itt, hogy volt-e ajánlás, de nem igazán jártam sikerrel.
Nyilván néztem már párat Facebook/Google értékelések alapján, de jó lenne innen is valami megerősítés/iránymutatás.

-
Audience
aktív tag
Corsa02,
tudsz valami bibiről a Skoda Superb 2024 TDI vonalon ami miatt SWt akarnak frissíteni de egy egész munkanap alatt nem tudták megcsinálni? Azóta mondjuk néha nem nyílik a csomagtartó és a központi zár gombja sem megy. Isten lássa lelkem én nem akartam az update-et Ők ragaszkodtak hozzá de beleborultak és ahogy látom nem tudták az eredeti állapotot helyreállítani.
Mi ez a nagy SW update mizéria és miért akarják mindenáron? Visszahívás mondjuk nincs rá....
-
slett27
addikt
1.6 és 2.0 FSI motorokról érdeklődnék. Összefoglalóban a kokszosodást írják csak, más egyéb gyakori meghibásodásokról nincs szó. Rákerestem itt fórumon, nem sok tapasztalat van. Van esetleg valaki itt a csoportban akinek van régóta ? Ha egyszer rendbe van téve, akkor azért használható ? Vagy 15-18 évesen már orosz rulett ? Seat FB csoportban feltettem kérdést (ott nem ismernek még szerencsére vagy sajnos
) 0 válasz volt. Ebből az következik hogy nem sokaknak van és nem is szerelték ez(eke)t a fajta motor(oka)t. -
Emunem
őstag
válasz
TrollBalint
üzenetére
minden pöpecül megy/ment.

(fórumozók autói listát valaki pátyolgatja, vagy ez régi divat volt?) -
TrollBalint
addikt
válasz
Emunem
üzenetére
Nálam is így volt, váltóolajcsere miatt levették az aksit, utána visszarakták és annyi hibaüzenetet dobott be, hogy csak na, és mindet nem lehetett kiütni. Kellett hozzá ez a trükk. (mondjuk az egyik hibakód pont a kormányszögjeladóra vonatkozott
) Igaz nekem azt mondták menjek vele kicsit, szerencsére pont úgy kellett megfordulnom, hogy kopp-ra el kellett tekernem mindkét irányba a kormányt 
automata ablakemelés megy? Nekem azt is elfelejtette a bal első ablakra... -
Emunem
őstag
válasz
Corsa02
üzenetére
akku csere után balra kopp, utána jobra kopp, és kialszik a karácsonyfa a müszerfalon. (meg még volt közte valami, de nem emlékszem pontosan, hogy mi) Lehet leginkább arra vonatkozott, amit te is mondasz, én laikusként megettem a kalácsot...
Akkor csak menni kell sógorhoz... (ha csak nem túl késö) úgyis 1. gyertya csere lesz, kidobta nyaralás elött még. -
-
Emunem
őstag
Hali, üdv itt is.
Passat b8 2.0 TDI-ben cseréltem akkut akksisnál. (Május) A kormánytekerös trükköt elégnek titulálta az akksi feltanítására... vajon tényleg elég, vagy idövel tönkre fogja tenni az akksit? kicsit erősebb a gyárinál, mert nem nagyon volt ugyanabban az Ah-s méretben.
Előre is thnx.
Új hozzászólás Aktív témák
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Lexus, Toyota topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EA Sports WRC '23
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Túl jól fogy az S26, túlóráznia kell a gyártósoroknak
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- További aktív témák...
- Asus BTF White GAMING PC! 7800X3D / RTX 5070 Ti / B850 / 32GB 6000MHz / 2TB NVMe / 850w Gold!
- LG 65EU961H 4K OLED 65" TV! 3840x2160
- AKCIÓ! 4TB Kingston NV2 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Asus R512CA - Core i3 I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- GAMING PC! Ryzen 9 3900X / RTX 3080 / B550 / 16GB 3200MHz / 500GB NVMe / 1250w Gold! BezsámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.

Ja es nem rugtak ki, 8 eve vagyok itt. Nem ismersz, ezert nem ertem ezt a kommentet. Meg ez nem Magyarorszag, bocsanat. Okkal vagyunk kint, ahol meg vannak jobb ellenpeldak.
Félig meddig akkor igaz.

(az ö szerelöje ezekkel a szavakkal élt, mondjuk ö szereli a VAG konszernes autókat, de nem szereti öket, sosem értettem
)