- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
- tatabike: Vinted - ahol debilnek néznek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- Rap, Hip-hop 90'
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-28 16:19 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
Nem bosszankodom, pedig lenne min. A hazai szar utakon hallom, ha kint vagyunk külföldön, akár csak Szlovákia, már a jó utakon hangja sincs, és tuti nem vettem volna kint észre. Először a jobb első, már a jobb hátsó ajtó is elkezdett zörögni. Pedig hidd el, ha lehet nem itthon autózunk vele, de sajnos elkerülhetetlen. Olyan szinten amortizálódik itthon, hogy az már fáj.
Garanciális, egyenlőre nem akarok stresszelni. Egyébként a BMS is bassza az agyam. Nem tölt az autó 12,7V fölé. Gondolom ez is környezetvédelmi norma áldozata lett. Nem terhel a generátor annyit, ezzel is csökkentve a fogyasztást, károsanyag kibocsátást. Ha itthon áll az autó, három nap után már csak 12,2V a kapocsfeszültség. Had ne írjam, ez mit jelent! Most ott tartok, ha beálltam a garázsba, megy rá a töltő. Ja, és külső töltővel sem tolható feljebb, max. 12,7V. Van egy Lidl-s zsebbikám, de néznem kell egy komolybbat és ha lejárt az assistance, kötelező tartozéknak kell lenie az autóban. De, szeretem, kényelmes és jó vezetni, méretéhez képest még agilis is tud lenni.
Nálam az ódinak a kezelési útmutójában benne van, hogy hetente tölteni kell az akksit. Én is még a lidl-s töltővel töltöm. Normál autó módban max 12,7 V. Hópihe üzemmódban 13.0 V-ra tölt.
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
Kollégámnak volt egy 2015-s A5, azóta szeretem őket.
Hát nem tudom... Nekem annyira nem adja ez a nagy alacsony tepsi forma. Szép meg minden, de nem kéne. Csak a suv

-
Morris
veterán
Megvetted azért került le vagy elvitték?
Még előtte lecsaptam rá. Jó lesz az asszonynak.
Köszi -secret-, hogy felhívtad rá a figyelmemet és találtál egy jó autót!
-
Morris
veterán
Ja úgy értem, a 140 LE-s 2.0 jól mozgatta, nem meglepő módon.
Persze ott több a nyomaték is.
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
Neked mivel volt?
2.0 TDI-vel néztem anno DSG-vel? Szépen ment és alig fogyasztott.
1.4 tsi 125Le. Nem volt rossz, de nagyon fogta a 17"-os kerék. Pedig a gyári 17-es Dijon nagyon jól állt neki.
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
Urak, van valakinek sportsvan-ja?
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
Sziasztok!
Nem tudom új autó tapasztalatokat idelehet-e írni, hátha valakinek érdekes lehet? 5 napos az uj etsi Tiguan Prime. 630km-t tettem bele.
Bár próbáltuk vasarlas előtt es vezettem automatat igaz az cvt válto volt ennyi km-vel ha jol olvasom még tanul az auto a vezetesembol, de ami fura hogy tenyleg erezni picit a váltásokat illetve néha olyan a fék mintha visszanyomna, ha jol ertem ezek egyrészt a dsg sajatossagai masreszt a mild hibrid miatti energianyerésből szarmazik. Egyelőre még fura, nem tudom ez beáll-e és tényleg hozzám tanul az auto vagy nekem mindig fura lesz a dsg valto. Az is odafigyelest igenyel, hogy figyeljek dugoban hogy ne "csusztassam" de ezt nem birom ki
majd még az auto hold ot kiprobalom. Még egy fura: az a legkondi hangja. Maga az auto nagyon csendes es egyébként nagyobb sebességgnél ha automatán van a klima jobban fuj kisebb sebessegnel pedig lejebb veszi a fokozatot szerintem pont azert higy ne legyen tul hangos
azt hittem halkabb a klima. igaz nagyon hatékony. Toyotaba is voltak aszisztensek, de ebbe ami van...pontosabban nincs olyan ami nincs. Kár hogy párat csak ideiglenesen.lehet kikapcsolni
. Amugy mindig vigyorgok amikor megyek vele, es a napfenyteto ...
nagyon adja. A fogyasztás ami.miatt masik forumban is kaptam már
. Ugyan még nem minden nap volt a szokasos hasznalatom, de figyeltem autopalyan is kulon es varosban. Most atlag fogyasztas 7,4. Autopalyan 3 nap is néztem (ugyanazon a szakaszon 2x75 km.) 6,6 és 6,9 kozott volt mindig. Szoval eddig hozza corolla fogyasztast, sot kicsit alatta is van. Elsore arra gondoltam hogy hibat jelent, hogy erzem, talan kicsit hallom is a váltást és az hogy fék kicsit mintha visszanyomna néha, de
meglatjuk hogy ez a dsg es a fura fék megszokhato-e reszunkrol vagy tényleg még betanul a rendszer.Nálam a benzines tfsi is rekuperál fékezés közben. 7-es s-tronik de visszaváltásoknál úgy ugrál fékezés közben, hogy full kellemetlen
-
Morris
veterán
Igen ezt is rendszeresen kéne takarítani minden autónál. Én nem használom az autót de itt is tiszta redva volt a klíma és a hűtő között.
Meg ott van a pollenszűrő, cserélgetik ilyen olyan drágára.
De a legfontosabb kimarad.
Akinek pollenszűrő után van a motor pl Golf,4 Golf 5, Golf 7, Passat B7 stb megkell nézni Etkan.
Nem árt a motort leszedni, és kifújni kompresszorral, és megtakarítani körülötte is a boxot.
Brutális ami szénkefepor van bennük, és lényegében ez megy telibe az arcunkba.
Szeretem a videóit nagyon profi. [link]
Ha mozog a szén, akkor aktív szén, ami szűr
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
Szerintem nem értitek ezt az egészet skacok. Én ezt az autóbuzériát magasról leszarom, nekem ez egy használati tárgy. Azért akarok ilyen verdát, mert nagy, ergo kényelmesen elférünk benne, amikor megyünk sítúrázni. Nagy a hasmagassága, ezért nem akad fenn, ha kimegyek a telekre. Kimozogja az úthibákat a légrugós futóművel, nem rohadok bele a bőrülésbe, mert szellőztet, és nem gémberedik el a derekam, amikor lepörgetek 1000 Km-t Olaszországba, mert masszíroz.
Ha mindezt egy Daciaban megkapnám, akkor azt venném. De okosan ki van ez találva az autóiparban, szóval nem kapom. A Q7 racionálisabb választás lenne, mert nagyobb a csomija, de ide jön be némi érzelem, ugyanis a Q8 fiatalosabb, vagányabb. Az meg olyan apukás. A 911-gyel a kapun nem tudnék bemenni, mert fennakadnék. De szerintem a mélygarázsban is lekoccolnám az alját. Két autót nem akarok fenntartani, az tényleg overkill, és nincs is hol tárolnom. Vagy hát bérelhetek neki még egy beállót 50-ért, hát, nem tűnik nagy biznisznek.

Talán azért tetszik jobban mert a Q8 sportback.
Nekem is jobban tetszik sportback, de asszony normál Q3-at akart.
Amúgy én is imádom a suv-okat. Magas, széles, erős. Gyakorlatilag egy mini tank. Nagyon könnyű ki-be szállni.
A fogyi a cw érték miatt nagyon nem jó, de hát nem kell mindig jól járni
-
Morris
veterán
fateromnak van egy Q3 (F3) amibe nem kértek se tolató kamerát, se Carplay-t.
8,8" kijelzője van (MIB2)
a gyári rendszer MH2p_ER_AU_P2711
lehet-e ezen az autón:
- térkép szoftvert frissíteni (2019-es a gyári)
- utólag Carplay-t aktiválni? (nem baj, ha zsinóros)
- utólag kamerát aktiválni?
nincs benne csatlakozós USB, csak töltős USB. azt már megtaláltam, hogy ahhoz, hogy egyáltalán fizikailag képes legyen az autó, kelleni fog egy 83A035736 kábelköteg meg usb aljzat. ezen kívül "csak" a szoftveres engedélyeztetés kell?illetve ezzel próbálkozott már bárki? https://lawpaul.github.io/MH2p_SD_ModKit_Site/
Mindent lehet.
Utólagos carplay mehet, de wireless csak, ha nincs plusz usb csati. De be lehet szerelni azt is és akkor lesz AA is.
Kamerát is lehet bele rakatni. -
Morris
veterán
Kis segítséget kérek.
Seat Altea 2004 1,9 PDTDI
A vezető oldali első ablakemelő mostanában megmakacsolja magát. Ráadom a gyújtást, és kapcsolom, de semmi. Csak egy pici kattanás. A többi ablakemelő működik. Másnap ismét indulok, és ekkor tökéletes. Majd egész nap tökéletes, van, hogy 2-3 napig. Aztán újra kezdi. Mi lehet ez?Nálam a cellazárlatos akku okozott hasonló tüneteket. Pedig én is kábelátvezetőre tippeltem, hogy megszakadhatott valahol. Aztán pát nap és meg is döglött az akksi. És csak a bal hátsó ablakemelő nem akart olykor működni.
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
Vastag bukó volt - de ugye a kategória predesztinálta a dolgot. 2 éve volt hirdetés alatt. Jelenleg nincs olyan ami a büdzsé és a kívánalmak közös metszetében lenne és az elmúlt 1,5 év alapján ez nem is valószínűsíthető.
Morris: sajnos ez is eljött, de ugye mindennek örülni kell manapság
Az új gazdája - ha nem csal az emberismeretem - nagyon örül neki és már a nevén törte a fejét. Remélem jó helyre került!Jól van. Legalább jó kezekbe került.
Akkor sok sikert a kövi vashoz! -
Morris
veterán
Vastag bukó volt - de ugye a kategória predesztinálta a dolgot. 2 éve volt hirdetés alatt. Jelenleg nincs olyan ami a büdzsé és a kívánalmak közös metszetében lenne és az elmúlt 1,5 év alapján ez nem is valószínűsíthető.
Morris: sajnos ez is eljött, de ugye mindennek örülni kell manapság
Az új gazdája - ha nem csal az emberismeretem - nagyon örül neki és már a nevén törte a fejét. Remélem jó helyre került!Én már kinéztem a következőt
Q8
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
Igaza van, a 235-höz már 8J kellene. Mellesleg tényleg ilyen "húsos" lesz vele a gumi oldalfala.
Mivel a felni viszonylag keskeny a gumihoz képest, az oldalfal nem feszül rá stabilan. Tempós kanyarokban érezhetsz egy minimális "úszást" vagy bizonytalanságot, mert a gumi kicsit többet mozog a felnin.Na ezért sem értem a q3-nál a 235 széles gumit a 7"!! felnin. Nagyon bután néz ki.

Viszont a 8.5"-on a 255 nagyon baba! -
Morris
veterán
Sok teszt van róla, hogy mennyire is nem hatákony, a divatos alacsony hőfokos mosásnál nem oldódik fel és darabokban benne marad a gépben

Nem használjuk mi sem. Ahhoz drága
Meg mondjuk alföld. Itt szerencsére nem olyan kemény a víz. -
Morris
veterán
Gondolom olyan mint a Calgon, hogy lehet locsolni bele, de jót nem tesz a végén (jobb esetben nem változik semmi).

A calgon igazából vízlágyító amitől sokkal hatékonyabb a mosás és folt kezelés.
-
Morris
veterán
Sosem értettem ezt, amit mondjuk a Spuri felold, ha egyáltalán felold, az hova kerül? Injektor eltömíti? ÜA szivattyút eltömíti? Szinte biztos, tisztításra sajnos ezek így szerintem nem túl jó megoldások. Injektorok UH tisztítás, tank leszerel kitisztít, csövek szintén. Egy ilyen korú és sokat futott autónál az injektorok is eleve kopottak már sajnos.
Ha az injektor kopott, akkor a retek is átfér rajta
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
Nekem nincs ezzel kapcsolatban összehasonlítási alapom, ezért majd kíváncsi lennék a véleményetekre a Q3-at illetően majd ha találkozunk idén is a Bitpork féle összeröff balhén. Remélem lesz
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
Nálam is felkerültek a nyári papucsok.
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
Ezt értem, de én erre reflektáltam: Arra azért kíváncsi lennék, hogy az "alacsony fordulaton - alacsony olajnyomás" kombóra mi az ésszerű magyarázat? Mert, hogy ennek a kétlépcsős olajnyomás baromságnak az ég világon semmi jótékony hatása nem lesz, az tuti.
A váltóprogram átírása egy tök jó dolog.
Attól, hogy a max teljesítményt nem használod attól még a max nyomatékot valszeg igen, minden fordulatszámon, minden tartományban erősebb az autó, úgy, hogy közben átvariálták az olajkör szabályzását. Fent már levezettem miért nem jó ez. Nem a fordulatszám öl, hanem a nyomaték, hogy klasszikust idézzek.Ja, értem.
-
Morris
veterán
Jótékony hatása nem lesz??? --> 10+ éve van, működik, semmi gond nincs vele. Az észnélküli teljesítménynövelésnek nincs jótékony hatása.
Múltkor nem volt kedvem belemenni a vitába, de akkor most beszéljünk róla.
A fő szempont ami miatt Neked sem ajánlottam az a túlhűtés problémája. Mivel ezek a motorok nagy terhelésen keveset járnak, sokat mennek alacsony terhelésen, ezért alacsony terhelésen zárjuk, vagy alacsony nyomáson, kevesebb mennyiséggel "spricceljük" olajjal a dugattyúk alját, palástyát és a csapszeget. Ha megemelik az olajnyomást kis terhelésen és fordulaton, kicsit a szállított mennyiséget is és az olajkör szelepét is egyes tuningosok folyamatosan nyitott állpotra állítják, akkor alacsony terhelésen rengeteg olaj kerül az említette helyekre és túlhűti azokat. Akár 80-100 fokkal is "hidegebb" lesz, mint a dugattyú több része, gyűrűk, dugattyústég stb. Majd amikor ráfordulsz egy városi tötymörgés után egy autópályafelhajtóra és ellövöd neki akkor hirtelen megmelegszik, nagy lesz a hőkülönbség. A hengertérben is baromira megnő hőmérséklet és nyomás majd szépen ez kikezdi a dugattyú szerkezetét, tetejét, gyűrűnútot, csapszeg szemet és sok-sok ilyen alkalom után valahol eltörik a dugattyú és kész a motorkár.Ez sok 100 óra tesztelés, mérés, számolás eredménye, sok-sok motor szét-összeszerelésének eredménye, nem egy tuningos hasraütésszerű - majd én megmondom, hogy a jó - okoskodása.
Nincs mély rálátásuk a gyártók technikájára és a miértek magyarázatára.Ezen kívúl az olaj habosodása is probléma a sok mennyiség miatt, de ennek a tribológájába már nem mennék bele.
Hidd el nem rosszindulatból írtam ezt multkor sem és a teljesítménynövelés miatt is, nem véletlenül írtam azt ami még simán optimális, (mivel tanácsom kérted) erre még bőven ráemelt a "mester" nem is keveset. Lehet, hogy jó lesz évekig, de ha egy hiba is becsúszik a rendszerben, akkor nincs tartalék.
Persze, értem én, de nálam a max teljesítményes tuning egyáltalán nincs kihasználva.
Nekem a váltó optimalizálás volt a lényeg és a magassab nyomaték kb 4000-es fordulatig. Afölött szinte soha nem megy. Nyilván nem ész nélkül használjuk.
Sokkal kellemesebb hogy nem váltja el 1500-nál és nem remeg 1200-as fordulaton a motor. -
Morris
veterán
Arra azért kíváncsi lennék, hogy az "alacsony fordulaton - alacsony olajnyomás" kombóra mi az ésszerű magyarázat? Mert, hogy ennek a kétlépcsős olajnyomás baromságnak az ég világon semmi jótékony hatása nem lesz, az tuti. Persze tudom, az üzemanyagfogyasztás...
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
Q3, F3, 2.0 TFSI Quattro ~1600kg nálam a vegyes 9,5 liter körül van. December közepe óta van meg. Sok volt a város, hideg is volt. Most egyre megy lejjebb. Már 8,3. Pedig még mindig dinamikusan hajtom.
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
Átgondoljuk.
Most össze raktam egy Club sport, 50 edition és R configot. A R-ből és a Clubspotból kihagytam a DCC-t.
R még olcsóbbra is jön ki Edition 50-hez képest ha nem rakom bele a memóriás ülést. A clubsport meg jó 1.5 Millával olcsóbb és abban is jobban néz ki alap ülés mint a Edition 50-ben.
Gondolom az R-ben az összkerék lazán 1 litert rárak a fogyira vásrosban.Négykerék jól jön ahhoz a teljesítményhez
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
Tehetetlen az ember. Nem tudom, mi van újabban a töltéssel, de Ford és Lexus hibrideknél is sok az akku lemerulés.
Mondjuk nem lennék a részvényesek helyében, ennyi bikázás stb olcsóbb egy akkunál? Inkább egyik oszlopból másikba tolja (mobilitásgarancia) a költséget, de a problémát nem oldja meg…Olyan nincs. Biztos van megoldás, csak nem ismerjük a menetét. Nekem a bicska nyílik a zsebemben, amikor ennyire leszarják a fejemet. Arról nem is beszélve, hogy nem tíz-húz ezret hagy ott az ember.
-
Morris
veterán
Pedig teljesen nyugodt és korrekt voltam. Besétáltam a márkakereskedésbe ahonnan vettük az autót. Kértem a munkafelvevőt a szerviz részlegnél, hogy keresse ki nekem hányszor reklamáltam az akksit és adjon tanácsot, hogyan oldjam meg azt a problémát, hogy szerintük az akksi feltöltés után jó, szerintem meg a 3. napon leállítást követően már nem indul.
Kértem, hogy küldjenek valakit a címre, ahol autó áll, hogy beindítsa. Erre felhívatta velem a skodás assistance gépbulát, akivel bár jól elcsevegtünk, nem adott exakt választ, hogy mikor jönnek ki meddig leszek autó nélkül.
Erre kezdtem már kicsit felkapni a vizet, de még mindig kultúráltam kértem, javasoljon valamit, mert ez így gáz.
Dumálkgattunk, mesélte, hogy változott ak akkumlátorok garanciális cseréjének a feltétele valamikor tavaj november környékén és simán megtörténhet megint, hogy visszakapom az autót az akku feltöltése után, hogy egy így jó. Erre még megcsörrent a telefonom és bejelentkezett az autómentős srác, hogy lehet estefelé megáll nálam es bebikázza a kocsit, ha arra jár...

Egy darabig még diskuráltunk, és arra lettem figyelmes, hogy felemeltem a hangom, de csak annyira, hogy az épületen kívül is jól hallható volt, mert a kint várakozó ügyfelek féltek bejönni. Ma nincs időm ezzel foglalkozni, de talán jobban is járt mindenki így. Már várom a hétfőt, mert nem veszem át az autót a régi akkuval, ez fix.
Akik csak most kapcsolódtak be a történetbe, azoknak elárulom, az akku első napos korától ilyen, rögtön szóltam nekik átvetél után a 2. napon. Ez az állaot több mint 4 éve tart és annyira elegem van belőle, hogy jövőhéten pont kerül a végére, akármilyen mondatot is fejezzen be.
Birka türelmed van! Én nem tudtam volna eddig húzni.
-
Morris
veterán
Végre jó idő van. Kapott egy alapos mosást.
-
Morris
veterán
Viszont a visszaváltás manual-ra kicsit nehéz.
Béreltünk egy beetle-t 1.4 tsi, meghallgttam véletlenül a fogaskerekeket a váltóban
Megvan mind
-
Morris
veterán
Csak kerdes, mielott nekiallok csereltetni: hibakod es check engine nelkul lehet hibas egy kopogasszenzor? Ha gazt adok, olyan hangja van neha az autonak, mintha a hidrotokek csorognenek. De ezt nemreg csereltek, es csak par masodpercig hallhatl, es csak gyorsitaskor. Vagy milyen a hangja a kopogasnak?
Nekem a G4-nél dízeles hangja volt és ment is akkor mint a barom.
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
A motorokban térfogatkiszoritás elve alapján működő pumpa (igazából szivattyú) van (fogaskerék szivattyú) itt a térfogatáram állandó marad a nyomástól függetlenül. A növekvő nyomás miatt nő a belső szivárgás ("résveszteség"), így a térfogatáram kissé pont, hogy csökken. Tehát a nyomás emelés pont nem jó irányba visszi el a motor kenését.
Ezért úgy vannak méretezve a szivattyúk és a nyomások, hogy a szivattyúnak még ne legyen vesztesége és a nyomás és térfogatáram is megfelelő maradjon.
Mármint a pumpa legmagasabb gyári nyomásának emelése nem jár nagyobb térfogatárammal?
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
Ez egy jobb a megoldás, de szükségtelen. Megborítja a forgattyúsház szellőztetést is. Főleg a dugattyúhűtőfúvókák korábbi nyitása teljesen felesleges, olajhabosodást okoz. Járj vele aztán majd kiderül, figyelgesd, hogy rendben van-e minden, olajszintet, olajbeöntő sapkán nincs-e rendellenes olajhab.
Évi 20-30 ilyen olajnyomás emelős motort szétszedünk még garanciaidő alatt, mert rábeszélik a tulajt a tunerek.
Vissza lehet állíttatni.
-
Morris
veterán
Fizikai ismereteim szerint, a nyomás emelésével, minden más változatlansága mellett a folyadék térfogatárama növekedni fog. Nyilván nem lineárisan. Tehát kétszer akkora nyomás nem kétszer akkora térfogatáramot fog produkálni. Oka a súrlódási veszteség.
-
Morris
veterán
De nem úgy emelték az olajnyomást, hogy konstans 4 baron legyen már indítástól. Hanem a fordulatnak megfelelően növekszik a második lépcsőig, a csúcsnyomásig. Ergo a "csúcs" gyári max olajnyomás nem nőtt meg. Csak az első lépcső nem konstans lett, hanem lineárisan emelkedő.
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
No, megírták a Q3-at. Váltási pontok emelése, start-stop kikapcsolás, gyorsabb gázpedál reakció, olajnyomás emelés és jobb dugattyú hűtés.
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
Idén is lesz balatoni összeröff?
-
Morris
veterán
Az enyém 20-as, de már abban is úgy működik, hogy alapesetben be van kapcsolva. Na én ezt fordíttattam meg. Alapesetben ki van kapcsolva. Ha akarom, bekapcsolom.
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
Ja, de az csak egyszeri toltesi csucsfesz, ahhoz vagy okosabb tolto kell vagy figyelni az akkut. Hosszu idore csak 13.8V-on szabad hagyni. A regi hagyomanyos akkukat siman otthagytak 14.4-14.6V-on folyamatosan, azok azt jobban birtak, de AGM-nel vissza kell szabalyozni, ha feltoltott.
ja, hogy így értetted. Tiszta.
-
Morris
veterán
Sokak szerint hülye kérdés, de inkább rákérdezek az akku töltésére.
Skoda Octavia IV, 1.5TSI motoral, semmi hibrid, csak a benzinmotor.
Kábé 2 hónapja áll az autó, és a biztonság kedvéért szeretnék rátölteni egy kicsit az akkura.
Ugye nincs semmi extra mókolás, csak rádugom a + és a - sarura a töltőt, és kész?
Nincs semmi olyan elektronika, amit tönkrevágnék?
Egy LIDL-s töltöm van, ami AGM akku töltésére is jó, szóval egy viszonylag használhatóbb töltő. Ja, és van egy szovjet analóg töltő is, de azt inkább nem veszem elő
Tudom, hülyekérdés, de a legutóbbi autóm az az majd 20 éve volt, és elektronikailag az egy jóval egyszerűbb szerkezet volt.Okos töltőt használj és semmiképpen se a negatív sarura tedd, hanem a direkt erre való plusz csatira (testpontra) mellette.
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
Pl. a start-stopot, már aki ki tudja kapcsolni...

#236789 simonjoe: Nem olyan tragikus, gyorsan megszokja az ember. A várost elhagyva kilövöm még a sebességfigyelmeztetést és a sávtartót.
Jut eszembe, tegnap a garázsban a fal mellé helyezkedés során akkorát satuzott, hogy inkább megnéztem az autó sarkét, tutira nem a fal állított-e meg.

Én a sávtartót megfordíttattam. Csak akkor kapcsol be ha be akarom kapcsolni
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
Kicseréltem az akkut, aztán persze jött a karácsonyfa, és feltűnt, hogy TPMS-t ír. De akkor nem aggódok. Nem kell nekem szenzor sok sok pénzért.
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
Én is úgy látom, hogy 2-3 olajcserét kibír. Vettem belőle kettőt. Egy ideig elég lesz.
Nekem nagyon bejön ez a műanyag. A fémet nem szerettem. Sokkal könnyebb megszakítani ott a menetet. -
Morris
veterán
Eszembe nem jutott megnézni.

Olajcserés cuccoknál nálam mindent kukázni kellett. Van egy BGS olajbetöltő tölcsérem bajonettes csatlakozóval. Az természetesen nem jó ehhez, úgyhogy rendeltem hozzá valót.
Plusz az olajleeresztő csavarok is mentek. Mert ugye ez már műanyag csavaros. A SV még acél csavaros volt.
De akkor erre rápillantok mindjárt.szerk. Ja tényleg jó hozzá. Ez kellemes meglepetés. Köszi, hogy szóltál
-
Morris
veterán
Ha valakit érdekel egy Mann CUK 26 009 pollenszűrő, szóljon. Mivel eladtam a Sportsvant, így már nincs szükségem rá. Vadi új.
-
Morris
veterán
Sziasztok!
Van egy b7 2,0cr kombi.
szerintetek mi meritheti le ilyenkor télen az aksit?
december 18.Án feltöltöttem Szeged-Pest menet 10 nap pihenő szilveszterkor Pest-Szeged megint 10 nap pihenő és már nem indult elt
elvittem az akkut beméretni azt mondták hogy az aksi jó csak le van merülve 11,9 voltot mértek rajta
a terhelési villával megnézték és azt mondták tartja a szintet.
amiröl tudok hogy van az autóban az egy skybrake rablasgátló ezenkivűl nem tudok semmi másról.
valaki aki okossabb nálam tudna mondani valami támpontot?
(ha eljutok egy villamoságihoz akkor meg teszem,de nem nagyon ismerek megbizhatót)Leállított motornál fél óra után lakat fogóval mérj rá a negatív kábelre. az megmutatja, hogy van e valami ami szívja az akksit.
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
Formentorral simán felmenne az átlagod és nem kell nagyobb motor sem
Nekem 9.8 az átlagom vegyes felhasználással a Q3-al.
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- Apple MacBook
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PayPal
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- TAVASZI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ASUS GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X 384bit (ROG-STRIX-RTX3090-24G-WHITE) Videokártya!
- ÚRIS10!!! RAMÁRON! LEGION 5 i7-13650HX 32GB RAM 1000GB SSD RTX 5070 8GB
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- LG UltraGear 34GP63AP-B VA Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Garanciális, egyenlőre nem akarok stresszelni. Egyébként a BMS is bassza az agyam. Nem tölt az autó 12,7V fölé. Gondolom ez is környezetvédelmi norma áldozata lett. Nem terhel a generátor annyit, ezzel is csökkentve a fogyasztást, károsanyag kibocsátást. Ha itthon áll az autó, három nap után már csak 12,2V a kapocsfeszültség. Had ne írjam, ez mit jelent! Most ott tartok, ha beálltam a garázsba, megy rá a töltő. Ja, és külső töltővel sem tolható feljebb, max. 12,7V. Van egy Lidl-s zsebbikám, de néznem kell egy komolybbat és ha lejárt az assistance, kötelező tartozéknak kell lenie az autóban. De, szeretem, kényelmes és jó vezetni, méretéhez képest még agilis is tud lenni.

Ctek jó lesz, azzal véletlenül sem tudod kinyírni az akksit.

)