Hirdetés
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
atos19881101
senior tag
válasz
Mágus2
üzenetére
Köszi! 1000km után terveztem ledobni az olajat meg a szűrőt. Nekem is ugyan ezek lettek megcsinálva mint
nálad. Plusz kapott új hajtókar csapágyakat is és vezérlést. Kb fél misi (ft) ráment.
Utána meg ez fogadott mikor takarítottam a kerékjáratokat. Pár hónapos műszakival…. Szerencse h nem szakadt ki a helyéről.
-
atos19881101
senior tag
válasz
Mágus2
üzenetére
Az való igaz, hogy mióta össze lett rakva azóta direkt nem
nagyon pörgetem. Gondoltam egy 1000km-t csak
lájtosan teszek meg vele. Akkor adjak neki azt mondod?corsa
Szelepvezetőket elvileg nézték, mert volt a hengerfej műhelyben ahol fel is csiszolták. Hidrotőke fészek az passz… -
atos19881101
senior tag
válasz
Mágus2
üzenetére
Köszi! Mi is arra tippelünk. INA ment bele. Lehet kifogtam gyári hibásat. Csak ami érdekes, hogy nem rögtön indítás után csinálja, hanem egy idő után. Úgy néz ki megy vissza a szerelőhöz, hogy cserélje ki újra…

Szerk:
Te mit raktál aztán bele? Az olasz mód után jó lett?
-
1stVikman
senior tag
válasz
Mágus2
üzenetére
Igazából pont kísérletezni nem szeretnék.

Szerencsére rendben működik mindkettő, úgyhogy inkább kihagyom.#238605 T0mBd1gg3R
Laptopot kábellel én is levett gyújtásnál szoktam rádugni, de az Elm327 - et és a Vgate - t meg menet közben. Ugye pont azt akarom megnézni, hogy a megemelt alapjárat esetleges regeneráció miatt van - e, mert leállítással nem akarom megszakítani a dolgot.
Hogy ez mennyire szabályos vagy káros, azt nem tudom megmondani, eddig ~8 év alatt nem okozott látható problémát.
Viszont kihúzni meg szintén levett gyújtásnál húzom csak ki. -
gippazoid
őstag
válasz
Mágus2
üzenetére
Hasonló dologgal egyik barátomat már évekkel ezelőtt szívatták. Biztos rajta hagyta a világtást meg ilyenek. 138 alkalommal (mert ott talán arról volt szó, hogy annyiszor merült le az akku a diagnosztikai adatok kiolvasása alapján). Közben meg amikor nem volt használva az autó, csepptöltéssel folyamatosan töltőn volt a garázsban.
-
-
válasz
Mágus2
üzenetére
Írtak az importőrnek, ezt: vozidlo po 2. dňoch státia nechce naštartovať iba cez káble
Valami olyasmi, hogy 2 nap állás után bikázással indul, most várják a csodát

Egyébként tipikus akkura utaló hibákkal tele az autó: ESP hiba, kommunikációs hibák, radar hiba stb. és a hibák "bedobásakor" mindig 10,5V az akkufeszültség vagy az alatti.
Arról nem is beszélve, hogy nagyon trehányul töltik ki a hibajegyet, sokszor az importőr nem is tud válaszolni, mert nem írják bele a hibát... akkura sem látok régebbit, csak ezt a mait.
-
válasz
Mágus2
üzenetére
Na utánanéztem, a dugattyúolvadásra 2021 45. hetében jött az intézkedés, a Te autód még érintett volt, de megkapta a szoftverfrissítést.

Ez után is voltak még gondok a vezérlővel, de már nem okoz mechanikai problémát, beszállítói hiba van a háttérben amire jött intézkedés 2023-ban.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Mágus2
üzenetére
Bezzeg a régi Octavia azóta is vígan szalad gondolom.
Lassan már nem szervizes kell több a márkaműhelybe, hanem ügyfélkapcsolati menedzser elégséges ideggel és pszichológiai végzettséggel, hogy le tudja nyugtatni az ügyfelet.

Megnyugtatásképpen a Golf és a ‘24-es Octavia is hibátlan volt eddig. Lehet, hogy be kéne nevezz egy FL-es verzióra, bár a matek sokat változott már.
Mondjuk a Golfot megint megmászta este a nyest, ráadásul ahogy látom, az egyetlen célja a tetőantenna lehgyozása volt.
-
Jimmy66
őstag
válasz
Mágus2
üzenetére
Nálunk van egy Corolla a családban, 2004-ben a faterom vette vadi újan, most a fiam használja (már elérte a 97000! kilométert). Az öregem három éve cserélte ki az akksit benne, de úgy, hogy semmi baja nem volt csak "régi". Még megvan a garázsban, szerintem visszatennénk, indítana...
Az eredeti téli gumit tavaly cseréltük le, (nem sokat volt télen használva) a gumis megkérdezte, hogy miért mikor még tök jó a mintázata? Mondom nézd meg a DOT számot. Egy repedés nem volt rajta...Akkor még tudtak dolgokat csinálni!
-
válasz
Mágus2
üzenetére
kicsit féltem a "bronzos" felnitől, nem tudom megmagyarázni az okát.
Nekem igazán egyik sem jött be, nem szépek az opcióban lévő felnik. Ez 19"-es, de kint Tőletek vettem egy gyönyörű 18-as téli új, dobozos szettet.
A várakozás valóban szörnyű, és még átvétel után egy pár napot a fóliásnál is pihen. Na, de majd utána!!!!
Szerintem ebben az évben 30-40k km belemegy. -
-
-
tasiadam
veterán
válasz
Mágus2
üzenetére
Nem az volt a gond, hanem hogy a vezerlo nem tudja allitani. Tud vele kommunikalni, de mas a revizioja annak amit vettem, es annak ami belevalo.
Ranezesre ennyi a kulonbseg a 2 kozott. A hutes/bordazottsag irrelevans, mert van ilyen es olyan is beloluk. Es a M-es, amit vettem, az 2000-ig ment a 16V motorokhoz, mit a T, az annal ujabbakba jo, hiaba ugyan az a motorkod
-
válasz
Mágus2
üzenetére
Köszönöm. Van egyébként egy bszott nagy nyers hatszög csavar az akku mellett, azt hittem arra kell rakotni a negatívot.
mert pont úgy néz ki. @Corsa02: beszéltem apámmal, eddig ő használta az autót és mondta hogy ignoraljam, neki is időről időre jelzett, ahogy a kamiqnal is gyakran tapasztalta
-
hodostamas
addikt
-
bnorci71
addikt
válasz
Mágus2
üzenetére
NEM KEL LEMERÍTENI
ennyi
De tudom környezetvédelem és ez "2mg" CO-t jelent
Illetve nem kel az user pofájába tolni "minden" leállításkor a szar programozás miatti üzenetet. Majd ha nem indul akkor megkapja a bikát töltőt. Sajnos jártam már úgy ,hogy hosszabb állás után vasárnap próba indítás ne reggel szívjak 3-5perc járás na reggel nem indult rohadjon meg ez még a Partner volt.
Ja és ezek után meg minden megálláskor leállítja a lámpánál.
Ergo nehogy már azért mert az autó "okos" rendszere indítási képesség alá meríti az aksit nekem kellejen minden nap félórára töltőre rakni. Nem villany vagy plug-in hibrid ez.
Szép új világ
Azért az nem blama ,hogy elmész egy 4* szállodába a 20-50M verdáddal ami vasárnap délután nem indul be a mélygarázsba.Ja és hozzáteszem a céges verdák még GPS-el is vannak terhelve, plusz az aksik állapota is kérdéses mivel sokat álltak a flottakezelőnél vagy a GPS beépítőnél lehet nem leszedett aksi saruval.
Nálam az a gyakorlat és már a kollégáknál is 1hetes szabadság alatt aksi saru le.jut eszembe a Pasta elment ma a szerelőhöz csattogásmentesítésre -2T lendkerék csere- + a kötelező szerviz, ja meg DSG olaj csere
-
bnorci71
addikt
válasz
Mágus2
üzenetére
Üzemanyagszűrő csere után addig indítóztak, míg az autó maga hívott segítséget. Hívott az assistance szolgáltatlás hogy gond van-e a kocsival, mert hibát jelzett nekik és segytséget kért... az autó.

hangosan felkacagtam
ez nagyon jóóóó, ja nemés amikor ráadásul flottás az autó akkor csak idegeskedik az ember, hogy még dolgozni se tud, azt gondoljuk ,de jó cserélik a 4-5éves autóinkat amikkel kezdtek gondok lenni bár van amelyikkel első perctől folyamatosan volt , de ugyan ott vagyunk az újjal is.
Rendszeres hogy tréleren vitetjük be és sakkozunk a 10 napra járó csere autóval mikor kérjük. Mondjuk én azt se értem miért csak tréleres szállítás esetén kapunk cserét és miért csak 10 napra. Munkaeszköz dolgozni kel az autóval. Egy Transporterr ha kiesik nem csak az autó hanem a rengeteg rajta tárolt eszköz anyag ami nem áll rendelkezésre, átpakolni 1 nap és polcozott autók áramfejlesztővel lánghegesztó felszereléssel stb. -
bnorci71
addikt
válasz
Mágus2
üzenetére
Citan 1éves, folyamatosan tolja a pofámba a 12V aksi lemerült kezelési füzet blablát
Persze cseszd meg ha nem szar lenne a töltésvezérlés nem merülne adott érték alá.
Reggel délután 20-20Km pálya országút nehogy már ne legyen feltöltve az aksi.
Nem ismerem a mérés pontos metodikáját de mai sőt 10éves autóban is feltöltés aksitöltővel és után a terhelővilla mert az autó sose tölti fel rendesen ha csak nem sok a város, de az enyémbe a többi Km az városozás. -
BigBlackDog
veterán
válasz
Mágus2
üzenetére
Előző Golfban is "jó" volt az akksi, csak fel kellett tölteni. Ezt meg is tették egy nap alatt a márkaszervizben. Késő délután átvettem, hazamentem vele (kb. 35 km autóút), majd másnap reggel nem indult.
Akkumulátorcsere után persze már minden rendben volt (fantomhibák is eltűntek).Ezek alapján kezdem úgy érezni, hogy nem teljesen korrekt az akkumulátortesztelési metódusuk...
-
válasz
Mágus2
üzenetére
valami diagnózis lesz... szorongás?
Betétből - amit a nyáron vettem - inkább vmi nem porolósat kellett volna vennem, pl. EBC piros; de a gari miatt maradtam a gyárinál, ne tudjanak belekötni semmibe.
Fékszerelékem még nincs, az ráér. 🤗3 hét múlva megyek újabb köztes (~12 k km) olajcserére, ahhoz is veszek gyári leeresztő csavart, hátha elnyalódik.
-
bnorci71
addikt
válasz
Mágus2
üzenetére
csak említésként
Igol
Geri nagyon megdicsérte -
bul07
nagyúr
válasz
Mágus2
üzenetére
Egy régi 2003 HDI motornál csúszott le a turbóról a cső egy nagyobb úthibánál, olyan 100Km mentem a szervizig, kormolt is rendesen menet közben.
Szerviz, srác visszarakta turbóra a csövet, majd beindította és nyomot egy teli gázt. Olyan mennyiségű korom jött ki a kipufogó rendszerből hogy a műhelybe fekete koromfelhő lett, ki kellet mindenkinek menni, mikkor eloszlott a kocsi mögötti fehér csempés fal fekete volt.
Volt is anyázás, és elkezdték szívni a vérét hogy azt neki kell majd letakarítani. -
outsiders
aktív tag
válasz
Mágus2
üzenetére
Szuper, akkor az ellenőrző szervizet majd csak jövőre ejtem meg egy olajcserével együtt, most egy sima mezei olajcsere következik csak
Köszönöm a gyors segítséget!
Pollenszűrőt cseréltem nyáron már magam, azt inkább sűrűbben szoktam intézni (Valeo volt benne gyárilag, UFI "antibakteriális" spéci szűrő ment a helyére). Vettem hozzá kiterjesztett garit 8 év vagy 200k futásig, szerintem olyan 100-120at fogok beletenni mielőtt cserélem majd tervezetten az autót. -
Atish19
őstag
válasz
Mágus2
üzenetére
Nekem az automata váltóból például csak sfd oldás után engedte. Addig hibára futott. Többi vezérlőhöz ez nem kellet soha. Biztos ami biztos alapon írtam. Kárt nem tesz vele. Kolléga azt írta szórványos. Amíg nem küld dtc framet én elhiszem neki. Ha állandó hibája van akkor az óracsoport gyújtásráadáakor úgyis SOS hibát ad. Azt észre kell, hogy vegye.
-
-
rostiron
őstag
válasz
Mágus2
üzenetére
Úgy emlékeztem hogy korábban én is febit tettem be, úgyhogy visszanéztem a rendeléseimet a bárdiba, és jól emlékeztem. 2021.08.02 vettem és tettem be a febit.
Eddig tartott.( még van egy éved
)
Amúgy ha az ár tükrözi a minőséget akkor a febi a favorit. Az a legdrágább a bárdiba.
Lehet kicseréltetem a magneti marelli-t holnap febi-re nem volt ma időm kicserélni. -
-
rostiron
őstag
-
zsoltip
őstag
válasz
Mágus2
üzenetére
Nem igazán értem a komment minőségét, de köszönöm, hogy legalább jött valamit.
Szted tehát minden listázott elem offos, elengedendő?
Ha nincs tapasztalatod benne, az nem jelenti azt, hogy valami rossz. Persze azt sem, hogy jó. Ezért keresem a lehető legoptimálisabb megoldást. -
outsiders
aktív tag
válasz
Mágus2
üzenetére
2017es 1.6 crdi Hyundaiom volt, egy fokkal halkabb és kulturáltabb szerintem a 2.0 cr-hez képest, szomszédnak az volt az mk3 Octaviaban és most az 1 éves Atecában is. Zajcsillapítással amúgy szerintem sokat lehet fogni rajta, mivel amennyire néztem az újabb Vag kocsikba se raknak igazán túl sokat belőle... Sajnos már csak nagyon kevés új és elérhetőbb árú autóban nem spórolják el. Néztem szalonban Kodiaqot, Superbet is, úgy kongott az ajtó, mint a tamtam dob
ajtónként spóroltak fél kilót, minőségérzet és zajkomfort téren meg visszaléptek 2 kategóriát... -
ParmaBoy
aktív tag
válasz
Mágus2
üzenetére
Rémlett, hogy majdnem pont 2k, csak picivel felette, de akkor rosszul rémlett, és alatt.

140 tempomattal, kis dugóval, 4 személlyel megcsináltam a Moson M1 MOL kút -> Plzen (urquell sörfőzde parkoló
),, majd vissza Plzen -> Moson M1 MOL (visszafele) utat tankolás nélkül. Ez 920km kb. És még volt kb 50km hatótáv.
Szóval baromi jól fogyaszt pályán ez kétségtelen.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad Air 2 A8X (2014) 16GB Cellular használt
- Dell 27" USB-C Hub Monitor - P2723DE - 27% ÁFÁs
- Sapphire Pulse RX 9070XT új, felbontott // Számla // Garabcia //
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Látták, hogy nem tágítasz, nem vagy lerázható. Így tudtak csak tartósan megszabadulni Tőled!

kb hány alkalmat ölel fel?

A várakozás valóban szörnyű, és még átvétel után egy pár napot a fóliásnál is pihen. Na, de majd utána!!!!
ez nagyon jóóóó, ja nem