Hirdetés
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JSandor
tag
Sziasztok!
Alany Golf 7 2016. 2.0 tdi CRLB. Lehetséges a szenzorokat tisztítani első körben, hátha ? DPF regenerálás normálisan zajlik, na meg 1,5 hónapja volt tisztitáson
Egyáltalán ez a hibakód a szűrő előtti nox szenzor vagy az utáni ?Basic OBD2:
P2000 (Pending) (Confirmed) - NOx Adsorber Efficiency Below Threshold Bank 1
Freeze frame :
Calculated load: 35 %
Coolant temperature: 89 °C
Intake manifold pressure: 83 kPa
Engine rpm: 1998 RPM
Vehicle speed: 70 km/h
Intake air temperature: 29 °C
Air mass value: 22.05 g/s
Absolute throttle position: 27 %
Time since engine start: 861 sec.
Fuel rail pressure: 98290 kPa
Ambient air pressure: 99 kPa
Battery voltage as seen by the engine ECU: 13.16 V
Relative throttle position: 18 %
Outside temperature: 27 °C
Absolute throttle position D: 38 %
Absolute throttle position E: 38 %
Commanded throttle actuator position: 19 %
Engine:
25713 - NOx Adsorber Efficiency Bank 1: Below Threshold
Freeze frame :
Priority: 2
Malfunction frequency counter: 1
Unlearning counter: 255
Odometer reading: 292642 km
Date: 24 Sep 2024 04:20:06 PM
Engine rpm: 1997.5 RPM
Normed load value: 34.9 %
Vehicle speed: 70 km/h
Coolant temperature: 89 °C
Intake air temperature: 83 °C
Ambient air pressure: 990 mbar
Voltage terminal 30: 13.16 V -
-
F-ECT$
titán
Oh. Ez nem hangzik jól. Árban mire számítsak?
-
vlevi
nagyúr
válasz
simonjoe
üzenetére
Ez kb összefügg azzal, amit pár napja beszélgettünk, hogy teletank után eltelik jósok km, mire a megtehető táv csökkenni kezd a kijelzőn.
Van egy olyan része a tanknak, amit már nem tud mérni a szintjelző.
Mondjuk az, hogy 150km, gondolom 5-6-8L gázolaj, az azért kicsit sok.Nekem a motorom (Yamaha Tracer) pl. olyan, hogy az úszó nem tud feljebb menni kb a tank felénél, ezért az üzemanyagszintjelző is úgy van megrajzolva, hogy fél tank 1 egység, és utána a maradék 5 kisebb egységre van bontva.
-
F-ECT$
titán
Golf 7 kombi. Bal első ülés előtt a gumiszőnyegen pár napja van egy kis vizes folt, ami nem tűnik el. Kb a kuplung pedál magasságában. Fölötte van egy cső, szerintem a hűtés jön onnan. Lehet hogy a klíma kondenzvíz csöpög onnan? Vagy más?
-
Bdanyy
addikt
válasz
daniel2121
üzenetére
Ha ennyiből megúsznám, akkor ezt biztos rászánom 
-
A tankban BC szerint volt még 150km-re elegendő gázolaj. Ennyit tankoltam rá a 70l-es tankba:
-
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Bdanyy
üzenetére
Nekünk pár éve kb 30k volt a küszöb eleje csere (baráti áron, de hivatalos kis műhely), annál csak drágábban reális. Nézd meg az alját, legyen meg az összes karosszéria dugó. Sárvédő alján komposztot mosogasd. Aztán lesz, ami lesz, jópár éve lehet még szvsz, nem a világ vége.
Vagy fél tucatszor volt karter szerelve nekünk, egy konkrét tipp: létezik gyári "pogácsa" 1J0412311 cikkszámon, ez az elejét emeli. Ugyanez/hasonló van ebayen lift kit néven, többféle méretben, hátsó tengelyhez is, hogy egyforma legyen. Vannak kartervédők bontottan olcsóbban. Vettem motor tartó és karosszéria közé is távtartót. Illetve készült hibrid olajteknő, oldala alu, alul lemez (nem törik annyira), ha nincs olajszint szenzor/tudsz élni nélküle. -
Bdanyy
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Megkérem majd a szerelőt, hogy nézzen rá kicsit jobban, mielőtt bármi extrát csinálnék rajta (a műszaki dolgokat leszámítva). De lehet ha anyagilag nem is éri meg, akkor is "jól" járok ha megtartom még egy darabig, mert nem nagyon van bizalmam azokhoz az autókhoz amik használtan a fájdalomküszöb alatt találhatóak de mégis olyan a felszereltségük amire szívesen váltanék. Pedig a GTE-k IV-k tetszenek
Lehet ki kéne várni hogy csökken-e az áruk a fehér rendszám miatt, de közben én is örülnék valami emelt modellnek az üléspozíció miatt, illetve az octaviaval rendszeresen fennakadt a motorvédő burkolatom, volt sajnos, hogy az olajteknő is 
Azt nem is mondtam, hogy a futómű is gyári alkatrészekkel az utóbbi években teljesen fel lett újítva. -
pit stop
addikt
válasz
hdanesz
üzenetére
"Flottás autó volt eddigi életében, egy hazai banknál. Feltételezem, hogy ha akkoriban sérült akkor azt javították volna normálisan. "
Ebben azért ne legyél teljesen biztos
Az egyik legnagyobb flottakezelőtől vannak autóink - mindegyik garis. Az egyik összetört, a másikkal műszaki gond van. Mindkét autót olyan putri helyre vitette flottakezelő javíttatni, hogy környékre se szívesen mentünk - márkaszervíztől nagyon messze álló helyek
Értem, hogy K-Európa, de ez sokkolt kicsit engem is. -
szabonagyur
félisten
válasz
BigBlackDog
üzenetére
G8 kombi is talán DCC-s volt, ütött mindenhol rendesen
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Igazából én nem is nagyon éreztem a Te autódban ezt a rossz út futóművet, emlékszel próbáltuk a Scala után közvetlen, de nem volt olyan húha ez tényleg jobban elnyeli az úthibát érzésem...pedig ott az Auchan körül van potenciál az aszfaltban

-
BigBlackDog
veterán
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
egyáltalán nem éreztem zavarónak, vagy sportosnak
Sporto-o-os? A rossz út csomag konkrétan antituning, esztétikai és menetdinamikai visszalépés. Azért kemény, amiért a suvoknak is, ne boruljon, billegjen annyira kanyarokban, mint ami a növelt hasmagasságból következne.
-
hdanesz
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Egy kulcsa van például. Tudom, banális dolog lehet sokaknak...de nekem számít.
A jobb hátsó sárvédő sérülése a kerék feletti rész és az ajtó találkozásánál, a jelentésben szép horpadás látszik, valamint a festékvastagság mérés lapján is ott van, hogy azt már javították...és mégis ott a horpi. (Hozzá kell tennem: élőben ez nem látszik már, gondolom valahogy tovább javították)
Kérdés, hogy milyen minőségben. Flottás autó volt eddigi életében, egy hazai banknál. Feltételezem, hogy ha akkoriban sérült akkor azt javították volna normálisan. A szemle időpontja 2024.07.05., ekkor kerülhetett ki a flottából, mert a bank 2023-as eszközleltárában még benne van. 2023 októberében volt részese balesetnek az autó. Ebből feltételezem, hogy még flottás korában történt a bibi.
Fura, hogy éppen és csak a bal első felni van romos állapotban. Holott, jó esetben általában a jobb oldaliak vannak kitéve a padkázás veszélyének. Most vagy jobb hátsó kerékként élte az életét korábban...és kapta meg az ütést amitől a környezete is behorpadt és karcolódott vagy nem tudom. Soha nem láttam még ennyire gány állapotban lévő felnit, mármint ennyi festékhiánnyal meg ilyen mértékben. Láttam már sok padkázott, sűrűn padkázott felnit...de ilyet még nem.
A motorháztető is volt már fényezve, mégis van egy jókora festékhiány, alatta kikandikáló rozsdapöttyel.
Ha ezeket nézem és azt, hogy 266 ezer km van benne, így ebben a kombinációban már kiesik számomra. Nem is annyira a futott km - mert én is megyek 25-30 ezret évente, tehát ha nálam van új korától..még több is lenne a méter - inkább a kor és a javítások minőségének a kombinációja ijesztő. Kell rá 4 új gumi, nem probléma...az csak költség + megérkezik a gumi, felpakolja a gumis emberünk és vígan használom a kocsit. Olajcsere kellene? Esetleg vezérléscsere? No problémo...szerelő elintézi. Matt lámpa? stb., ezek könnyen orvosolhatóak. A karosszéria gondoktól viszont jobban tartok, mert sosem tudni mi lehet 'alatta'. Ez pedig ugye csak akkor derül ki, ha nekikezd a karosszériás. Ott meg bele lehet futni szép dolgokba.
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére

Pont ideális lenne egy start golf ezzel a futóművvel, de szerintem inkább szeretnének drágább suv-okat eladni itthon, ennyi a háttér... -
BigBlackDog
veterán
válasz
Tom1939
üzenetére
Szerintem ismerem azt a fehér Octáviát.

Annyit még hozzátennék, hogy állítható futóműves (DCC-s) Golf MK8 után megváltás volt az Octavia futóműve és nem csak a magasság miatt. Pocsék minőségű burkolatokat is sokkal kényelmesebben tálalja, nem érezni, hogy a kátyúk, úthibák annyira átjönnének, mint a Golfban. Igaz gumiméret sem pont ugyanaz (Golfon 225/45 R17 volt, Octavián 205/55 R17). Viszont Mágus elég gyorsan megjegyezte a próbakörön, hogy keményebb a futóműve, mint a sajátjának (ami elvileg normál futóműves), viszont én egyáltalán nem éreztem zavarónak, vagy sportosnak (csillapítás tényleg feszesebb, de érzetre van rugóút bőven és ki tudja mozogni a hibákat).
-
Audience
aktív tag
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Azon erősen csodálkoznék, néztem pont nyáron Bitpork siófoki rendezvényén egyik kolléga skodája volt ilyen csomaggal. Határozottan látszott a plusz magasság (egy octavia kombi volt, szerintem jól állt neki). Kiállított golfoknak amit néztem szerintem nem volt ilyen.
Focvis: ja, német nyelvterületeknél biztosan olcsóbb itthon a vw és nem is kicsivel
-
Emberek! Sok okos tipp / ötlet elhangzott, de el kell fogadni, hogy minden sértődött liberális gondolat ellenére, jelenleg Magyarországon a legolcsóbbak az új VW-k a környéken.
-
426os
őstag
válasz
Tom1939
üzenetére
Ausztriában ha exportra veszed, akkor olcsóbb, megérne egy kérdést. Van az úgynevezett Nova, ami a regadó, ez függ az autó értékétől és a károsanyag kibocsátásától. Nem tudom új autónál hogy működhet az export, ki sem kell fizetned vagy utólag visszaigényelheted... Használtautó kereskedéseknél fel szokták tüntetni az export árat is, ami a Nova nélkül kevesebb.
-
imyourfriend
őstag
válasz
hdanesz
üzenetére
Olyan szekeret nézz mely átesett alvázvédelmen és nincs rozsdának még kezdetleges megjelenése sem.. emlékszem mikor nézelődtem 3-as Octavia után egy szombathelyi kereskedésben láttam olyan 8! éves autót aminek tiszta rozsda volt az alja.. mondanom sem kell egyből eljöttem onnan. Jelen autó 9 éves és már a bölcsőt + hátsó hidat kellett kezelni másutt lefújták előzőleg.
-
válasz
focvis
üzenetére
Igen, de szerintem már nem az első ráncfelvarrása mert talán még 18-ban jött ki.
Golfom komolyan gondolkoztam, ha lenne itthon is "rossz út csomag" hozzá szerintem nyert volna (hasonlóan felszerelve +300 k annyit simán megér).Mondjuk Zugló is elégé vacak, én sem jó kedvemből suvozok, régen én is "normális" autókkal jártam, mondjuk azok egyre kisebb hasmagasságúak lettek miközben az utak egyre rosszabbak errefelé is
-
Bdanyy
addikt
Az a baj megszerettem és sajnálom lecserélni
Lassan viszont itt az ideje az új téliguminak, vezérlésnek stb. Meg szeretnék bele rakni radart, hogy most többet kell a szűk belvárosi helyekre beállni vele. De még ha ezt az összeget összeadom és félrerakom a képzeletbeli utódra akkor sem vagyok sokkal előrébb. Első autónak jó volt egy 14 éves, de ha végül lecserélem, akkor azt is sokáig szeretném megtartani úgyhogy valami fiatal lenne. -
Bdanyy
addikt
Ha már meg lett köpködve egy Octavia akkor itt egy sokkal régebbi. Szerintetek ezzel lehet még tervezni pár évet? Az első 13 évét Ausztriában töltötte.
igen, az az ajtó cserés

-
Gergőke88
addikt
Sziasztok
barmi Trükk, hogy szélvédőmosasnal ne egyből törléssel kezdjen és utána nyomja a vizet?
Ugy elkeni a bogarat hogy semmi nem hozza le… -
Szada85
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Megnéztem a Cuprában, a klíma menüben van egy ilyen opció, ahol a klíma “profilját” lehet szabályozni “puha/közepes/intenzív” között, esetleg ez kavarhatja meg a klíma érzetét nálad, csak egy tipp.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Tőzsde és gazdaság
- Fejhallgatós találkozó
- Xbox tulajok OFF topicja
- Horgász topik
- Automata kávégépek
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Óriási ugrás: teszten az ASUS Zenbook A16 és a Snapdragon X2
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 203 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- Oppo Reno A17 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- 27% - LG UltraGear 27GS93QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-SYNC / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

rendes gazdája volt látszik 
Egyáltalán ez a hibakód a szűrő előtti nox szenzor vagy az utáni ?

Rollerre fel!
Ha ennyiből megúsznám, akkor ezt biztos rászánom

Megérett a világ a pusztulásra.