Hirdetés
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Vandit.: Milyen zenét hallgattok most?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Depression: R.I.P.
- Luck Dragon: Óraátállítás
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LógaGéza
veterán
válasz
Corsa02
üzenetére
Válaszolok itt, másnak is hátha hasznos lesz.
Tegnap mentem egy kis kört M0-M5-ön, és probálgattam a DCC-t. Most vettem észre, hogy Individual módban 14 szintet lehet benne állítani, az alap Comfort a 3., lehet ennél is puhábbra hangolni. Meglepően nagy különbség van a minimum és maximum között - M0 délkeleti régiójában az M4 lehajtó felé egy kicsit hullámos/bordás az út, minimumra állítva kb semmit nem lehet érezni belőle, maximumon meg egy kisebb hullámvasút

Állítgatás közben direkt villanymotorral mentem, lekapcsoltam a zenét, hogy füleljem a szelepeket, de se én, se párom semmilyen zajt nem hallott a futómű felöl. -
NoLF
veterán
sziasztok,
2000 évjáratú VW Golf cabrio (3.5) első bölcső vajon megegyezik a normál III-as Golf bölcsőjével?
-
Jóóó reggelt Mindenkinek!!
Bő egy hónap használat után sikerült megfejtenem a "láblengetős" csomagtérnyitó lelkivilágát. Szóval csak be kell lóbálnom középen és merőlegesen a lábam, majd egy kicsit hátra is kell lépnem, mert egyébként ha közvetlen mögötte vagyok nem nyílik. Ami még tetszik, bezárni is be lehet ezzel a módszerrel, és közben még zenél is, parádés!!
Ma indulunk az első nagy útra vele (Horvátország), izgalmas lesz a Plitvicei-tavaknál jelenleg hóesés van.
A fogyiról és a tapasztalatokról ha hazaértünk.
-
tasiadam
veterán
Bocs, mas volt VDO, de ez a magneti egy hulladek. Ma is bedobott egy valoszinutlen erteket, amitol a valto meg hulyul, pedig egy egyszeru gazt nyomtam gyorsitashoz.
-
tasiadam
veterán
Continental/VDO utangyartottkent mennyire jo minoseg? Kidobom a skodabol a magneti MAF szenzort. A gyari az VDO volt, most azt rendeltem bele.
-
hodostamas
addikt
válasz
hodostamas
üzenetére
Szevizzel voltam probakoron bemutatni a hibat. Azt mondja szerelo kuplung vagy szimering ereszt es olajat kapott a kuplung. Szetszedes utan kiderul. Apr 22.en viszem.
-
-
Grekooo
csendes tag
Sziasztok!
Valaki szerelt már be Golf7.0-ba menetrögzítő kamerát? Milyen típusú kamerát javasoltok? Könnyű beszerelni otthon? Jól látom, hogy a tükörhöz vezető burkolat alatt van ehhez kábel csatival vagy ez nem minden példányban van? -
bnorci71
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ja amúgy még láttam a listában egy 1.8 HSD Corollát is.
Na azt sose vennék magamnak. Céges kulcsost végre ki tudtam próbálni brrrr...... autós embernek nem való az a verda.
-
Gubu0101
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Ha latok megfelelot,akkor igen ha nem,akkor marad igy
Hatha az asszony nem rugja szet
Vissza tudom alakitani,ha esetleg egyszer majd vennek bele gyarit,megvan az eredeti vedo racs.
Azert is raktam igy kivulre,mert a gyarit szetszedtem,kiszedtem belole a magnest meg mindent ami a hangszorohoz van,kivagtam a muanyag tavtartokat.Igy uresen meg ment vissza tavtartonak+ a gyari csatlakozora forrasztottam a hangszoro vezetekeit igy nem kellett vennem azt se
-
-
Gubu0101
veterán
Ide is bedobnam a kérdésem hátha kapok rá választ
Gondolkodóba estem,hogy lecserélném a 2 első ajtóban lévő hangszórókat.
16,5cm gyári VW.
Van nekem itthon 2db 17cm 2 utas hangszóróm (mély-közép) még hangfalakból maradtak meg,jó minőségűek.Képen lesznek az adatai és 4 ohmosak.
Működhet vagy inkabb vegyek direkt autóba való hangszórókat?
Nyilván a kivitelezés már fejben megvan,tudom a szigetelés is kelleni fog.
-
Szada85
aktív tag
válasz
Corsa02
üzenetére
Igen, az autóhoz járó 19"-on már eléggé kopott gumik voltak, a télik 18"-osak eleve, és mivel (szerintem) a német utak is (még ha más helyiértékben is, mint otthon) romló állapotot mutatnak, ezért úgy döntöttem, hogy amit "nyerek" komfortban, használhatóságban (kevesebb aggódásban), az böven kompenzálja azt, hogy látványban kevésbé diszkó az autó, a Leon egyébként is közlekedni van elsösorban, találkozós, hobbizósnak ott lesz a GSi.
Valamint, hogy (szintén szerintem) maga a Leon Cupra is annyira sleeper dizájnban (a Cupra R ST már más kávéház), hogy teljesen jól illik a 18 alá. Alant a téli Enkei szett, nyárra is tervben van egy hasonló, sokküllös dizájn egy Audi szett formájában.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Itt nem engedtek olyan opciot. Pedig a gyari Hankook VP4 kb 1 fos.
-
Szada85
aktív tag
válasz
Corsa02
üzenetére
Biztos vagyok benne, nekem az 5F-nél még ilyen puruttya verzió van csak, de ezt se használom igazán.
Igazából, ha "puhítás", szerintem egy szett 18-as felnivel is sokat lehet "javítani" rajta, én például eddig nem bántam meg a "downgrade"-et, nyilván látványban elvesz valamennyit, cserébe viszont sokkal kevésbé kell figyelni/parázni, pl. ha otthon mászkálunk vele ez hatványozottan igaz. -
Sza_Sa
senior tag
válasz
Corsa02
üzenetére
Milyen kocsit tervezel venni?
Nekem is volt dcc, komfort módban a Superb nagyon hajós érzet volt, sportban meg rázott. De az csak 2 állású volt. Nekem így nem kellett volna, a fejlettebb már tetszene, egy-két klikk eltolás a kemény irányába, az lett volna a jó. Gondolom te is kihagynád, ha az alap csillapítók megfelelő komfortot adnának.
Azért nekem 90k körül elkezdett mindkét első szivárogni, nem lett volna olcsó a csere. -
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Csak Kína és közelkelet, nincs EU piacon.
EU-ban csak kombi. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Az baba nekem 1.5 ev alatt vt meg a 30k km de ugye kb 10 km-rol jartam be vele es a telek is csak kb 100 km-re vt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Itt nem opcio a 4S de az utobbi evekben szukult a mozgaster gumik teren. Regebben csak Conti meg Misi, aztan jott a tesztekben jol szereplo BS de a valosagban nem hoztak az elavartat. Most Pirelli meg GY van, egyelore jok a tapasztalatok.
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
És az mit számít, hgoy 1 vagy 2 kulcs van hozzá?
-
szabonagyur
félisten
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Nekunk 1 kulcs volt, direkt.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Láttam az ajánlatot, évi 40e km, havi 190k az oktáv, érthetetlen módon 48 hó után 40% maradványértékkel számolva a sportage ~250k. Erre még kalkulálnak egyet magasabb maradványértékkel.
A Sportage 1.6 dízel automata, elég magas felszereltséggel, biztos jóval több mindennel mint a Skoda. Itt az árlista meg a felszereltségek, asszem a platinum volt ezzel megdurrantva:
DRIVE WISE PARK PLUS CSOMAG (csak DCT/HEV/PHEV verziókhoz)
(PCA - Parkolási vészfék asszisztens, BVM - Holttérfigyelő kamerarendszer, Oldalsó parkoló radar, SVM - 360 fokos kamerarendszer)
Az évi 40k kilométernek örültem, tartottam tőle hogy belimitálják 30-ra. Az volt mondva, hogy az íratlan szabály, hogy amennyit munkába jársz annyi a magánhasználat, de nincs kőbe vésve, nem szólnak rá senkire.
Havi 1500 az évi 18000, minusz a szabik, szerintem egy bő 20-as belefér magánba. Életemben nem mentem ennyit
-
BigBlackDog
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Faceliftes Octavia 4 esetén azért még eléggé korlátos a lehetőségek tárháza az SFD2 miatt.
Egyébként simán van lehetőség az eddigi tapasztalatok alapján (kocsi, két kulcs általában a felhasználónál van), csak mindennek van következménye.
Meg aztán nem biztos, hogy céges kocsinál ilyenekre áldoz az ember, miközben "bármikor elveszhet" az autó.Azért mindenekelőtt a céges autószabályzatot/lízingszerződést átolvasnám, hogy a retorziókra fel tudjak készülni.

Start-stop kikapcsolásához kirakható gomb a fentről lehúzható gyorseszköztárra (központi kijelzőn).
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ha lehetne miért ne. Ha nem lehet meg azt is elfogadom.
-
szabonagyur
félisten
Szerintem nagyon lízing cég függő a dolog.
A Formentoron 30e km után sem volt a 4 évszakos cserélve, benne lett volna mág akár 15e km ha cseréli féltávon. Én elvittem volna, de mondták hogy no way.
Így a 2 elsőt lejártam cserésre (minta + repedések), hátsóban meg ugye volt defekt azt elvben nem tehetik be előre.
-
t72killer
titán
Álló motorral, 2-3 év körüli gyári akksin mennyit lehet télen (mondjuk 0°C) egy Scala 1.0 tsi-ben üldögélve rádiózni/zenét hallgatni? Csak gondoltam amíg várom, hogy a gyerkőc befejezze a dupla karateóráját (másfél óra!), adnék némi zenei aláfestést a lustálkodásnak. Minden héten előforduló esemény, a tdi octaviával akksicsere után kb fél óráig merészkedtem el, gondolom a nagy, dízeles akksi sokkal többet is elbír, mi a helyzet a benzinesekkel?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nálunk a céges policy miatt vt aki csak a gyengébb TDI-t vehette anno és az utólag lett okosítva. Mondjuk az legalább nem járt gari vesztéssel, igaz kb annyit is ért a dolog...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Felejtős. Nem tudsz ehhez már hozzápiszkálni.
-
válasz
outsiders
üzenetére
Én a 2.0TSi 4Drive vásárlásán gondolkozom, aminek hátul Multilink futóműve van, nem a csatolt lengőkaros. Ez a hátsó futómű nincs a Leonban. Elöl mind a kettő MacPherson és Cupra Leonban más/keményebb a gátló és már karakterisztika a rugó is.
Köszi mindenkinek a segítséget, nem untatlak tovább vele titeket, majd a végén leírom, hogy mi lett

(apám egyébként is azt mondta: Luxusproblémáid vannak gyerek
) -
rbalint88
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Felejtsd el, es nem azert mert ceges, hanem mert olyan vedelem van rajta, amin neha meg a markaszerviz se tud athatolni
(SFD2 a kulcsszo) -
-
T0mBd1gg3R
veterán
Akinek 4-es Octáviája van, mire lehet számítani céges lízinges esetben?
Lehet chippelni, Start/Stopot kikapcsolni OBD-n, meg ilyen huncutságok?
Mi az általános vélemény róla? Nekem a 3-mashoz képest elég sivárnak néz ki a beltér. -
válasz
Szada85
üzenetére
Köszi a visszajelzést. Az évek folyamán ez sokat finomodott, jobban szabályozható, nagyobb a hatása. Nekem pont nem a keményítés lenne a cél, hanem a "puhítás" , amire egyelőre nem találok megoldást, hogy DCC nélküli futómű milyen a DCC-vel szerelt komfort beállitáshoz képest. Puhább? Keményebb?
Ezért csinált egy kis tesztet Focvis is, hogy a 19-es milyen DCC komforttal. ( köszi)
Egyébként azt megnéztem, a Cupra Leon és a Golf 8.5 CS DCC lengéscsillapítója ugyan az. -
Szada85
aktív tag
válasz
focvis
üzenetére
Igazából a nálad látható "finomhangolható" DCC-hez képest nekem mindkét Leonban csak a "fapados" (Comfort/Sport/Cupra) DCC volt, illetve aláírom, hogy lehet én is "egyszerü lélek" vagyok ilyen szempontból, de én is azok táborát erösítem, aki "kevés hasznát" éreztem.
Mindkét Leon Cupra eleve sportosabb hangolású futómüvel bír, emiatt komfort módban is kellöen feszes, eddig forszírozva sem éreztem túl puhának komfort állásban, hogy át kelljen lökni más módba.
Ami biztos, hogy sport és cupra állásban érezhetöen (még) keményebb lesz a futómü, de mivel stabilitásban akkora ugrás nincs, mint amekkora a "legkisebb úthibán is nagyot üt"-ben, ezért én az esetek 98%-ban komfortban hagytam/hagyom.
El tudom képzelni, hogy mondjuk egy (verseny)pályán, nyílt napon, ahol tényleg tükörsima az aszfalt, ott ki lehet egy keményebb DCC-vel hozni "elönyét", de ilyen hétköznapi használatban én nem hiszem.
-
válasz
Corsa02
üzenetére
Ma reggel így - a komfortnál 2 fokozattal keményebbre állítva [kép] - OK volt.
(Aránylag normális minőségű aszfalton közlekedek munkába, előtte még volt egy köröm a Kaufferhez.)Érdemes még Johnny82, Szada85, Joshua véleményét megvárni; előbbi fórumtársnak újak az élményei.
-
Öcsi1975
csendes tag
válasz
Corsa02
üzenetére
Köszi!

Már kikészültem ettől az autónézegetéstől
Pl. ugyancsak ebben a varosban van ez:
[link]
3 évvel fiatalabb és 85k km-el kevesebb, 6500 euró.
Na ez jobban hangzik csak itt lehet hogy van egy buktató gyanús az ára, VIN szám van, még nem tudtam beszélni az eladóval.
Csak hát az újabb jobban vonzz, meg jobban is néz ki képen..
-
válasz
Öcsi1975
üzenetére
Az utolsó márkaszervizesen bejegyzés: 233.650km-nél volt, 2025.08.05-én a rendszer szerint. A futás valósnak tűnik.
"Turbó, nagynyomású üzemanyagpumpa vagy olajfogyasztás jellemző ennyi km-nél?"
- Az olajfogyasztás akkor jellemző, ha hagyták elkokszosodni és a gyűrűk feltelnek vele, majd a hengerfalat is elkoptatják, egyébként nem.
- Turbó, nagynyomású --> jóslás lenne, bármit mondani, van olyan felhasználás ahol cserélni kell ilyen futásnál van ahol 400e felett elmennek.- "Szerintetek ez csak a "Golden Hour" fényhatása a fehér fényezésen, vagy érdemes gyanakodni?" --> Szerintem csak a nap.
- "A kézi váltó és a kettőstömegű meddig szokta bírni ebben a konfigurációban? (243e km-nél volt-e már valakinek cserés?)" --> nagyon felhasználás függő a kettőstömegű, váltó még bőven.
- "Szabad-e még tőle várni 100-150 ezer gondtalanabb kilométert ilyen előélet mellett?"
Igen, de csodát nem, biztosan jön majd valami amit karban kell tartani, csak kopó, elöregedő alkatrész és cserélni kell. -
Öcsi1975
csendes tag
Sziasztok! Octavia 3 vásárlás előtt állok, kérném a segítségeteket.
Helyzetkép: Kinéztem egy 2013-as (2014-es modellévű) Skoda Octavia 3-ast.
Motor: 1.4 TSI, 103 kW (140 LE), CHPA motorkód.
Futásteljesítmény: 243.000 km.
Háttér: Magánszemélytől (mérnök tulaj), 6 éve nála van, végig vezetett szervizkönyv (Skoda márkaszerviz + Brassóban korrekt maszek).
Friss szerviz: 238e km-nél komplett vezérlés + vízpumpa csere megvolt (számlát ma d.u. küldi). Olaj 15 ezrenként cserélve. CarVertical tiszta, km futás valósnak tűnik.
Kérdéseim hozzátok:
Ennél a futásteljesítménynél mire figyeljek a CHPA motornál a próbakörön? Turbó, nagynyomású üzemanyagpumpa vagy olajfogyasztás jellemző ennyi km-nél?
A hirdetés képei naplementében készültek, és az autó bal oldala (vezetőoldal) sárgásabbnak tűnik a többi elemnél. Szerintetek ez csak a "Golden Hour" fényhatása a fehér fényezésen, vagy érdemes gyanakodni?
A kézi váltó és a kettőstömegű meddig szokta bírni ebben a konfigurációban? (243e km-nél volt-e már valakinek cserés?)
Szabad-e még tőle várni 100-150 ezer gondtalanabb kilométert ilyen előélet mellett?
Itt a szervizkönyv, amit kaptam az eladótól, ránéznétek a pecsétekre és a matricára is?
Ami nekem feltűnt: 238e km-nél volt a nagyszerviz, be van írva a vezérlés (distributie) és a vízpumpa is.
[link]
.

Előre is köszi a válaszokat! -
426os
őstag
válasz
gyulaszu
üzenetére
Nem érzem egyelőre szükségét másik cseréjének. Ezen az oldalon van a motor (másikon a váltó), így ez van leginkább kitéve terhelésnek ebből a szempontból. Felesleges lenne őket cserélni szvsz, ha jók. Persze, ha maximalista vagy, akkor mehetnek egyszerre, csak az sokkal több meló és költség. Volt egy régi cimborám, aki x évente rutinszerűen cserélte az összeset, kb mint más az olajat. Kicsit overkill volt (nem VAG autó volt).
-
válasz
bnorci71
üzenetére
Nem ugyanaz a két motor. A köbcenti csak egy dolog.
A 204Le-s az a B-Zyiklus. Teljesen más karakter. Magasabb sűrítési arány, megnyújtott munkavégzési ütem.
Részterhelésen sokkal kevesebbet fogyaszt, viszont nyomaték 1500-4500 között a maximum.
Az erősebb motork más karakterek. -
válasz
molnarpeter
üzenetére
-
outsiders
aktív tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nekem ugyan csak FR felszereltséggel van 2024es FL Leon kombim, ennek is elvileg sportosabb a futóműve a simához képest. Nem DCC, gyári 17es felni és szerintem baromi stabil és jól fekszik az úton, forszírozott kanyarvételben sem dől kb semmit. Budapesti trágya utakon is közlekedhető simán. Szél és kerékzaj az 120 körül elér egy tök baráti szintet és 200ig ugyanott van, felette erősen megugrik. Az enyém ki lett szigetelve, így a gyári zajszint kapcsán nincs már emlékem. Szigetelés után a hifi kategóriákat ugrott közép és magas tartományban. Szigetelést ajtók kívánják, kerékjárati ív és pótkerék alatt is igen hasznos.
Ami most konfigurátorban nekem szimpi és ár érték arányban jónak tűnik az egy alap konfigos R Golf kombi
-
-
426os
őstag
válasz
6030D
üzenetére
Rosszul emlékeztem, Tiktok volt: [link]
Nálam ez nem függött a domborzati viszonyoktól.
Corsa02: végül értettek a szóból is, csak nyomatékosítani kellett az igényemet. A szerviz tulaja amúgy korrekt srác, ők annyit hibáztak, hogy nem gyanakodtak mikor más cikkszámot kaptak, mert eddig még nem volt gondjuk a beszállítóval (vagy nem derült ki). Pedig már rákészültem, hogy három árajánlatot tolok az orruk alá 3 országból (köztük a legközelebbi random márkakerből is), hogy a korrekt cikkszám létezik és 1 napon belül elérhető
-
426os
őstag
válasz
Corsa02
üzenetére
Motortartó bak: cserélve, végre bent az új, gyári, JÓ alkatrész.
Kicsit hosszabban, ha nem akarja valaki visszakattintgatni az előzményeket:
Szóval gyanús volt nekem, hogy kicsit több vibrációt tapasztalok, mint kéne, szerintem mikor megvettem az autót 2 éve, nem ilyen volt. Nem is egyik napról a másikra lett rosszabb, hanem szépen lassan, fokozatosan, emiatt kvázi hozzászoktunk nem volt annyira feltűnő.
Az esedékes műszakival egybekötve kértem a helyi szervizt, hogy cseréljék ki a kérdéses bakot. Ki is lett cserélve, 2x is :D A szerviz beszálltója benézett valamit és a 3 hengeres 1.0TSI bakját küldte először, amit a srácok kérdés és gyanakvás nélkül be is szereltek, én meg már csak itthon vettem észre, hogy nem stimmel a rajta lévő cikkszám. Jó pár levélváltás és telefonhívás után sikerült meggyőzni őket arról, hogy ez nem az én autómhoz való bak, de végül el lett ismerve a hiba és 2 nap múlva soron kívül kicserélték a jó alkatrészre (egy ingyen autómosással, meg sok szabadkozással, bocsánatkéréssel egybekötve).
A lényeg: Az autót, mintha kicserélték volna, újra új autó feelingje van. Alapjáraton (minimális melegedés után) sehol semmi vibrációt nem tapasztalni. Emellett csendesebb lett az autó minden fordulatszám tartományban (pályatempónál pl teljesen eltűnt a motorhang, a régi bakkal kicsit hallatszott a motor) és sokkal simábbak lettek a váltások is (manuális az autó), nem mocorog annyit a motor terhelésváltásnál, mint előtte. Ez főleg egyesben, induláskor vagy gázelvétel-adás közben volt elég rossz a régi bakkal, eléggé kellett figyelni a kuplungkezelésre, hogy ne bólogasson az autó. Nagyon örülök, hogy szembejött az a fb videó annó és ennek hatására elkezdtem a témával foglalkozni.
Érdekesség, hogy az 1.0TSI bakjával is csendesebb volt az autó, a motor is feszesebben állt, de azzal megjelent egy magasabbb frekvenciájú vibráció, ami hidegen-melegen, mindig érezhető volt. Ez tök jól mutatja, hogy mennyire számít a bakok hangolása és hiába néznek ki ugyanúgy kívülről, nem csereszabatosak.
Egyik előző autómnál (Fiat Bravo T-jet) is kellett cserélni ugyanezt a hidrós bakot, ott is ugyanez volt a helyzet: erős vibráció, pedig a bakon nem volt nyoma olajfolyásnak. Csere után az is teljesen más autó lett. Én ezek után megkockáztatom, hogy ezek a bakok sokkal csakrabban mennek tönkre, mint az a köztudatban él, csak az emberekenek nem tűnik fel.
Mégegyszer hatalmas köszönet Corsanak a rossz cikkszámmal kapcsolatos gyanúm igazolásáért, illetve a megerősítésért, hogy a kívánt cikkszám létezik (a beszállító először azzal hárított, hogy az autómba való cikkszám már nem elérhető és a másik a helyettesító alkatrész). A segítséged nélkül lehet, hogy 1.0TSI bakkal használnám most az autót és nagyon csalódott lennék :D
Én javaslom mindenkinek, hogy szemrevételezze a kérdéses bakot, ha kellemetlen vibrációt tapasztal. Ha meg van ülve, mint az enyém, akkor csere. Biztos vagyok benne, hogy ennek a baknak a kezdődő vagy fennálló hibája is közrejátszik a 2 hengeres módban jelentkező kellemetlen rezgések megjelenésében.
A bak maga kb €150-170 (MO-n picit drágább), cseréje normaidő szerint kb 1 óra. Összességében nem egy nagy kiadás. Én a csavarjait is cseréltettem, mert nem nagy tétel, de elvileg nem kell.
Kereshetőség miatt: Golf 7.5 1.5 TSI DPCA 2019.11, 73e km -
válasz
6030D
üzenetére
Neten olvastam olyan teóriát, hogy Clubsport helyett Cup néven akarták piacra dobni, és a hátsó ajtókra Cup felirat került volna, aztán mégis maradtak a Clubsport névnél. Állítólag a pre-FL lökhárítójának belsejében szerepel is Cup felirat - már nem tudom, hogy öntve vagy a cikkszámos matricán. Az Edition 50-en végigfut a matrica a két ajtón.
Új hozzászólás Aktív témák
- Túl jól fogy az S26, túlóráznia kell a gyártósoroknak
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xbox tulajok OFF topicja
- Robotporszívók
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Trollok komolyan
- Nyomtató topik
- Revolut
- További aktív témák...
- Kompakt méretű Jura Ena micro 90 One Touch beépített cappuccino fejjel
- WELOCK ToucA51 Pro
- Elektronikus tárolómérleg árazómérleg 40 kg-ig, LCD alig használt
- Saeco Syntia digitális automata kávéfőző szálcsiszolt fém burkolattal
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FULL HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bontott 0perces MacBook Air 15" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar.: 1 év
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- Apple iPhone 11 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- Lenovo X390 i5 8265U, 8GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A fogyiról és a tapasztalatokról ha hazaértünk.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)