Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49251) Bodz


Bodz
Topikgazda

Képzeljétek, van nálam egy Focal Spirit Classic. Nagyon érdekes, finom hangú szerkezet. Nem tolja a részleteket az arcba, nem visít, simán csak kellemesen, ügyesen zenél. Teljesen magával ragadott, fene se gondolta volna. :Y
Sokkal jobb, mint a sima Spirit. Egyetlen balszerencséje, hogy zárt, így olyan sokáig biztos nem tartom meg. :D

[ Szerkesztve ]

(#49252) Leigazoka válasza Bodz (#49251) üzenetére


Leigazoka
tag

Attól, hogy zárt már not good? :D :D :D

(#49253) .DLL válasza Bodz (#49251) üzenetére


.DLL
veterán

Én ugyan így vagyok most egy Meze 99-cel. :) Elszoktam már a zártaktól, pedig ez is egy jó fejes, bizonyos szempontokból jobb, mint a DT880-am. (nem első eset, de mégis visszatérek hozzá :D )

(P.H.)

(#49254) .DLL válasza .DLL (#49253) üzenetére


.DLL
veterán

Kicsit bővebben: egy olyan fejhallgató, amivel bármit hallgattam, jó volt. Legyen az drum&bass, mert igen: jó; legyen egyszerűbb, énekesebb fajta (London Grammar, FKA twigs, Jamiroquai, 80's funky, stb): jó, minőségi, érzem; legyen az rock, vagy összetettebb metál: jó, minden a helyén van, legyen az élő hangszeres zene, dobok, jazz: jó, élő, valószerű (ilyenkor a tere azért lehetne teljesebb), és a lényeg: nem csak szereti szinte igényli is az összetettebb zenét, szeret megmutatni különböző színekkel minden hangot, hangszert.
A részletessége prémium érzést keltett bennem, talán így tudom megfogalmazni jobban kényeztető mennyiségű részlet, amire nem számítottam, még a DT880-hoz képest is. Az azért rámegy a fun faktorra, pláne bass moddal, kellemes, könnyned hangú fejes, de a közepe még mindig a háttérbe van nyomva, és nem is annyira részletes, mint ilyenkor kiderül, hogy mennyire az lehetne pedig, ott más varázsol el, a tér és a levegő, itt pedig a részletek.
A basszus lehetne gyorsabb a Meze 99 -ben, de így is sokszínű minden tónust meg tud mutatni, de inkább csak korrektnek mondanám, mint halálpontosnak, ami persze nem is baj, nem egy igásló, a tónusa nagyon rendben van, ami zenehallgatásnál fontosabb.
A kagylók nem túl nagyok, de pont kellemes méretűek, a közepében lévő szivacs meglepően vastag, de puha, hozzáér az ember füléhez, de egy óráig nekem nem kellett hozzányúlnom, utána is inkább a pánt szorítóereje miatt igényelt egy kis igazgatást, ez idővel talán enyhül, viszont utazásnál jól is jön a nagyobb szorítóerő, a zajszűrése elég tisztességes. Engem már persze ez is zavart említettem is az előző hsz-emben, hogy elszoktam ettől a vákuumos érzéstől. :D
Ja visszetérve egy kicsit a zártság kapcsán a terére. nem túl nagy, de tiszta és pontos, mondhatni a tér felbontása is jó, és nem a fejben szól, hanem kissé körülötte, szóval nem rossz egy ilyen kis zárt fejestől. Bár az AKG K99 tudna legalább ekkora teret, pedig transzparenciára, részletességre az is bőven jobb, mint annyiért vártam, de akkora méretű fülkagylókkal térben is sokkal nagyobbra számítottam (pláne mondjuk egy K550-hez képest, ami szintén zárt).

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#49255) Tomdriver válasza .DLL (#49254) üzenetére


Tomdriver
őstag

Érdekes (számomra :) ), hogy a frekvencia tartománya nem túl magas, pl egy DT770Pro-hoz képest. Arra gondolok, hogy magas hangoknál ez fontos érték lehet, még akkor is ha emberi fülnek ez a tartomány már nem hallható (?)
A másik a mikrofon. Nekem elsőre az jött le, milyen jó kis gamer fejes lehetne belőle, de biztos nem ezért tervezték rá, már ha van rajta. :) Annak minőségét nem próbáltad? Vagy a mikrofon csak elírás? (mert én sem látom)

[ Szerkesztve ]

(#49256) .DLL válasza Tomdriver (#49255) üzenetére


.DLL
veterán

A Inner fidelity mérése alapján túl sötétnek tűnhet a hangja de nem az, vagy a rengeteg részlet azt az érzetet kelit, hogyha nem is erősen, de ott van minden szükséges magashang. Oké, nyilván a legfinomabb részletek nem, mégicscsak egy 309 dolcsis fejes, vannak ennél komolyabbak, de ezért az árért sezrintem tudja amit tudni kell, finomabb hangú, mint pl. az AKG K545 vagy az ATH MSR 7. (Nálam egyébként egy ritka (?) modell van, dió és ezüst színben, az az arany tényleg egy kissé sukár árnyalatúra sikerült :Đ Kellett ez az ezüst upgrade... a fehér meg nekem vállalhatatlan lenne, de ez így most a perfeksön.)
A mikrofon a kábelre szerelt mobiltelefonos mikrofont jelenti, amivel headset-ként használható, de nem kizárt, hogy játékra is alkalmas, csak ott a kényelem azért nem lesz 100%-os hosszútávon (kisebb fejűek előnyben, nekem nagy búrám van, a fejpánt egyébként kényelmes)

(P.H.)

(#49257) Doblós


Doblós
aktív tag

Sziasztok!Tudnátok ajánlani valami jó fejhallgatót olyan 5-6 k környékén?
Elsősorban zenehallgatásra kellene,néha játék.Nincsenek extra elvárásaim,max.annyi,hogy ne halljam,amikor az asszony nézi a szerencsekereket ;]
Köszi

[ Szerkesztve ]

Nincs ez elb@szva,csak másra lesz jó

(#49258) darvinya válasza Doblós (#49257) üzenetére


darvinya
titán

JVC RX300

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#49259) Doblós válasza darvinya (#49258) üzenetére


Doblós
aktív tag

Köszönöm uram :R

Nincs ez elb@szva,csak másra lesz jó

(#49260) Ear001 válasza Bodz (#49251) üzenetére


Ear001
addikt

Na, akkor már ketten vagyunk, akinek bejött az a Focal.

(#49261) Bodz válasza Leigazoka (#49252) üzenetére


Bodz
Topikgazda

De, az... Semmi bajom a zárt fejesekkel, csak jobban szeretetm a nyitottakat.

(#49253) .DLL: Jön majd az a csoda Meze hozzám is, kíváncsi vagyok. :)

(#49260) Ear001: Szerintem több embernek is bejönne, csak az a baj az ilyesmi beállítottságú fejhallgatókkal, hogy gyorsan meghallgatva (egy találkozón például) nem feltétlen fogós hangú, azonnal lenyűgöző, mint mondjuk pár Beyer, Hifiman, stb. Nem árt némi idő a barátkozáshoz, felfedezéshez.

Ha valakit így esetleg érdekel. Pár mérés ebből a kategóriából.
Meze Classics 99
Focal Spirit Classic
NAD Viso HP50

[ Szerkesztve ]

(#49262) blve


blve
csendes tag

Üdv!
Van egy kb. másfél hónapos akg k612-esem. Délután még semmi baja nem volt, este elővéve már azt hallom, hogy a jobb oldali driverből kifogyott a basszus. Ellenőriztem másik forrással, másik fülessel, a 612-essel van gond. Semmi erős behatás nem érte. Gondolom, nem nagyon tudnék mit piszkálni rajta, tehát irány a szerviz?

(#49263) Bodz válasza blve (#49262) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Persze, ha garis, akkor irány a szervíz.

(#49264) blve válasza Bodz (#49263) üzenetére


blve
csendes tag

Hm, ez pech, de szerencsére garanciás. Meglepő volt, hogy csak a basszus ment el, nem úgy az egész. Szerencse, hogy közben beszereztem egy k550-et is, így nem maradok hang nélkül. :)

(#49265) Bodz válasza blve (#49264) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Csak kíváncsiságból, melyik tetszik jobban?

(#49266) .DLL válasza Bodz (#49261) üzenetére


.DLL
veterán

Az jó, én is kíváncsi vagyok a véleményedre. :R :K

(P.H.)

(#49267) syler123


syler123
veterán

A Superlux HD 681 Evo tulajoktól szeretném kérdezni, hogy a Gumis rész, ami a fejre támaszkodik, az mennyire strapabíró? Mert így a képeken / videókon nem tűnik annak.

(#49270) gyenesmartin válasza syler123 (#49267) üzenetére


gyenesmartin
őstag

Nem is az. De már 2 és fél évet kibírt.

(#49271) syler123 válasza gyenesmartin (#49270) üzenetére


syler123
veterán

Értem, akkor annyira nem gáz, ha annyit nekem is kibír az már teljesen jó.

(#49272) Montesantos


Montesantos
senior tag

Sziasztok

A nyitott dt 990 250 ohm edition mellé szeretnék egy zárt fülest venni 1 Audio-Technica ATH-M50X vagy DT-770 Pro 250 Ohm.
Jelenleg spartan a, sense v1 a lánc. A sense v1-et is tervezem lecserélni [link] erre nem tudom mennyire lenne jó hozzá. A sense melegebb hangzása egyértelműen jobb a 990-es füleshez.
A 990-en hangzása nagyon bejött eddig.....

[ Szerkesztve ]

Gabi

(#49273) m@xsys válasza schawo (#49269) üzenetére


m@xsys
senior tag

Koszi. :R Holnap mar nalam az uj fules. > RHA

(#49274) .DLL válasza Montesantos (#49272) üzenetére


.DLL
veterán

Akkor az M50-et nagyon borúsnak fogod találni, a DT770 jobban passzolna hozzád. Erősítőt is csak meghallgatás után vegyél, ezek a hibridek nem tudom milyenek lehetnek... :U

(P.H.)

(#49275) blve válasza Bodz (#49265) üzenetére


blve
csendes tag

Megszerettem a 612-t, bejön nekem a hangja, máris hiányzik (az lett meg először, új beszerzés). Általában élvezem azt a basszus mennyiséget, amennyit produkál, nekem ez így jó, csak néha kap el az érzés, hogy ide most jól jönne egy kicsivel több. Az 550 többet nyom belőle, tehát ha éppen arra vágyom, azt rakom a fülemre, ezzel együtt az 550 nekem kicsit már "bassy" (legalábbis az én példányom, használt beszerzés). Ha lesz szoftveres equalizer, kicsivel visszább fogom húzni, valahol a basszus közepe táján, járatlanként így saccolom. Viszont valahol afölött meg jól esik hallani, hogy a 612-höz képest kicsit hangsúlyosabb vagy mi, itt-ott részletezőbbnek érzem a hangot (a "részletezőbb" most csak a saját konyhai kifejezésem az érzésre).
Röviden, jelenleg alapból a 612-t teszem a fülemre, és kirándulásképpen a 550-et, amit azért szintén szeretek, egyik vételt sem bántam meg.

(#49276) Montesantos válasza .DLL (#49274) üzenetére


Montesantos
senior tag

A 770-re gondoltam én is, csak mondom hátha :) rendelem is
A füles erősítőket nem igen tudok meghallgatni, kicsit messze van minden a lakhelytől....
dt 990- spartan a dac nagyon durva, nyers hideg hangzás karcos magassal.... gondoltam egy kicsit komolyabb füles erősítőt berakni a kis sense v1 helyett (amivel elégedett vagyok) a láncba

[ Szerkesztve ]

Gabi

(#49277) thingol


thingol
tag

van nálam egy ultra-high-end dap most egy darabig, az lenne a kérdésem, hogy DSD kódolású zenéket honnan lehet beszerezni? hdtracksen kívül? akár sampleket is. Ha valakinek van a DSD kapcsán tapasztalata, kérem írjon nekem privát üzenetet! :)

audiophile.blog.hu // http://www.head-fi.org/u/447468/thingol

(#49278) assemble válasza thingol (#49277) üzenetére


assemble
addikt

Amit hallottam, hogy majd minden zenet PCM-ben rogzitenek/szerkesztenek, igy hiaba is adnak ki valamit DSD-ben, ha azt PCM-rol kodoltak at, annal nem lesz jobb minosege..
Amugy itt peldaul talalsz rovid teszteket PCM-mel osszehasonlitasra: [link]

(#49279) Bodz válasza syler123 (#49267) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Tán nekem 3 éve van meg kb, mostanság kezdett szakadozni. A műbőr párna jóval hamarabb megkeményedett és repedezett.

(#49275) blve: Köszi! Volt 612-m, egész megszerettem egy idő után, csak szerintem nagyon kényes arra, hogy mi van előtte.

[ Szerkesztve ]

(#49280) Bodz válasza Montesantos (#49272) üzenetére


Bodz
Topikgazda

770 logikus a 990 után.
Azt az erősítőt meg gondold át szerintem, nem biztos hogy előrelépés lenne. Egy másik verzióját hallottam. Nagy duzzogva, a hazai gart figyelembe véve rendben van 50-ért, de semmi különös. Javítható még mondjuk, ha a kínai csövet kidobod belőle.

[ Szerkesztve ]

(#49281) Montesantos válasza Bodz (#49280) üzenetére


Montesantos
senior tag

Köszi, megyek a dac-os topikba :) érdeklődni

Gabi

(#49282) balisz válasza asus1 (#49237) üzenetére


balisz
senior tag

Nekem jelenleg van HD600 és HD650-em is, leírom nekem mik a tapasztalataim.

Első hallgatásra rendkívül hasonlók hasonlók, bizonyos számoknál kifejezetten figyelni kell a különbségeket hogy észrevehető legyen, másoknál viszonylag egyértelmű. A legegyértelműbb különbség a több basszus és a kevesebb magas frekvencia (pl. cintányér régió) a HD 650 esetében, viszont ezek szerintem nem egyértelmű plusz pontok. A mély frekvencia esetében inkább a 100hz környéki régióból van több, amiből már a HD600-nak is elég van. Sub-basszusból a tapasztalataim szerint hasonló mennyiség van, inkább ezt hiányolom a HD600-ból. A magas frekvenciák hiánya pedig elveszi sok zene élét, rock esetén nekem kicsit "langyos".
Ezen felül a HD600-nál jobban előtérben van a vokális régió.

Én ugyanannyi pénzért is a HD600-at választanám, hát még olcsóbban, persze kérdés te milyen hangkaraktert szeretsz, és milyen zenéket hallgatsz. Az egyetlen dolog amit hiányolok belőle az a sub-basszus, csak elektronikus zene vagy hip-hop zene hallgatására nem ajánlanám, de a HD 650-et sem igazán.

(#49283) lugosi válasza balisz (#49282) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Egy időben rengeteget olvastam a két fejes között és az általam olvasottak (sajnos tapasztalataim nincsenek) megegyeznek a te tapasztalataiddal, máshol is a 600-at ajánlották.

(#49284) K1LLMy53Lf


K1LLMy53Lf
senior tag

Sziasztok,

Audio Technica ATH-M30 milyen nagy vonalakban? (hangkép, részletesség, ami főként érdekel, valami olcsó fejesen gondolkodom melóhelyre és ezt láttam most meg aprón:B)

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#49285) .DLL válasza K1LLMy53Lf (#49284) üzenetére


.DLL
veterán

Nem az X vátozat, kellemes kissé sötét karakter, a részletességére már nem emlékszem, nagyon rég hallottam. :)

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#49286) schawo válasza balisz (#49282) üzenetére


schawo
titán

Ehhez viszont még annyi kiegészítés tartozik, hogy a HD650-nek nagyon sokkal nagyobb a részletessége. És azokban a műfajokban, ahol az előbbi, pusztán eq-beli különbségek nem számítanak, vagy ahol a 650 eq-zása előnyösebb, ott nagy a 650 élvezeti előnye a 600-zal szemben. Nyilván rock esetén nem számít, ott valóban a 600 eq-ja jobb, és felbontás általában már a forrásanyagban sincs.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#49287) assemble válasza schawo (#49286) üzenetére


assemble
addikt

Ezt multkor is mondtad, es multkor sem ertettem egyet vele, es szerintem nincs ilyen altalanos velemeny sem rola, legalabbis sehol mashol ilyet nem olvastam. :) A 650 sotetebb, "laid back"-ebb (simabb), talan ezt erted alatta.
Vannak olyan zenek, ahol a 650 elvezetesebb, ezt alairom. De reszletesebbnek nem neveznem, plane nem sokkal..

(#49288) .DLL válasza assemble (#49287) üzenetére


.DLL
veterán

Nekem ez elég határozott élménynek hangzik, és ilyet magam is átéltem már, nem lehet összetéveszteni. Lehet, hogy még nem hallottad olyan rendszeren szólni, amin a HD600 után a HD650-ben felfedezel még olyan részleteket, kontúrokat, hogy utána azt mondod: "Áááá! Ja hogy ezek. ááh!" :) Nekem még olyan fejhallgató is tudott ilyeneket mutatni amivel nem is számítottam rá, de amikor ott vannak akkor az tök egyértelmű.

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#49289) lugosi válasza .DLL (#49288) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Egyszer jó lenne meghallgatni egy ilyen jó fejest egy jó forrásból, a saját zenéimmel, és utána összehasonlítani egy saját fejhallgatóval. Szóval nagyon tanulságos lenne.

(#49290) fattyu válasza lugosi (#49289) üzenetére


fattyu
veterán

az egy nagyon meredek lejtő teteje..

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#49291) lugosi válasza fattyu (#49290) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Jó szöveg :D

(#49292) balisz válasza schawo (#49286) üzenetére


balisz
senior tag

Én két erősítőről hasonlítottam össze őket (Asus Essence ST és Little Dot MK III) és egyiknél sem éreztem hogy a HD650 részletesebb lenne, pedig volt amikor kifejezetten figyeltem az apróságokat is. Ha esetleg mondasz olyan zenét ahol ez tetten érhető akkor szívesen összehasonlítanám megint.

Így kipróbálás után már erősen túlmisztifikálnak érzem a HD650-et, én egyáltalán nem érzékeltem azt a technikai előnyt a HD600-zal szemben amit sokan hallani vélnek. De félreértés ne essék, összességében a HD650-nek tényleg elképesztően kellemes hangja van, nagyon egyben van az egész hangkép, de nem érzem olyan "élőnek" mint a HD600-at, és ez nem csak rock-ra vonatkozik.

Egyébként érdekes hogy a Sennheiser megint eljátszotta az "félig új csúcskategóriás fejhallgató" manővert a HD800S-el. Ugyanúgy kevesebb magas és több mély az elődhöz képest, és megint (most még jobban) elszálltak az árral.

Más: esetleg hallotta innen valaki a Fostex TH-X00-át? Erősen szemezgetek vele, de áfával és vámmal már sajnos elég borsos az ára.

(#49293) Leigazoka


Leigazoka
tag

Beszámoló a Sine-ről.

Teló (Sony E. Live with Walkman) kevés, Asus Xonar kevés (nem hangerőből.. bár lehetne több), alaplapi (van fejes erősítő) kevesebb hangerő, de jobban szól mint a Xonarról...
Lehet még be kell járatódnia.. holott papír azt mondja, hogy gyárban ez megtörtént :D :D

DE attól, hogy telóhoz, útra tervezték.. tuti kell alá rendes erősítő... muszáj lesz, majd beszerezni.

A hangja amúgy pöpec.. eddig kimondottan filmen és játékon lepett meg.

Amiket hallgattam.

CD-k
Spotify
Flac fájlok

Műfaj: rock-blues

[ Szerkesztve ]

(#49294) Bodz válasza Leigazoka (#49293) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Mennyire kényelmetlen? Kép alapján nem sok jót nézek ki belőle.

(#49295) Leigazoka válasza Bodz (#49294) üzenetére


Leigazoka
tag

Hát olyan 1 óra után már fájdítja a párna a jobb fülemet.. de am rendeben van, nem nehéz (250 g).. meg lehet igazítás kérdése..

Fejpánt és a kagyló külseje bőr borítású.. a párna szerintem bőr mintályú hab.. szivacs akar lenni.. puha.

Több basszust vártam... Jobb erősítő dac??

[ Szerkesztve ]

(#49296) zatom


zatom
tag

Fejhallgato vasarlas elott alloknak szeretnem jelezni, hogy az AVX-en van egy elado Beyer DT931-es fejes.
250 ohm-os, konnyu, kenyelmes, valaha az enyem volt, most mar semmi kozom hozza.
2002 - ben 58 ezer Ft-ert vettem, ami akkor nem keves penznek szamitott.Most 20 ezret kernek erte, ez nagyon jo ar.Aki fejhallgatot akar venni, hallgassa meg ezt is!

(#49297) lugosi


lugosi
MODERÁTOR

Rossz kérdés következik tudom, de azért felteszem :)
Évek óta kerülgetem (persze csak gondolatban) a Sennheiser HD-600-at, nem is vagyok benne biztos, hogy az itthoni dac-om elég hozzá (SB x-fi HD), bár a gyári specifikációk szerint jó 300 ohm-ig.
Viszont most akciózzák a HD-600-at -20%-kal és kicsit megrogytam a gondolattól, hogy ennek kicsit olyan egyszer van Budán kutyavásár érzése van. Mi a véleményetek? Így éppen becsúszik az 5 számjegyű árkategóriába.

(#49298) #16820480 válasza lugosi (#49297) üzenetére


#16820480
törölt tag

Szerintem az új árát nem éri meg ez a fejes, de ami biztos, hogy még jó sokat kell majd költsél forrásra is (előbb-utóbb), ha beruházol rá.

(#49299) schawo válasza lugosi (#49297) üzenetére


schawo
titán

Nem erőltetném. Az egyik legeszközigényesebb füles (talán a HD650 után).

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#49300) pendre54 válasza lugosi (#49297) üzenetére


pendre54
addikt

Üdv!
Mielőtt végleg megrogynál ;] ettől a fejestől, javasolnám az ATH-R70X-et is, a japánok referencia fejesét.[link]

Én a Muzikernél vettem tavaly ősszel 109 e Ft-ért. Egy ilyen DAC-al[link], és egy ilyen USB kábellel házasítottam[link], és így csodákra képes. :)

Persze, ahogy javasolni szokták hallgatózni, hallgatózni, és ismét csak hallgatózni. Én még azt is felajánlom, hogy nálam meghallgathatod, ha az ország délkeleti végein laksz. :)

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.