Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49701) gaborka8x8 válasza jengab (#49699) üzenetére


gaborka8x8
aktív tag

A Takstar a 120 Ohm-os impedanciája ellenére sokkal könnyebben hajtható fejhallgató, mint sok 32 Ohm-os társa. [Az impedancia mellett legalább olyan fontos adat ebből a szempontból a fejhallgató érzékenysége, ami a TS-671 esetén 102dB/1mW, ez pedig elég magas érték. Annyira, hogy nálam pl. (noha 120 Ohm) simán képes akár az alaplapi hangkártya is kellő hangerőt és élvezhető hangminőséget kicsalni belőle.]

Az ön által kedvelt zenékre, ha olcsón akar jó fejhallgatót, akkor én is a TS-671-et ajánlom.

"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)

(#49702) Dorien válasza jengab (#49699) üzenetére


Dorien
veterán

A HD555 nyitott, a T500 zárt - én nyitott párti vagyok, de azért vannak a HD555-nél jobb választások is ebben az árkategóriában. A kényelemmel nem lesz bajod, ha a HD555-öt választod, de pl. az AD500X hasonlóan kényelmes, jobb hanggal. A TS-671 nagyobb, nehezebb fejes, de a hangja, tere elég egyedülálló az áráért. A 120 ohm ellenére könnyen hajtható, pl. egy 32 ohmos Superlux HD681 EVO halkabb ugyanarról a forrásról.

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#49703) Sawyer777


Sawyer777
csendes tag

Sziasztok!

Főleg zenehallgatáshoz keresek fülhallgatót, vezetékest szeretnék mindenképp, de a hossza nem lényeg. Kialakítása mindegy, a fő szempont hogy brutális mélyekkel szóljon és kényelmes legyen több órán át is.

Max 20 ezret szánok rá, néztem egy párat, ezekről mi a vélemény?

-JVC HA-S660 CRYSTAL BASS SOUND
-JVC HA-M55X-W XX BASS PRO
-JVC HA-RX700
-Sony MDRV55
-Philips SHO5300

(#49704) jengab válasza Dorien (#49702) üzenetére


jengab
tag

Köszönöm a választ. Elég meggyőző a TS-671. Kicsit attól félek, hogy ismeretlen márka. Bár valóban jókat írnak róla a teszteken, de itthon egyedül a nomono-nál láttam. AD500X viszont elég drága, nem nagyon látom 30 alatt. Ahol meg nagyon olcsó gyanús, hogy hamisítvány, akkor meg inkább a Takstar-t venném. Még az nem tetszik a Takstarban, hogy spirálos a drótja. Bár a kicsomagolós videón meg mintha lenne egy egyenes drót is a csomagban. Cserélhető esetleg ezen a drót?

(#49705) gaborka8x8 válasza jengab (#49704) üzenetére


gaborka8x8
aktív tag

Nem cserélhető, az egyenes vezeték az hosszabbító.

"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)

(#49706) Dorien válasza jengab (#49704) üzenetére


Dorien
veterán

Az AD500X-et csak használtan vagy külföldről vedd, itthon baromi drága. [link]
Leírom gyorsan az előnyeiket, hátrányaikat:

TS-671
+ kategóriájában egyedülállóan részletes, semleges hang, hatalmas tér
- nagy (még az állkapocs csontot is szorítani tudja), ronda, viszonylag nehéz
- néha a műanyagok hajlamosak nyikorgásra
- fix csavart kábel (ez is elég nehéz), az egyenes az hosszabbító
- alapból 6.3mm jack (ez utóbbi kettő ízlésfüggő)

AD500X
+ nagyon kényelmes, könnyű
+ jó tér, kisebb, mint a TS-671-é, de jobban 3D-s
+ szintén nagyon semleges hang, de van egy dögös, kicsit mesterséges hangzása
- egyenes kábel, de tekeredős - engem mondjuk ez nem zavart

A sok mínusz ellenére szerintem a TS-671 igazi egzotikum. :) Apámnál szoktam használni, és mindig vigyorgásra késztet, amikor el kezdem hallgatni. :) Mindennapi használatra én inkább a Beyer DT880 design-ra épülő tesóját, a HI-2050-et választottam.

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#49707) Tomacko válasza Sawyer777 (#49703) üzenetére


Tomacko
senior tag

Szerintem ezek közül a JVC HA-M55 X a befutó, jók a mélyei. A kényelme.... nos hát, szokni kell a szorító erejét de aztán vállalható lesz :)

[ Szerkesztve ]

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#49708) jengab válasza Dorien (#49706) üzenetére


jengab
tag

Én elég sokat használom gép előtt. Mondhatjuk, hogy minden nap. Így talán a TS-671 kevésbé jó? Érdemes esetleg az IMG Stage Line MD-6800-t próbálni? Ha jól látom ezt nevezték ki HI-2050 utódnak (sajnos ő már nem kapható). Vagy mind kettőnél jobban megérné az AD500X 25k körüli áron?

(#49709) .DLL válasza jengab (#49708) üzenetére


.DLL
veterán

+1 Az AD500X-re 25k-ért. De ha használt, akkor nagyon alaposan próbáld ki.
Nem rezonál-e semmilyen frekvencián, nem hajtották-e túl véletlenül, mindkét oldal ugyan úgy szól-e, stb.
Kényelme nagyon jó.

Második hely a TS-671-é nálam ebben a műfajban, de ha keményebb, zúzósabb hangra vágysz akkor a Hi2050 és alteregói.

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#49710) Dorien válasza jengab (#49708) üzenetére


Dorien
veterán

Komolyzenére szerintem jobb az AD500X és a TS-671. A HI2050 kevésbé szellős, zúzósabb, erősebb V karakter azoknál.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#49711) lcee79


lcee79
őstag

Hi!

Nagy keresgélésemnek és kérdezősködéseimnek meg lett az eredménye tegnap :)
Elmentem pécsre és meg is vettem végül egy fejhallgatót :)
Elsőre meghallgattam az M40x-et, gondoltam ok, majd a következő után kiderül, hogy mi a különbség, akkor nem gondoltam annyira rossznak se meg jónak se...
Aztán jött a beyedynamic dt770 a jelentősen nagyobb fejpárnáival (netes képekről szerintem ez nem jön át :) )
Meghallgattam és csak annyit mondtam "uhh az előbbi sz@r volt" :) mondjuk hogy meg se közelítette a beyer szintjét, pedig az m40x se egy olcsó fejhallgató.
Azután már az m50x-et meg se hallgattam :)
Jött egy AKG K240-amiről nem is tudtam semmit, de meglepően jól "hangzott" :) (ugyanannyi pénzért pl sokkal jobban mint az audio technika, legalábbis nekem)
De kissé halkabb volt (legalább negyed fordulattal feljebb kellett csavarni a potit, hogy ugyanaz legyen a hangerő :) )
aztán hallgattam egy K612-t ami nagyon szép volt, meg akkor lett kibontva, és új meg minden, de sajnos a mélyek abból tényleg hiányoztak a többihez képest.

Tudom, hogy vadonat újonnan a dobozból kivéve nem úgy szólnak feltétlenül, ahogy később, de azért jobb hiján kénytelen az ember mégiscsak az alapján dönteni amit akkor produkál :)

Aztán hallgattam még egy AKG K181-es dj fejhllagatót, ami elsőre nem egy nagy kényelem, de talán meg lehetne szokni, és jó hangja van, plusz dj felhasználásra lehet mono-stereo váltani, meg bassus kiemelés is van, ha nem lenne elég alapból, de szerintem úgy se volt kevés :)
Aztán meghallgattam a dj-knél etalonnak számító sennheiser hd 25-öst. és akkor jött a bang... (pedig első ránézésre az akg-k és a beyerynamic után az hogy ez egy kis gagyi valaminek tűnik :) de később rá kellett jönnöm, hogy ez funkcionális )
Az pont úgy szólt ahogy kellett, le is kellett venni a hangerőt a többihez képest, mert mindegyiktől hangosabb volt :) Szerintem az vetekedett a dt770-el, csak ebben icioicivel kevesebb mély volt, de pont jó. Szóval tanakodtam is cserélgettem a dt770-et és a hd 25-öt, és végül miután tapasztalt dj-k/eladók is inkább azt ajánlották, plusz az elnyűhetetlenséget kihangsúlyozva, meg hogy ezt még senki sem vitte vissza stb...
A sennheisert vettem meg (annak ellenére hogy ez volt tuladjonképpen a legdrágább, és az eredeti elképzelésemnek kb a duplája volt :) 52.500)
De nem bántam meg.
Amúgy számomra érdekesség, hogy pl ha csak magában felveszem már elég jól leszigeteli a külvilágot, és a zene is alighogy hallatszik ki belőle (ez előny ha éjszaka nem akarok mindenkit felkelteni :) a sony pl úgy szólt kívül is hogy lehetett hallani egy szobával arrébb is :) )
A kábele nem túl hosszú, de elvileg az is jól bírja a strapát, és 90 fokban meghajlított a vége, amitől kevésbé törik meg keverőkben, főleg ha felülről kell bedugni.
Szóval nem véletlenül használja ennyi dj ezt a tipust, el van ez találva :)

Köszi a segítséget!

(Ha 2-t vehettem volna, akkor még egy beyyerdynamicot is vettem volna mellé :) )

[ Szerkesztve ]

https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/

(#49712) .DLL válasza lcee79 (#49711) üzenetére


.DLL
veterán

Gratula az új fejeshez, ez így megalapozott választás volt. :K Nyugtass meg, hogy ez nem a HD25 SP II.
Esetleg aluminium házas? :)) Az komoly lenne, jubilumi kiadás volt, nem tudom lehet-e még kapni, ház rezonancia szempontjából jobb volt , mint a műanyag házas, nagyon feszes basszussal, és dinamikával. (érdekes, hogy a normál 1-II változatot még nem hallottam, csak Amperior-t és a HD25 Aluminium-ot, így nem tudom mekkora a különbség, de megmarad bennem, hogy ezek nagyon jók).
Szerintem egy dologban lett volna jobb választás a DT770: térben. De ez lehet hogy mixelésnél nem lényeg (illetve sima zenehallgatásnál nem rossz, ha van, itt még egy fél pluszpontot kap a kényelem miatt is - de ez szigorúan egyéni vélemény)

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#49713) lcee79 válasza .DLL (#49712) üzenetére


lcee79
őstag

nem az sp.. főleg, hogy az olcsóbb is azért nem adtam volna ennyit :)
A leghosszabb nevén HD25 1-II
Amúgy az is egy érdekes dolog, hogy elsőre hirtelenjében a beyer puha párnája kényelmes volt, de az olyan nagy hogy már nem is a fülemen volt, hanem az arcomon :) Kicsit nagy volt :)

ÉS az is egy meglepő dolog volt, hogy a HD25nek van egy rakás variációja plus, meg mindenféle elnevezés, ami főleg azt jelenti, hogy ugyanez a fejhallgató csak kiegészítőkkel: tasak, extra kábel, extra párna...
de emiatt majdnem 25.000-el többe kerül...
holott ezeket ami fontos külön is meg lehet venni utólag :)

[ Szerkesztve ]

https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/

(#49714) schawo válasza lcee79 (#49713) üzenetére


schawo
titán

Én is szeretem a 25 hangját, van nekem is (talán kettő is), de csak korlátozott ideig tudom használni, mert nyom. Az elnyűhetetlenség sem a te problémád, normál használattól semmi sem megy könnyen tönkre (kivéve 840). Helyedben, egyetlen fülesnek, zenét csinálni ezért nem vettem volna meg. A Beyer és az M50 is sokkal kényelmesebb. DJ-nek persze, hogy kell a szorítóerő, meg a tartósság, és dobosoknak is jó, mert jól szigetel, de neked nem biztos, hogy a legjobb vétel volt.

Milyen Sonyval próbákoztál? Az MDR-7506-tal?

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#49715) .DLL válasza schawo (#49714) üzenetére


.DLL
veterán

Lehet más fej méret, fül forma, stb. Én is meg tudom szokni a suprákat, eddig mindegyiknek csökketn a szorítóereje a napi használat során. De tény, hogy a Beyer-t felteszem: felhő.

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#49716) lcee79 válasza schawo (#49714) üzenetére


lcee79
őstag

Sonyval nem most próbálkoztam, az volt a régi fejhallgatóm: mdr-v700,
én ennek a szorítóerejéhez vagyok szokva :)
Ehhez képest ez a HD25 nem szorít :) Tegnap pár órát a fejemen volt, meg se éreztem :)
Amúgy ahhoz képest hogy a dj fejhallgatóknál számít a tartósság, ahhoz képest elég sokról hallani hogy törik, vagy valamilyen módon tönkremegy.
Sony is mindjárt az elején eltört pár helyen, de meg tudtam csinálni szerencsére, pedig otthon használtam, és volt mikor nem volt időm, hetekig hozzá sem nyúltam, és ehhez képest is tönkrement. Olyat nem akartam ami megint ilyen lesz :)
Van otthon még egy régi Sony MDR-CD780, az puha meg minden, ha ez nagyon szorítana :) De abban pl lájtosak a basszusok. Pedig az akkor amikor vettem akkor 35.000 ft volt, akkor kb 25.000 volt a minimálbér :)
Azt ha elcserélné valaki velem egy beyerrel akkor belemennék :D

[ Szerkesztve ]

https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/

(#49717) malphitee válasza lcee79 (#49716) üzenetére


malphitee
senior tag

Emlékszel melyik DT770 pro fejest hallgattad? 32-70-250ohm? Olvastam valamikor hogy hangban kulonboznek azt hiszem. De gondolom a 32ohm hallgattad.

(#49718) schawo válasza lcee79 (#49716) üzenetére


schawo
titán

Én nem azt mondtam, hogy a DJ fejhallgatók nem törnek, hanem azt, hogy a DJ-knek van szüksége tartós fülesre. :DDD Általában nem kapják meg, a Shure DJ füles pl igazi ropi.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#49719) lcee79 válasza schawo (#49718) üzenetére


lcee79
őstag

A boltban mondták
felsoroltak pár tipust ami mindig eltörik... A technics pl közte volt...arra emléxem

[ Szerkesztve ]

https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/

(#49720) lcee79 válasza malphitee (#49717) üzenetére


lcee79
őstag

A 80 ohmost hallgattam, de volt mindhárom
Amúgy nagyon jól felszerelt volt a bolt, és segítőkészek :)

https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/

(#49721) .DLL válasza lcee79 (#49720) üzenetére


.DLL
veterán

És mikor várható a következő mix? :C

(P.H.)

(#49722) lcee79 válasza .DLL (#49721) üzenetére


lcee79
őstag

Van még 2-3 amiket felraktam a mixcloud-omra, de ezek már május végén készültek
keményebb hangzásúak, az elsők a gyakorlások, mondjuk :) Bár volt akinek a 24.-ei tetszett jobban :)
talán a 26.-aiban van legkevesebb hiba :)

[ Szerkesztve ]

https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/

(#49723) s4tch


s4tch
veterán

Momentum Over-ear 2.0 fekete színben, eléggé akciósan: https://www.amazon.de/dp/B00TKH1AMQ/

Az eredeti ára túlzás érte, viszont ennyiért szerintem igen jó vétel.

(#49724) GML


GML
őstag

Rendelt már valaki a massdropról?

(#49725) Bodz válasza GML (#49724) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Igen.

(#49726) EQMontoya válasza GML (#49724) üzenetére


EQMontoya
veterán

Igen, minden ok.
Most ezen a Thinksound IEM-en el is gondolkodtam ismét.

Same rules apply!

(#49727) GML válasza Bodz (#49725) üzenetére


GML
őstag

Áfa, vám?

(#49728) EQMontoya válasza GML (#49727) üzenetére


EQMontoya
veterán

Az enyém átcsúszott, de volt, akinek nem.
Ha léptél kutyaszarba az utcán a héten, akkor feltehetően megúszod. :D

Same rules apply!

(#49729) GML válasza EQMontoya (#49728) üzenetére


GML
őstag

A k553 nem hiszem, hoyg átcsúszna. Mennyi idő alatt jött meg?

(#49730) s4tch válasza EQMontoya (#49726) üzenetére


s4tch
veterán

Én is, én is... Amióta elalváshoz újra telefonról hallgatok zenét, felmerült az igény egy fülesre. Azon a Thinksoundon kívül a Shozy Zerót vagy az Astrotec AX35-öt néztem még, ezek is elég picinek tűnnek ahhoz, hogy oldalfekvésben is el lehessen velük aludni.

(#49731) EQMontoya válasza GML (#49729) üzenetére


EQMontoya
veterán

Két darab Emu Walnut csúszott át egy dobozban.
Ki van írva az adott termék oldalán, hogy mikor küldik, onnantól volt kb. két hét.

Same rules apply!

(#49732) Bodz válasza GML (#49727) üzenetére


Bodz
Topikgazda

K553 nem valószínű hogy átcsúszna.
Szállítási idő általában nem vészes (utoljára ajánlott amcsi postával jött 1 hét alatt, de terméktől függően használnak futárt is), inkább maga a küldés dátuma lehet gázos (sokat kell várni). Persze ez tisztán, egyértelműen oda van írva mindig.

[ Szerkesztve ]

(#49733) gaborka8x8


gaborka8x8
aktív tag

"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)

(#49734) .DLL válasza gaborka8x8 (#49733) üzenetére


.DLL
veterán

Mibe hallgattál bele? ;] (elnézést, hogy tegeződöm) :R

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#49735) gaborka8x8 válasza .DLL (#49734) üzenetére


gaborka8x8
aktív tag

Stravinsky: The Firebird :)

(Semmi gond.)

"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)

(#49736) assemble válasza EQMontoya (#49728) üzenetére


assemble
addikt

Ez nemet amazon, onnan milyen vamrol beszelunk? :)

Mennyibe kerult amugy? Most 250 euro, ennel gondolom jobb aron volt.

(#49737) Tim82 válasza assemble (#49736) üzenetére


Tim82
nagyúr

Szerencsére a Massdropról van szó... ;)

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#49738) Leigazoka válasza assemble (#49736) üzenetére


Leigazoka
tag

Semmiről, mert EU-n belül van. Én angolból vettem a Sine-t és postaköltségen kívül nem róttak fel mást.

Massdrop akk 10-12 % vám + 27% áfa

[ Szerkesztve ]

(#49739) Hubanics


Hubanics
újonc

DT770 32,70,250 ohm kozott hangilag van kulonbseg? Miert jo ez a gyartonak?

Ki korán kel, friss levegőre lel!

(#49740) .DLL válasza Hubanics (#49739) üzenetére


.DLL
veterán

70 helyett 80 Ohm. Van egy kicsi különbség közöttük, de ugyan az az alap karakter természetesen. Ez azért jó a gyártónak, mert minden alkalmazáshoz tud nyújtani alternatívát, így többen megvehetik a termékét.

(P.H.)

(#49741) assemble válasza Tim82 (#49737) üzenetére


assemble
addikt

Ohh, ezt beneztem :)

(#49742) Hubanics válasza .DLL (#49740) üzenetére


Hubanics
újonc

Kinek , miert lenne szuksege a 250ohm verziora mint a 32 pl?

Ki korán kel, friss levegőre lel!

(#49743) .DLL válasza Hubanics (#49742) üzenetére


.DLL
veterán

Pl. stúdiófelhasználásra, ahol nem annyira lényeg, hogy hordozható eszközről is hatékonyan, hangosan szóljon, de fontosabb a hangminőség, akkor a 250Ohm-os különböző eszközökről is egyenletesebb hangot tud hozni. Kevésbé számít a forrás kimenő impedanciája, lehet akár 10-20Ohm is, hozzá képest a 250Ohm jóval nagyobb, de ugyanaz a 32-essel már összemérhető nagyságú lenne...

(P.H.)

(#49744) Vasinger! válasza gaborka8x8 (#49733) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Én hittem erre csak elsőre, hogy olyan meleged van, hogy megsül a füled? Bár nincs kizárva, hogy én vagyok az egyetlen zárt fejest használó a topikban a NAD-ommal :DDD

(#49745) Tim82 válasza Vasinger! (#49744) üzenetére


Tim82
nagyúr

Én pár hete inkább zártakat használok itthon is (vintage DT770, Fostex T40, Sennheiser HD265).

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#49746) .DLL válasza Tim82 (#49745) üzenetére


.DLL
veterán

Én pl. egyre kevésbé bírom a zajt ami beszűrődik az utcáról, zenehallgatás közben (gyakorlatilag semennyire nem bírom, meg kel állítanom a zenét. Ez egy jó zárt fejessel később következhet be, magasabbra kerül a zej- és ingerküszöb)

(#49747) Vasinger! Korán van még. ;]
Szerk.: "csak még egy albumot"

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#49747) Vasinger!


Vasinger!
nagyúr

És eljött megint az a pont így estefelé, hogy: "csak még egy számot" :))

[ Szerkesztve ]

(#49748) Tulku válasza Vasinger! (#49744) üzenetére


Tulku
veterán

Egyáltalán nem vagy egyedül....

Nyitott füles kizárólag otthoni, nyugodt, csendes környezetben...ha egy kicsit is számít az izoláció, vagy zenehallgatás több-kevesebb kültéri zajjal, akkor nem kérdéses melyiket választja a magamfajta...

Ez természetesen függ az egyén preferenciáitól is....mikor, miért hallgat zenét...

És természetesen nem beszéltünk még a velünk élőkhöz való alkalmazkodásról...hallgattam otthon egy nyitott fülest, de amellett, hogy minden pisszenés beszűrődött (és nem tudtam eldönteni; most a szimfonikusok húzogatnak széket, vagy a feleségem) percek múlva közölte családom, hogy máshol hallgassam ily hangosan Bach mestert :)

(#49749) K1LLMy53Lf


K1LLMy53Lf
senior tag

Hali,

Még mindig keresek ilyan hordozható, zárt fejhallgatót, ami hangképre/tisztaságra/részeltességre hasonló a K550hez, de lehetőleg supra,hogy annyira ne főjön meg benne a fejem nyáron :B

Most megláttam fejhallgatóplázában a Yamaha HPH-PRO300 típusú fejest egész baráti áron, ezt esetleg ismeri valaki, hogy milyen hangképe van? (habár maga a fizikai felépítése kb 2ft-os kínainak néz ki anyagminőségre, de ezt túlélem, ha alapvetően jó fejes és esetlegesen olyan a hangja, amit én keresek:B)

előre is köszi:R

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#49750) malphitee válasza K1LLMy53Lf (#49749) üzenetére


malphitee
senior tag

Sennheiser amperior

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.