Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:17:45

LOGOUT.hu

Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!

Országos motoros rendezvények

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#78989) CyberPunk666 válasza runner 125 (#78987) üzenetére


CyberPunk666
senior tag

:)

Ha megunom, akkor tökéletes motor lesz megtanulni pályázni a kis pályákon, mint kakucs pl.
Olcsó lesz rendbetenni. Nem azért vettem, hogy eladjam. Vagy esetleg pont pályamotort leszek ez meg lesz az olcsón fenntartható városi ló.
Sajnos nincs motoros ismerős, aki segítene a vásárlásban és a magyar hozzáállás, miszerint megveszem, széthasználom és karbantartás nélkül továbbadom sem kedvez a hozzá nem értők használtmotor vásárlásának. Nekem egy tökéletes műszaki állapotú gép kellett, hát vettem egy újat.
A következő motorom is új lesz, amit utcára veszek, hacsak nincs valami műszaki ok, amiért másként teszek (pl euro 4 miatt a régiek közül van ami jobb, mint az új).

Az értékvesztés meg nyilván nem érdekel. Ha érdekelne, akkor nem új motort vennék. Egyébként ennél nem nagyon vannak újak olcsóbban, legalábbis ebben a kategóriában.

Egyből nagy sor4-re meg több okból ülnek az emberek:
1, mivel újonnan nem vesznek kicsiket, ezért a választék is kicsi a használtból.
2, mert mindenhol hallják a hamar kinövik és hasonló szöveget, meg persze csak a literes gép a menő.
3, mert az átlag magyar motoros csóró és még a vásárlás extra költségei (átírás, új forgalmi, eredetvizsga...) is megterhelik. Úgy vesz motort, hogy ennél sokkal olcsóbbat keres, hogy alkudni kell, hogy legyen benzinre hazáig, és majd a köv hónapban íratja át, mert arra már nem telik.

A magas fordulatszámon hajtás miért nem életszerű egy ilyennél? Akkor minél életszerű, ha pont ennél nem, amit forgatni kell, hogy kijöjjön az ereje, ami nem túl nagy.

+szerintem akik hamar "kinövik" ezeket a kismotorokat java részben még ezt sem tudják kimotorozni rendesen, nemhogy a nagyot, amit vettek helyette. Azt jelenti náluk a kinövés, hogy már nem fél húzni a gázt az egyenesben és szerinte mehetne gyorsabban a motor az álló / lassabb kocsisor mellett. Pedig szerintem a kinövés nem ezt jelenti.
Szóval majd kakucson kiderül, hogy tényleg olyan hamar kinövök-e egy ekkora gépet. Majd ha nincs gondom a megcsúszásnál sem, leér a lábtartó, helyes az ív a legnagyobb lendület átviteléhez, ...
Na majd ha a technika megvan, akkor majd fogok azon dolgozni, hogy ugyanezt a helyes technikát egyre gyorsabban csináljam, akkor kelleni fog egy nagyobb gép. Addig felesleges, mert ezt könnyebb egy ilyenen jól megtanulni, hogy tényleg megszűnjenek a survival reactionok és a határt keresve kisebb legyen a büntetés.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.