Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-28 06:29:07

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#86353) Vastika válasza dkess (#86349) üzenetére


Vastika
tag

Micsoda problémák ;-)

Mi Ausztriában élünk, úgyhogy én egy nagyságrenddel lassabb netről is kb. csak álmodozhatok...

A kisvárosunk egy "Bezirkshauptstadt", és úgy két évvel ezelőttig örültem, hogy a belvárosban, a főutcától kb. 100m-re tudtam kötni egy 20Mbit-es dsl szerződést, ami aztán csak 14Mbit-el szaladt, de azt mondták, örüljek neki, az is már egy csoda.
(Ja, kiköltözéskor kapásból a kábeltévés szolgáltatóhoz mentem, mert láttam, hogy van náluk TV + net kombi, mint odahaza. Szerződtem. Pár nap múlva hívtak - elnézést, a mi utcánkban nincs kábelük! Ez ám a jól kiépített rendszer ;-)

Aztán két éve jött az áttörés: új optikai gerinchálózatot húztak a városban! Amint kész lett, váltottam is díjcsomagot - 40Mbit-et tudtak adni, micsoda öröm :-)
A múlt tavasszal másik lakásba költözünk, még közelebb a gerinchálózathoz: látom az ablakból a főutat. Ide - hihetetlen, le sem merem írni - akár 300Mbit-es netet is kérhetnék, mert az A1 szaki szerint, aki bekötötte, csak pár 10 méter rézkábel van a lakásunk és a gerinchálózat között...
...csak ki tudja (akarja) azt megfizetni ?;-) 60€ lenne havonta: rendeltem egy 80Mbit-es csomagot, azzal is simán elvagyunk ;-)

De akkor már miért nem húztak be ide-oda optikai kábelt??? Otthon, Zalaegerszegen ha jól emlékszem úgy 10 éve már optikai kábelen jött a netem...
Ja, itt a gerinchálózat cseréje után megírta az újság, hogy micsoda csúcstechnika költözött a városba: a nagyobb hivatalok és az iskolák OPTIKAI KÁBELES INTERNET CSATLAKOZÁST KAPTAK!!! :-) Ez, még egyszer, 2018-ban volt...

Anyu egy kis zalai faluban él, 22km a legközelebbi kisváros (kb. akkora, mint amekkora városban itt élünk) , kábeltévés net van nála: 1-2 éve variálták át a hálózatot, addig is gyors volt, de most már 200Mbit a LEGKISEBB csomag, amit kérhet ;-) Van még 500Mbit és 1000Mbit.

Van itt csúcstechnika kérem :-)

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.