Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-28 06:29:07

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#60144) Tommmysun


Tommmysun
senior tag

Sziasztok!

Jelenleg van egy öregecske TP-Link 1043ND v1 routerem. Alapvetően a mai napig hibamentesen teszi a dolgát, a WiFi-je olyan erős, hogy panelház 7 emeletéről a lenti parkolóban is simán csatlakozik rá a mobilom, viszont az utóbbi időben azt veszem észre, hogy hiába erős a jel, sokszor (főleg esténként) ha egy-két szobával arrébb megyek nagyon belassul a net vagy sokszor el is dobja a telefonom, pedig a jelerősség megvan. Lehet rosszul gondolom, de arra jutottam, hogy az utóbbi időben telítődhetett a 2,4Ghz sáv, illetve gyakran én is elég sok eszközzel próbálok rácsatlakozni (1db laptop, 1db TV, 1db soundbar, 2db telefon, 1db Echo DOT, 5db wifis "smart home" vezérlő modul), amit már valószínűleg nem tud kiszolgálni a hardver.

A fent leírt körülményekre és a probléma megoldására két 5Ghz-es router között gondolkodom. Az egyik az Asus RT-AC66U a másik a TP-Link Archer C7. A kérdésem, hogy ezek közül melyik ajánlottabb (ha árban egyformák ahonnan veszem), illetve mennyire boldogulnak el több eszköz egyidejű csatlakoztatásával, esetleg a fenti körülményekre (panel, sok 2,4-es wifi, sok eszköz) mi az ami ezeknél ajánlottabb?

És még egy kérdés: Az Asus routernél látom, hogy van A1, B1, stb. verzió. Ezt mennyire és miről lehet kideríteni vásárlás előtt, hogy milyen verzió és van esetleg olyan verzió amelyiket mondjuk nem szabad megvenni?

Előre is köszönöm a válaszokat.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.