Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-28 06:29:07

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#57565) bluemirage válasza Jocikablack (#57563) üzenetére


bluemirage
őstag

Nagyon jól látod a problémát. :K Hiába van 1750-es erősítőd, ha közben 2,4 Ghz-en csatlakozik. Mert az erőssebb jel, mint a 2 falon át az AC-s 5Ghz-es WiFi. Azzal nem is foglakoznék, hogy erősebb' AC-s Wifi-re cseréljem a routert... sokat nem hozna.

Ehhez még hozzájön az is, hogy az erősítők a működési elvből adódóan általában felezik a linksebességet ezért amatőr szükségmegoldásnak számítanak. Aztán a konnektoros változatoknak gyakran elhelyezkedésük sem optimális.... Lent vannak. Tehát ez egy másik hátrány

(1)
A téglafalak sarkát megfúrva kábelezném az erősítőig, ha azon van 1Gbit-es UTP csatlakozó. Ez így filléres beruházás és 1000 Mbit-es sebesség. Ha nincs az erősítőn ilyen, akkor vennék egy AP-ként is használható routert (N12) vagy egy AP-t. Természetesen majd minden router tud AP-ként is működni, de beállításához minimális ismeret szükséges.

(2)
Távolról nehéz megmondani, de elvileg egy Asus N18-as router a C1200 helyett. Ezzel már javulhat talán a helyzet, főleg ha az 1750-es játékszert cseréled egy repeater módban is működni tudó routerre pl. egy Asus N12-re. A linksebesség szerintem ez esetben is feleződni fog... de 2 korrekt antennás eszköz fog egymással 2,4 Ghz-en és 2 falon át beszélgetni... ami valamivel jobb lesz, mint a mostani felállás. Ha van pénz, akkor az N18-as testvére is lehet egy másik N18-as... de ez az egész 2 falon&levegőben sztori... Hát nem biztos, hogy sok pénzt megér a bizonytalanba.

Az egyetlen normális megoldás az (1)-es

[ Szerkesztve ]

Meliora sunt bono inimica

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.