Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-11 13:42:24

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#57801) Multibit válasza Zjunior (#57800) üzenetére


Multibit
veterán

Ja, hogy külföld, meg használt is játszik? Az más. Amit írtam, kis hazánk remek piacára érvényes, új routerek esetén. (Most nézem, az amazon.de oldalon is hasonló a helyzet)

(#57802) woodworm válasza Zjunior (#57800) üzenetére


woodworm
veterán

Vásárláskor azért jó lecsekkolni a verziószámot és az életkorát, ebből ne legyen meglepetés.
Az ac68u mellé adapter az usb-ac68, ami ki tudja használni a turboqam-ot.
Bár megjegyzem, ennek csak teljesen tiszta környezetben van értelme, mert hamar visszavág alacsonyabb sebességre.

[ Szerkesztve ]

(#57803) minas válasza woodworm (#57799) üzenetére


minas
aktív tag

Esetleg a tp-link 1043? Milyen wifi sebességadatot keressek minimum egy routernél, hogy 300 megabitet ténylegesen tudjon is (legalább a közvetlen közelében)? Mert a d-link dir-842 "csoda", ami elvileg gigabites wifis, az tőle 1 méterre kb. 50 megabitet produkál (nem ac-s kliensen).

(#57804) Jackx


Jackx
tag

Sziasztok!

Sokat olvasgattam a fórumot, de nem igazán sikerült dűlőre jutnom. Az ASUS RT-AC58U ami jelenleg a favorit, de topicjában fagyásokat olvastam, ami nem túl pozitív.
A következő képességű routerre volna szükségem Digi 500 -as vagy 1000 -s net mellé.

Dual bandes, mert jelenleg egy többszintés családi házba kellene a felső emeletre a router, ahonnan osztaná a netet főként 2 szinttel alatta levő szobába wifin keresztül. A router pozíciója fix, mert az emeleten kábelesen csatlakoznak az eszközök. A 2.4 ghz-es hálózatot használnám erre, nincsenek környezeti zavaró jelek, lévén hogy távolabb vannak a házak.
Antennás volna a preferált, hogy tudjam állítani a szórás szögét, ezért a TP-LINK Archer C7 kiesik, pedig nagyon szemeztem vele.
A TP-LINK Archer C5 v2 -nél úgy olvastam 2 antenna van, de ezek az 5 ghz-hez vannak, vagy felesben?
Az 5 ghz-re jelenleg nincs szükség, viszont azért szeretnék ilyen routert, mert pár éven belül költözés lesz, és nem tudom milyen környezeti viszonyok volnának.
30 ezer alatt szeretném kihozni.

Ötletek? :U

[ Szerkesztve ]

(#57805) Multibit válasza minas (#57803) üzenetére


Multibit
veterán

Milyen wifi sebességadatot keressek minimum egy routernél
Nincs ilyen adat a specifikációban. Csak és kizárólag a linksebességet adják meg (ez az a 300 Mbps, amit sokszor emlegetsz), de az messze van a gyakorlatban elérhető sebességtől.

ami elvileg gigabites wifis
Tévedés! Ilyen nincs. Kábellel gigabites.

Tehát, ha neked fontos a sebesség és a stabilitás, kábelben gondolkozz! Ha nem tudsz szabadulni a wifi-rajongástól, akkor pedig dual-band routert és klienst vegyél, mert nagyobb sebesség általában 5 GHz-en érhető el. Ha meg "sűrű" a környék wifi szempontból, méginkább kerülendők a 2.4 GHz only eszközök (pl. Tp-Link TL-WR1043ND).

[ Szerkesztve ]

(#57806) woodworm válasza minas (#57803) üzenetére


woodworm
veterán

Ezt már korábban is elmagyarázták neked.
Ahhoz, hogy 2,4 GHz-en a router ténylegesen átvigyen 300Mbitet, legalább a korábban említett 3x3:3-as mimot tudó, turboqamos eszközök kellenek. Routerből még csak akad only 2,4 GHz-es, de a telefonok, tabletek és laptopok beépített wifijei nem nagyon tudják és hasonló szimpla 2,4 GHz-es usb eszköz ritka, mint a fehér holló.Az n300-as eszközöknél az 50Mbit már akár elfogadható sebesség is lehet a környezettől függően.
Talán még az ac 2x2:2-es mimo-t tudó párosokkal lehet próbálkozni a 300Mbit gyakorlati átvitelével, de ez már itt is inkább a ngyon jó eredménynek számít és rohamosan csökken a távolsággal. Általános jelzésük az ac1200.

(#57807) minas


minas
aktív tag

Jó. Akkor lejjebb adom:) Melyik tudna gyakorlatban 100, netán 150 mbps-t (a gyakorlatban mondjuk azonos helyiségből 2-3 méterről), de még fontosabb, hogy jó hatótávolságáról legyen ismert. Ha már a szolgáltató huawei hg8245h készülékénél jobb, az már szóba jöhet. Családi házas környezetben 2-3 wifi jel van a környéken, tehát elegendő lehet csak a 2,4 Ghz-es (most is ezt használjuk), de ha van benne 5 Ghz-es is, az nem akadály.
Nem értek különösen a dologhoz, ezért kérek tanácsot. Egy biztos, a d-link dir-842-nél jobb hatótávú kellene, mert az egy kalap sz*r.

(#57808) bluemirage válasza minas (#57807) üzenetére


bluemirage
őstag

5Ghz-en, mondjuk egy megbízható AC-s Wifi, egy AC-s klienssel (AC-t tudó telefon, laptop stb...) simán megvan a bő 100-as vagy még nagyobb sebesség, de ugyanazon helységben, ahol az AC-s router található.

1043-assal 2,4 Ghz-en a korábban leírtak miatt ez esélytelen és az 50 egy életszerű érték.

Más: A mobiltelefonokba sajnos általában lassabb, gyengébb AC-s WiFi kerül, mint egy laptopba vagy egy jó minőségű, jellemzően külső antennás USB WiFi adapterbe. Tehát a kliens nagyon is befolyásolja. De 2,4 Ghz-hez képest 2x-3x-es sebesség teljesen reális 2 AC-s eszköz között ugyanazon helységben.

Meliora sunt bono inimica

(#57809) minas válasza Multibit (#57805) üzenetére


minas
aktív tag

A számítógépeink vezetékkel csatlakoznak, azzal nincs is gond. De a telefonok, tabletek miatt lenne jó egy olyan router, aminek tapasztalatok szerint kifejezetten jónak ítélt a hatótávja. De ezek szerint a korábban írt tp-link 841nd mégis szóba jöhet... csak az a kérdés, hogy jobb hatótávot tudok-e elérni, mint a jelenlegiekkel.

[ Szerkesztve ]

(#57810) minas válasza bluemirage (#57808) üzenetére


minas
aktív tag

Nincs jelenleg ac-s kliensünk. De most már úgy vagyok vele, hogy a hatótáv fontosabb, mint a sebesség. Tehát legrosszabb esetben még elfogadom a jelenlegi 50 mbps-t is, de legalább jobb legyen a hatótávja. Azt olvastam, hogy az 5 Ghz-es gyorsabb tud lenni, de cserébe általában kisebb a hatótáv.

[ Szerkesztve ]

(#57811) Multibit válasza minas (#57809) üzenetére


Multibit
veterán

A számítógépeink vezetékkel csatlakoznak, azzal nincs is gond.
Helyes! ;)

De a telefonok, tabletek miatt lenne jó egy olyan router, aminek tapasztalatok szerint kifejezetten jónak ítélt a hatótávja.
Igen, ebben az esetben a hatótáv a lényegesebb, 30-50 Mbps elég a netezéshez. Szerencsés vagy abból a szempontból, hogy nincs tele a környéked zavaró rádiójelekkel. Ez azért jó, mert egy 2.4 GHz only router megfelelhet neked. Viszont, ahogy már nagyon sokszor le lett írva, nem lehet előre garantálni semmit - mivel wifi-ről van szó! Ha nálad lesz a kiszemelt router, akkor derül csak ki, hogy teljesíti-e az igényeidet.
Az 1043-as TP-Link a legolcsóbb ajánlott gigabites router, a másik kedvenc az okosabb Asus RT-N18U. Ez utóbbi talán wifi-ben is jobb, de ezt inkább a tulajdonosok fogják igazolni, vagy cáfolni (nekem nem ilyen routerem van). Mindkettő kizárólag 2.4 GHz-en rádiózik, nagy nyereségű külső antennáik vannak. Ha ezekkel sem lesz kielégítő a hatótáv, több routert kell kábellel összekötnöd.

(#57812) bluemirage válasza minas (#57810) üzenetére


bluemirage
őstag

Ha nincs 5Ghz-es vagy AC-s kliensed, akkor maradjon egyenlőre az 1043-as, vagy ha egy hasonlót akarsz, akkor max egy Asus N18-as. Ez utóbbi az N-es ajánlható eszközök csúcsa, de ez nem azt jelenti, hogy távolabbra szór... hanem itt is azt, hogy többen terhelhetik és esetleg több szolgáltatást nyújt.

Próbálkozhatsz gyári TP-Link 8dbi-s antennákkal. (ebben az esetben az összeset kell cserélni, néhány ezer Ft darabja)
Én is kísérleteztem, még 1 db maradt is abból a készletből. Nem tudtam méréssel igazolni, hogy távolabb szór vagy gyorsabb lenne. Annyi hatását tapasztaltam, hogy a széleken, ahol már csak 0-1 csík volt, ott 8dbi-i antenna mellett már nem szakadt meg a kapcsolat, de a sebessége ugyanolyan siralmas volt.

Szerk: megelőztek :B

[ Szerkesztve ]

Meliora sunt bono inimica

(#57813) woodworm válasza minas (#57810) üzenetére


woodworm
veterán

A méréseket egyébként mivel végezted?
Ha telefonnal és tablettel, akkor lehet túl sok pénzt nem is érne belefektetni. Mert a HGW-vel elért jobb teljesítmény maximum megismételhető, de túl nem szárnyalható. Sokkal egyszerűbb lenne a jelenlegi két eszközt egy kicsit jobb pozícióba helyezni, hogy lefedjék a lakást.
De ez már nem ennek a topiknak a tárgya.

Sajnos a d-linkek új admin felülete nagyon buta és kevés minden állítható. Más routereknél sokszor jelentős javulás érhető el a wmm és a green beállítások módosításával, de itt ugye ezt nem bízták az userre. Célirányú kereséssel is csak annyit lehet találni, hogy a qos részének tekintik. Talán megér egy próbát a dir-842-esen a qos beállításoknál a wifi klienseknek proritást adni.

(#57814) minas


minas
aktív tag

Köszönöm a válaszokat.

"nagy nyereségű külső antennáik vannak" Szerintem ez kulcsszó lehet a hatótávnál. Ezeket is megnézem majd a specifikációknál, ha fel van tüntetve.

Nem mértem, csupán úgy, hogy a két routerről vett netet megnéztem külön-külön ugyanazokkal a készülékekkel és ugyanazon pozíciókból. A d-link siralmas a huaweihez képest (sőt az előbbit még függöny se takarja, mert az a falon van, a függöny mögött). Amíg a huawei esetében ugyanazzal a készülékkel nagyobb távolságról és több fal mögül is üzembiztosan ment a net, addig a d-link fele akkora távolságról és kevesebb fal mügül is alig-alig műkszik, szakadozik stb. Röviden, pl. ahonnan a huawei wifi simán megy, ugyanonnan a d-link net már nulla. Nekem ennyi a mérés, de pont ennyi kell, mert az számít, hogy egy adott klienssel melyik routerről ugyanonnan hogy tudok netezni.

"Talán megér egy próbát a dir-842-esen a qos beállításoknál a wifi klienseknek prioritást adni" Ezt még megpróbálom, köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#57815) Zjunior válasza woodworm (#57802) üzenetére


Zjunior
veterán

Értem, melyik verzió a jó?
Köszi!:R

[ Szerkesztve ]

Work Hard ™- Play Hard ™!!

(#57816) woodworm válasza Zjunior (#57815) üzenetére


woodworm
veterán

Ezt nem tudom neked megmondani, bár valamiért megragadt bennem, hogy ebből is van új hardververzió, de most rákeresve, csak eltérő betűkódos verziókat találok (R, P, U). Amikor lecseréltem a régi routerem, előtte nézegettem az asusokat webshopokban (ebay, ali, kínai áruházak)

(#57817) minas


minas
aktív tag

woodworm: nem sokat segített a qos beállítás. Jobb lett valamivel, de még így sem éri el a huawei-t.

(#57818) Hídverő


Hídverő
újonc

Sziasztok!

Sokszor ismételt kérdésnek tűnhet, én mégse találtam meg a választ a topicban.

Családi ház, földszintes 150 nm beleértve egy hatalmas teraszt.
Digi 1000
Több laptop, telefonok, tablet, kapcsolódna wifin, tv kábelen

Költözés hamarosan, addigra kellene találjak egy routert, ami lefedné wifi jellel ezt a házat lehetőleg.
Összeghatárt rugalmasan kezelém, de 30.000 Ft alatt megúsznám. Jellemző használat, hogy egyszerre sokminden kapcsolódik a hálózatra, a mostani alapnet (digi 100) eléggé korlátozza a lehetőségeket - lassú stb.

Szeretném kihasználni a nagy net adta egyidejű, jó sebességű netezés lehetőségét.

Működhet a 20-25eFt-os router és valamilyen wifi jelerősítő kombója? Félek, hogy a ház másik végén (mert nem az origoban lesz a router) már gyenge vagy semmilyen lesz a jel.

További kérdés haladóknak: régi lenovo x61 laptop a letöltős. Ha ezt direktbe kábellel csatlakozna a routerre, akkor ez ki tudja használni a nagy sávszélességet, vagy túl öregecske hozzá? Van valamilyen megoldás arra, hogy mégis képes legyen?

Előre is köszönöm a választ! :R

(#57819) H0r1


H0r1
tag

Sziasztok!

Egy lakóparkba költöztem, ahol létszámból adódóan igen sok router van. Áttekintés a jelenlegi helyzetről:

Jelenleg így érem el a netet:

Mintha kicsit terhelt lenne a 2.4 ghz... De mi a problémám?

Kora este amikor mindenki hazamegy és netezik, wifin keresztül minden folyamatosan szakadozik. Lecsökken a letöltési sebesség és néha totál elmegy a net. Kábelen ez nem fordul elő.

2 laptopom van, az egyik egy hp elitebook 8560w a másik pedig egy dell latitude e7450. Mindkettő 5ghz képes, továbbá van 3 telefon és egy xiaomi mi box 3, ami szintén 5ghz képes.

Speedtestes vizsgálat:
Router-től kb 5 méterre wifin keresztül (HP laptop) :

Router mellett ülve(HP) :

Kábelen, HP Laptop:

A Dell laptop mérföldekkel rosszabb. Az folyamatosan eldobálja a wifit. Panaszkodtak is rá valahol, hogy érzékeny a wifire.

Egy zsír uj asus rt n12 + routerem van most, legfrisebb fw-vel. Szerintetek mi a kovetkezo lepes? Atallni 5ghzre?

Ha kicsit messzebb vagyok a routertol, mar osszefossa magat most delutan 5 orakor is. Este is kiprobalom, hogy a tavolsag hogyan befolyasol.

UI: egyetlen falat sem kell atlonie, minden meresnel tokeletesen ralattam a routerre.

UPC eszkozokkel dolgozo internetszolgaltatotol vesszuk a netet, egyelore kizarolagossaga van a lakoparkban. Modem a lakasokba nem talalhato, "falbol" jon a net :D

(#57820) ArthurShelby válasza H0r1 (#57819) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Itt nincs sok esélyed ennyi zavaró 2.4GHz-es wifivel.
Sajnos csak az 5GHz jelenthet megoldást.

[ Szerkesztve ]

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#57821) Gubek-Einste válasza minas (#57798) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
Hatótávot/sebességet nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is.

Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?

Az általánosan ajánlott eszközök 10k alatt az Asus N12 D1 és a TP-Link 841ND.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#57822) Gubek-Einste válasza Jackx (#57804) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Sajnos csak az általad is említett eszközök vannak/ajánlottak ebben a kategóriában.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#57823) Gubek-Einste válasza Hídverő (#57818) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

További kérdés haladóknak: régi lenovo x61 laptop a letöltős. Ha ezt direktbe kábellel csatlakozna a routerre, akkor ez ki tudja használni a nagy sávszélességet, vagy túl öregecske hozzá? Van valamilyen megoldás arra, hogy mégis képes legyen?
Hardveres fejlesztéssel javíthatsz a helyzeten.

Ajánlott típusok 30k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4
Dual band wifivel: Asus N56U/AC58U, TP-Link Archer C5/C7, D-Link 860L B1 (csak CFW-vel)

Ha egy eszköz nem fedi le a kívánt területet akkor szükség lesz egy másodlagosra, lehetőség szerint kábeles kapcsolattal. A fentebb ajánlottak mellé egy Asus N12 D1 vagy N18U lenne érdemes beszerezni, esetleg egy D-Link 860L B1-t (azt is CFW-vel).

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#57824) Gubek-Einste válasza H0r1 (#57819) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Új eszközre kaphatsz itt tanácsot, probléma megoldása itt folyik.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#57825) minas válasza Gubek-Einste (#57821) üzenetére


minas
aktív tag

Valószinüleg egy tp-link tl-wr1043nd router lesz a d-link helyett. Esetleg az olcsóbb kategória 841nd.

[ Szerkesztve ]

(#57826) Hídverő válasza Gubek-Einste (#57823) üzenetére


Hídverő
újonc

Nagyon köszönöm! TP-L C7 lesz belőle.

Hardveres fejlesztés alatt pl egy usb-s wifi adaptert értesz? Vagy valami másra lesz szükségem?

(#57827) H0r1 válasza Gubek-Einste (#57824) üzenetére


H0r1
tag

Ezzel tisztába vagyok, a végéről lemaradt az, hogy ezen környezeti hatások tudatában szeretnék valamilyen eszközt vásárolni. 40mbit-es net mellé. Dir 809 volt a kiszemelt, de ahogy itt írták többen, az egy betegágy, úgyhogy lemondtam róla. Az ajánlót végignéztem, tehát van kb egy képem arról, hogy mi lehet, DE ha konkrétan van valakinek lakóparki tapasztalata, az lenne a legjobb!

(#57828) bluemirage válasza H0r1 (#57827) üzenetére


bluemirage
őstag

C7 van. Zsúfolt lakótelepen... rohadt sok szomszéddal. Több olyan csatorna van amin már hárman vannak! Egy only 2,4 ghz-es Acces Point-ot váltott le.
Az 5Ghz a szomszédos helységekben, amitől csak egy vékony tégla fal választja el még OK és tökéletes is lesz 40-es net mellé, mert válaszfalon keresztül is hoznia kell a szomszédos helységben AC-n ennyit.

Természetesen fő fal... vagy vasbeton... vagy nagy tükrös beépített szekrényen át... vagy un. nagy fehéráruk túlsó felén (pl. magas hűtők) gyenge lefedettség alakulhat ki... Még egy kis lakásban is az erre különösen érzékeny 5Ghz-et használva... Nekem mondjuk ilyenek nincsenek a router és kliens között...

[ Szerkesztve ]

Meliora sunt bono inimica

(#57829) Klara_ válasza bluemirage (#57828) üzenetére


Klara_
őstag

AC68U, vasbeton valaszfal, es tartofal a router es az eszkozok kozott. 100as net teljes savszalen atmegy 5GHz-en, Intel 8260-el a laptopokban. Nem tudom mid van a tuloldalon a C7 mellett, de ez az atvitel elegge sovany.

(#57830) bluemirage válasza Klara_ (#57829) üzenetére


bluemirage
őstag

Az értő olvasás van a túlsó oldalon... :U :O A kérdezőnek 40-es Netje van, ahhoz volt a pozitív ajánlás. Tehát a 40-eshez tuti jó lesz. Olvass vissza figyelmesen a kettőnk beszélgetésébe.

A végén pedig felhívtam a figyelmét az 5Ghz általános ellenségeire. Persze a teljesség igénye nélkül.

Egyébként nekem 30-as Netem van, de ez teljesen lényegtelen, hiszen magamról nem is írtam sebességgel kapcsolatos infót vagy értéket.

[ Szerkesztve ]

Meliora sunt bono inimica

(#57831) Klara_ válasza bluemirage (#57830) üzenetére


Klara_
őstag

A TP-Link 5GHz teljesitmenye a tarashazi kornyezetben, foleg ha beton is van elegge harmatos. De az majd ugyis kiderul az adott helyen, hogy jo dontes volt-e.

(#57832) Jackx


Jackx
tag

Feltenném itt is a kérdést, hátha valaki tudja.

Az érdekelne, hogy a TP-Link Archer C5 v1 -nél a 2.4 Ghz-hez tartozó antennák belül találhatóak a routeren belül, és a kinti 3 pedig az 5 Ghz-é?
Illetve hogy a TP-Link Archer C5 v2 esetében a 2 külső antenna amolyan kétsávos, ergó egyszerre csak az egyik, vagy a 2.4 Ghz vagy az 5 Ghz képes működni?
Fontos volna tudnom, mert családi házba kellene a router, és padlón keresztül szeretném az alsóbb szintekre sugározni a wifi jelet. Ezért 2.4 Ghz-es külső antennákra volna szükségem.

[ Szerkesztve ]

(#57833) Gubek-Einste válasza Jackx (#57832) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Az érdekelne, hogy a TP-Link Archer C5 v1 -nél a 2.4 Ghz-hez tartozó antennák belül találhatóak a routeren belül, és a kinti 3 pedig az 5 Ghz-é?
Igen

Illetve hogy a TP-Link Archer C5 v2 esetében a 2 külső antenna amolyan kétsávos, ergó egyszerre csak az egyik, vagy a 2.4 Ghz vagy az 5 Ghz képes működni?
Szimultán dual band vagyis egyszerre működik mindkét sáv

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#57835) f4lcon válasza bluemirage (#57828) üzenetére


f4lcon
őstag

ez alapján 5GHz-et tudó routerek közül panelba mit érdemes megvenni ha a C7-et nem? Asus AC68U?
mindenképpen 1167Mbps legyen az 5GHz oldala, ez feltétel nálam

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#57836) woodworm válasza f4lcon (#57835) üzenetére


woodworm
veterán

Nem inkább az 1300Mbitet céloznád?
Az 1167Mbps az az ac1200-as eszközök kerekítés nélküli összesített átvitele a két sávon.

(#57837) f4lcon válasza woodworm (#57836) üzenetére


f4lcon
őstag

de, 1300Mbps igaz
(nevezéktől függően AC1750, vagy AC1900 vagy hasonló)

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#57838) bluemirage válasza f4lcon (#57835) üzenetére


bluemirage
őstag

Semmi baj nincs a C7el panelban. A falon nem tudsz változtatni az egy ismert hátrány. Az 1300, 1750, 1900 stb... ezek összesített sebességek. Neked szerintem elméleti. Bármely korábban ajánlott 5Ghz-s router jó panelba.

[ Szerkesztve ]

Meliora sunt bono inimica

(#57839) woodworm válasza bluemirage (#57838) üzenetére


woodworm
veterán

Az 1300Mbps lehet összesített és szimpla 5Ghz-es átvitel is.

(#57840) Gubek-Einste válasza woodworm (#57839) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Általában az összesített szokás használni.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#57841) woodworm válasza Gubek-Einste (#57840) üzenetére


woodworm
veterán

Ezt én is tudom, ezért kértem pontosítást.
Ha visszaköveted a szálat, akkor f4lcon a 57835-ös hozzászólásban kimondottan az 5 GHz-es teljesítményt kérte, csak az ac1200-as összteljesítményt adta meg. Kérdésemre pontosított, hogy 1300Mbit-es sebesség kellene neki 5GHz-en, ami a nevezéktanban ac1750, ac1900-asnak van megadva.
Gondolom ragaszkodna a C7 3x3:3 tudásához. Korábbi hozzászólásai alapján ilyen tudású kliense van.

[ Szerkesztve ]

(#57842) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Ha dobom az ac wifi igényeimet, akkor milyen routerek jók 2.4 n-wifi lefedettségben és sebességben 20-40k körüli árban? Valami olyan kellene, aminek erősebb a jele a tesztek szerint a UPC connect box-nál. [link] Nagyon határon van a jelerősség, még a legjobb helyen is néha -70dB-re lecsúszik.

Esetleg szerintetek egy n-wifi repeater alternatíva lehet? Ha igen, tudtok ajánlani valamit 10k körüli árban? Talán fel tudom tenni úgy a polc tetejére, hogy rendesen fogja az emeletről jövő jelet. Fúrni, faragni nem tudok a kábelnek.

Buliban hasznos! =]

(#57843) Gubek-Einste válasza inf3rno (#57842) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Csak 2,4 GHz képes eszközzel tudnál jobb eredmény elérni, Asus N18U lenne az ajánlatos ebben az esetben.
Repeater-nek Asus N12 D1 vagy N18U lenne megfelelő.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#57844) Csabi1984


Csabi1984
addikt

Sziasztok! Melyik a jobb? TP-Link 1043ND V2 vagy az Asus N18U?

(#57845) bluemirage válasza Csabi1984 (#57844) üzenetére


bluemirage
őstag

Többször megválaszolt kérdés.
Az N18-nak erősebb a hardvere, ezért egyszerre 'nagyon sok' eszközt tud kiszolgálni. Háztartási körülmények közt ez nyilván lényegtelen.
Aztán az Asus szebb kezelőfelülete több szolgáltatást nyújt. Ezeket neked kell megnézned, hogy hasznosak-e. Az egyik ilyen, hogy gyárilag könnyen átalakítható AP-nak, vagy továbbítónak.
olyan válasz meg nincs, hogy, melyik szór távolabb...

[ Szerkesztve ]

Meliora sunt bono inimica

(#57846) DEJVID


DEJVID
őstag

Sziasztok!
Szeretnék egy Asus routert venni. A szempontok: gigabites portok, ac wifi, beépített ap mód. Stabil és gyors működést szeretnék, extra igényeim nincsenek. Melyik lenne az első típus, amit ajánlanátok?

(#57847) inf3rno válasza Gubek-Einste (#57843) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Köszi! Utána járok.

szerk:
Sajna azt írják, hogy a wifi nem megy OpenWRT-vel meg LEDE-vel sem. :S

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#57848) robesz26 válasza Multibit (#57811) üzenetére


robesz26
tag

Nekem ASUS RT-N18U van, előtte TP-Link TL-WR841N volt. A TP-LINK sokkal jobb volt hatótávban.

(#57849) Gubek-Einste válasza DEJVID (#57846) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?

Már az összes új Asus eszközben van AP mód lehetőség.
Kiindulási alap AC58U lenne, CFW-vel N56U B1.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#57850) Gubek-Einste válasza inf3rno (#57847) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Ez sajnos a SoC-je miatt van, Broadcom alatt nincsen vagy csak részleges OpenWRT támogatottság.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.