Hirdetés

2024. május 15., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-05 18:35:36

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#50178) mikk2000 válasza jerry311 (#50121) üzenetére


mikk2000
őstag

(#50121) jerry311

10/100/1000 csak a link sebessége, nem tartalmaz semmilyen információt arról, hogy az eszköz mire képes átviteli sebességben. Illetve egyetlen információt azért mégis megad: mi az elméleti maximum, mert hát egy 100-as link max. 100+100-at tud ha full duplex. Ezek szabvány értékek, ezzel lehet dolgozni. Nincs 50-es link ha a router csak annyit tud átvinni. Ha meg 100M feletti átvitelre képes az eszköz, akkor már inkább raknak rá 1000-es portot.
Ha szeretnél olyan eszközt, ami képes wirespeed átvitelre, akkor azt ne ebben a topikban keresd.

Szia,

Ha az ember egy eszközt kíván venni, akkor annak van egy paramétere, amit megnéz. Ha az van ráírva hogy 10/100Mb, akkor annak annyit kell tudnia, különben csalásról beszélhetünk, ezen egyszerűen nincs mit megmagyarázni. Vagy oda kellene írni hogy ez nem valós sebesség. Nyilván nem te tehetsz arról, hogy ezek a routerek nem tudják a specifikációjukban megadott értékeket, viszont nem értem miért veszed a fáradtságot megmagyarázni azt, amit nem lehet? A csalástengert nem azzal lehet megfékezni, hogy a kis csalásokat elkezdjük igazolni, hanem pont fordítva, a kis csalásokat is meg kell fogni, és rákényszeríteni a gyártókat ezek beszüntetésére.

(#50122) Gubek-Einste

Általánosságban nincsen gond a TP-Link-ekkel, mert ha lenne akkor nem lennének ajánlottak.
Már többször el lett mondva, hogy az ilyen vélemények nem sokat érnek mivel nem ismerjük a körülményeket. Az ilyen és ehhez hasonló negatív tapasztalatok sokszor user error-ból fakadnak, itt a fórumon is van sok ilyen és a megoldás is hamar meg van ezekre.

Értékelném ha elolvasnád amire válaszolsz. Az "user error" egy érdekes próbálkozás, lehet hogy az aki velem megosztotta a tapasztalatát, nagyobb tudással és tapasztalattal rendelkezik, mint te. Én viszont úgy érzem, bőven lenne még hova fejleszteni a tudásom, ezért is kérdezek itt. Visszatérve az "user error"-ra konkrétan leírtam, hogy a wifi eldobálós router helyére berakva az egyszerű Tenda routert a probléma megszűnt, és még mindig ott az árukereső weboldal vélemény is, ahol le volt írva az is, hogy ez ismert típushiba. A típushiba meg nem user error, szerintem.

80-100 Mbps-s nethez már gigabites portokkal szerelt típus érdemes választani mivel azok jobbak bírják a terhelést mivel ehhez mérten rendelkeznek hardverrel. A 100-as portokkal rendelkező router-ek a belépő szintet képviselik és inkább a max 50-70 Mbps-s nethez ajánlottak, felelünk már a gigabites portokkal rendelkezőek az ideálisak.

Köszönöm az infót! Mivel az alaplapom 100Mbit-et tud, és nem nagyon akarok plusz PCIE hálókártyára költeni, ezért sem nézegetek feljebb, arról nem beszélve hogy ezek a routerek nyilván jóval drágábbak is.

(#50123) Beri

Ettől a renccccergazdától hol lehet még több bullshitet olvasni? Van sok üresjárat nap közben, szívesen röhögnék.

Talán ha néha olvasnál is láthattad volna, hogy kaptam egy infót, ami pontosan azzal megegyező, még mielőtt ezt a bejegyzést láttam volna. Valós tapasztalatokon nem nagyon tudom kinek milyen indoka van röhögni.

Köszönöm a válaszokat!

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.