Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8995) attiati válasza Flashcash (#8994) üzenetére


attiati
veterán

pár gondolat kering a fejemben:
1. a chfhuf mozgása korlátos az egyik irányba, csak a huf-ra kéne vigyázni, de most a bankoknak kényszerűen le kellene zárniuk a pozíciót ~230 körüli árfolyamon, és realizálni a bukót.
2. a bankrendszer éppen a jól teljesítő hiteleit veszítheti el, és a mérlegben csak a szenny marad
3. Ha a ft hitellel kiváltás nem lesz kötelező a bankokra nézve, akkor a késedelemben levő hitelesek maximum az ingatlan eladásával tudnak pénzt előteremteni. És ha minderre 3 hónapjuk lesz, akkor jócskán lehet még ingatlanpiaci esés
4. Ha nem 3 hónapjuk lesz az adósoknak, akkor meg piszkosul ráérnek kivárni, és majd törleszteni akár 250-280-nál is, az adóst már nem fogja érdekelni.

Aki nem végtörleszti, az tényleg nehéz helyzetbe kerülhet a sok kiszálló miatt.
Ráadásul egy ingatlanpiaci esés után akár még pótfedezet betolására is "felkérheti" a bank.

kva gáz ez a megoldás.

Csak azért kérdeztem vissza laja-tól, mert ha 3 hónapra nyitják meg, és nincs kéznél a pénz a visszatörlesztésre, akkor nem éri meg bármi áron megszabadulni. Az már nem optimális megoldás, hogy 20%-kal olcsóbban likvidálni a házat, csak hogy 25%-kal olcsóbban megszabaduljon az ember a hitelétől.

De az egész buli lezavarása után majd meg lehet nézni az ország szempontjából a nyereség, veszteség mérleget. Bőven negatív lesz.

Milyen tőke fog az országba áramlani, ha a jogi környezet ennyire bizonytalan, és visszamenőlegesen lehet szerződéseket módosítani?
A bankszektor már eddig is kétszer meggondolta, hogy nálunk helyezze ki a hitelt, vagy egy olyan országban, ahol a hitelen keletkezett profitra kevesebb, vagy semennyi bankadót nem kell fizetnie.
De el fog gondolkodni a többi szektor szereplője is, hogy itt építsen gyárat, vagy máshol (akár közép, hosszútávon is). Főleg, ha megdrágul itthon a forrás.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.