Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53966) Szuri90 válasza VirsLee (#53952) üzenetére


Szuri90
csendes tag

"Alapvetően semmi értelme egy másik számlán egyedi US részvényekbe fektetned olyan pénzt, amiről tudod, hogy be szeretnéd fektetni hosszú távra egy TBSZ számlán. Mert amiről most beszélsz, hogy egyedi részvényt veszel rövid távra (hisz egy év múlva menne TBSZ-re)"

Mi kötelez, hogy befizessem rögtön? (Nem kötöttem, hogy minden egyedi részvényből származó értéket kötelezően egy év múlva TBSZ-re fizessek be, de igen ez az optimális elképzelés.)
Igen, jelentősen magasabb kockázatot vállalok egyedi részvénnyel a vélt magasabb haszon reményében. Ha bejön, akkor több pénzem van. Ha nem jön be, akkor leírom a veszteséget, vagy tovább tartom, hátha változik az állás.

"Tedd be mondjuk MÁP+-ba azt a pénzt, az biztosan hoz valamennyit, adózni se kell belőle."
Jogos, viszont itt a Forint árfolyamkockázatát viselem. Nyilván minden valutának van árfolyamkockázata.

"Miért zavaró, hogy a TBSZ2021-en nagyobb az összeg, mint a TBSZ2022-n lesz?"
Nem zavaró, nem egyenlőnek kell lennie.

Egyszerűen nem minden pénzemet egyszerre akarom lekötni 5+1 évre egy időpontban.
Most nagyobb szabad összeggel rendelkezem megtakarítások felszabadításából és lakáseladásból. Ezt az összeget akarom hosszútávon befektetni, anélkül, hogy feleslegesen túl hosszú időre "megváljak" a pénztől.
Ha mindent egyszerre "kötök le", akkor adóvonzattal tudom felbontani, ha a szükség úgy hozza. (Nem ez a cél, de nem látom a jövőt / egészségügyi kiadás)

A most fennálló nagyobb összeget és a jövőbeli megtakarításaimat akarom a TBSZ konstrukcióval ETFbe fektetni egy bizonyos rugalmassággal. Ennek az ára, hogy nem egyszerre akarom befektetni egy évben.

Retek ez a fórummotor...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.