Hirdetés

2024. április 22., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) LacekHUN


LacekHUN
csendes tag

Sziasztok! Talán megér egy külön topikot a dolog, mert elég kardinális probléma, aminek egyre többen áldozatául esnek.

Egy eléggé csúnya Facebook letiltási hullám indult el, aminek én is az áldozatául estem, ami valószínűleg a Meta cross-platform rendszerén tátongó backdoornak köszönhető.
Az történik, hogy az user tudta nélkül szabálysértő Instagram fiókokat kapcsolnak a Facebook profilhoz, és emiatt az is tiltásra kerül. Az https://accountscenter.facebook.com oldalon ellenőrizhetjük, hogy mik vannak csatolva. Én ezt nem nézegettem, sajnos.

A korábbi letiltási hullámoknál leírt módszerek ebben az esetben NEM működnek.

2023. május 8-án kivágott a Messenger és vissza lépve a következő üzenet fogadott:

Az itt jelzett Insta fiók (8minhhue.thuhongbkd9s) NEM az enyém, sose volt kapcsolt IG fiókom a Face profilomhoz.
Mivel ez az IG fiók nem az enyém, így be sem tudok vele lépni és jelezni, hogy tévedésből történt a letiltás, ebből a lehetőségből kapásból ki vagyok zárva. :(((
Oké, akkor lapozzuk fel a Facebook Help Centert, ami a következő linkre irányít, ahol kérhetem a tiltás felülvizsgálatát: https://www.facebook.com/help/contact/260749603972907
Kitöltőm, feltöltem a személyimről készült képet, majd a következő üzenet jelenik meg:

Szóval lépjek be a profilba, ami a letiltásról szóló üzenetnél nem enged tovább.
A két hibaüzenet közötti végtelen hurokba kerültem. :))

Elkezdtem túrni az Internetet, megtaláltam az disabled@fb.com e-mail címet, ahova több ízben is elküldtem a fellebbezésem, csatolva az igazolványt de mai napig nem kaptam választ. Közben megtaláltam a reddit.com/r/facebookdisabledme/ oldalt ahol olvasom, hogy egyre többen járnak így és szintén kizárásra kerülnek a fellebbezési lehetőségekből, többen a business fiókjukhoz sem férnek hozzá emiatt.

Itt nem "csak" a profilunk elvesztéséről van szó, hanem az általunk kezelt oldalakról, csoportokról is, az fiókokról nem is beszélve.
A reddit csoportban több hétnyi sikertelen próbálkozás után páran Kalifornia állam ügyészségéhez fordultak, mivel hozzájuk tartozik a fogyasztóvédelem is. Így tettem én is, most várom, hogy mi fog történni.
A fiókomat mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül tiltották. Nem használtam 2 faktoros hitelesítést (mea culpa), de a Redditten azok is így jártak, akiknél be volt kapcsolva a 2F. Backdoor ellen az nem véd.

Járt már így közületek valaki? Ha igen, sikerült elérni valahol/valahogy a fiók visszaállítását?

[ Szerkesztve ]

(#2) jasonx1991 válasza LacekHUN (#1) üzenetére


jasonx1991
újonc

Szia. Ugyanez történt velem!

A facebook 2023 május 9. letiltotta fiókomat arra hivatkozva , hogy nem vagyok 13 éves , valójában 32 éves vagyok , így a tiltás jogtalan volt. Betartottam minden szabályt. Feltörték a profilomat! 2 faktoros hitelesítés volt bekapcsolva, ez elég aggasztó. A feltört profilomhoz kapcsolt instagram fiók tevékenységére hivatkozik amihez semmilyen közöm nincs. A felülvizsgálatra vonatkozó kérvényt nem lehet elküldeni , hibát ír,( https://www.facebook.com/help/contact/logout?id=260749603972907) így nem tudom elküldeni személyazonosságomat azonosító okiratomat sem, egyetlen lehetőségem a felülvizsgálatra abból a csaló instagram fiókból lehetséges ami nem is az enyém , így tehetetlen vagyok. Minden fellebbezési lehetőségből ki vagyok zárva! A facebook profiomhoz kapcsolódik üzleti profil amit most nem érek el , de aktív. nem tudom hírdetéseim leállítani és nem látom ügyfeleim üzeneteit, és akár a hackerek is hírdetést tudnak feltenni, ami jelentős anyagi kárt okoz nekem. A megélhetésem függ tőle! A facebook fiókomhoz kapcsolódik meta fiókom is , amit szintén letiltottak. A nagyon drága oculus quest 2 készülékem nem
tudom használni és a hozzá vásárolt játékaimat is elveszítettem, mert ezek is a facebook profilomhoz vannak kapcsolva. Összegezve Több mint ezer dolláros kárt okoztak ezzel nekem. A Metával felvettem a kapcsolatot, ők csak műszaki segítséggel tudnak szolgálni az oculus készülékemhez. Ők Játékaimat sem hajlandóak visszaadni vagy visszafizetni az árát. Ez felháborító! Ha 30 napon belül nem sikerül visszaszereznem fiókom végleg elvesztem a meta fiókom vele együtt megvásárolt játékaimmal. Ez törvényes? A facebook supportal nem lehet felvenni a kapcsolatot! Nem válaszoltnak az emailekre és már nem is működnek ezek az emailek nagy része. Minden nap próbálom különböző módokon jelenteni problémámat de lehetetlen őket elérni bármilyen úton. Automata üzenetet kapok ami a súgóba irányít. A Súgóközpont nem segít a problémámban.

(#3) Endre93


Endre93
friss újonc

Ma délután óta ugyan ebben a helyzetben vagyok, én viszem a családi vállalkozásunk a face oldalát és ahhoz sem férek hozzá. 2 faktoros szintén be volt kapcsolva, mi történik itt??? :W És miért nem olvasni erről sehol? Próbáltam keresgélni de magyarul ezt a fórumot hozza fel, semmi mást! jasonx1991 neked mi a kamu ig neve? Nekem shanzske.djzhuljun8n
Délután még keresgéltem Facen, rá 1 órára az az üzenet fogadott amit LacekHUN is beillesztett, csak másik kamu névvel! Bankkártyámat is letiltottam mert múlt hónapban futtattam egy hirdetést. Kétségbeesett és tanácstalan vagyok, főleg a vállalkozásunk oldala miatt! Új profilt másodpercek alatt csinálok, az 53 ismerősöm is megtalálom, de mi lesz a céges oldallal :F És ha nem vagyok résen nullázzák a kis kínaiak a banxámlám?!

(#4) ledgeri válasza jasonx1991 (#2) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Ez törvényes? Igen, mert a szabályzatukban ez van, amire te bólintottál több ízben ezért is volt baj a kezdetektől ez az egész facebook-csatolt Metás Oculus.

A facebooknak, és messenger-nek van topikja, mint ahogy az instagramnak is. Azért linkelem, mert nagy eséllyel ez záródik, mert redundáns, így legyen meg a link oda. (mindenki sub 30 hsz-es, szóval én aki PH!-moderációban senki vagyok elnézem!)

Addig is kérdezném minden érintettől: 2fa volt.. oké, De milyen 2fa volt az a 2fa? és belépésnél csapott arcba az infó ,vagy küldött üzenetet emailben a rendszer?

#1 LacekHUN Direktebb reddit infót tudnál ténylegesen linkelni?

[ Szerkesztve ]

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#5) LacekHUN


LacekHUN
csendes tag

Szia!
#1 LacekHUN Direktebb reddit infót tudnál ténylegesen linkelni?

Máris!
Példa
Példa 2.
Példa 3.
Példa 4.
ReviewGeek cikk további linkelt esetekkel

Subredditek, ahol egyre többen jelzik: r/facebook és r/facebookdisabledme

A facebooknak, és messenger-nek van topikja, mint ahogy az instagramnak is.

Tudom, hogy van topikjuk de azt gondoltam, hogy ennek elég nagy súlya van ahhoz, hogy külön témát érdemeljen. Nem szerettem volna, ha elsüllyed a többi "piszlicsáré" dolog között. Nagyon dühítő, hogy ki vagyunk zárva a fellebbezési lehetőségek közül, nem férünk hozzá az üzleti/stb oldalainkhoz sem. És amit fent linkeltem form, az nem működik a mi esetünkben, pedig az előző letiltási hullám(ok) során az volt az egyik működő megoldás, hogy felülvizsgálják a tiltást.

[ Szerkesztve ]

(#6) 4Grider válasza LacekHUN (#5) üzenetére


4Grider
nagyúr

Az összes olyan számlát (accountot) érintheti a jelenség, ahol a telefonoddal összekötött eszközre (jellemzően PC) trójait tudtak bejuttatni és azon keresztül hozzáférnek pl. az sms-ekhez is. SMS-en pedig érkezhet a fiók 2fa-ját kikerülő hozzáférés is, pl. egy ilyen:

"Ha be szeretnél lépni a szàmlàdra, hasznàld a következö kòdot: 111-111. Ne add meg senkinek. A munkatàrsaink soha nem fogjàk kérni töled ezt a kòdot. Nem ròlad van szò? Fordulj hozzànk az alkalmazàson belüli csevegésen keresztül."

És ezt aztán elég hamar ki is lehet törölni, hogy ne tűnjön fel, hogy nem te kérted.

Én is úgy gondolom, hogy a fő topikban (FB) van leginkább értelme foglalkozni a dologgal, mert ide csak azok fognak eljutni, akiket pont ez a típusú feltörés már érint. És mivel idővel megoldódik a problémátok (vagy hagyjátok az egészet a fenébe), szépen megy majd a süllyesztőbe a topik.

(#7) LacekHUN válasza 4Grider (#6) üzenetére


LacekHUN
csendes tag

mert ide csak azok fognak eljutni, akiket pont ez a típusú feltörés már érint.
Az is a cél most, mert ez most eléggé súlyos incidens a fent leírtak miatt. Ha megoldódott utána mehet a süllyesztőbe, igen :) Remélem lesz majd cikk is valahol a témából, ahol bevonnak egy szakértőt. Elküldtem pár helyre a történetemet és a Reddit linkeket de eddig nem tűnt elég érdekesnek senkinek sem. Talán most, hogy így összegyűlünk páran a problémával, ez változni fog.
Érdekes amit írsz, nekem részben újdonság!

Viszont ha sikerült valahogy visszakapni a fiókomat, itt részletesen le fogom írni, hogy az hogyan történt.

(#8) ledgeri válasza LacekHUN (#7) üzenetére


ledgeri
nagyúr

...utolsó mondatod alapján nem segíthet jövő béli facebook fiók visszaszerzésben az, ahogy te fogod visszaszerezni, mert ez biztos, miden kétséget kizáróan, hogy nem fog működni abban az esetben. Oké...

Linkekért köszi!

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#9) LacekHUN válasza ledgeri (#8) üzenetére


LacekHUN
csendes tag

Kipróbáltam minden lehetőséget, próbálkoztam az összes formmal, e-mail címmel.
Most ott tart a dolog, hogy panaszt tettem Kalifornia állam ügyészénél (alájuk tartozik a fogyasztóvédelem), meglátjuk mi lesz. A facebookdisabledme subredditen többen így kapták vissza az accountjukat. A beadványomban azt a részt domborítottam ki, hogy aggályos, hogy ki vagyok zárva a fellebbezési lehetőségekből egy olyan incidens miatt, amit nem én követtem el.

Én is az oldalaim miatt aggódok, meg két helyi csoportban is egyedüli admin vagyok. Tudom, kellett volna mindenhova pót admin, sokat tanultam az esetből.
jasonx1991 esete meg ráadásul sokkal durvább, mint az enyém.

nem segíthet jövő béli facebook fiók visszaszerzésben az, ahogy te fogod visszaszerezni, mert ez biztos, miden kétséget kizáróan, hogy nem fog működni abban az esetben

Ha a jövőbeni esetekben nem is, de talán a jelenlegi feltörési/tiltási hullám áldozatain majd tudok segíteni.

[ Szerkesztve ]

(#10) ledgeri válasza LacekHUN (#9) üzenetére


ledgeri
nagyúr

... szóval miért is nem facebook topik? Miért jobb, hogy ha valakinek a több 10k hozzászólásos topikon kívüli keresésre is kell gondolnia, ha már prohardverezik?

Na mindegy, ha megoldásodkor még hozzászólható ez a topik, majd a facebook csoportba IS írd bele a megoldásod linkelvén ezt, hogy legalább az legyen a helyén!

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#11) LacekHUN


LacekHUN
csendes tag

Persze, alap, hogy beírom.

(#12) racsngoan


racsngoan
friss újonc

Sajnos én is belépek a klubba, ugyanez történt velem :(((
Nekem sem vezet sehova egyik loophole sem, a világ összes facebookos email címére írtam, amit találtam, vagy nem kaptam választ, vagy visszajöttek, hogy az email cím nem létezik.
Kipróbáltam a kaiforniai fogyasztóvédelmes methódust, amit itt illetve a linkelt redditeken írtak páran, és kaptam is választ pár nap után, de nekem nem tunik úgy, mintha tudnának segíteni-
ezt válaszolták:

Thank you for contacting the Office of the Attorney General regarding your consumer complaint. Often it is only through letters from concerned and responsible citizens that our office becomes aware of consumer problems.

Complaints are used to develop information about patterns of business activity which might indicate the need for formal investigation or law enforcement action by our office. Complaints often bring early warning of what promises to be a pervasive scam or systematic violation of California law. If a pattern is discovered, what originated as a private dispute may become a matter of broad public interest and thus warrant intervention by our office under California consumer protection laws.

We do want to inform you, however, that our office is prohibited by law from representing individual citizens in legal matters. We do, within the limits of our resources, bring lawsuits for violations of California law in cases of statewide significance. However, our role in any legal action against a company is on behalf of all of the people of California.

Please be assured that your information will be retained in our consumer files and is of importance in helping this office take appropriate action to protect consumers.

Hogyan tovább?

(#13) LacekHUN válasza racsngoan (#12) üzenetére


LacekHUN
csendes tag

Ez egy általános válasz, amiben leírták, hogy egyéni (peres) ügyekben nem képviselhetnek senkit, hanem a teljes lakosság nevében járnak el a szabálysértő vállalat ellen. Itt ők csak tovább küldik a panaszodat a Metának, akiknek van egy külön ügyészi megkeresésekre fenntartott platformjuk, mert az ilyeneket komolyan _kell_ venniük. Ha kaptál ügyirat számot, akkor befogadták a panaszodat! Sajnos jelenleg más fórumon nincs lehetőségünk, amíg a sajtó fel nem kapja és balhé nem lesz belőle, addig a Meta sem fogja megerőltetni magát a kivizsgálással, pedig jó eséllyel az eddigi legsúlyosabb incidensről van szó.

(#14) szombatne


szombatne
friss újonc

Sziasztok

Ugyanígy jártam május 20-án.
Ez fogad belépéskor :

A Facebookot vagy a Messengert a
hozzákapcsolt qbichhien.chimaib3ti2
Instagram-fók letiltása miatt nem
tudod használni. A
qbichhien.chimaib3ti2 instagramos
tevékenysége nem felel meg az
Instagram közösségi irányelveinek vagy
az egyéb normáknak.
Ha úgy gondolod, hogy a fiókjaid
letiltása tévedésből történt, az
Instagramon kérheted a döntés
felülvizsgálatát. További információt az
Instagram Súgóközpontjában találsz.

(#15) LacekHUN


LacekHUN
csendes tag

Kb a 30. disabled@fb.com -re küldött levélre megjött a válasz:

The Facebook account associated with the information you provided to us has been disabled for violation of our Terms of Service:
https://www.facebook.com/legal/terms?ref=CR

To learn more about why your profile may have been disabled and what you can do if you think your profile shouldn't have been disabled, please visit the Help Center:
https://www.facebook.com/help/103873106370583?ref=CR

When logging into your account by entering your email address and password, you will be redirected to a page that informs you that your account has been disabled. On-screen instructions can take you through a few steps to request a review.

Please note, our team is unable to help with account disablement appeals or login issues.


Azaz vissza vagyok irányítva a használhatatlan help-centerbe és a használhatatlan űrlaphoz. :W :(((

(#16) elfelejtette válasza szombatne (#14) üzenetére


elfelejtette
veterán

Ilyenkor arról jön üzenet, hogy a facebook fiókodhoz kapcsolt instagramm fiókot hoztak létre? Ahhoz nem kellene a facebook jelszó? Vagy azt hogy kerülik meg?

"Nagyon jó dolog fontosnak lenni, de még fontosabb dolog jónak lenni."

(#17) plesa


plesa
friss újonc

Hello mindenkinek,

Sajnos úgyan így jártam május 23-an, Instagramhoz kapcsolt fiók miatt tiltották ki mindenhonnan, amit nem nem is én csináltam.
Nekem is volt a Facebook üzleti oldalam is, ahol ketten voltunk adminok, készítettem egy új Facebook fiókot és meghívott arra a másik admin de nem enged csatlakozni, vlmint hívnak meg csoportokba szintén az új facebbok fiókomra és nekem nem jelenik meg.
Nagyon szeretném a régit vissza kapni de ijesztő, hogy az új sem működik mindenbe.
Vlki tudna segíteni hova lehet még küldeni fellebbezést.

(#18) LacekHUN válasza plesa (#17) üzenetére


LacekHUN
csendes tag

Akkor hamarosan tiltani fogják az új profilodat is, mivel alapból szabályszegés a kitiltás utáni újra regisztráció. Másik gépről, és másik IP címről kéne regelni. ELVILEG a géped IP címe és MAC címe feketelistára kerül automatikusan. Viszont annyi előrelépés van az ügyben, hogy az egyik jelentősebb amerikai tech hírportálon, a SiliconANGLE oldalon megjelent egy cikk a témáról. Maga a híroldal is kaliforniai, és próbálják a Metát elérni az ügyben, igaz egyelőre sikertelenül. Remélhetőleg egyre több híroldal felkapja a témát és a Meta rákényszerül, hogy lépéseket tegyen.

(#19) LacekHUN válasza elfelejtette (#16) üzenetére


LacekHUN
csendes tag

Épp ez az, hogy nem kaptunk semmiféle ilyen üzenetet. Sem én, sem a többi károsult.

(#20) LacekHUN


LacekHUN
csendes tag

Srácok jó hírek!
Tegnap este 8-kor kaptam egy emailt:

Kedves László! Úgy tűnik, valaki hozzáférhetett Facebook-fiókodhoz. A fiók biztonságossá tételéhez válaszolnod kell néhány kérdésre, valamint meg kell változtatnod a jelszavadat, amikor legközelebb bejelentkezel a Facebookra. Védelmed érdekében addig nem lát senki a Facebookon, amíg a fiókodat biztonságossá nem tetted.

A "tedd biztonságossá a fiókodat most" gombra kattintva végig vezetett a beállításokon, és voálá, ott volt a kamu társított IG fiók:


Miután végig mentem a beállításokon, a fiókomba visszatérve láttam, hogy 25 kamu ismerősöm lett, leginkább ázsiai nevekkel, őket eltávolítottam. Szóval majdnem 3 hétnyi harc után vissza kaptam a fiókomat, valószínűleg a kaliforniai hatóság segített. Este bemásolom a sablon szöveget, hogy mit írtam nekik! :C

(#21) LacekHUN


LacekHUN
csendes tag

Na szóval, ami segített nekem és még pár sorstársamnak. Kalifornia állam főügyészsége alatt működő fogyasztóvédelemhez kell fordulnunk. A form itt érhető el a bejelentéshez.
Azonban picit hazudnunk kell. Címnek kaliforniai címet kell megadni, mert alapértelmezetten az ottani lakosok élhetnek panasszal a helyi ügyészségen. A realtor.com-on keressünk ki egy véletlenszerű California állambéli címet, és használjuk azt. Nem 100% legális a dolog, de szerintem jól tudják a hivatal munkatársai, hogy ebben a feltörési hullámban csak rajtuk keresztül lehet elérni bármit is. A Metának van egy külön hatósági megkeresésekre fenntartott címe és support teamja! Értelemszerűen töltsük ki az adatainkat, e-mail címnek azt adjuk meg, ami a Facebook fiókunkhoz van csatolva. Telefonszámot nem kell megadni.

A bepanaszolandó cég adatai:

Company name: Meta Platforms, Inc.
Company Address: One Hacker Way
Company City: Menlo Park
ZIP Code: 94025
Company State: CA

<--Most pedig jöjjön maga a panasz, elsőként az, hogy milyen üzenetet kapunk-->

My Facebook account was disabled due to a linked Instagram account which is not mine (<-- kapcsolt kamu instagram.név-->>) at <<--kitiltás dátuma NN.HH.ÉÉÉÉ formában-->>
When I tried to log in to my Facebook account I got the following message:

Your account has been disabled
You cannot use Facebook or Messenger because your linked Instagram account <-- kapcsolt kamu instagram.név-->> is disabled. Activity on <-- kapcsolt kamu instagram.név-->> goes against Instagram's Community Guidelines or other standards.If you think that your accounts were disabled by mistake, you can request a review of the decision on Instagram. To find out more, visit the Instagram Help Centre.

<-- itt elmondjuk, hogy ki vagyunk zárva minden fellebbezési formából -->
This message said to contact Instagram for a review at https://www.facebook.com/help/instagram/366993040048856 which is completely useless in my case. I never connected any IG accounts to my FB profile, and I didn’t plan it.
That IG account is not mine, and according to the IG website „<-- kapcsolt kamu instagram.név-->>” does not exist. So I cannot make an appeal, because the named account doesn't exist. I’m locked out from this way of the appeal.

I tried submitting a request for review on Facebook on the following address:
https://www.facebook.com/help/contact/260749603972907
but it tells me after I fill it and upload my ID, that it can’t be submitted, and to log in to my account for more information and how to request a review. I tried it several times, and got the same message again „account disabled”.

I’m locked out from this way of the appeal too. I can’t login, because my account is disabled.


I'm locked out from all possible ways to appeal on Facebook website.

<--itt pedig írjuk le, hogy érint bennünket a kitiltás. Részletezzük, ha üzleti oldalunk is van, és azt is ha anyagi kár ért bennünket. Ha nem megy az angol, használjatok Google Translate-t-->

<--itt pedig írjuk le, eddig hogyan próbáltunk a Meta ügyfélszolgálattal felvenni a kapcsolatot a fent linkelt használhatatlan formon kívül, szintén angolul-->

<--itt pedig mondjuk el, hogy mit szeretnénk elírni. Az incidens kivizsgálását, és annak a kivizsgálását, hogy miért vagyunk kizárva minden fellebbezési formából-->

What I want to achieve: Restore my FB account, investigate my case and fix the bug which allows hackers / bots to link fake IG accounts with real Facebook accounts without the owner's knowledge.
And please investigate why I'm locked out from the possibilities of appeal, and accessing my data which is not fair.

<--adjuk meg a kitiltott Facebook profulunk adatait-->
My Facebook account's details:
Associated email address: <--Facebook profilunkhoz kapcsolódó email cím-->
username: <--Feacebookos felhasználónevünk, NEM feltétlenül a teljes nevünk !-->
Phone numner: <--profilunkhoz kapcsolt telefonszám pontosan-->
url: https://facebook.com/falhasználónév <--értelmeszerűen helyettesísük be az user nevünket!-->

Looking forward to cooperation!

Yours sincerely:
<-- A a rendes neved -->

(#22) LacekHUN


LacekHUN
csendes tag

Ha befogadták a panaszunkat, kapni fogunk a témába egy ügyszámmal (PIU....) elleátoot emailt sablon szöveggel, amit racsngoan fórumtárs is megírt.
Ezután nincs más dolgunk, csak várni. Továbbítani fogják a Metának a panaszunkat akik vagy megkeresnek bennünket, hogy adjunk meg egy eddig nem használt email címet, és oda küldik a profil helyreállításához a linket, vagy az történik mint velem, hogy a társított email címre kapunk levelet "Úgy tűnik, valaki hozzáférhetett Facebook-fiókodhoz" témával, benne a linkkel amivel helyreállíthatjuk profilunkat.

Itt tart a dolog most 2023 május/júniusában.

(#23) LacekHUN


LacekHUN
csendes tag

Ja és " I never connected any IG accounts to my FB profile, and I didn’t plan it." részt vegyük ki, ha van legális kapcsolt Insta fiókunk. :)

(#24) ledgeri válasza LacekHUN (#23) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Volt akine az a meglévő kapcsolatot eltörve csinálták meg ezt? (mármint a gyanús csatolását, és nem a minden visszaállítást)

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#25) LacekHUN válasza ledgeri (#24) üzenetére


LacekHUN
csendes tag

Ezt hogy érted? Hogy meglévő IG fiókba nyúltak bele és úgy?

(#26) ledgeri válasza LacekHUN (#25) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Nem: Volt a FB-ja, volt a IG-ja, a kettő összekötve. majd jött a gonoszság, és megszűntette a már meglévő összeköttetést, és a sajátjával kötötte össze a FB-ot...

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#27) LacekHUN válasza ledgeri (#26) üzenetére


LacekHUN
csendes tag

Nem, akár 24 IG fiók is lehet egy FB accounthoz társítva. Szóval ezek plusszba kerülnek oda...

(#28) ledgeri válasza LacekHUN (#27) üzenetére


ledgeri
nagyúr

jaa.... oké.... :)

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#29) sharp4


sharp4
őstag

Sziasztok!

Tegnap én is a fenti csapdába estem. Próbáltam mindenhol a Facebook-nak jelezni, de eddig nem jártam sikerrel. Nekem is volt kapcsolva a cégem oldala hirdetéssel, élő előfizetéssel. A bankkártyát azonnal letiltattam, viszont szeretnék visszajutni. Csak a fenti megoldás van erre, vagy azóta van más lehetőségünk is?

Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5

(#30) Hegitomi8 válasza sharp4 (#29) üzenetére


Hegitomi8
csendes tag

Szia nálam is ez a gond nálad megoldódott?

(#31) Hegitomi8


Hegitomi8
csendes tag

Sziasztok nekem is összekapcsolódott egy kamu insta fiókkal. Természetesen jott a tiltás. Üzleti fiókom
van és a családi vállalkozásunk forgalmàt nagyban befolyásolja.
lassan 3hete szenvedek. California állam ügyészség màr nem foglalkozik ezzekkel az ügyekkel sajnos. Emailekre, ürlapokra nem válaszolnak. Küzdök de kifogytam az ütletekből. Valaki akinek ez a probléma mostanság megoldódott esetleg ? :(

(#32) Nmat válasza Hegitomi8 (#31) üzenetére


Nmat
friss újonc

Haliho!

Én is hasonló helyzetbe kerültem. Van azóta valami megoldási opció? Tudtok valamit ? Kinek lehet írni?
A számlámról is levettek pénzt...... Köszöönm.

(#33) msemmi


msemmi
friss újonc

Sziasztok! November 1 óta vagyok letiltva, már legalább 20 e-mailt írtam (California, FBI, és facebookos segítség kérő e-mailek és egy postai levél a Meta-nak) Eddig semmi. California visszaírt, hogy nem a hatásköre a dolog, tovább irányított egy FBI -os modulhoz, de nem reagálnak az ügyre. Budapesti -elvileg hasonló ügyekkel foglalkozó- ügyvédet kerestem fel, kb 200.000Ft-ért állnak szóba velem, és nincs garancia, hogy visszakapom-e valaha is a fiókom. Mondanom sem kell, hogy a vállalkozásom, a csoportjaim és az egész életem tőlem elzárva van másfél hónapja. Egyszerűen felfogni nem tudom hogy hogy engedheti meg magának a Facebook hogy nincs elérhetősége, ahol valóban segítségnyújtás történik. Írjatok mindenképp, ha sikerül előre jutnotok az ügyben!

(#34) Zozo0525 válasza msemmi (#33) üzenetére


Zozo0525
őstag

én ezt már rég elengedtem. nekem ennyit nem ér, inkább vagyok sokkal normálisabb közösségi platformon.....

(#35) msemmi válasza LacekHUN (#22) üzenetére


msemmi
friss újonc

November 6.-án kaptam PIU… számot, de a Facebook azóta sem reagált. :O

(#36) Oldman2 válasza msemmi (#35) üzenetére


Oldman2
veterán

Ez (ne)msemmi story...
:W

(#37) Stylewars_kp


Stylewars_kp
senior tag

Azóta valaki jutott előrébb?

(#38) dani980


dani980
csendes tag

Sziasztok!
velem ugyan úgy a fenti esetek történtek meg most dec.21-én, írtam minden facebookos e-mail címre de sehonnan sem jött válasz.
A sima és az üzleti profilomat teljesen tiltotta a Facebook, szerintem teljesen jogtalanul a megadott összekapcsolást nem én végeztem el.
Van valakinél valami fejlemény?
köszönöm a segítségeteket!
[kép] [kép] [kép]
üdv,
Bence

[ Szerkesztve ]

(#39) Lauda válasza Zozo0525 (#34) üzenetére


Lauda
félisten

vagyok sokkal normálisabb közösségi platformon.....

Tudnál esetleg nevet is írni melyik az? :)

(#40) classic B válasza Lauda (#39) üzenetére


classic B
aktív tag

Nem tudom, hogy ő melyiken van, de amit én ismerek az a MeWe. Sajnos alig páran ismerik itthon ezt az oldalt, pedig nagyon ígéretes és folyamatosan fejlesztik. Talán majd egyszer kap egy kis hypeot, aztán beindul...

(#41) Zozo0525 válasza Lauda (#39) üzenetére


Zozo0525
őstag

Reddit,
https://www.reddit.com/
Nekem jobban tetszik hogy kiválasztom mik érdekelnek,... és csak azokat látom, vannak ugynevezet subredditek. (csoportok, pl hungary ahol a hazai hírek vannak, a regionális, városod.... érdeklődési köreid,....)

[ Szerkesztve ]

(#42) Stylewars_kp válasza Zozo0525 (#41) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Vállalkozás is tud hirdetni?

(#43) Zozo0525 válasza Stylewars_kp (#42) üzenetére


Zozo0525
őstag

fogalmam sincs, szerintem igen mert van néha hirdetés..... de ezek engem nem igazán érdekeltek,.... de jóval kevesebb magyar van szerintem, főleg fiatalok, idősek (velem ellentétben (56 vagyok) azok csak a face ...)

(#44) Stylewars_kp válasza Zozo0525 (#43) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Erre használtam a facet. Írok mindenkinek is. Hátha visszakapom.

(#45) Zozo0525 válasza Stylewars_kp (#44) üzenetére


Zozo0525
őstag

nem tudom mit hírdetsz.... de több ilyen volt hogy valakinek 20-25000 követővel, sok reklámmal letiltották, szerintem erre egy sima honlap praktikusabb lásd most ....

(#46) Stylewars_kp válasza Zozo0525 (#45) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Van webshop.

(#47) Stylewars_kp


Stylewars_kp
senior tag

Írtam több e-mailt is különböző fb és meta support címekre. Leírtam részletesen, hogy mi történt. Csináltam képernyőfotót. Nem fogadják el az érveléseimet. Lépjek be az instára amivel összekötésre került az fb profilom. De nem az enyém az az insta!!! :( :W Nem értik.

(#48) elfelejtette válasza Stylewars_kp (#47) üzenetére


elfelejtette
veterán

Játsszák a hülyét, mintha nem létezne a probléma... :(((

"Nagyon jó dolog fontosnak lenni, de még fontosabb dolog jónak lenni."

(#49) dani980 válasza Stylewars_kp (#47) üzenetére


dani980
csendes tag

Szia!
milyen e-mail címre írtál nekik, és hány nap múlva reagáltak az emailra?

koszi,
Bence

(#50) Stylewars_kp válasza dani980 (#49) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Fél nap alat kb válaszoltak.

Ide: support@fb.com

itt adtam be formsot: https://www.reddit.com/r/facebookdisabledme/s/mQFbN9rtI3

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.