Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Tökéletes töketlenség
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bambanő háza tája
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
F_Zolee
veterán
Na vettem marticát de mégse...már megadtam a kártya adatokat, le is vonta...erre a végén súlyos hiba.
Hogy miért nem b@sszák szájba magukat... -
Phobion
őstag
Rendszerhibával nehezen tudok megyei matricát venni, jeee.
-
Nkboy
senior tag
Új díjkategóriák az alábbiak szerint:
D2 díjkategória: a hétnél több személy szállításra alkalmas személygépkocsi, valamint a legfeljebb 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsi és lakóautó.
Ez szerintem, a szlovén minta alapján készült, mert ott így van kitalálva:
Személygépkocsi (<3.5t, >1,3 m első tengely feletti magasság)
[ Szerkesztve ]
A fekete kormánylégzsák a bézs utastérben felér egy őszinte vallomással
-
-Solt-
veterán
válasz szőröscica #7285 üzenetére
Csak 3,5 tonna felett.
Nekem ez az U kategória nem tiszta. No meg kezdem unni, hogy a 4,5 tonnás 20 fős busszal ugyanannyit fizetek mint a 22 tonnás, 3 tengelyes emeletes busz... :S
(#7286) Calogero
Ott valami félreértés lesz... az ÁAK honlapja szerint a 3,5 tonna alatti gépjárművek a D1 kategóriába tartoznak...
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
Rivaul
addikt
válasz VegyesTamás #7287 üzenetére
+1
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
VegyesTamás
senior tag
Az a király ebbe a megyelehúzásban, hogy én pl a Waze-t használom, és már elkerüli az M0-át mint fizetős szakaszt, ha veszek egy megyeit akkor bekapcsolhatnám a fizetős szakaszt, de akkor rávinne megyén kívül is a fizetősre, amit megy ugye nem akarok, külön megyematrica funkció valszeg egy naviban sem lesz, mert ez hungarikum, ne is várjunk ilyet el. (Mondták a waze fórumban) Szóval most megint ott vagyunk, hogy van GPS-de MO-n még azt sem lehet használni kényelmesen, mert figyelgetni kell, hogy melyik megye stb...szóval menjenek a ....
Tiktokpomfrit /VTMDrifting/ Youtubeon és Facebookon és tiktokon - Drift, Vlog, Sztorik Dániából, tiktokon dánul, magyar tiktok - DánKrumpli
-
Calogero
addikt
válasz szőröscica #7285 üzenetére
De még a lefalazott autók is.... Ford Fiesta Van és társai......
-
szőröscica
addikt
Remek lesz, hogy a kisteherautók D2-be kerültek.
-
tomcsi23
veterán
válasz MunezXBK #7278 üzenetére
Neked 2 megyés szakasszal egész évben pályázhatsz Bp-re, oda-vissza.
Vagy megveszed a 10 napos/havi vagy akármelyik matrinyát és arra az időszakra használhatod a pálya összes szakaszát.
Vagy egyszerűen elkerülöd a régi és új fizetős szakaszokat....de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
MunezXBK
nagyúr
Nem vágom ezt az új rendszert.
Kell vennem pályamatricát + megyematricát is vagy mi a tosz van?
-
tomcsi23
veterán
válasz F_Zolee #7265 üzenetére
„9/A. § A 2015. január 1. és 2015. január 31. között észlelt jogosulatlan úthasználat esetén a pótdíj utólagos elengedésének van helye, amennyiben a pótdíj megfizetésére kötelezett 2015. március 1-jét megelőzően a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodájában a 8. § (9) bekezdésében meghatározott szolgáltatási díjat megfizeti, és a jogosulatlan úthasználat helye szerinti 6. § (3) bekezdésében meghatározott jogosultságot, vagy éves jogosultságot vásárol.”
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
TaaT
nagyúr
válasz haddent #7269 üzenetére
A magyar utakon 15"-os kerékkel is "nyúzod" az autót.
Ám ha 16-ra váltasz "romlani" fog a komfort a csökkenő oldalfalmagasság miatt, mivel a 195/65r15 váltómérete a 205/55r16
A kinézett 16-os felni 7mm-el kijjebb lesz mint a mostani, ezt a kerékagyak nem szeretik, de nem vészes.
[ Szerkesztve ]
Give them hell Ukraine!
-
őstag
Szolgáltatási díj szerintem csak akkor van, ha elkapnak matrica nélkül, aztán utólag veszed meg a megyeit a türelmi időszak alatt.
0:10-kor némi szenvedés árán sikerült mobilról megvenni, "csak" 5000 volt.
Mondjuk ez 5000rel több, mint amennyiért eddig bejártam az M2-M0-Váci út útvonalon melóba, de ez van.Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.
-
nagyúr
válasz tomcsi23 #7264 üzenetére
Elmennek ezek a budos pics@ba. Dolgozok majd a fizetesembol adozok, aztan amikor megveszem a benzint akkor a leadozott penzembol meg egyszer adozok, aztan utdijat fizetek (sulyado), kotelezot, muszakit, eredetvizsgat majd nyomorek megyei matricat vetetnek velem amit ha megveszek meg en fizessek szolgaltatasi dijat? Mar a mobil parkolasert felszamolt "kenyelmi ado" is pofatlan, de ez mar tulmegy minden hataron.
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
sziasztok
Astra H -ra szeretnék alufelnit, most gyári ET35 -ös, 15" -es acélfelnin van 195-65r 15 - 91H gumi.
Két lehetőséget látok: "Enzo-W 6,5X15 5X110 ET35", ha jól értem ez 1:1 -ben teljesen ugyanaz, semmi nem változik csak a kinézet.
A másik 16", ahova a 6.5 helyett 7 -es gumi kéne, mert 6.5 -el ET37 van csak, nem akarok veszteni a keréktávolságból. Tehát a másik: "ENZO-B 7,0X16 5X110 ET34 65,1". Na most, ez a változás nem terhelné le az autót, teljesítményét stb..? (ET35 -> ET34 felni, 6.5 -> 7.0 gumi)köszi üdv buék
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
További gratulációt érdemelnek az útdíj miatt. Regisztrálnék az ematricás oldalukon erre a végén hibát generál, így esélytelen...
-
AMD Power
titán
-
Rivaul
addikt
Ezeknél már ki tudja Jobb megkérdezni, az nem kerül semmibe
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Rivaul
addikt
-
tomcsi23
veterán
Már ma is vannak fent infók.
-
Rivaul
addikt
válasz F_Zolee #7238 üzenetére
Igen van. Nekem marha messze vannak de évente egyszer kibírom. (nem műszakíztatom évente csak szeretem tudni mi a helyzet). Ismerőseim is oda viszik a gépeket. Piliskó időpontot nem árt kérni és akkor 20p az egész. Amúgy most hogy mondják a többiek, én is a nyáron vizsgáztattam a rovit idő előtt és azzal a +17 nappal hosszabb lett a műszakim.
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
válasz tomcsi23 #7235 üzenetére
Mert ha februárba elvinném átnézetni akkor még a májusi vizsgán találhatnak olyat is amibe még bele tudnának kötni. Úgy nincs baja amitől tartani kellene, csak "elővigyázatosságból" vinném, mert akkor egy kalap alatt letudható lenne az egész aztán nem kell 2x külön napot szervezni emiatt.
Elvinném valami nagyobb céghez(opel centrum esetleg, csak nem ismerem milyenek), mert az ismerős szerelő filozófiája az, hogy jó az amíg el nem romlik valami kb...(#7237) Rivaul: van valami bejáratott helyed erre?
[ Szerkesztve ]
-
-
syberia
veterán
-
tomcsi23
veterán
válasz F_Zolee #7234 üzenetére
Milyen plusz javítási költség Ha valami (műszaki rész) nem okés a verdán, meg kell(ene) csináltatni, a saját és mások érdekében, nem pedig csak a műszakira. Még így is nagyobb ott a "papíros" tűrés, mint a közlekedés indokolná. Szvsz.
-
F_Zolee
veterán
Műszaki vizsgáztatást mikor célszerű csináltatni? Április-május körül járna le. Gáz ha már februárban elvinném?
-
Rivaul
addikt
EZ jutott róla eszembe. Iszonyatos emberek vannak. Mint pár éve mikor az öreglány el akart menni a rokonért a közeli vasútállomásra, erre 3 országgal odébbról szedték össze mert eltévedt
-
-Solt-
veterán
www.smart-bus.hu
-
Rivaul
addikt
Nem tudom. Balgaság lenne azt állítani hogy az én szemléletem az igaz de azt se tudom mondani hogy alaptalan és "beképzelt" lenne. A legnagyobb bajom az hogy egy ritka értékes, értelmes, és nagy múlttal bíró nép vagyunk. Viszont jelenleg a vágóhídi birka színvonalán... Ezért ez a szemlélet egy kis helyzeti harag is lehet részemről. Méltatlan ahol tartunk és ez bizony rányomja az ember viselkedésére és véleményére is a bélyegét...
-
-Solt-
veterán
Óóó... volt nekem is ilyen, aztán rájöttem, hogy bennem van a hiba, pontosabban a szemléletemmel. Az ember azt látja maga körül, amit látni akar... ha a negatívumra vagy kihegyezve, akkor az jön, ha a pozitívumra, akkor az. Pontosabban mindkettő ott van folyamatosan az orrunk előtt, rajtunk múlik melyiket látjuk meg többször...
Nyilván szíved joga, hogy mi az álláspontod, csak borzalmasan rossz olvasni amikor valaki a saját nemzetéről ilyen lesújtó véleménnyel van... főleg, hogy szerintem alaptalan.
(#7220) DeFranco:
Ebben is van valami, csak annyi fórumozónál olvasni ezt a negatív hozzáállást a saját nemzetéhez, hogy muszájnak érzem az ellentétes pólust is képviselni néha. Mondjuk ebben a médiának van a legnagyobb szerepe, de ez megint egy más kérdés...
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
Rivaul
addikt
-
AMD Power
titán
-
-Solt-
veterán
No, ez közös többszörösnek nem rossz alap, innentől lehetne tovább ragozni, hogy kinek miért más a véleménye, de politika nélkül ez tényleg nem menne, úgyhogy az a legjobb ha ebben maradunk.
( Az első beszívott dugó után a többség megvenné az éves matricát, hogy elkerülje a dugót. Az elvről meg már elmondtam a véleményem... az érvek többsége arra jó, hogy szarrá forgatva politikai tőke legyen belőle mindkét oldalnak. )
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
-v-
addikt
Gondoltam válaszolok, de csak a politika topicban tudnék, mert innen kimoderálnák akármennyire is zero politizálással akarnám megfogalmazni
(#7210) -Solt- : a havi matrica egy nagyon jó dolog, pont. A fizetős M0 és bevezető szakaszok egy nagyon rossz dolog, pont (függetlenül attól mennyibe kerül!!). Ugyanaz a baj vele mint az internetadóval, az elv, az irány, és hogy lesznek káros hatásai. Illetve az a tény, hogy látod semmilyen kutatás, felmérés nem előzte meg, de még a józan paraszti ész is hiányzik mögüle, simán egy x milliárdos lukat tömnek be a jövő évi költségvetésen. Hidd el lesznek akik nem fizetik ki a pest megyei matricát, ha csak 20-ból 1 az már nagyon nem jó.
Tehát akit ez negatívan érint, azok a Pest megyei ingázók, akik az M0-on járnak munkába.
Meg a bevezetőkön! És mág negatívan érinti azt a sok ezer embert meg sok városrészt, ami a közelben fekszik és aminek jelentősen megnő majd a forgalma. Tehát lényegében a város egy jó nagy része, a lakók egy jó nagy része, az ingázok mindegyike.
arányokat nem tudok neked mondani
Látod ez a baj, a kormány se, mert telibeszarták, senki se mérte fel, senki se csinált erre elemzést.
A vasárnapi zárva tartásra se, külföldön pedig vannak remek kimutatások milyen káros, mi lesz szarabb, mi fog visszaesni, mennyi embert rúgnak ki etc.[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
válasz Snoop-y #7209 üzenetére
Még mindig elbeszélünk egymás mellett... a havi matrica lehetősége mindenkinek jó, pont. Ami rossz, hogy az M0-s ( és csak ez az elkerülők közül ) fizetős lesz. Tehát akit ez negatívan érint, azok a Pest megyei ingázók, akik az M0-on járnak munkába. Rajtuk kívül mindenki másnak egy plusz lehetőség... arányokat nem tudok neked mondani, de a feltételezésem szerint jóval többen járnak ezzel jól, mint rosszul. ( Ráadásul még ez sem 100%, mert a polgármesterek eléggé balhéznak )
Plusz ugye bizonyos helyeken ( például az erdőkertesi példám ) forgalomcsökkentő is lehet ez az intézkedés a falvakban. Tehát az elgondolás egyáltalán nem rossz, csak nem jó mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
Snoop-y
veterán
Az nem jofejseg, hogy ha a Mo-i keresetekhez kepest magas autopalya dijakat egy olyan huzassal probaljak elhetobbe tenni, hogy ekozben mas autosok zsebebol szednek ki penzt akit mondjuk ez az autopalya mizeria nem erintett. Rossz az egesz elgondolas az az en problemam. Nem mintha erintene illetve ha szokoevenkent Mo-n jarok akkor ki fogom birni a 417 HUF-t /honap.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
-Solt-
veterán
válasz Snoop-y #7202 üzenetére
No pont ezért nem akartam ebbe belekezdeni!
Leírom, hogy egy csomóan jobban járnak vele, erre azzal jössz, hogy nyilvánvaló butaság! Annak igen, aki emiatt kiad plusz évi 5 ezret, annak meg nem, aki emiatt spórol 38 ezret. Nem mellesleg, az a havi 417.-Ft pont az az összeg, ami mondjuk a pályára irányítja azt, aki az évi 43 ezer helyett inkább a dugóban araszolt falvakon át. Személy szerint nekem Erdőkertesről évi 5000 ezret megérne az autópálya, így nem kell 3 falun átvergődnöm reggelente... Tehát még egyszer, a sztorinak van jó oldala is, csak ugye a pozitívumot nem divat kiemelni.
A dugódíj a drága demszkáj elvtárs vállalása, mert az okos csak úgy markolhatta fel az úniós támogatást a hulla felesleges négyes metróra, ha 2016-tól bevezetik a dugódíjat. Ő már sehol sincs, a metrót elbaszta, de a vállalását nyöghetjük mi, különben a támogatást vissza kell fizetni. Ha ez és a fentebb említett sztori neked analóg, akkor megint nincs miről beszélnünk. ( ennyit a tapsolásról )
A mondáshoz meg annyit, hogyha ennyi megy át a jelenlegi magyar viszonyokból, akkor súlyos információ hiányban, vagy elfogultságban szenvedsz... ez esetben mondjuk megértem az egyoldalú véleményt.
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
Snoop-y
veterán
Reszemrol nincs karogas mert az utadot nalunk mindenkinek fizetnie kell aki kocsival jar.
Ettol meg nemtetszesemet nyilvanithatom ki egy nyilvanvalo butasaggal szemben meg akkor is ha mashol elek es dolgozom.
Ugy latszik tul gazdagok meg a magyarorszagi autosok.
Kovetkezo a dugo dij lesz azzal a kulonbseggel hogy nalatok nincs alternativa. Majd annak se felejts el tapsolniVan egy mondas szerintem pont ide illik:
A magyarnak szantani lehet a hatan csak arra kell vigyazni hogy nemzeti szinu legyen az eke
[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest