- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
-
LOGOUT
Autós topik
-
ArthurShelby
addikt
(rögzített hozzászólás)
Új tali felmérő szavazás. LINK
Mond el véleményed, szerinted hogy/mikor/hol legyen!Ez csak egy felmérő szavazás a következő szavazáshoz, az otherbe nyugodtan lehet írni bármit
Új hozzászólás Aktív témák
-
MunezXBK
nagyúr
Akarja látni valaki a fejem a belépőkártyán?
-
törölt tag
válasz
kisza25 #154696 üzenetére
De mennyi idő alatt? Nem 30 nap az a biztos és nem is 90. Olyan még nem volt egy gépünknél se otthon, se melóban, hogy ősz végén letéve, tavasszal előszedve ne működött volna. Most is csak a biztonság kedvéért eresztem le mindegyikből. Kivétel a rotációs kapát meg a láncfűrészt, mert abban a 6 hónap helyett 12-t állt a benzin, mert a kertet tavasszal kell csak felrotálni, fát meg csak télen kell vágni. 10-12 hónap alatt rondán beleáll a benzin mindegyikbe az biztos, főleg mert levegőt is kap a karbin keresztül. 3 hónapot simán ki kell bírnia egy E10-nek, olajjal együtt is.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
brumi1024 #154637 üzenetére
Bazi nagy eltérések vannak. Van akinek ennyi belefér, van aki évek múlva fog pár 100.000-ért egy 2000 utáni évjáratú autót venni. Van aki már vett zsír új elektromost és mondjuk 2 év múlva tervezi is lecserélni egy újabb zsír újra.
Hogy 3.600.000-ből 1.000.000-t érint, szerintem jól jelzi, hogy probléma egy ilyen autóparkra és anyagi helyzetre ráengedni ezt. 14,2-14,5 év az autók átlagéletkora, az E10 mizéria pedig pont a 2005 környéki közvetlen befecskendezéses autóktól kezd el probléma lenni, ha visszafele nézzük az éveket.
Ez olyan, mintha a németekre ráb.nánk egy E30-as benzint, a flotta 99%-át érinti, aztán cserélgessétek az alkatrészeket. Az anyagi helyzeti különbséggel kb. akkor lenne egál a probléma.Egyébként ez hasonló a dízeles kitiltásokhoz, amibe az ő bicskájuk is kezd beletörni. Ezért nem célszerű ennyire erőltetetten, agresszíven belenyúlni. A magyar flottánál a nagyobb városokat kivéve az EURO 3 kitiltása is probléma lenne. Most jönnek be az EURO 4 és EURO 5-ös 10 éves használtak az országba pont ugye tőlük.
Majd az is ráerőltetik a csóró országokra, aztán megoldódik a benzin kérdés, mert az autók 85%-a majd nem mehet be a nagyobb városokba. -
törölt tag
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
konci79 #154690 üzenetére
Akkor igényelj, nekem tök gyorsan megjött.
-
fant0mi
őstag
válasz
konci79 #154678 üzenetére
Volt egy idoszak, amikor az Agipos forensis kartya megszunt az Agippal egyutt, akkor lett ez a feltoltos "mol green card", amit mondasz. Ez is megszunt. Most "mol partner" kartya van, ami azonnali forint kedvezmenyt es pontot ad, a pontok pedig kesobb levasarolhatok 1 pont 1 forint ertekben. Lasd #154676.
En most egy netriskes mol kartyara varok. Ennel is ugyanezek a kedvezmenyek vannak, mint a forensisre?
-
konci79
őstag
Szegény autóm összezavarodik( mindig Omv 95 ment bele eddig),kezdtem a Maxm.95-el pár hete,mikor megtudtam hogy az is E10 (nem volt kiírva) akkor ment Shell100-as,legközelebb mikor beálltam egy másik shell kútra,kiderült hogy Nyíregyházán a kb. 4-5 kútból csak 1 ahol 100-as van,akkor megint pár lityi 95-ös került bele, utána az Omv-t teszteltem,de 442 ft-ért úgy döntöttem hogy kutat váltok,akkor most kap Mol-ost...
-
-
konci79
őstag
Szia!
Mikor lecserélték az Agip kutakat Mol-ra,egyszer próbáltam használni az új forensis kártyát,de a kutas csaj azt mondta az csak akkor ad kedvezményt ha azzal fizetek,tehát rakok pénzt a forensis kártyára... Ez igaz vagy csak tudatlan volt?
Vagy csak simán supershopos jellegű,lehúzzák és mellé fizetsz?
Azóta nem mentem a Mol közelébe,viszont most agyalok hogy Shell vagy Mol 100 legyen,OMV a 440 ft környéki árával menjen a .. -
kisza25
félisten
válasz
kisza25 #154676 üzenetére
Kiszámoltam, az egyikkel 440km, a másikkal 415km-t tudok megtenni, 25 km az 2liter benzin, tehát 800Ft, a prémium 1000Ft-al több 33literre, tehát a prémiumot fogom tankolni
Magyarán, ha prémiummal 0,5+ literrel fogyaszt kevesebbet, mint e10-el akkor ugyanannyi, vagy olcsóbb prémiumal járni -
Qru
MODERÁTOR
válasz
CactuS #154670 üzenetére
Az alap literártól függ.
A kártya a következő azonnali kedvezményre jogosít a MOL töltőállomásokon:
9 Ft/liter 95-ös benzin
21 Ft/liter EVO Plus 100 prémium benzin
9 Ft/liter EVO gázolaj
21 Ft/liter EVO Plus Diesel prémium gázolaj
9 Ft/liter LPG ECO+ autógázkisza25: Igen, rosszul emlékeztem. Javítva.
-
válasz
kisza25 #154671 üzenetére
Az a baj, hogy aki olyan beállítottságú, annak a dudálásra akkor is leszáll a vörös köd, ha egyértelműen ő a hunyó. Talán, ha tartósan csinálja a rendőrség a pofátlanítást, akkor idővel javul majd a helyzet.
Dluinet: Köszi, mondjuk úgy még ~élhető a dolog, lehet kéne igényelni egy kártyát rosszabb időkre.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #154656 üzenetére
Közben kijött a sajtóközleményük is.
"Megkeresésünkre az OMV Hungária elárulta, hogy az E5-ös Performance Super 100plus benzinben mindössze 0,2 térfogatszázalékot tesz ki a bioetanol, a legfeljebb 5 térfogatszázalék biokomponens-részarányt nagyrészt ETBE adagolásával oldják meg, amely stabilabb tulajdonságokkal rendelkezik."
De a többi része is érdekes a cikknek:
"A nagyobb kúthálózatok közül az Aviánál, a Lukoilnál, a Mobil Petrolnál és az Oil!-nál nem kapható E5-ös benzin. Információink szerint azonban a Lukoil a várhatóan növekvő vásárlói igények kielégítése érdekében már keresi annak a lehetőségét, hogy a csökkentett bioetanol-tartalmú benzin is maradjon a kínálatban, ami csak egy 95-nél magasabb oktánszámú termékkel képzelhető el.
Aki jelenleg a legolcsóbb E5-öst keresi, az Auchan diszkont hálózatában fogja megtalálni,ahol a Super Plus 98-as literenként 404-409 forintba kerül." -
válasz
kisza25 #154662 üzenetére
Az ilyen helyzetek nagyon ritkán alakulnak jól, ez szerintem elég egyértelmű mindenkinek, ezért kár a Captain Obvious-t tolni. És nem azért, mert mindig jöhet egy erősebb pofon, mert az benne van, ha valaki beleáll az ilyen helyzetekbe (maga a fizikai bántalmazás bármelyik fél részéről is gáz, nem vagyunk már hormonokkal teli serdülők, akik összekaptam valamin az iskolában) . Engem egyszer majdnem oldalba vágott egy Lexus terepjáró a tesco parkolóban, moderáltan nagy sebességgel, ki nem szálltam, csak dudáltam, aztán beálltam mögé. A "poén" az volt, hogy nagyrészt arra ment, amerre laktam, de az út felénél már láttam, hogy néha csinált olyat, hogy indexelt, majd hirtelen visszasorolt. A végén láttam, hogy befordult a rendőrség elé (onnan fél sarokra laktam), mondom megállok már én is, mert ezt lehet kicsit túlgondolta. Odasétáltam a kocsihoz, szerencsétlen sofőr konkrétan remegett, mint a nyárfalevél, beszélni is alig tudott. Habogott, hogy igazam van, benézte, sajnálja és nem még új neki az autó, nemrég vette, azzal volt elfoglalva. Mondtam neki, hogy amúgy semmi gond, én nem követettem, csak itt lakom a tér másik felén. Dumáltunk még pár percet, az autóról, a HSD hajtásról (akkor még a prius volt a paripa), a végére már teljesen megnyugodott, aztán barátságosan váltunk el. Utólag gondolkoztam, hogy baszki, ha 10 perccel távolabb megyünk, lehet nekiállt volna örült módon menekülni vagy rosszul lesz az idegességtől... És ezt úgy, hogy ki sem szálltam az incidens után egyből.
Azóta - is - fokozottan próbálok mindig higgadt maradni, nem állítanám, hogy ez mindig sikerül, mert nagyon sok a tahó bóbita az utakon én sajnos olyan vagyok, hogy szeretek visszajelzést adni a másiknak, hogy mit csinál rosszul.
-
Doki16
addikt
válasz
Motion_Blur #154660 üzenetére
HSD-ben megoldották egyszerűen. 6-8 fok alatt ha akarod ha nem akkor is indul a benzinmotor és addig le sem áll amíg el nem éri a biztonságos üzemi hőfokot. Plug-In-nél meg úgyszintén sok kocsi indítja a benzinmotort ha akarod ha nem. Szerencsére a GTE kivétel, mert ott én döntöm el, hogy mikor szeretnék indítani, ha tele az akksi. Ha meg tudom, hogy le fogok merülni, akkor már jó előre még városban/lassú tempónál kapcsolom be. Ezek a fajta kocsik még mindig igénylik azért a felhasználó figyelmét. Persze biztos van olyan hülye, hogy felmegy pályára villannyal és majd 130-nál lemerül. Mondjuk VW-nél én úgy tudom, hogy egy körön van a váltó vízhűtése a benzinmotorral és az egyben melegíti kicsit gondolom a belső égésűt is.
-
válasz
Toyotánál úgy oldották meg, hogy amíg hideg a motor, addig próbálja több villannyal megoldani a dolgot. Lehet itt is előbb leválasztja a hajtásról a benzinmotort, ha még hideg.
-
kisza25
félisten
válasz
Kickass #154650 üzenetére
Igazad van, amúgy nagyon felbátorodtak az emberek az autóban (én is).
Múltkor utánam jött egy pickup, mert rádudaltam mikor nem adta meg az elsőbbséget (olasz autó kötelez) és egészen a parkolóig kísért, beállt mellém, lefektette az ablakot, én is, csak annyit mondott, hogy nem neked volt ám elsőbbséged, mit dudáltál.
Én meg annyit mondtam, hogy én kis ívben jobbra, te nagy ívben balra(két sávos) szerinted? Aztán elhajtott.
Elég durván nézhettem, mert hamar lehigadt, vagy a pufi mellény volt hatással meg a 3napos borostás nem tudom, de elhúzott.
Ekkor elgondolkodtam nagyon, nem magam miatt, hanem mert a fiam mögöttem ült a fiam -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Igen, ezért kell bele 0W20 vagy 0W16-os olaj. De hát ezek amúgy sem az örökkévalóságra vannak tervezve.
-
Motion_Blur
félisten
"a hatalmas indítómotor beindítja a benzinmotort, s oda pörgeti a fordulatszámát, hogy a már pörgő váltófogaskerekekkel szinkronba hozza a benzinmotor váltóoldali sebességét, s amikor a két rendszer fordulatszám-eltérése 20 1/min-en belül van, bekattintja a benzinmotor felőli váltó első fokozatát.
Innentől a két motor együtt húz"Ilyenkor mindig az jut eszembe hogy mondjuk egy -10 fokos átfogyott benzinmotor milyen nagy lelkesedéssel állhat neki húzni.. lásd korábban írták hogy GTE-ben is ilyen 50-60 fokos az olaj mert nincs ideje üzemi hőfokra melegedni, sok a ki-bekapcsolás, a melegedés/kihűlés szinte folyamatos.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #154656 üzenetére
Köszi!
-
válasz
Kickass #154650 üzenetére
Úgy látszik, ma tényleg ilyen nap van, csak úgy halmozzuk az életbölcsességeket.
Qru: Ez tényleg jól hangzik, nagyobb elektromos hatótáv, mint a Toyotánál, de ők is szívóval csinálják, szintén kuplung nélkül. Egyedül a váltó része tűnik picit bonyolultnak, de ki tudja, város a cikk frissítése január végén.
-
MasterMark
titán
Itt kell kikeresni: [link]
Ezen belul a szallitasi specifikacioban van egy hasonlo tablazat mint az auchannal. Mindenfele mas nevvel vannak fent az uzemanyagok, celszeru oktanszamra keresni.
pl.:
Super95 Premium E10 Ethanol ADD
Etanol***) % (V/V) max. 10,0
Tert-butyl-alcohol % (V/V) max. 1,0
éter (5 vagy több C-atom) % (V/V) 3,0 - 22,0
Más oxigéntartalmú szerves vegyület % (V/V) max. 15,0MaxxMotion 100+ ADD
Etanol % (V/V) max. 1,0
Tert-butyl-alcohol % (V/V) max. 1,0
éter (5 vagy több C-atom) % (V/V) 9,8 - 17,0
Más oxigéntartalmú szerves vegyület % (V/V) max. 10,0 -
Qru
MODERÁTOR
E-Tech, új hibridhajtás a Renault-tól.
Egész érdekes.
-
válasz
Tsebacsi #154575 üzenetére
Nekem össz 1 alkalommal volt Guerin a választás. Amikor magánútra mentem, és nem cégesre.
Korrektek voltak az átadáskor és az átvételkor is. Végignéztünk minden sérülést, és ami nem volt rögzítve az előre nyomtatott papíron (portugál és angol nyelven), azt kézzel felírta a hölgy, majd aláírta.
Igaz, kis helyre mentünk, nem nyüzsgő forgatagos reptérre, tehát elegendő idő volt egy ügyfélre. Ám a Sixt-nél álltak vagy 20-an, a Guerinnél senki, csak mi. -
Richard!
addikt
Tegnap tankoltam az osztrákoknál. A 95-ös Shell prémium, E5, otthon E10...Ez wtf?
Nyilván én 100-ast tettem a gépbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gitáros topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Linux kezdőknek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fűnyíró topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Politika
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- 88 - Lenovo ThinkBook 16p G4 (IRH) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- Apple MacBook Air M3 15, Újszerű, Dobozával, 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest