Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz
urandom0 #24442 üzenetére
Látva a videót, 55 évesen nem néz ki túl jól. Arca totál 60 feletti, a lábai nagyon vékonyak, szerintem idősebbnek tűnik mint amennyi.
Én átlaghoz képest másképp tekintek erre a dologra, súlyzós edzéssel lehet a folyamatot lassítani, összességében egy jobb egészségi állapotot elérni (meg nyilván fizikumot is) és jobban kinézni.
Bill Gates is eléggé meggebedt, pedig ott is van pénz lóvéra...
Tényleg számít, hogyan élsz, mit eszel stb. Gondolom itt látszik az életen át tartó gép előtt ülés nulla sporttal és rendes kaja nélkül.
Jelen állás szerint 44 éves kortól jön a nagy törés, amikor elkezd a szervezet gyorsabban leépülni (öregedni) ha nem figyelnek oda rá. -
Ebben a videóban Linus úgy néz ki, mint valami űrhajós kapitány
Szerencsére szellemileg eléggé fittnek tűnik, még ha egyébként meg is látszik rajta az idő múlása. Reméljük, hogy még sokáig képes lesz vinni a hátán a Linux projektet! -
zoltanz
nagyúr
Az iOs-en (Edge-vel) egész normálisan jelennek meg (nem foglalják el a fél képernyőt) a fejlécek.
sajna Robotos Os-en még szar.
-
Di Natale
senior tag
Nagyon off topic, de a Sailfish OS, Jolla projektről mit lehet tudni? Évek óta várok rájuk, de nem nagyon akarnak berobbanni a piacra.
-
zoltanz
nagyúr
"Erről jut eszembe: De jó lenne most egy régi Opera-szerű böngésző a piacon..."
Böngészők jelenti ma a legnagyobb terhelést egy átlagos felhasználásra használt tablet/telefon, noti/pc-nek.
Az egyik legnagyobb kódbázissal rendelkező elem. Lehetetlen aluloljövő kis garázscégnek megjelennie, még a nagyok Opera, Edge (Microsoft), Brave is nyúlja a böngető motort. Hardverek is egyre összetettebbek , (nincs idő tesztelni, gyorsan fejlődik) több ezer fős programozógárdát összefoni a világ minden táján, sem egyszerű. -
Penty
aktív tag
válasz
Sweet Lou 6 #24418 üzenetére
Sajnos ez is csak egy ilyen-olyan chromium klón. Talán a jobbak közül, de az alapja ennek is ugyan az, mint a böngészők többségének. Én a régi Presto(?)-motoros Operáról írtam.
-
Penty
aktív tag
válasz
Sweet Lou 6 #24416 üzenetére
Erről jut eszembe: De jó lenne most egy régi Opera-szerű böngésző a piacon...
A régi Opera pici, gyors, kézreálló, mindennel felszerelt kis cucc volt. Nagyon szerettem anno, még a zártsága ellenére is. -
Sweet Lou 6
addikt
válasz
tordaitibi #24415 üzenetére
Attól még a székhelye Oslo-ban van: [link]
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Apollyon #24412 üzenetére
"A linux alapvetően szabadságról, szabad elvekről is szól. Kétlem, hogy ehhez pozitívan járulna hozzá egy autoriter kommunista állam."
No offensive.
Megjegyezném, na baszott demokratikus, liberális Usa monopol cégbirodalma a Google kezében jó helyen van. (azért.veszik el a Chrome böngésző felügyeletét , adatgyűjtés, kereskedés miat, és lebegtetik az Andtoid operációs rendszert, mert zárt Api , réteggeket.épített bele, nem AOSP-re fejlesztenek hanem Androidra, kötelező a Play Services a Huawei -nek is ebbe tört bele a bicskája. -
zoltanz
nagyúr
Nézegetem az aprón már 100 000 ft alatt van kis esztétikai hibás Macbook Air 2020 (M1 chipes).
Viruális gépen megy is rajta az Ubuntu ARMv8. -
zoltanz
nagyúr
Nem jó irányba haladnak a dolgok. Alternatív böngésző a Firefox szenved, reklámok bevezetését jelentették be.
Ubuntu szenved, operációs rendszerek, grafikus fejlesztő környezetek is zárt irányba mozdulnak el.
Arról nem beszélve, hogy az.informatika, telekommunikáció mindinkább státusszimbólum, divattermék lesz. (innovációk.egyre kevésbé) drágulás és a zártság miatt (nem kelti fel annyra az érdeklődést, vagy el sem jut szélesebb rétegekhez) nagyobb lesz a valódi digitális írástudatlanság sajnos -
válasz
fatpingvin #24405 üzenetére
Nem használok Archot (de lehet, hogy kellene?
)
-
-
zoltanz
nagyúr
Nagyon faintosak, szépen fejlődnek a Linux-os Ui-k. Mx-linux 23 (Xfce) vagy a robotos Miui 14 (Mi video) utóbbi már Apple Os szint.
-
-
cami][us
senior tag
[link] A facebook szerint, a linux tiltott gyümölcs.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Apollyon #24396 üzenetére
Évekig én sem követtem, aztán elkezdtem bepótolgatni ami érdekelt, pont azelőtt nem sokkal hogy offolta a csatornáját. Bár az, hogy már nem jutuberkedett igazán abban lehet az is benne van, hogy a Kenny gyakorlatilag ugyanazt kezdte előadni csak kicsit informatívabban tálalva.
De érdekes a Luke tranzíció, hc openszósz linuxerből vált szinte már szektás ortodox vallásossá, nem is igazán értem mi történhetett...
Főleg, hogy ahogy látom ez az interjú zoom alatt ment, ami egy full zárt platform. Akkor ezeket az elveit is feladta a vallás érdekében... -
whbear
senior tag
Régen volt egy olyan lap a prohardveren ahol a legfrissebb blogbejegyzések voltak, kb a 10 legfrissebb. Ennek nem tudja valaki az URL-jét?
-
Apollyon
Korrektor
Lol... Luke Smith már egy jó ideje nem posztolt videót, de tessék egy friss interjú vele:
[link] -
zoltanz
nagyúr
Most láttam az ebayen egy Buguntus Pixel telefont.
-
0xmilan
addikt
válasz
fatpingvin #24389 üzenetére
A KeePassX tud TOTP-t tarolni.
-
fatpingvin
addikt
másik téma: tud valaki olyan desktop progiról, ami nem valami nagycég felhős sz*rja, és ismeri a TOTP hitelesítési protokollt? (ha a secret keyt le tudja titkosítani az még jobb de elsőre mondjuk hogy nem követelmény)
tulajdonképpen az oathtool GUI-s verzióját keresem, ha van ilyen. -
válasz
fatpingvin #24387 üzenetére
pedig úgy átrendezni a partíciókat a futó rendszered alatt hogy közben a fejedből alig látsz ki annyira be vagy nyomva
Sokkal gördülékenyebb így, nem aggódik sokat a user, hogy mi fog kisülni belőle a végén!
-
fatpingvin
addikt
válasz
ubyegon2 #24371 üzenetére
pedig úgy átrendezni a partíciókat a futó rendszered alatt hogy közben a fejedből alig látsz ki annyira be vagy nyomva, na az egy izgalmas sport
(sikerült amúgy...)
viccet félre, maximális elismerésem minden bajtársnak aki le tudta tenni a piát. a pohár hívása már nem múlik el teljesen, csak kontroll alatt lehet tartani, kinek kevesebb, kinek több sikerrel. -
Hova viszi a Linuxos első randin a csajt?
-
zoltanz
nagyúr
Zenés reggelt
Dire Straits - Wild West End
[link] -
Petya XT
senior tag
válasz
ubyegon2 #24374 üzenetére
Én most azt gondolom, hogy nem bírnék már inni. Az emlékek megmaradtak, a folyamatos dehidratáltság, a faltól-falig közlekedés....Minden negatív dologra emlékszem. Bolond is voltam már a végén, a munkában nem hibáztam szerencsére(soha nem ittam melóban, vagy, előtte), de voltak necces szituk. Elég lett volna, ha valami 24T szállítmány rossz kamionba megy, vagy rosszul gyártok le mondjuk egy 100T tételt. Meg rám akasztották a végén az IT részt(te úgyis értesz hozzá felkiáltással) Hiába mondtam, hogy azért ez nem igaz, más a hobbi, és más ha valaki ebből él.
Azt, amit Te csinálsz, hogy pár sör és kész, na ez nálam nem játszik. Félek tőle. Ez ilyen never again történet lett.
Én korán kezdtem. Suli mellett a 90-es években már dolgoztam, ott még nem ittam(annyit), a Honvédség az katasztrófa volt, ott az egészet végigittuk, amikor leszereltem, utána tartottam a max két sört, hosszú évekig. 2015 környékén elszaladt velem a ló, nevezhetjük innentől vedelésnek. 2018 közepén abbahagytam.
Szembesültem vele, hogy sehol egy terápiás csoport, se semmi, kaptam egy halom nyugtatót a megvonásra, és pusztuljak onnan. Ez volt hozzá a segítség. Ezt magának kell megoldania mindenkinek.
Azt, hogy mennyire agyban dől el, ezt nem tudom. Nekem nagyon erős fizikai tünetek is voltak. Pánikrohamok, szorongás, remegés, és minden földi jó, ami ezzel jár. Nem is tudom ,hogy a keményebb drogokról hogy a fenébe lehet lejönni....Remélem mindez már a múlté. Szerencsére semmi ingerenciám nincsen már erre. Imádom a punk zenét, ha tehetem megyek is koncertekre mindig, szerencsére ott sem ittam azóta. Szokatlan volt az elején, hogy emlékszem mindenre, és nem normandiai partraszállás lett a vége.
Viszont így én lettem az, akinek el kell mesélni a haveroknak, hogy mivót, mert satura itták magukat.
Én mindenkinek csak azt tudom mondani, ha azt érzi, hogy sok, az úgy is van. Ha egyedül nem megy, segítséget kell kérni, mindegy kitől. Sokszor egy beszélgetés a témáról is sokat segít.
I02S3F Köszönöm!
-
Apollyon
Korrektor
válasz
I02S3F #24381 üzenetére
Ezeket azért nem mosnám össze, a kaja, szex és munkától nem leszel beszívott drogos, míg a fűtől meg igen. Ezeket is mértékkel kell fogyasztani, végezni, míg az a fű, pia, cigire semmi szüksége nincs a szervezetnek. A cukorra sem tul.képp.
Ha valaki semmivel sem tud mértéket tartani, ott az alkohol a kisebb gond, de ez már krónikus eset.Btw érdemes utánanézni a dopamin témának, és megtanulni "beosztani". Abszolút leegyszerűsítve: naponta limitált mennyiségű dopaminod van, amit különféle tevékenységekkel szabadítasz fel (pl. kávé, sok finom kaja, videojáték, rendes szex stb.)
Ha ellövöd mindet már a reggeli órákban, eléggé demotivált leszel a nap végére, még akár rosszkedvű is...
Ez alól kivétel talán a szex, mivel alapvető szükséglet (normál esetben, ne keverjük ide az aszexuálisokat). Minden reggel egy kör nem fog ártani ofc. Mármint partnerrel. A wanking nem tartozik ide. ;p -
I02S3F
addikt
válasz
Apollyon #24380 üzenetére
"Filozofikus kérdés: az az alkesz, aki soha nem szerez tudomást az alkohol/drog létezéséről, vajon akkor is alkoholista/drogos lenne?"
- Sok féle függőség létezik. Például kaja, szex, cigi, munka. Tehát szerintem fel találná magát az illető! Azért, mert a függő, függő. Sokféle szere lehet, nem csak a pia, drog.
-
Apollyon
Korrektor
De nagyon negatív lett itt a hangulat...
Filozofikus kérdés: az az alkesz, aki soha nem szerez tudomást az alkohol/drog létezéséről, vajon akkor is alkoholista/drogos lenne?Inkább mentál dolog ez itt szerintem, de csak szigorúan csak magánvélemény, mivel nem vagyok addiktológus.
Máté Gábornak vannak könyvei erről, ő maga is volt valamilyen függő állítólag. Majd el fogom olvasni őket, csak már így is hosszú a várakozó könyvek listája... -
válasz
urandom0 #24375 üzenetére
Úgyhogy már csak a nők maradtak...
No itt tud még csak kemény függőség kialakulni, sokba is kerül, hamarabb is halunk sokkal...viszont ez legalább be van nekünk kódolva, quasi ezért élünk.Ami még az alkoholhoz képest is durva, azok az egyre nagyobb, szegénységben élő területeket taroló olcsó drogok. Nevezhetjük őket zombidrognak is, mert kb zombit csinálnak a fogyasztóból.
-
Ezek a függőségek tényleg elég durvák tudnak lenni... én "csak" 10 évig bagóztam, és 3 év kellett, hogy le tudjak szokni (e-cigivel). Életem legjobb döntése volt!
Inni fiatalabb koromban szoktam néha, de már évek óta szinte semennyit sem. Szilveszterkor két pohár pezsgő, ennyi az éves fogyasztásom.
Úgyhogy már csak a nők maradtak, de azt meg a feleségem nem engedi -
válasz
Petya XT #24373 üzenetére
Ezeréve van már ez a topik, anno pont az ilyen csendes hétvégi offolások okán hoztuk létre, bár jó ideje én se írtam már ide...
De rajtam kívül rengetegen megcsinálták ezt, nem egy nagy kunszt.
Rengetegen meg képtelenek meghozni a szükséges döntést vagy fel sem merül bennük, hogy tényleg szükséges. Amellett persze a munkájukat ellátják nyilván, de sokan akár el is veszítették a késői eszmélés miatt. Szóval azért ne kicsinyeld le, nem akármilyen döntés hátatfordítani az alkeszségnek.Pont amit írtál is, hogy pszichón végzik vagy csinálják, amíg a szervezetük bírja... Ritka kegyetlen a rohadt alkohol, még a rövidtávú hatása is az, nemhogy a hosszútávú.
Nekem valami oknál fogva az volt régen, hogy egyszerűen úgy besokallt a szervezetem, ha sokáig minden nap ittam, hogy egyik-napról a másikra nem bírtam még a szagát se és onnantól tényleg nulla pia. 5 évig tartott a dolog és utána egyszercsak egy nyári napon bevillant az agyamba, hogy meló után egyszerűen be kell mennem a búfelejtőbe meginni egy korsó sört! Onnantól kezdve egész nyáron bírtam a söröket, de ahogy elmúlt a nyári idő, utána már nem kívántam. Amíg ez az 5 éves blokk nem jött, addig viszont rohadt kegyetlenül éltem meg a másnaposságokat, sokszor két napig is eltartott. Az biztos, hogy mindenkinek más a szervezet reagálása is és az akaratereje is, meg persze sok körülmény befolyásolhatja még a sikerét a pia elhagyásában.
-
Petya XT
senior tag
válasz
ubyegon2 #24372 üzenetére
Én nem fogtam fel tragikusan. Vállalhatatlanra nem ittam magam, itthon esténként, vagy amikor tudtam, hogy nem kell már sehova mennem, nem kell beszélnem senkivel. De folyamatosan, egyre nagyobb mennyiségben. Vannak akik a pszichiátriai osztályon végzik, vagy rosszabb esetben soha nem tudják abbahagyni. Az elvonás durva. Azt meg kellett várni, hogy elmúljon. Nekem szerencsém volt, túl is léptem rajta. Ha már egy embert elriasztottam az ivástól, megérte leírni.
Az alvásom soha nem jött rendbe, gyógyszerrel alszom.
Akkor kezdtem el mozogni, odafigyelni magamra, kitárult egy másik világ, amit addig nem ismertem. És tök jól elvagyok nélküle.
De rajtam kívül rengetegen megcsinálták ezt, nem egy nagy kunszt. Sajnos Magyarországon nemzeti sport az ivás.
Amúgy nem tudtam, hogy van ilyen topik is. A Kapitány tényleg türelmes a másikban
Ma ott se esett sok szó a linuxról.
-
Amott kicsit tényleg elmentünk nem igazán szakmai irányba...
Akiben még maradt a jó pálinka ismérveiből, itt folytathatjuk!
Azt hiszem, sokan szerencsések vagyunk, akik fiatalabb korunkban besokalltunk a piálástól, akármi okból is ment. Kicsi az esély arra, hogy valaki idősebb/felnőttebb fejjel is ugyanúgy piál és elkezd Linuxszal ismerkedni és használni! Nem mondom, hogy azoknak jó a Win is, azon is tud facebookozni, de van benne valami...
-
Vladi
nagyúr
válasz
fatpingvin #24368 üzenetére
hahh kodi... említettem, hogy beletört a bicskám kodiba? NeeeM? Akkor most említem: beletört. Egyszerűen yt pluginnal már omlik összefele. 2 disztrón próbálva...
-
Vladi
nagyúr
válasz
fatpingvin #24366 üzenetére
Nekem is gnómom van, de nekem a jobb felső sarokban az óra.
Jah bocs, ez mét, lánykori nevén gnome 2.
-
Redditen az r/gnome-on elszabadult a hülyeség. Valaki feltett egy ilyet:
Hogy a valódi probélma a Gnome-mal, amiről senki sem beszél, hogy ha monitorra rakod a kamerát, eltakarja az órát...
Azóta sorban jönnek az ilyenek:
Közben jönnek megoldások is a problémára:
-
válasz
fatpingvin #24361 üzenetére
ugy ugy
meg munkahelyen..
-
Penty
aktív tag
Nemrég barátoméknál voltam látogatóba, ahova vittem a gépemet. Leült mellém a kislányuk, aki amikor meglátta a gépemet (pl. bekapcsolásnál fekete képernyőn fut a fehér szöveg, mert nincs DM, meg indítás után indítottam konzolból pl. egy iwctl-t, hogy csatlakozzam a hálózatukhoz stb.) feltette a legkézenfekvőbb kérdést: "Tye ijen számítógépes betöjő vagy, Penty bácsi?"
Gondolom kicsit sok amerikai filmet nézett...
-
Vladi
nagyúr
Kivel bírnátok 5 percig? Tyson vagy Myers?
Bocs, ezt most muszály volt.
-
Vladi
nagyúr
válasz
lionhearted #24355 üzenetére
Az asszony is ezt erőlteti. Majd telefonon, meg tableten... nem megy akkor laptopon... utána kitúr a gépem elől, mert most beadandó van.
-
Nem hardverigénnyel állítottam szembe, így remélem a kolléga sem oda tette, hogy számszerűsítse a 2x gyorsabbat. Egyszerűen ha túl lassan kapcsol be, ér oda a gép, hogy használható lehessen, akkor senki nem használja. Ezt tapasztaltam. Így maradnak az okoseszközök, amik azonnal rendelkezésre állnak... amin azért kényelmetlen 200 oldalt gépelni, formázni, de YMMV.
-
cami][us
senior tag
válasz
lionhearted #24352 üzenetére
Szoba felfűtése
-
Vladi
nagyúr
válasz
lionhearted #24352 üzenetére
Mondjuk a doktori disszertáció megírása az pont nem hardver igényes feladat. Egyébként ezeket 20 éve is tudta egy gép. most az, hogy 1,8 másodperc vagy 0,3 egy e-mail betöltése... ne legyen már probléma.
Nekem még ilyenek is beférnek:
- retro hardver emuláció
- losless zene hallgatás
- hd film nézés
- 2d, 3d, elektronikai, villanyzserelési és szabásminta (nemröhög!) cad futtatása és abban dolgozás
Ezzel a géppel. Ezek kombinációja sokszor egyszerre. -
-
Vladi
nagyúr
válasz
totron #24350 üzenetére
Nézhetetlenül lassú lesz. Akadozok, 1-2 másodpercet eldob. Érdekes a sima 720p az simán megy.
Persze ez mind yt-n tehát böngészőn át nézett filmnél van. lejátszó programmal 1080p a mai napig 4-5% procit fogyaszt, persze, mert az uvd engine kódol nem a cpu.
Egyébként a proc maga annyira keveset fogyasztó meg a hűtés annyira halk és hatékony, hogy sivítani nem is tud.
-
totron
addikt
válasz
lionhearted #24347 üzenetére
-
cami][us
senior tag
Mac mini beowulf cluster? Valaki? -
Vladi
nagyúr
válasz
fatpingvin #24345 üzenetére
Felhasználás függvénye. Szerintem bármi amit 2010 után gyártottak. Nézd meg az adatlapomat. Azóta 8 giga ram van és ennyi.
Teljesen jól megy, yt 720p@60 a határa. Az alatt minden más megy.Max proci, sok ram és ssd.
-
válasz
Mivel ez Linux off topik, nem biztos hogy a kérdés specifikálja az OS-t, de átlag Józsinak W11 ready gépek, több szempontból is. 4 mag ebből a 8100 szintű magból pl. Desktopból, persze. Laptop procikból ezek a régi, akár 4.gen U-s rettenetek kínosan lassúak ma már, linuxon is. Nem kapcsolja be senki, ha az okostelefonon/tableten kétszer gyorsabban végez.
-
totron
addikt
válasz
i5 2520M, de 520M is okés, ha kulturált a hűtés (30% difi).
-
fatpingvin
addikt
egy kérdés a kollégákhoz: szerintetek általános felhasználói célokra mi jelenleg a legrégebbi hardver amit egy nem specifikált, de elvileg speciális igényekkel nem rendelkező, és nem tech-guru júzernek még jó szívvel lehet ajánlani?
Most nem a legendákra meg a marketingszövegekre vagyok kíváncsi, hanem a konkrét tapasztalatokra, benyomásokra, etc.
Azért kérdezem, mert már egy ideje downgradeltem ivy bridge (3rd gen Intel) alapú vasakra és magánban csak ilyeneket használok, az ismerősi köröm visszajelzése pedig elég vegyes erre nézve. Nekem nyilván működik de én mondjuk pontosan tudom mit csinálok. -
totron
addikt
válasz
urandom0 #24328 üzenetére
Emmá' túl explicit, nem is értem hogy adatott ilyen neked. Rendre nem sikerülnek nálam a frissítések, több Win verzióval sem, több gépen sem, ámbátor leszarom, illetve idegesít is, e 2 határán dance-elek. Ilyenkor a recovery partíciót kellene megnövelni vagy hogy is van? Mondjuk azt követően is ugyanez a jelenség.
-
zoltanz
nagyúr
Majd akkor nevezhetjük az Ai-t valóban a nevén, inteligenciának. mikor önmaga jut arra a következtetésre, hogy nem segít saját maga ellen küzdeni. Pl emberi munkakörök értelmetlen kiszorításánál a termelésiláncból, a saját rovására.
-
I02S3F
addikt
Kis off: Tényleg hasonlít a Gnome Shell a MacOS felhasználói felületére. Én eddig azt hittem ez túlzás, de nem!
-
Gyííí
-
cami][us
senior tag
-
Apollyon
Korrektor
Ehm...
-
-
-
Ingyenes gigabájtok a Windowstól
-
allein
addikt
Sziasztok. A linken található ügyben keresek egy olyan embert aki ért a linuxhoz és hajlandó lenne segíteni, röviden a téma: rootolt E9 LG tv, homebrew alatt nem lehet telepíteni appokat, ami nekem kellene: Piccap és HyperHdr, van egy ESP8266 eszközom és SK6812 ledsorom, Philips által ismert ambilight helyettesítés a cél. Valamit mókolni kellene de én sajnos nem értek hozzá. Amennyiben rossz topikban vagyok akkor elnézést kérek
-
zoltanz
nagyúr
Apple szopatja az iOs re készülő alternatív böngészőmotorral szállítotó böngető készítő cégeket. PlHelyileg Eu területén kell dolgozniuk, Opera pont Eu székhelyű.
Brave fejlesztők is elkőtelezrttek.
(megjelent au iTorrent fájlcserélő is iOs -re, igaz fizetős. 650 Ft/év)
[link] -
zoltanz
nagyúr
Microsoft Surface 7+ Pro (2021) Linux BugUntu -22.04 -val
Cpu: Dual-core 11th Gen Intel Core i3-
[link]
-
-
whbear
senior tag
Sziasztok!
Sok öreg motoros van itt, ezért kérdezem itt,hátha emlékszik valaki rá. Volt a 2000-res évek elején egy olyan Windows program, ami egy helyi proxy volt, oda cachelt. Az Internet Explorerben proxynak kellett beállítani Dial up Internet esetén jól működött. Rajta volt a PC World és a Chip CD - n is. -
Nem kicsit clickbait a cím, de van benne igazság, hogy A Microsoft szerint (is) a Linux az első számú operációs rendszer.
"A Linux ma az Azure első számú operációs rendszere", közölte Jack Aboutboul, a Microsoft Azure Linux Platforms Group programvezetője a Linux Foundation által rendezett Open Source Summit rendezvényén tartott beszédében. A szakember szerint ráadásul "a minden mást működtető infrastruktúra nagy része Linuxon fut", amivel a nyílt forrású rendszer nem csak az Azure, de lényegében a világ legszélesebb körben használt operációs rendszere is."
-
cami][us
senior tag
"Native" Flatout 2
-
Di Natale
senior tag
-
-
-
zoltanz
nagyúr
Kedves urak, hölgyek ti nem érzékelitek ezt a úgynevezett, biztonság körüli, kálváriát, erölködést ami olykor cégek között is van.
Pl
IOs és Robotos Os közötti dolog a szöveges üzenetek titkosítása körűl.
Pl
De némely egyenesen mintha a usereiit szeretné copatni.
Pl kétlépcsős bejelentkezések. Facse Massanger
Ilyenkor hol az Unió, hogy húzzon egy vonalat, vagy dobjon fel egy pénz legalább -
válasz
fatpingvin #24305 üzenetére
Pedig ha PCIe kell akkor valami x86 itx lap lesz a legegyszerubb azt a szintu mainline supportot semmi mas nem fogja tudni. Ugye ez csak gigabit?
"az áráról ne is beszéljünk" Egy raspberrynek? Filleres tetel
Ami ARM es van rajta PCIe az szerintem $400-500 also hangon.
-
fatpingvin
addikt
-
válasz
fatpingvin #24305 üzenetére
Raspberry?
-
fatpingvin
addikt
Ötletelésre hívnám a társaságot:
hálózati tűzfalat szeretnék építeni, a mostani nagy és sokat zabál. megfelelő hálózati kártya már van (quadport Broadcom), a kérdés a platform.
x86-ost olyan nagyon már nem szeretnék, ha az lenne akkor PCEngines APU2 nyilván, de ahhoz most a pénztárcának nincs kedve.
ARM, esetleg RISC-V (powerpc is lehet amúgy de sztem az esélytelen) alapon milyen kicsi, nem túl sokat zabáló boardot tudtok aminek van viszonylag normális mainline supportja, van rajta hozzáférhetően legalább egy kétsávos PCIe interfész és nem túl drága?
a többi szempont eléggé mellékes, serial console még jó ha van de kb ennyi. -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel topik
- Horgász topik
- Nintendo Switch 2
- Trollok komolyan
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÚL Lenovo és DELL Laptop ALKARÉSZEK legolcsóbban.
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Ryzen 5 4500 / ROG GTX 1080TI 11GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest