Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mára elég volt a reklámokból
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agostino
addikt
válasz Wolfy999 #22767 üzenetére
hát, ma nem hiszem hogy ilyesmi bolt nyitva van. esetleg media markt. mindjárt itt a hétfő, ők sokáig nyitva vannak este is, én pl. tőlük vettem tampert. mindenféle fajta van helyben. automata után azért azt tudd, hogy bár új világ nyílik meg, az utak rögösek arrafelé : )
[ Szerkesztve ]
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
And06
aktív tag
válasz Wolfy999 #23480 üzenetére
én pár hónapja cseréltem az utóbbi fajátra, egy biztos, rosszabb nem lett. minimális javulást ad, viszont az én vizteritőmbe nem fért bele rendesen, igy meg kellett reszelni a szélét. a réz vizteritőbe (6 lyuku) állitólag tökéletesen passzol.
még annyit, hogy mivel ez domború, minimálisan kintebb fog lógni mint a másik, beleérhet a kávéba, ami nemjó. -
And06
aktív tag
válasz Wolfy999 #23494 üzenetére
ez az. nekem nincs, de összefoglalom amit mások irtak:
vannak aggályok vele kapcsolatban, régebben úgy hirlett égeti a kávét, de ez mára megdőlt, viszont az egyik lyuk a bojer nyilása felett lesz, igy romlik a vizterités, ami nem örvendetes. szvsz a gép árának 10%át nem éri meg. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Wolfy999 #24374 üzenetére
Naspolya Nassoldában házilag előállított mandulatejet adnak a kávé mellé.
Nagyon jó tej alternatíva, és az az előnye a dobozos mandulatejjel szemben, hogy cukormentes.Elvitelre szoktam innen hozni cappuccino-t.
ronin s8: szójatejből elvileg a nem bio változat az egészségtelen, mert rengeteg génmódosított szóját használnak.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
-
adriankoooo
senior tag
válasz Wolfy999 #28857 üzenetére
Szia, ez van nekem is egy 2008-as modell. Nemrég vettem, még ismerkedünk...
pangó őrleményt minimalizálni = ecsettel. Ledarálod a kávét, kisöpröd a garatot, bekapcsolod ismét egy kicsit, ismét fúj a garatba, ismét kisöpröd. Szinte alig marad benne valami.
Én most vettem késeket hozzá, de valami nagyon bosszantó amit nem tudok miért van.
Régi kések: 25-nél cicereg. 32-nél jó a lefojás (ez 2-3cm). Új kések: 30-nél cicereg, szintén kb. 32-nél jó a lefojás. (alig fél centi, miliméterek). Mi a fene lehet ez, hogy a késcsere után a használható tartomány ennyire beszűkül-elromlik?fragola.6035: esetleg nem találkoztál véletlenül ilyen hibával?
[ Szerkesztve ]
-
Peti...(16v)
tag
válasz Wolfy999 #31643 üzenetére
Jól mondja Keresztapper, 3,4 literes a bojler. Általában 40 percet hagytam bemelegedni, de lehet egy kicsit úgy csalni, hogy 20-25 perc után nyomsz egy hosszabb fejöblítést, és a fej hamarabb átmelegszik.
És ha például hétvégén az első kör után kikapcsolod, majd 1-2 óra múlva vissza, még 60 fokos a fej, tehát nem kell újra ennyit várni, mivel a több kilónyi réz/bronz tartja a hőt rendesen. -
Wolfy999
tag
válasz Wolfy999 #33400 üzenetére
Nah meg is volt az első komolyabb ismerkedés a Fiorenzato Bricoletta-val, átjött egy kisebb társaság és kb 12 kávét húztam vele.
Egyelőre nem lettünk barátok.
E61-nél ki milyen kazánnyomáson dolgozik?
Nálam 1,3 bar körül áll, de szerintem sok így a hő. 98-100 fok körül alakul a fejhő, ha bemelegedett. Innen akár 91-92 fokra lehúzni is sok hűtőcsapolás kell. Mi lesz a kevésbé hőigényes kávékkal?
Jah és gőzölni is újra meg kell tanulnom, itt sokkal gyorsabban történnek a dolgok. -
W78
csendes tag
válasz Wolfy999 #35888 üzenetére
Az én vízlágyítási megoldásom elég fatengelyes! Két éve csinálom, de nincs vízkő!!!
Végy egy ötliteres flakont és 1 liter vízlágyító gyantát, valamint tesztcsíkokat. Mérd meg a vized keménységét, majd rakj a flakonba annyi gyantát, amíg a tesztcsík szerint lágy nem lesz a víz. Később már tudni fogod, mennyi ml gyanta kell 5 liter vízhez. A lényeg, hogy sokat érintkezzen a gyanta a vízzel, mert Fragola szerint a pici gyantapatronok a tartályba azért nem jók, mert csak rövid ideig érintkezik a vízzel a gyanta és így nincs ideje lágyítani. Korábban faszénen is átszűrtem, de szerencsére elköltöztünk Pestről, és itt nincs mellékíze a víznek (klór). -
Gosti
csendes tag
válasz Wolfy999 #37373 üzenetére
A pangó őrleményt valóban nem mértem. A "milyen lesz a kávé vele?" szvsz nem egyszerű kérdés. A saját darálómban (az egyik képen látható Ascaso) szinte új a késpár, a Cunill meg zsírúj volt. Egy klasszikus (70-30%) olasz blenddel tesztelgettem (nem a saját kvgépemmel, mert az éppen PID-cserén van), a vendég-gépet is ki kellett ismernem, és ezt elsősorban a Cunillal tettem meg. Amire Te gondolsz, azt szvsz max. egy tartós - több héten át, többféle blenddel, az Ascasóval párhuzamosan használva - teszten lehetne keresztülvinni. Így, a bő 1 hét alatt erre futotta.
yeahhh
-
Toobee
veterán
válasz Wolfy999 #37735 üzenetére
Nekem is egy E61HX van otthon (La Scala Eroica). Természetesen érzelmi alapú döntés volt, van otthonra való gépem is néhány darab, de azokat be sem kapcsolom. Én élvezem, hogy kitakargatom, megtörölgetem, hűtőcsapolok 350 literrel..szóval engem maga a rituálé mozgat, nem az, hogy hány litert kell fűteni. Heti 3x ha bekapcsolom a gépet. Reggel meg automacázok egyet, azt csókolom
-
Keresztapper
senior tag
-
vendingo
veterán
válasz Wolfy999 #38391 üzenetére
Én száműztem a babtartályt és a helyére egy PVC csövet illesztettem, amiben kb. 2x2 duplának az adagja fér. Ezt a mennyiséget lehetne még csökkenteni, ha a csőbe tennék egy nehezéket, ami folyamatosan nyomná lefele a babokat, csak lusta vagyok kifaragni.
A pangó őrlemény sok, ami ellen semmit nem lehet csinálni. Van benne egy rögkiller, ami elég homogénné teszi az őrleményt, de ez sajna azzal jár, hogy elég sok pangót visszatart, kb 2-4 grammot.
Ezt a gépet nagy forgalmú helyekre tervezték, ezért is van gyárilag nagy fordulatszáma (3:30-4:00 sec egy dupla) és 3 kilós babtartálya.Ha mindenképpen váltanom kéne, akkor combat, vagy HG one lenne első körben, de szerencsére nem érzem szükségességét a váltásnak. Az jobban aggaszt, hogy mi legyen a GB helyett.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
levytee
csendes tag
válasz Wolfy999 #38641 üzenetére
Mostanában egyre többen kérdik ezt az automatás dolgokat. Nekem van némi tapasztalatom, de csak mint felhasználó.
Nem is ragoznám többet, de azért annyit hozzáfűznék, annak fényében, hogy itt senki nem abban a minőségben utazik, DE attól még ha jön hozzánk egy 15-20fős vendégsereg jó ha van egy a háznál egy automata.
illetve én, szégyen és gyalázat, de ha nincs időm, akkor kaput abból iszok, egy Caso Fomini Jet 1650-es tejhabosítóval megsegítve. És teljesen jó azokra a pillanatokra a magamfajta igénytelennek, ja és mindezt cukorral. taigetosz pozitívAnnyit ha Jura-ról van szó én azt vettem mostanában, mert a cégnél szépen dolgozik évek óta, FONTOS, hogy jó helyről vegyétek, ne csak külsőleg legyen felújítva és akkor nem lehet nagy baj (igaz ez mindegyik márkára). Én amikor az S70-est vettem, azért a felújításkor az alukazánt kicseréltettem acélra, ha valaki "aluparázik", meg előnye még az is,hogy az acélt jobban "megtudod dolgozni" vízkő ellen (agresszívebb cuccal is), pláne ha esetleg az előző éveiben ez elhanyagolták volna. Jó a Impressa 500-is, az S70 -is de azok alusak, most F50-van az már acél. Ajánlották itt még az Quick Mill Aquaviva-t is, lehet jobb is (nem tudom nem ismerem), bár az alkatrész ellátottságát is érdemes körbejárni, aki belevág.
levytee
-
lagoon79
tag
válasz Wolfy999 #39881 üzenetére
ettől függetlenül a vakszűrős öblítést én is megcsinálom minden alkalommal, ez inkább a fej oldalára és így később a tömítés környékére feltolt zacctól óv meg.
jveres: úgy-úgy. erről már sokszor beszéltünk, h az egyik legfontosabb tényező a jó eloszlás. sajnos sokszor elsikkad, főleg felsőbb kategóriás gépek mellett, pedig eddig nem találkoztam olyan őrlővel, ahol karba őrlés után ne javított volna a végeredményen a keverés.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz Wolfy999 #40005 üzenetére
Zacskóba őrlős, egész könnyen takarítható motyó. Nem egy Mazzer, de fokozatmentes. Vagy 1,5 évig ez volt a darálóm, pontosabban most is az, csak már nem használom napi szinten. Most épp a Wega Max-ot nyüstölöm, a nehezebb takaríthatóság és a fokozatos állítás mellett is inkább mellette tettem le a voksom, az őrlemény minősége miatt
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest