Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
levytee
csendes tag
sziasztok,
Egy kis tanácsot szeretnék kérni, akinek van benne tapasztalata. Tejhabosító kancsóból mekkora méretet javasolnátok 1 max. 2 capu elkészítéséhez? Illetve rozsdamentes, vagy a teflon bevonatost?
-
levytee
csendes tag
válasz
verti1
üzenetére
Az eladó készített a működésről egy videót (persze vacak minőségűt), amin bekapcsolta üresen járatta 3 másodpercig. Hallatszott valami zümmögés meg világított elől a zöld lámpa. Mikor kértem, hogy daráljon már le rajta egy kis kávét, egyszerűen elzárkózott a dologtól. Ez azért így erősen cinkes. Szval én lemondtam róla.
-
levytee
csendes tag
válasz
levytee
üzenetére
sz.zs: Na megtaláltam a privátban,Billyjoe-nak volt ugyanez a kínja. Elküldöm privátban a lényeget,de tömören ezt nem kell már az elején se püfölni,mert nem oda tapad fel a pangó ahova normál üzem alatt és bedugul. Porszívózd ki,és használd de ne püföld,ne inditgasd. !
-
levytee
csendes tag
Valakinek volt még ilyen gondja,de ez valami "hülyeség" okozta. Ha beugrik írok.
Nekem gyári és faxa,szval szerintem megoldható a problémád
-
levytee
csendes tag
Hogy a robur lett a téma, a kony itt valahogy nem favorit. Pedig árban szo-szo. Van valakinek tapasztalata,vagy ismer olyat akinek van? Engem valahogy csikol ez a Kony.Talán,ha,valamikor... akkor rámennék
-
levytee
csendes tag
A pacifis yirga kinek hol,hogy mutatta meg az ízlésének kedveset?
-
levytee
csendes tag
Eladó egy megbízható forrású La Pavoni Europiccola:
[link] -
levytee
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Új ára volt ennyi?
-
levytee
csendes tag
-
levytee
csendes tag
Nekem leginkább a produktum nem tetszett (ránézésre), bár nem is erre volt a videó kihegyezve. Nálam pedig ez számítana.
-
levytee
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
És mit szívott aki ezt írta? ..
És ez az a rendezvény, amire nem lehetett már jegyet kapni?
-
levytee
csendes tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Akkor perelj be valakit! :-)
-
levytee
csendes tag
Pont olyannal amit fragola ajánlott. A mai Kapucziner Brasil Phereira 84nél ízlik,értelemszerűen ebben a tekintetben a PID léte jogos akár a caravelleben is. Persze ha neked nem,vagy éppen a 92-93 neked még mindig mindennél jó,az számomra hihetetlen,de egyéni ízlés függő.
rallypix: értem én a viccet .....:-)
-
levytee
csendes tag
Nálam +90 kilépő víz hőfok van,hogy égett ízjegyeket tartalmazó produktumot szül.
-
levytee
csendes tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Most fogyott úgy el egy 250g-os Honduras, hogy nem porcióztam szét, hanem adagonként öntöttem ki a "gyári" szelepes zacsiból. Hétköznap 1*szer, hétvégén 3-4szer. Ez ~16 kinyitással járt, 1,5hét alatt. A romlásnak nem vettem ki jeleit, szerintem az utolsó is olyan lehetett, mint az első. Szval továbbiakban nem biztos, hogy zacsizok adagonként, bár a Honduras nem egy háklis kávé.
Szerkesztés:
fagyasztásból értendő -
levytee
csendes tag
Ha enni, akkor ilyesmi is érdekelhet: finomsagok
-
levytee
csendes tag
Aki esetleg nem tudott eljönni annak egy kis betekintés:
Dél előtt érkeztünk kicsivel, már nyitott Kaligula. A helyiség levegője még nem volt felfűtve, de A Barista már a gépet felfűtötte.Kedves vendégváróként hellyel és kávéval kínált. A [PallYotz kávék] bő kínálatából lehetett választani, ha jól emlékszem volt: Choco Madness, Spicy Italy, Indian Choco, Black LXR, Locavore blend, Etióp Yirgacheffe.
Mi az etiópból kértünk, ami nagyban megalapozta a kedvünket. Szép lassan melegedett a helyiség és érkeztek a fórumtársak is. Közben 1-2 barna sör is kóstolgatásra került. Igen jó sörök is vannak. Paljoc látván, hogy kaja nem volt, elugrott némi pogiért is. Rendkívül figyelmes és önzetlen volt ez részéről.
Szép lassan elkezdtük a karosok vallatását. Igazán profin Soldier2 készült, hozta a HG One-t és a hozzá az Olympia cremina-t is, meg mindenféle vudu kelléket. Így azon a szetten sorozatban jöttek le a kávék, szerintem az átállásoknál se sok ment le a csapban. A pavcsikon nem igazán ittam jót, mire belőttük volna a darálót , meleg lett a fej, mire lehűlt elállították a darálót….szval, itt egy kicsit kaotikus lett a helyzet. Az Arrarex Caravel se hozta amit tőle elvárható lenne, de igazából Parci mondta is, hogy nem használta még, így nincs tapasztalata, de ha már ott van, próba szerencse. Hát próba szerencse nem volt, de azért legalább láttuk szétszedve, működve is egy ilyet. A HG-t szinte mindenki tekerte kicsit, sőt volt beeső vendégünk , még ő is illetve bőven ellett látva tanáccsal, és jó kávéval is. Aztán a Ház megkínálta vendégeit egy jófajta konyakkal (nagy örömére annak aki nem vezetett).
A karosok helyzetét látván , Paljoc rávetette magát a pultban várakozó Compak K10/Rancilio S27 párosra. Elsőre (ha jól emlékszem, de itt már bőven koffein túladagolásban voltam) a Black LXR-t lőtte be, remek kávé, nekem kifejezetten az egyik kedvencem tőle. Aztán kibontott tiszteletünkre egy aricha Etióp Yirga-t, hát ez valami fantasztikus volt. Nem akarok ódákat zengeni, de ez tényleg egy nagyon komplex, jó testes és kellemes savakkal rendelkező kávé, volt valami virágos illat is a számban. Én nem vagyok valami nagyon kifinomult ízlelővel ellátva, de itt tényleg még én is éreztem valamit. Talán más ezt jobban ki tudja fejteni.
Aztán bőven bekávézva , mi elköszöntünk , majd 3 óra ott tartózkodás után. Én személy szerint örülök, hogy végre arcok is párosulnak a nick nevek mellé, és hogy részese lehettem az eseménynek.
Köszönjük a szervezést, a helyszínt. Külön köszönet Kaligulának a sok pörgésért (elég volt ennyi homebaristát kiszolgálnia), és Paljocnak a kávékért és a savlekötő pogikért.
-
levytee
csendes tag
A vákuumozásig én se, de hogy (én szájjal, vagy kézzel) kiszívom illetve kinyomom a zacskózáskor beáramlott friss levegőt, azt gondolom jól teszem?
-
levytee
csendes tag
A macskakőbe ki jön hétvégén?
Lehet a nick neveinket fel kellene egy névtáblára tenni ha tényleg személyhez szerenénk kötni a karaktereket. (?)

-
levytee
csendes tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Én úgy csinálom, hogy kb 30g egy kis simizacsiba, kiszívom belőle a levegőt és úgy nyomom össze a "zárat". Kell hozzá némi rutin, de aztán megy. Ezeket a 30-as zacsikat beleteszem egy szelepes zacsiba, amiből kinyomom a levegőt, és az egészet egy nagy simizacsiba, amiből szintén kinyomom amennyire tudom a levegőt.
És minden egyes kis zacsi kivétele, után az utolsó két műveletet végzem el.Ez így nálam működik, nem döglött még be kávém.
Ez így macerásabb, mint az üveg, de nekem nem férne el a a fagyóban annyi üveg. Majd ha lesz rá alkalmam átváltok üvegre.
-
levytee
csendes tag
Zolnagy és Verti tapasztalatai után,saját gondolat mentén a yirgashef és a kapucziner karácsonyi blend között konstans mindegyiküninél -2-3C. foknál lőttünk jót. Innen simán lehetne egy tábázátot belőle kreálni. X (ami lehetne 1 bizonyos kV) +-fok.remélem érthető?
-
levytee
csendes tag
Akinek van expoligonos utángyártott gaggia karja megmérné nekem a súlyát (meg,hogy ez 1 .v 2es kifolyóval értendő), előre is köszönöm!
-
levytee
csendes tag
Kellene egy kis okítás. Az e61es gépek hogy működnek? azoknál a gépeknél a kazánban a fűtőszálat nem lehetne (PID) szabályozni? Azt értem (vagy csak azt hiszem értem),hogy a fejet is és a rendszert is lehet hűtőcsaplásokkal "kezelni", de ha a kazánt szabályzom nem lehet ez egy kicsit stabilibizálni a dolgokat?
-
levytee
csendes tag
-
levytee
csendes tag
Leírták a negatívumokat és a pozitivumokat is, de egy éve árulja.... ez lehet jó és rossz hír is.....
-
levytee
csendes tag
Köszönöm srácok.
Még nem az igazi,de próbálkozom
-
levytee
csendes tag
Pont ezt írtam a múltkor,és lásd megcsinálták.
Más, mi a yirganak a hőigénye, nem pontos hőadatra gondoltam,csak hogy kinek hol volt jó.
Meglepő volt nekem mennyire aprószemű ez a kvbab. Meg kicsit olaszosra van pörkölve (pacificafe),holnap dobok fel egy képet,hogy szerintetek jól van ez így.
-
levytee
csendes tag
válasz
gubabela
üzenetére
Hát ja, ezt is ember írta, de a mivan akkor amikor a crema +10ml ... én is estem ebbe a hibás gondolatmenetbe,mint az aki ezt írta, és szerencsére joltiék kiigazítottak. Gammra kell ezt jó magyar nyelven, jó magyar logikával behatárolni. Annyira nem szercsizem a beollózott angol szövegeket ami mögött nagy értelmeket kellene felvélni,de nem vélem fel.
-
levytee
csendes tag
-
levytee
csendes tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Azt én nem állítottam, hogy eltudnám olyan tökéletesre egyengetni kézzel.

Én az idő spórolása miatt vettem, azt meg nem minden kávénál hozza. Valamelyiknél el lehetett hagyni a wdt, és akkor jó volt, hogy van

ahol nem persze ott is jó, de én nem érzem ki a kávé ízén a refraktométerrel mért tökéletességet.
És ez nem lehúzás részemről. A készülék tökéletesen csinálja ami a dolga, és roppant mód igényes kidolgozású. Olyan mutatós darab.
Bár egy vaktesztet lehet megcsinálok, hátha mégis érzem.
-
levytee
csendes tag
Én az elegyengetéses cuccot már nem venném meg mégegyszer (bocs. keresztapper,a cucc jó,csak a minek kérdés maradt bennem), mert a wdt csak kell, onnantól meg már nem sok elegyengetni a tamper előtt. De ezek után én félek,h a maroktaperozás is csak egy fölös kiadásom lenne. Persze akinek ez jó,azzal az öröm legyen vele.A filter papír amit áldok,lehet másnak ez fölösleges.
-
levytee
csendes tag
Jogos, igazad van. És igen, egzaktabb eredményt ad (na).
Őszintén megvallva eleinte tettem is ezt, de manapság főleg reggel 4-kor csak érzésig engedem, nincs kedvem mérni (a kávébabot azért még mérem, de minden más a lehető legegyszerűbben, és leggyorsabban).
Valahogy úgy vagyok ezzel, mint többen is, érzem én azt ha elég, max kell hozzá 1-2 alaklom és belövöm a pont aktuális kávét, magam ízléséhez.
Az a lényeg joltinak ízlett, az se kizárt nekem is ízlett volna.

-
levytee
csendes tag
-
levytee
csendes tag
-
levytee
csendes tag
válasz
vtechun
üzenetére
Rendelni tudsz bármelyiktől amit ajánlottak. De Tokajban és/vagy Debrecenben van hely ahol kóstolni és venni is tudsz kézműves helyben pörkölt kávébabokat.
Esetleg ott megkóstolod, ha ízlik veszel belőle, ha otthon nem jó akkor valamit nem jól csinálsz, talán jól csinálod csak ennyit tud a gépparkod.
-
levytee
csendes tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Igaz, igaz

De úgy látszik, hogy Ő elégedett a produktummal.

-
levytee
csendes tag
Nem ulfnak szántam. Ez új bejegyzés lenne. : Meghajlok a cenzura előtt. :-) Írtam véleményt a hetekben a pacificoffee-től kóstolt kávékról, hát az east timorról éppen nem tudtam jókat írni.Erre nem jelentették meg a véleményem, DE kiküszöbölési szándékkal (remélem ez már jó lesz, és nem büntetési szándéknak élem meg) újra küldtek nekem 1kg.-ot. Úgy érzem ez így elég korrekt eljárás részükről. Ha ízleni fog leszek olyan fair én is,hogy megosztom.
-
levytee
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
A felső szűrő tuning az a csavar besüllyesztése, vagy annál több?
-
levytee
csendes tag
Ha már így a karok repkednek,gyári Rancilio Silvia egyes csőrrel érdekel vkit? Zsír új.
-
levytee
csendes tag
Ha valamelyikőtök tudna valami jó Faema Familyt, vagy Rancilio Nancyt szóljon már pls. Köszönöm.
fragola: neked nem volt egy felújítására váró Faema family-d? Meg van még?
-
levytee
csendes tag
Ha ha. Csak,hogy vicc szaga is legyen.más az origon olvastam a cikket,egészen jó,vannak ott is tréfás dolgok,mint pl:"az egyszerű fizika nem változott meg.". (("Még szerncse)) :-)
Megint más:
Az ávéikszben kellemesen csalódtam, a Strada és a Reneka mellé kaptam egy esszpresszó csészét, kicsit marketinges céllal, de hasznos tulajdonságokkal. Amúgy a reneka kissé hígabb,savasabb kávét ad,míg a Strada és a rancilio pedig klasszik vonalt erősíti fel. Én semmi megykompótot nem éreztem még ki..:-)
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Update 12.29. 13:00 - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Macbook Pro M3 Max 16" - 64 GB/4TB/ AJÁNDÉK MAGIC KEYBOARD 3/ 27% ÁFÁS!
- Dell Latitude 5430 - i5-1245U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.