Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adp
őstag
Sziasztok. Tudja valaki hogy mitől dugul hat el folyton a gaggia classic 3járatúja? Ha épp szerencsém van akkor valamennyi víz meg csöpög a pumpa idításakor..olyankor általában Citromsavat teszek a vakszűnőbe és néhány vakszűrőzés megoldja. Ha nem folyik semmi víz akkor azzal szoktam szórakozni hogy leszedem a tágulási tartályt és a nyomás különbség miatt valahogy a Dugulás megszűnik. Ma ezeket ismételtem kb. 15-20-szor mire jó lett. Közben a kazánt is próbáltam Citromsavozni. Igazából fogalmam nincs mi oldotta meg a problémát de kb. 1.h-t szarakodtam vele. Már marhára unom. Ha gőzölök biztos hogy eldugul , ezért azt inkább hanyagolom…
oscar párnát haszálok évek óta, a gép is nagyon régóta van meg és És csak az utóbbi időben kezdte ezt csinálni. Mondjuk úgy egy másfél éve de mostanában kb. kéthetente de havonta biztos. -
-
adp
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Igen tök érdekes mert a frissen darált kv illatát nem érzem de egy illóolajat igen. Viszont járok szaunázni és ott felöntve már nem nagyon érzem az illóolajat sem. Elég érthetetlen…
-
adp
őstag
Sziasztok.
Nem annyira kávés téma de mégis. Kb. másfél hónappal ezelőtt valószínűleg covidos voltam. Teljesen elment az íz és szag érzékelésem. Az íz valamennyire visszajött a szaglásom az max 20% . Elég zavaró kávé illatából kb semmit nem érzek. Azt gondolom ez az íz érzékelésre is kihat mert azt vettem észre hogy kétféleképpen érzem a kávé izét keserű meg valamennyire savas/ gyümölcsös attól függ milyen az adott tétel pörkölése. Szóval majdnem minden kávé íze ugyanolyan ami mondjuk egy szinten van pörkölve ezt mostanában vettem észre hogy egymás mellett tudtam több kávét is kóstolni. Egyes kaják ízét is másképp érzem pl hagyma, fokhagyma. De az annyira nem érdekel. Viszont ez a kávés eléggé zavar.
Valaki járt már hasonlóképp valami praktika vagy megoldás? -
adp
őstag
Nem tudom mi tortent, ketszer probaltam vizkoteleniteni egyiknel sikerult majd mikor oblitettem at tiszta vizzel ujra eldugult. Aztan egyszer csak a semmibol vasarnap delutan ota megint mukodik. Pedig semmit nem csinaltam vele. Valoszinu a 3 jaratuval volt gond mert feltoltottem a vakszurot csapbol vizzel es nem engedte le a vizet a pumpa lekapcsolasa utan. Majd kb 3.-ra igen es megjavult… nem ertem
-
adp
őstag
Sziasztok. Mi lehet a megoldas Gaggia Classic teren ha egy csepp viz nem jon a felso szuron? A goz karon jon. Maskor is volt mar ilyen akkor a vizkotelenites megoldotta. De most mintha el lenne dugulva.
-
adp
őstag
Sziasztok!
Tud valaki tippet kave beszerzesre holnapi napra pest belvarosaban v. ker leginkabb? (klasszik vonal)
-
adp
őstag
válasz
mézespálinka
üzenetére
-
adp
őstag
Sziasztok! [link] ezt kóstolta valaki? Pacific - Bányai
-
adp
őstag
Nápolyban és környékén jártam nem rég, mindenhol perfekt dél olasz kávét ittam, még a legkisebb lyukban is 3 karos (rugós) gép volt.Elég sok helyen volt Toraldo kávé ( jó kérdés melyik
) Valaki esetleg tud erre friss forrást? Vagy valami hasonlót -
adp
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Goriziana -t teszteltük is a Korzón. THX! Eszembe nem jutott volna.
-
adp
őstag
Sziasztok!
Jó rég nem írtam ide. Egyik havaromnak kellene kávé tipp automatába. Max 6-7k-t szánna egy kilóra. Eddig Pacificet vett, de az utobbi időben megdrágult meg ízre sem az ami volt. Nagyon nem tudtam volna neki más tippet adni csak a Pacificet, de ahogy elnéztem mint mindenhol szépen megszaladtak ott is az árak.
Nagy elvárások nincsenek, lehet ipari cucc is ha van biztos forrásból viszonylag friss pöri.
Néztem pár webshopot de nem igen tudok mit mondani erre a kategóriára. -
adp
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
A dimmer a szabályzó? Érdekes, hogy mostanában OPV hangot sem hallok. Pedig régebben volt az a fémes fura hang ha max nyomásnál voltam.
-
adp
őstag
Sziasztok!
Rég nem jártam erre fele. Valakinek van tippje, hogy ez mitől lehet? A pumpa szabályzó max állásban van, és így ugrál a nyomás.. Már vízkőtelenítettem 2-szer, rohadt érdekes módon az Oscar párnával is lett valahogy vízkő és dugulást okozott... a tágulásit is szétszedtem és kiürítettem, de nem javult a helyzet.
Dobok be egy videót: [link] ezt csapolás közepén videóztam és le fel ugrál a nyomás. -
adp
őstag
válasz
p.lac
üzenetére
Presszóból is szerintem is a hiper-szuper-automa adta a legjobbat.
Azért filter vonalon voltak jók, pl ugyanez az etiop vagy épp a Bányai Gesha, vagy a Kontrollnál is nagyon jók voltak a filterek főleg a gesha, na meg a one 11 costaricai filter is nagyon adta..... Impresso hozta a kötelező középutat amit szokott, finom volt. Viszont presszó vonal nagyon gyönge volt úgy amblokk -
adp
őstag
Melyik GC kartomitest erdemes venni az expolygonba?
-
adp
őstag
válasz
mentic18
üzenetére
Ugye leszeded a gőzcsőn lévő cuccot és csak a gumicsővel gőzölsz? Egyébként szerintem az a gőzcső egy minimális módosítással a kis egyszerű gépek kategóriájában világbajnok. Egy fekete kábelkötegelővel rögzíted a tövénél majd visszavágod a felesleges részt. Én sokkal jobb tejhabot csinálok azzal, mint a GC-vel amin profi gőzcső van. Na meg ugye végtelen gőzt ad a folyamatos utántöltés miatt.....
Portafiltert nem kell cserélj csupán egy 51mm-es la pavoni kosarat kell beszerezni pl: expolygon és egy 51mm-es tampert. A kosár pereméből valamennyi le kell csiszolni pl flexxel, és a karban lévő fekete műanyag izéből pedig le kell vágni valemennyit, hogy beleférjen az 51 mm-es la pavoni dupla kosár. Így egy egész használható szetted lesz, egy belépő daráló persze kell hozzá. -
adp
őstag
QM Silvanot, Profitec pro 300-at, Expobar db-t nézted?
-
adp
őstag
Az összes egy bojleres, szóval sokat kell várni a gőzre aztán utána ha kávét akarsz ismét főzni várni, hogy kihüljön. Kivéve talán a Mara X-et, az Hx. Mondjuk az talán picit másabb mint a sima hx.
Esetleg még: Silvia pro, Lelit Elizabeth.
Én ha ennyit költenék rá csak DB jöhetne szóba. -
adp
őstag
Itt csak 12.5e a VST [link]
-
adp
őstag
válasz
bencefica13
üzenetére
Ennyi pénzből kijön egy értelmes gép + örlő szett is. Nem igazán értem ezt koncepciót 235ezerért... Én nem vennék ilyen kombi gépet.
Most mit használsz FP-hez? -
adp
őstag
válasz
mjxb90
üzenetére
Pascucci jó klasszik vonalon, bár szerintem lehet találni olcsóbban is hasonlót.
Amúgy valahol félúton az újhullám és a klaszik határán ez nagyon ízlett:
https://www.kavekorzo.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1844:pacificaffe-de-tommaso-kavekostolo&catid=43&Itemid=110
De itt azért vannak savak, szóval nem tipikus klasszik vonal.
Most akciós: [link]
Ha már pacific és jó ár akkor a pin up (itt is vannak azért savak), és a la piazza is jó cucc, bár ezeket már több éve nem ittam. Utóbbi ami tényleg klasszik cucc. -
adp
őstag
Szerintetek, hogy lehet az, hogy van egy kávé ami egyszerűen befullasztja a ZM késes San Marcot. Vagyis csak pörgeti-pörgeti a kések közt az apró szemeket de nem örli le...... Egy átlag közepes pörkölés nem értem mi lehet a gond. Van egy állás amin túl minden kávéval ez történik, /szóval én nem tudok emiatt púdert őrőlni, de még befullasztósat is ritkán/ de ez még az elött van
-
adp
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Megvan, köszi
-
adp
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
nem igazan ferek hozza, szet kellene szedni az egeszet. folyattam vagy fel percig, elmult a mutato rezgese, akkor jo?
-
adp
őstag
válasz
Erdei88
üzenetére
Nagyon fel kell hevíteni a bojlert, hogy legyen gőznyomás ami amúgy hamar elillan, ez a nagy hő szétcseszi az alu bojlert, ami nem túl egészséges.Meg a gőzzel mehet alu is a tejbe, ugye a kávén a pogács plussz nálam az aeropress papír megszűri. Egy dual bojler vagy + thermoblokkos gép amibe adagolja a pumpa a vizet szerintem jobb választás. Szüleim ~50 ezres delangyi thermoblokkos gépével ha nagy ritkán náluk vagyok százszor jobb tejhabot készítek gyorsan, végtelen gőz áll rendelkezésre mivel a pumpa folyamat nyomja be a vizet. Én utálok a Gaggiával gőzőlni. Hála égnek ritkán kell. Esszpresszora viszont tök jó. Nyílván sokkal jobb mint a delonghi amit fentebb írtam
-
-
adp
őstag
Mostanában tovább kóstólgattam a boltok polcain lévő dolgokat és találtam 1-2 érdekességet ami jó mentő megoldás lehet ha kifogy az ember. Pl: a két nagy lánc Costa és Sturbucks kínálatában is van elmegy kategóriás közepes pörkölésű kávé. A Sturbuksnál a blonde pörkölésű a Costánál pedig a Columbian roast. Hasonló a két cucc. Csoki-mogyi lágy savakkal. Ha sikerül kifogni pár hónapost még finom is. A costasat jó árban is vettem. 2k volt a fél kiló.
Van még egy harmadik abból eddig csak döglöttet sikerült kóstólni de éreztem benne a potenciált: Mantaro: Calma, elég világos pöri, ha jól sejtem magyar és kemény ezer forint volt a negyed kilós zacsi. Jó lenne belőle frisset kóstólni. -
adp
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Pizzavasat próbáltad? Szerintem nagyon jókat lehet vele sütni, és sokkal olcsóbb megoldás mint ezek a "grillek" Ami télen elég off. Egyébként ez a hőfok dolog így nem igaz, amit írsz, hogy "belépő" rohadtul nem mindegy hogyan és hol adja le bármi legyen az
-
adp
őstag
válasz
paljoc
üzenetére
Nem is tudtam, hogy ennyi pizza mester van itt

Hogy teszed fentre? Ez miért jó? a tészta alja így jól átsül?
Nekem sima gáz sütöm van, de ha a legaljára teszem a pizzavasat és arra közvetlen rá a pizzát max fokozaton az alja megég de a teteje még nem pirul le. Lehet így kene próbálkozni? Miben sütöd? -
adp
őstag
Amúgy a Bor és Víz kft továbbra sem működik? Pár hónapja voltam náluk, de akkor azt mondta a portás, hogy szerinte bezártak mert alig vannak ott. Azóta Verázok. Nem örülök neki mert amíg a Norda 5 rekesztől 140 volt Vera sparban 220, ami mondjuk 5 rekesznél nem kevés... 2400 ft különbség.
-
-
adp
őstag
Hogy lehet az, hogy kb. 4 hónapja vízkőtelenítettem a GC-t és 1-2 napja azt vettem észre, hogy bazi lassan folyik le a kávé. Mértem most egy 10 seces kifolyási időt és 28g víz jött le. Vízkőtelenítettem után 65g. Csak Nordát és verát használtam. Eddig kb évente elég volt. Sőt szerintem volt, hogy eltelt 1.5 év is->mondjuk az előző gépemben akkor nem volt szűkítő.
Bár ezektől a vizektől nem szabadna eltömődnie, vagy rosszul gondolom?
-
adp
őstag
Bor és víz kft-vel mi van? Voltam kint kedden de zárva voltak. Portás szerint már más van ott. Egyébként valaki 20-kerben vagy 9,14,-ben tud Nordára ötletet az is jó
-
adp
őstag
válasz
vicces1
üzenetére
Szüleim ezt az ORO-t isszák már egy ideje, ezek szerintem védőgázban vannak, ahogy nézem márciusi, az tök jó. Kelebián a határdiszkontból hozatják valami 3.5 körül van, annyiért több mint jó. Amúgy aki nem messze lakik onnan megéri betérni, mert csomó dolog van szinte féláron mint mondjuk egy tescoban vagy sparban. Ez a kávé is valami 6e nagyüzletben
-
adp
őstag
Elég ambivalens, hogy én írok erről, aki az összefoglalóba írta az "Ugye tudod, hogy csak frissen pörkölt kávéval érsz el jó eredményt c rész. (amit amúgy lassan ki lehetne egészíteni
)... Na szóval tovább tesztelem az aldis kávé felhozatalt, igazából agyaltam, hogy veszek most valami extrábbat, de nemsokára jönnek jónak igérkező korzós teszt kávék, na meg a low budget program továbbra is fennáll a korona miatt meg rátaláltam erre a sárga csomagolású aldis kávéra, ami 1 hónapos, 1200 volt asszem.
Aki szereti a sötétebb vonalat és a robusztát az bátran próbálkozhat, 1 hónapos! pörkölést fogtam ki, krema bomba, picit keserű. Tök nem értem, hogy ha az aldi megoldja, hogy 1 hónapon belül az üzletekbe legyen a kávé, normálisan lezárva, más nagyobb brand miért nem? Ráadásul az ára is baromi jó. Nem csípem a robusztát, meg elég sok a koffein benne, de iható, kis cukorral még ízlett is. Fagyasztóba meg elfér, mindig van valami klasszik, ha vendég jönne. -
adp
őstag
válasz
kisati748
üzenetére
Sajnos, ez elmúlt néhány hónapban nem igazán követtem a kávés fórumokat, pedig erre tuti lecsaptam volna. Kíváncsi vagyok mennyivel tud többet mint az én SM97-em a ZM késsel... Igazából mióta megvan nem éreztem késztetést, hogy lecseréljem, ami azért zavar, hogy 1-1 fokozat hiányzik az sm97-ből, de ilyenkor teszek a szűrőbe + 1 g-ot. Nagyon aprót/púdert nem tudok vele őrölni, mert nem bírja, egyszerűen nem kapja be, de mivel nem török kávézok így, ez nem zavar. Filterbe viszont egy álom.
-
adp
őstag
sm 95/97 ZM késsel, de szerintem 200-ból royalt is lehet szerezni.
szerk: https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=139&t=143286 ez bazi jó vétel, miért volt ilyen olcsó?
-
adp
őstag
Találtam még egy ilyet is. Szerintem ez is ugyanaz: https://www.amazon.de/-/en/Godmorn-Stainless-Temperature-Control-Protection/dp/B07FD3164C/ref=sr_1_3?dchild=1&keywords=dr+hetzner+wasserkocher&qid=1587389088&sr=8-3
Itt ingyen postát ír. Én amúgy nem amazonról szereztem be. Egy ismerőstől vettem (alig használta) aki kapott ajándékba egy másikat, és ez feleslegessé vált neki.
-
adp
őstag
Nekem ez van, meg egy csomó filteres pesti arcnak. Van olyan barista aki azt mondja szerinte még jobban is lehet vele önteni mint a drágábbakkal (effelől nincs tapasztalatom) https://www.amazon.co.uk/Electric-Temperature-Gooseneck-Pour-Over-Stainless/dp/B07D9KDQWC
Sajnos most nem kapható. Nem szabad drágábbat venni 40-ezrekért. De Hario mezei kancsót sem ugyanezen az áron mint a fenti...Sztem ez ugyanaz mint amit Rush77 linkelt csak más néven fut.
-
adp
őstag
Nem igazan ertem miert is rossz, ha kiveszem gyors kimerem es azonnal visszateszem, mintha kivnnem es kint is maradna?
Te kiteleportalod a zacsibol vagy, hogy veszed akkor ki? egyebkent szo nem volt nagy zacsirolSoldier: en is nagyon ritkán örlök úgy. Inkabb csak akkor, ha valami miatt nem tudok meginni gyorsan egy csomag filtert. En ezt az egyen izt nem tapasztaltam
-
adp
őstag
fagyasztáshoz: Én csak a szelepet ragasztom le és beteszem egy műanyag dobozba és úgy a fagyóba
Ha van időd sz*rakodni akkor nem kell kivenni előző este mert fagyasztva darálva szerintem sokkal egységesebb a szemcseméret, és ha kiveszed sokkl elöb bedöglik, kb. fele annyi idő alatt. Így eddigi tapasztalataim szerint ha ki is veszem csak max 3 napi adagot veszek elő, ha nagyon világos pl filter pöri, azt soha nem veszem ki, csak amíg kimérem a zacsiból aztán megy vissza a fagyóba. -
adp
őstag
válasz
72lakiluk
üzenetére
valójában ez is finom csokis, grillázsos, karamellás és bántó íz nincs benne, csak nem ehhez vagyok szokva

Mostanában inaktív vagyok itt, de gondoltam a kényszer szabim alatt megosztom, hogy aki talál ilyen frisset az aldiban és szűkebb a keret, ez jó vétel lehet. ( Corvinnál vettem a Tűzoltó utcában, ott sok januári volt)
-
adp
őstag
Aldiban van akcios kave, nem mondom, hogy eletem kaveja de vallalhato es viszonylag friss pöri. Jelenlegi helyzet miatt ott sporolok ahol tudok.
900 ft volt a fél kg én a feketét kóstoltam, januári pöri. Kb egy jobb lavazzaa kategória.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Cyberpunk 2077 Johnny Silverhand's Samurai bőrkabát! Nagyon jó minőségű bőr!
- Philips Sonicare Diamond Clean HX922W ultrahangos elektromos fogkefe + fogkefék
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm eladó
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- ÚJ könyv: Rafal Kosik - Cyberpunk 2077 Nem véletlen
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- Bontatlan! Mega AKCIÓ! 2028.12.11 Gari! Apple Macbook Air 15.3 M4! 10C/16GB/256GB
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) Valaki esetleg tud erre friss forrást? Vagy valami hasonlót

Mostanában nem nagyon követtem a kávés újításokat és néha aldis kávét is ittam, meg bolti lavazzat, de legalabb frisseket