Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Mano66
üzenetére
Csak hírből ismerem a Casa-t, az meg sokszor rosszabb, mint a semmi.

A p80-al szerintem nincs értelme összehasonlítani a Casa-t, a Casa ugye egyetlen omni késprofil, ami olyan, amilyen, vagy bejön, vagy nem. 80mm-en meg high-end késprofilokból válogathatsz (persze azok inkább filter vonalon adnak sokat. Meg áruk is van. Klasszikus 9bar-os presszóhoz valószínűleg értrlmetlen overkill a 80mm.)
-
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Mano66
üzenetére
"A Lagom Casa 65mm késsel milyen ízeket hoz elő."
Ez engem is érdekelne. Internetes okosok az SSP MP-hez szokták hasonlítani (világos pörkből eszpresszóhoz kiváló, filterhez is egész jó, sötétebb pörknek és tejes italnak nem az igazi.). Az itteni Casa tulajoknak mi a tapasztalata? -
-
válasz
Mano66
üzenetére
Hoffmann pl. megnézte a duo két késének részecske eloszlását. Meglepetésre gyakorlatilag egyforma.
Ezt mindenki úgy interpretálja magának, ahogy szeretné, csak tényként jelzem a kúpos vs sík niche tárgyban.
Ma én is inkább Casát vennék hasonló árban. Nichéből csak icm kúposát ismerem és egyébként _nagyon_ finom volt vele az ital. -
-
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Mano66
üzenetére
151C után a Lab Sweet Red Speed nekem: kevesebb fine, kevésbé hajlamos a megkeseredésre, pár ricnivel finomabbra kell őrölni ugyanahhoz a nyomás+idő-höz, ízjegyeket tisztábban és intenzívebben hozza, kicsit kevesebb test, de azért eléggé testes és krémes marad. Szerintem többet ad gyümölcsös oldalon, mint amennyit elvesz a testből. Összességében klasszik presszóra szerintem remek kés, hoz mindent, amit egy klasszik presszótól vár az ember, testes, édes, sűrű, sült, de mellette a gyümölcsös ízjegyeket is megmutatja valamelyest, amolyan "süteménybe sült", karamellizálódott formában.
Ennek is elég széles a sweet spot-ja, nem szívás belőni a finomságot.
Másik alternatíva klasszik presszóra elvileg az SSP HU lenne, de arról semmit sem tudok, én a másik irányba kalandoztam (MP, Brew)Igen, ahogy Péter is írta, sokkal lassabb és sokkal több pangó marad benne, mint a 151C-ben. Pumpa kell hozzá sajnos, a 151C-hez nem kellett... Viszont nekem a 83-as kések közül ezidáig ez a leghalkabb és legkevésbé fülsértő hangú (Az MP hangja a legidegesítőbb
) -
-
-
válasz
Mano66
üzenetére
A CF64v-t nagy várakozással fogadtam, de az állítómechanikája szerintem -hát- alulmúlja a várakozásokat is és az őrlő egyéb dolgait is. Adok még neki némi esélyt, hogy meg tudom bütykölni. Nem javasolnám. Az ára egyébként alaposan le is ment a DF64-nél.
(Lehet kapni v-t, esetleg nem a Béla műveknél.)
-
cotagg
tag
válasz
Mano66
üzenetére
Bocs, lehet, hogy tiszta a dolog, de ugye tudod, hogy a Niche-nél már nincs a dupla áfáztatás, ami a brexit után egy ideig borzolta a kedélyeket? Ha ide rendelsz, akkor a UK áfát nem fizeted, de valóban, amint belép a cucc az országba fizetned kell a helyi áfát és a vámot. Meg ha szerencséd van a futárcég vámkezelési költésgeit is…
-
killboy007
csendes tag
válasz
Mano66
üzenetére
Egyik sincs pariban a kinuval szerintem. A DF64 gen2 előző DLC kése is már “modernebb” igényeket szolgálta ki, a red burrs ahogy látom még inkább a világos pörkölésű kávékhoz ideális (több tisztaság, kevesebb test), bár kést simán lehet cserélni benne valami klasszikusabb profilra.
-
válasz
Mano66
üzenetére
Szerintem DF64-ből a DF64v, amit jobban megéri venni, ott lehet játszani a fordulatszámmal is, ha szeretnél.
A Málkőniről korábban írtam itt röviden, nem találkoztam vele, de -erre a típusra- nem is vágyom. Szerintem gyenge, túl magas a fordulatszáma, illetve nem látom jelentőségét a ferde felépítésnek, ha a kések vízszintesen tájoltak. -
danbenzin
csendes tag
válasz
Mano66
üzenetére
1 adagosra LM klón vagy VST szokott lenni ajánlva hoffman_ tapasztalatait olvasva
-
Mano66
senior tag
válasz
Mano66
üzenetére
Pl : [I.M.S 1 csészés szűrő 6/9 gr ] Ehhez kell tamper + tamper segéd.
Vagy [IMS Lelit - E61 10-12g 58mm-es] ez már két adagos. De ezek nem biztos, hogy jók a te gépedhez. Csak azért linkeltem, hogy tudd kb milyen méretű kosarakat nézz a gépedhez.RetepNyaraB : [Laurino Rossi Ross] A 40% Rubusza nem sok jóval kecsegtet.
-
zolnagy
őstag
válasz
Mano66
üzenetére
Én akkor használtam a duplakifolyót, amikor az erdőben egy 20 fős társaságnak készült vele a kofi. Igaz, akkor elő se melegítettem, de nem lett rossz vele. Legalábbis a természetben elfogyasztott kávé varázsa pótolt

Viszont a linkedet elmentem. A következő rendelésnél bedobom ezt is a kosárba -
vendingo
veterán
válasz
Mano66
üzenetére
Szerintem ezek nem tesztpörik, hanem elkefélt batch-ek.
A tesztpöri 50-100g pl. ikawa-val.
Ettől függetlenül vegye akinek ez az ingere, sajna én futottam bele konkrétan szemétbe is, ami a kukában végezte, de volt, hogy egész jót is kifogtam, amikor még rendeltem tőlük. Ennyi pénzért csak alja brazilok szoktak lenni.BBpeter: létezik ilyen? Én pl a szagukat se bírom.
-
válasz
Mano66
üzenetére
Mondom Béla azt írta tesztre rendelt egy darabot. Ezt szerintem ember nem veszi meg itthon ennyiért. Ő viszont legyártathatja sokkal olcsóbban shenzeni haverokkal.
Mondjuk ez a kézi dugattyú szegmens még mindig annyira ezoterikus téma, hogy gyakorlatilag senki nem ismeri itthon. Felismerni meg pláne nem, hogy nem muszáj vagyonokat költeni puccos gépparkra

-
Bazsee71
őstag
válasz
Mano66
üzenetére
Nem jön rá sarc, legalábbis nekem nem jött. Beanconqueror app nekem nagyon bevált - köszi Toobee a tippet -, nyomás növekedésre magától indul a profil rögzítése, a mérleg pedig amint nem érzékel további folyást, automatikusan leállítja.
Osztom azt a véleményt, hogy a Robot körül közel sincs akkora hype, mint amekkorát érdemelne. Kb. bármit meg lehet vele csinálni, és hogy előmelegítés nélkül is azonnal használható, az külön erény. -
Kávé Kálmán
tag
válasz
Mano66
üzenetére
Mielőtt bárki nekirongyolna a Robottya szétborításának... Az óra és a konzol az első szériáknál még egybe volt ragasztva, ami csak roncsolással volt bontható. A szétszedés során az óra fittingbe csatlakozó része letört az óraszerkezetről (Lásd fotó).

Ha bárki próbálkozott/sikerrel járt jelenlegi szériáknál a szétszedéssel, az jelezze!A 3D nyomtatott példányok többsége a nem véletlen, hogy konzollal együtt hasznosítja újra a manométert.
-
válasz
Mano66
üzenetére
Ez pont így engem is érdekelne, de sok a maradék szemét, meg igazából felesleges az egész hightech t idom.
Fészen a srácot masszíroztam kicsit, aki a kezeket is készíti, hogy gyártson ilyen fület. Aztán elhalt a dolog; de ha többen zaklatjuk, akár összeszedi magát. Ráadásul helyi arcot táplálunk, nem a lopós kínait. -
Alabástrom
senior tag
válasz
Mano66
üzenetére
Attól függ, hogy milyen töménységű koncentrátumot akarsz, illetve hogy a magnézium-klorid-hexahidrát mellett akarsz--e keserűsót is beletenni.
A Bazsee által linkelt kalkulátorral könnyen kiszámolhatod, fönt a target ppm-nél adod meg a víz összetételét, amit ki akarsz keverni, közvetlenül alatta, hogy milyen sűrűségű koncentrátumod van (ha koncentrátumból dolgozol), és hogy összesen mennyi kész vízhez legyen a kevert koncentrátum. Középen a legördülőben kiválasztod, hogy milyen ásványianyagaid vannak, a többit elvégzi a kalkulátor. Illetve csak majdnem, mert csak három összetevővel tud számolni, tehát ha magnézium-klorid-hexahidrátot is és keserűsót is akarsz használni hozzá, akkor egyszer nézd meg, hogy mennyi magnézium-klorid-hexahidrátot számol, azt felezd meg, aztán állítsd át keserűsóra, számoltasd ki azt is, azt is felezd meg, és kész.

Itt a konkrét eredmény 10 liter-re először MgCL2-6H2O-val:

Aztán keserűsóval:
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Mano66
üzenetére
igen, leesni tényleg nem fog, nagyon feszes, ez nem hátrány, hanem előny, csak hoz magával más feladatot.
norkov:
köszi, az tényleg nem sok pedig. itt már az is számít, hogy 1-2 naponta reggel teker az ember egy adagot, vagy naponta kettőt is húz. lakás/konyha páratartalom is simán beleszólhat szerintem. -
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Mano66
üzenetére
Hát attól függ mit szeretnél?
Van amiből belefér. De van amiből 20 g is belefér. Viszont van amiből mondjuk csak 16. Nekem a 18-as vst-hez ez az üveg passzolt a megfelelő töltethez. De én mindig rázogatom, hogy a legjobban elrendeződjenek a szemek és a legkevesebb oxigén maradjon. Illetve én mindig térfogatra teszek ugyanannyit a kosárba, nem pedig súlyra. Persze robotnál ez nem számít, mert nem kell figyelni a töltetre.
Szóval ha azt szeretnéd, hogy fixen 18 g menjen bele, bármilyen bab is legyen az, akkor kicsivel nagyobb kell, de nem tudom mi a következő méret. -
-
verti1
tag
válasz
Mano66
üzenetére
Szerintem ez erősen ízlés kérdése is. Volt itt szó a CM által használt színkódokról. Az egy jó kiindulási alap. Én a mostani két száraz feldolgozású tételből az Etiópot választanám. Azzal nem nagyon lehet mellé nyúlni, édes, fekete teás. Illetve a La Cadrela kolumbiait. Az is biztos egy izgalmasabb tétel.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Mano66
üzenetére
Kinu filter kése egy nagyon érdekes dolog. Ha nekiállsz szokványosan, akkor nem túl érdekes a végeredmény, de ha elmész sokkal durvább őrleményre és hozzáigazítod ehhez a receptet (lassú, kávéágy közeli öntések, bloom + 2-3-4 öntés ízlés alapján), illetve kicsit alacsonyabbra az arányt (1:15-1:16), akkor nagyon érdekes lesz, jó értelemben
Őrlemény eloszlása majdnem az ellenkezője egy ZP6-nak, viszont ezekkel a paraméterekkel a ZP6-hoz hasonló tisztaságot lehet elérni, de hosszabban megmaradnak az ízek. Savakat hasonló intenzitással, de máshogy reprezentálja, mint a ZP6. Sose lesz bántó, amire a ZP6 hajlamos (amit nem feltétlen vettem észre amíg össze nem hasonlítottam a Kinu filter késsel).
Valószínűleg pont a szokatlan őrleményeloszlás miatt lehet felmenni őrlemény durvasággal és lemenni aránnyal és mégse lesz alulkivonatolt. Viszont a "szokott" (1:17 környéke) arányon már túl visszafogott az ízvilág durva őrleménnyel, "szokott" őrlemény finomságon meg mosottak lesznek az ízek (ZP6-hoz képest).
Egyébként az alacsony ideális arány az egyetlen igazi problémám vele, koffein csökkentése miatt amúgy is kis adagokat iszok (10g), szóval nem szívesen veszem még az arányt is alacsonyabbra. Ha ez nem lenne, vagy nem zavarna a több kávé, akkor valószínűleg megtartanám. -
-
tuzpenge
őstag
válasz
Mano66
üzenetére
Ez úgy néz ki akkor, hogy a legtöbb impresso-s classicra igaz...nálam most egy columbia van de az se jó 90 fokon..inkább 92-93....de őszintén szólva nagyságrendekkel elmarad ízben az összes impressos klasszik az AVX-től (saját vélemény). Már alig várom hogy elfogyjon és bontsak egy sokkal világosabb AVX-et.
Ps: a CM-nél tudni lehet mikor van tesztpöri??? Mindig lemaradok róla... -
Bazsee71
őstag
válasz
Mano66
üzenetére
Pont a hétvégén rendeltem meg a Robotot. Kíváncsi leszek, tartani tervezem vele az otthoni lezser presszózást. Van egy Brewista PID-es kancsóm, de az a terv, hogy forralok vele aztán zutty. Egyéb felhasználásra használjuk rajta a hőfokszabályozást, de itt egy változót tervezek ezzel kivenni a rendszerből. Nem túl csinos darab, de Stagg-nél a nem hattyúnyakú elég borsos áron megy sajnos.
-
verti1
tag
válasz
Mano66
üzenetére
Persze, ez rendben is van. Tényleg csak arra akartam rávilágítani, hogy lehet olyan igény ahol a hőmérséklet befolyásolása fontos. Erre hoztam ezt az egyszerű példát amit nyilván lehet tovább árnyalni. Nagyon sokoldalú eszközök ezek a kis manuál karosok, de ne gondoljuk, hogy mindennel elbírnak a dobozból kivéve. Az igaz, hogy az aktuális hullámot, a világosból “modern” eszpresszó vonalat nagyon jól hozza ha valaki szereti ezt világot. Viszont nem vagyunk egyformák ízlés terén.
-
Speti69
csendes újonc
válasz
Mano66
üzenetére
Köszi szépen!!
Esetleg valakinek lenne ajánlása pides hattyúnyakú elektromos vízforralóra?
Max 25ezer körül lenne a keret rá. Magyar oldal előny, de szoktam rendelni amazon.de vagy a temu is szóba jöhet. Aliról a kaotikus beláthatatlan költségek miatt már nem szoktam rendelni egy jó ideje. -
válasz
Mano66
üzenetére
Végülis mindegy milyen fajta; a nyomtatott klipsz törik, mint a ropi. Egyszer beelakadsz (bele fogsz) és hopp, el is szállt. A fészbúkos srác, aki a fém kezeket gyártja, teljesen átfittingelte az órát, ami persze melós. Néhány plusz fém könyök idommal már sikerült egy egyszerű L vasat rögzítenie a fejhez és az órához, a gyári illeszték nélkül na és az sose törik el többé.
-
Mano66
senior tag
válasz
Mano66
üzenetére
Emlékeztem, hogy már egyszer én is kérdeztem. https://prohardver.hu/tema/kave_topic/hsz_104397-104397.html
-
válasz
Mano66
üzenetére
...háát, nemrég volt itt erről egy rövidebb beszélgetés, szerintem érdemes megolvasni.
Arra érdemes figyelni, hogy a tűrése (garantált pontosság) ne legyen nagyobb 5%-nál, ill. a kisebb jobb és drágább. Ha befér a helyére, érdemesebb nagyobb feszültségűt venni (pl. 600V-ost), persze ez is drágább lesz, mint ugyanolyanból a 400V-os.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Android programozás, Android alkalmazások készítése
- Memóriakártya topic
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- OLED TV topic
- Pánik a memóriapiacon
- Építő/felújító topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G1 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Xiaomi Mi 10T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Lagom Casa mostanra már kiforrott és sztem sokkal jobb vétel mint a duo. Nekem P64 váltotta a Nichet és hát minőségben, átgondoltságban összeszerelésben fényévekre van a Lagom a Niche-től.

Eddig eszembe se jutott kipróbálni

.