Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48751) adp válasza soldier2 (#48747) üzenetére


adp
őstag

Sajnos nagyon sokan a keseru sz@r izt keresik a kaveban. Azt hiszik ez a jo.
Edesapamnak odatoltam a paljoc yirgat cupping/FP keverekevel keszitve, azt mondta o is ilyen hig lottyot foz maganak reggelente a szarvasin sarga csibobol!!! Wtf?!
Nem szoltam egy szot se inkabb csendben megittam azt az irgalmatlanul finom 'hig lottyot' :D

Mindenkinek ajanlom amugy ha uj kavet vesz keszitse el eloszor cuppingnak. Sokkal konnyebb utana beallitani. Izhiba is egybol kijon, es igy nem megy az agyalas, hogy miert nem jo

[ Szerkesztve ]

(#48752) Ábi válasza vTamas35 (#48737) üzenetére


Ábi
tag

Na végre egy normális őrült, aki ért engem. 😵

(#48753) adriankoooo válasza soldier2 (#48747) üzenetére


adriankoooo
senior tag

Mostantól tőlem akár éhen is halhat Paljoc, megyek a Tescoba.

:)

(#48754) Bazsee71 válasza vtechun (#48746) üzenetére


Bazsee71
őstag

A troll off-ot a végére is írhattad volna. :D

(#48755) adriankoooo válasza adriankoooo (#48753) üzenetére


adriankoooo
senior tag

Ha le tudnám ott helyben daráltatni, akkor eladhatnám a batár K6-ot is!!!!

(#48756) Gravity1234 válasza adp (#48751) üzenetére


Gravity1234
tag

Nekem az a tapasztalatom a sajat kornyezetemben (feltetelezem az esetek donto tobbsegeben mashol is ez lehet) bo 1 ev otthoni kavezas utan, marmint ugy ertem hogy normalis geppel, orlo, jo kave, stb, szoval akar csaladon belul, akar ismerosoknel, az az altalanos velemeny hogy ez tul extra.
Megertik, meg orulnek hogy en talaltam egy ilyen melysegu dolgot amit elvezek is, de

- vagy nem akar senki ezzel poszmotolni
- kenyelem mindenek felett. Megnyomni a gombot es 20 masodpercen belul inni fontosabb, vagy akar egy nescafet felonteni mintsem 20 percet varni a gepre, orlovel allitgatni, meg tomoriteni, meg lefolyast nezni, stb.
- nem igazan lehet a minosegi kulonbseggel ervelni, mert akik eddig nescafet ittak es az nekik megfelel, nem akar mast hisz ez jo neki. (plane nem azon az aron mint fentebb)

Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8

(#48757) mdav88 válasza Gravity1234 (#48756) üzenetére


mdav88
senior tag

Feleség is visszasírja az automatát....

Ez hasonló történet(még ha nem is teljesen jó a hasonlat), mint 10-15évvel ezelőtt felkapni egy bringás cicanacit. Majd kiestek az emberek szemei a látványtól, furcsállva és meglehetősen távolról nézték. Ma már teljesen természetes.

(#48758) 3418 válasza mutyi (#48707) üzenetére


3418
csendes tag

Lehet kapni konnektorba dugható fi relét.

(#48759) vtechun válasza adp (#48751) üzenetére


vtechun
veterán

Mi ennek a cuppingnak a lényege?

(#48760) Surda-


Surda-
őstag

Míg nem volt nálam eredeti GB kartömítés,betettem a régi égett helyére egy másik utángyártottat.
Abból is jött a jellegzetes égett szag.
Szerintem az lesz,hogy picit el tud mozdulni, kicsúszik és ahogy hozzáér a réz vízterítőhöz,picit meg tud olvadni.
Borzasztó szaga van.

angelside77 -től pedig a következő üzenetet kaptam:
"Ma reggel nálam is meg volt repedve a gőzcső fej része, ugyanúgy, mint nálad, pedig hozzá sem nyúltam. Biztos, hogy nem a felrakáskor sérült meg. Azt hiszem kettőnk tapasztalata alapján kijelenthetjük, hogy a kavagepbolt.hu-s gőzcső nem ajánlott kategória. "
Ezt csak azért másolom be,hogy jelezzem, aki rancilio gőzcsőre vált,annak szerintem jobban megéri picit többért azt a változatot venni,aminek a csavar menete a gőzcsövön belül van.

Casino Mocca Kiambuból pedig sikerült egészen finomakat húznom,valóban jobban muzsikált,ha nem tömtem meg nagyon a szűrőt.
Valószínűleg egy fokozatmentes darálóval még jobbakat csináltam volna.

[ Szerkesztve ]

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#48761) vikla007 válasza vtechun (#48759) üzenetére


vikla007
aktív tag

http://olaszpresszo.hu/cupping/

(#48762) Casto


Casto
csendes tag

Szerintetek amatör szinten mennyit számit a kávégép a produktum szempontjából? Van érezhető különbség egy PID-es kis gép, egy HX-es E61-es, vagy mondjuk egy Olympia Cremina között? Persze ideális esetben (jó minőségű, frissen pörkölt kávé, megfelelő tamperolás, jó hőfok, stb). Kiegészítve annyival, hogy tejes italok esetében érdekelne a dolog.

(#48763) adriankoooo válasza adriankoooo (#48753) üzenetére


adriankoooo
senior tag

Szerk.: voltam a Tescoban, KV-t nem vettem, de vettem helyette füstölt lazacot. Brutál jó árban van: 339HUF, szerintem elírták az árat.

...
Azt hiszem mégis csak maradok Paljocnál. ;)

(#48764) zolko74 válasza soldier2 (#48687) üzenetére


zolko74
tag

Köszönöm a tanácsot, akkor Paljoc Indian choko lesz az ajándék az automata gépükhöz.
Mondjuk megkóstolni nem fogom az eredményt mióta láttam a főzőegységet a gépükben... :Y

(#48765) soldier2 válasza Casto (#48762) üzenetére


soldier2
őstag

Szarból várat semmivel sem építesz. A Cremináról tudok nyilatkozni, kicsit más ízvilág, krémesebb végeredmény, nem annyira karcos, elkülönült ízek, kicsit elmossa az egyes összetevőket. Van akinek bejön ez, van akinek nem.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#48766) mutyi válasza 3418 (#48758) üzenetére


mutyi
őstag

Szuper.
Akkor veszek egy ilyen konnektoros fi relét.

(#48767) Alvarez81 válasza mutyi (#48766) üzenetére


Alvarez81
csendes tag

Inkább tetess be villanyszerelővel egy rendes fi relét a bejövő fázis(ok)ra. Ez csak azt az egy dugaljt védi, semmi egyebet.

(#48768) mutyi válasza Alvarez81 (#48767) üzenetére


mutyi
őstag

De írtam feljebb,hogy beszéltem a villanyszerelővel, de mivel a ház régi és csak 80-90%-ban lett behúzva új vezeték, a régi öreg melléképületek részei miatt folyamatosan levághatja,ha azok valamelyike össze-vissza van bekötve.

(#48769) Casto válasza soldier2 (#48765) üzenetére


Casto
csendes tag

Beszéltem a csajjal, akivel neked sem jött össze a cremina. Kicsit több mint 30%-kal magasabb az ár, mint amint tavaly kért tőled... :W Szóval inkább külföldön nézelődök.

A creminára nagyon rá vagyok gyógyulva, mert eleve tetszenek a karos (és most a manuálisat értem alatta) gépek, de a cremina ezeken belül is egy külön kaszt. Az egyetlen "félelmem", hogy az én szintemen nem lesz valódi különbség a jelenlegi Catlerem és az Olympia teljesítménye között. Mert a Catlerrel a korábban használt Nespressómhoz képest nem kategóriákkal, hanem galaxisokkal jobb kávékat készítek, sőt, ha vendég jön, akkor kijön a konyhába, hogy mégis mivel készítettem neki a kávét, mert ilyet még nem ivott :P

de tekintve, hogy én csak tejesen és édesítővel iszom, fogalmam sincs a gyümülcsös, diós, csokis, stb. beütésekről, csak annyit tudok, hogy "jó, nagyon jó, kevésbé jó" :D

[ Szerkesztve ]

(#48770) Parci válasza Casto (#48762) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

azt a creminát azért gondold meg jól... soldier2-nek nagyon bejött, ő egy pozitív példa, de amúgy horror ára van, azért a pénzért már bármit megkapsz és az a bármi az elég jó is.

ha a tejes italok rendszeresek, muszáj a zsebbe nyúlni sajnos, mert a kisgépek 2-3 dl-es bojlere nem egy gőzgép. arra jó, hogy húzol egy duplát, aztán gőzölsz hozzá tejet, aztán csókolom: légtelenítés, várni kell, amíg visszahűl stb. vagy szerzel tehát "valamit" gőzölni (külön tejhabosító vagy mondjuk egy régi termoblokkos gép, például qm 0650 :DDD), és akkor mehet mellé a pid-es, rézcsöves kisgép... vagy veszel egy komolyabb gépet.

az e61-hx a legolcsóbb megoldás a nagyobb gépre, ha ki tudod fogni <200e ft-ért. hőstabil, untig gőzölsz vele, szépen vízterít. cserébe munkás a pontos csapolási hőfokot belőni a külön életet élő fej miatt. meg megégeti a mellszőrzeted, ha nagyon föléhajolsz póló nélkül :DDD

a produktumban egy megfelelően tuningolt kisgép is baromi erős már, tudom, hogy a fél topik kikóstolja a különbségeket azonnal, maradnék szkeptikus. a nagyobb gépet elsősorban a gőzölés indokolja, szerintem. a pid-hez való ragaszkodás meg ízlés kérdése (én ragaszkodom hozzá).

update: hát, ha tejesen és édesítővel iszod, akkor "minden mindegy". creminát akkor vegyél, ha a szerelem megéri az indokolatlanul horror árat. én 150e ft-ért nem vettem egyébként, pár éve. mondjuk kellett volna, most eladnám neked és vennék egy autót :DDD

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#48771) weinmaker válasza Parci (#48770) üzenetére


weinmaker
őstag

Csak helyeselni tudok a Parci által leírtakhoz! ;)

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#48772) Alvarez81 válasza mutyi (#48768) üzenetére


Alvarez81
csendes tag

Na de ez nem egy elvárt viselkedése a hálózatnak :D. Az elég gáz, ha nálad a vezetékpáron nem egyforma áramok futkosnak, mert az azt jelenti, hogy valahonnan eleve kerülőúton halad az áram (pl szomszéd egyik vezetékére) . És ha mondjuk szerelsz, és jól lekapcsolod a biztosítékokat, a szomszéd meg jól nem, akkor jól megcsapkodhat az áram.
Ha "csak" annyi a probléma, hogy valahol melléképületben van egy 40 mA-es zárlatod a föld felé, amit a fi relé észrevenne, akkor meg ugye nem akkora hátrány, hogy kiderül, és kénytelen lesz a szerelő megszűntetni, és így ettől a zárlattól nem gyullad ki a padlás egyszer, amikor mondjuk nedvesség hatására a föld felé hirtelen lecsökken az ellenállás, és megnő az áram.
Értem, persze, hogy nem fog 2 kávéért dolgozni a szerelő, de hosszútávon megérné rendberakni.

[ Szerkesztve ]

(#48773) Casto válasza Parci (#48770) üzenetére


Casto
csendes tag

"megégeti a mellszőrzeted, ha nagyon föléhajolsz póló nélkül" :))

Igen, én is kicsit félve mertem itt leírni az "édesítő" szót, de a cukor nem játszik, viszont egy édes kiegészítő íz nélkül egyszerűen elveszik az élmény számomra. Pedig próbálom üresen minden egyes kávéval, amit veszek, de egyszerűen nem :O

Azért abban az autóba nem ülnék be, amit ebből vennél... :N ;)

Akkor lehet, hogy marad a Catler 9010-nél, a dual miatt.

(#48774) Casto válasza weinmaker (#48771) üzenetére


Casto
csendes tag

Köszönöm neked is! Tudat alatt sejtettem én is, hogy ez az igazság, de gondoltam csak megkérdezem a profikat a dologról. :K

Várom már az új cikket a javított géppel :DD

Az őrlőről tök jó, hogy leírtad ezeket a részleteket, mert eddig ezeket még egy youtube videóban sem láttam (mindenhol csak a kávéfőzővel foglalkoznak), pedig szerintem is ötletes dolgok és egy home usernek sokat segítenek!

Mennyivel egyszerűbb volt a nespressóval, nem kellett ilyeneken gondolkozni, hogy milyen kávéfőzőt, milyen őrlőt, stb, stb. Szarabb, de egyszerűbb ;) :P

(#48775) adp válasza Casto (#48769) üzenetére


adp
őstag

Azert hogy tejes edesitos kvt igyal ne vegyel kreminat. Ez a ket dolgok kb duplan indokolja ezt.
Javaslom kvk teren is nezz szet jobban. Baranom 3-4olykor 5! cukros sok tejes szar kvirol 'atszoktattam' cukornelkuli kis kapura, cortadora.
Eleg sok edes SO van.

Catler a neked valo gep

[ Szerkesztve ]

(#48776) Parci válasza Casto (#48773) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a cremina veteránautó árban van a kávégépek között. lehet befektetésnek gondolni rá, lehet szerelmesnek lenni belé, nem is rossz gép (mert ismerünk olyan veteránokat, amik szépek, de legalább rosszak...), de ha "csak" egy jó gép kell, akkor - szerintem - van jobb választás. hogy mást ne mondjak: az árából kijön egy komoly gép és mellé egy caravel játszósnak... ;)

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#48777) Casto válasza adp (#48775) üzenetére


Casto
csendes tag

Jogos, tényleg!

A cortador típus, vagy márkanév? Eddig a kalmártól rendeltem sajt pörköléseket, meg belardit, illetve az utolsó két alkalommal a kapuczinertől blendeket, mást még sajnos nem ismerek. :B :F

(#48778) adp válasza Casto (#48777) üzenetére


adp
őstag

Kortado az keves tejjel keszult ital. Pontos aranyt igy nem vagom,espresso felontve kb 0.8-1 deci habositott tejjel
Kalmarnal es kapuczinernel is vannak nagyon jo kvk.

[ Szerkesztve ]

(#48779) Casto válasza Parci (#48776) üzenetére


Casto
csendes tag

Akkor szerintem mi más veterán autókat nézünk ;) :))
Amik nekem tetszenek, azokból zsír új creminából is kijönne a teljes színsor. Többször is... :DD

Csak viccelek, tényleg köszönöm a tanácsokat :R
Az embernek néha kell a megerősítés, hogy ne csináljon hülyeséget...

(#48780) Casto válasza adp (#48778) üzenetére


Casto
csendes tag

"cukornelkuli kis kapura, cortadora." - basszus, úgy értettem, hogy kis cappuccionóra, cortadot kávéból. Így már megvagyok. :DDD

Akkor érdemesebb a blendek helyett SO-kat próbálgatnom?

[ Szerkesztve ]

(#48781) Parci válasza Casto (#48779) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem hülyeség az sem, csak legyél tisztában a preferenciáiddal. soldier2-nek nagyon megérte a pénzt, nekem horror az az ár, pedig a gép ugyanaz, csak mi vagyunk mások. de én egy új swift árából is egy tíz éves lexus ls400-ast vettem tíz éve, szóval nekem is csak egy szavazatom van :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#48782) Bazsee71 válasza adp (#48775) üzenetére


Bazsee71
őstag

Bizony, a jó kávé csodákra képes. Páromat a teljes tagadástól indulva sikerült úgy terelgetni, hogy ha reggel korábban megy, akkor is kelhetek, hogy megkapja a kávéját. :) Két cukorral kezdte, most már csak egy kevés kell, illetve paljocnál is lecsúszott a Yirga minden adalék nélkül.

Parci: nem tudom mi a költségkeret, de a Silvano nem ajánlható erre a felhasználásra? Ha jól tudom abban E61 fej van, és termoblokk a gőznek. Azt anno olvastam, hogy a vízterítéssel küzdöttél, de végül miért adtad el?

(#48783) adp válasza Casto (#48780) üzenetére


adp
őstag

Nem feltetlen csak SO, rosszul irtam, inkabb vilagosabb porkolesek jobban harmonizalnak tejjel. Nekem most egy etiop yirga nagy kedvenc pall yotz tol, tejjel is iszonyat jo, pedig nem iszok tejeskvt
Osszefoglaloban van meg par hely, beszerzesi forras

[ Szerkesztve ]

(#48784) weinmaker válasza Casto (#48774) üzenetére


weinmaker
őstag

Hamarosan itt az új gép és akkor videókkal megspékelt összehasonlító teszt lesz. Az biztos, hogy a dual bojler brutál jó, ha valaki tejes italt fogyaszt, és adott időben többet is kell készítenie, de mondjuk két embernél ezt az igényt simán kiszolgálja egy tuning kisgép is. Természetesen az nem lesz olyan kényelmes, de kompromisszumokkal simán vállalható.

Amit Parci írt, az nálam pl. teljesen megáll, hogy a Gaggiával készülnek a kávék, és a Quickmill csak a gőzt tolja ha több tejes italt kell készíteni, de azért ez extrém körülmény. Kevés eséllyel vesz a fanatikusukon kívül valaki 2-3 kávégépet otthonra. :D

Nekem voltak Régi karos (pavoni, poccino), nagy ipari, e61-es HX gépek amiket használtam, de a tuning pides kisgép bőven jó otthonra. Viszont sosem vennék már pid nélküli gépet.

Ha a catler hozza a gaggia színvonalát, akkor az egy ideális otthoni gép az biztos. Ez meg majd hamarosan kiderül.

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#48785) Xabi78 válasza weinmaker (#48784) üzenetére


Xabi78
aktív tag

Mondjuk a Catler addig volt igazán jó vétel, amíg 350ért volt darálóval. Mostanában rendes helyről 380-400, daráló nélkül, azt meg azért nehéz kiszorítani és megideologizálni két gyerek mellett... :(

Cave canem!

(#48786) weinmaker válasza Xabi78 (#48785) üzenetére


weinmaker
őstag

Az biztos, hogy nem olcsó, de ha azt nézed, hogy egy iphone 7 mennyi, és mennyien megveszik, akkor azt mondom, hogy nem annyira durva. Ráadásul ilyen felhozatalt csak 2-3 szoros áron kapsz máshol. Ezt mindenki majd eldönti, hogy mennyit hajlandó áldozni egy gépért. Egy e61hx is új árán ami nem dual bojleres is simán ott van árban, sőt még akár bőven drágább is.

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#48787) Keresztapper válasza Surda- (#48760) üzenetére


Keresztapper
senior tag

Végül is csak a fúvóka repedt el nálad? Mert ha igen, akkor szívesen küldök neked egyet. Csináltattam párat a nagy géphez, mert az eredeti négylyukúval egyszerűen képtelen voltam normális tejhabot csinálni az alatt a 6 másodperc alatt míg felforósította a tejet.

http://palscoffeetech.com/

(#48788) Xabi78 válasza weinmaker (#48786) üzenetére


Xabi78
aktív tag

Persze, így sincs konkurenciája, csak megjegyeztem, hogy most már nem érzem annyira jó/bestbuy vételnek, mint amikor még olcsóbban és darálóval adták.
Az Iphone 7-et meg jellemzően nem teljes áron veszik meg az emberek, hanem drága tarifacsomag mellé részletre. Ez kábé olyan, mintha kávékalmárnál előfizetnél 2 évre kávét, és 1/3ad áron adná a Creminát. :D

Cave canem!

(#48789) Casto válasza Xabi78 (#48788) üzenetére


Casto
csendes tag

Viszont ha nettó 220-ért tudok szerezni 9010-t 8030 darálóval együtt, akkor arra érdemes lecserélni a 8013-as catleremet, nem?

(#48790) Casto válasza adp (#48783) üzenetére


Casto
csendes tag

Ezt a yirgát most már kipróbálom, annyi szó esik itt róla, hogy valami betyár jónak kell legyen! :D

(#48791) Bazsee71 válasza weinmaker (#48784) üzenetére


Bazsee71
őstag

Szerintem ennek a típusnak inkább az időtállósága kérdéses, mint a vele készíthető kávé minősége. A produktumát kóstoltam paljocnál, abban nem volt hiba, pedig "csak" a CG8030-assal etette a gépet. Nálam plusz pont mindkét gépnek, hogy igen halk a működésük (GC+Majorhoz képest).

(#48792) Casto válasza Bazsee71 (#48791) üzenetére


Casto
csendes tag

Igen, a hangerőt meg tudom erősíteni, ha az emelten alszanak, simán tudok őrölni és főzni, mert nem ébrednek fel rá!

(#48793) Xabi78 válasza Casto (#48789) üzenetére


Xabi78
aktív tag

220ért? darálóval? Az kábé a habozás és gondolkodás nélkül kategória.

Cave canem!

(#48794) bajnokpityu


bajnokpityu
félisten

jó kutyabarát kkávézót tudtok mondani a stikán kívül?

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#48795) Casto válasza Xabi78 (#48793) üzenetére


Casto
csendes tag

Remélem összejön... :D

(#48796) Surda- válasza Casto (#48790) üzenetére


Surda-
őstag

Az etiop kávék szerintem nagyon finomak tejjel. Én is mindig cortadot iszok. Etiop yirga, sidamo és aricha is büntet. Egészen új ízek a blendekhez képest.

[ Szerkesztve ]

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#48797) Casto válasza Surda- (#48796) üzenetére


Casto
csendes tag

Na, akkor ezekre ráugrom! :DD :C

Köszönöm neked is! :R

(#48798) mdav88 válasza weinmaker (#48786) üzenetére


mdav88
senior tag

Rocket r58 már csak egy kis lépés, nem 2x árban (600e környéke) Szintén dual bojler, és pides masina. Időtállósága vsz viszonylag magas értéket képvisel.

De biztosan fel lehet ide hozni néhány alternatívát már. Expobar leva már alatta is van árban.

[ Szerkesztve ]

(#48799) weinmaker válasza mdav88 (#48798) üzenetére


weinmaker
őstag

Persze, de abban nincs aktív fejfűtés, meg ilyesmi. Én arra írtam a 2x árat amiben ugyanezek a technikai dolgok vannak. Illetve a 400 VS 600 ezer sem kevés, de az biztos, hogy az R58 komoly vas, viszont praktikusságban otthonra még mindig a Catler a nyerő ;) Mondom mindezt úgy, hogy becummantottam, és az első tapasztalatok nem a legfényesebbek voltak, de ez nem a gép hibája, bármely készüléknél előfordulhat. Igazi verdiktet úgyis csak akkor tudok mondani, ha hosszabb távon nyüstölöm, de nagyon bizakodó vagyok.

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#48800) emvy válasza bajnokpityu (#48794) üzenetére


emvy
nagyúr

En a Pozsonyi uti My Green Cup-ban gyakran lattam kutyat; a padlo is eleg ellenallonak tunt. :)

while (!sleep) sheep++;

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.