Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mester6
tag
Új 57mm-es komplett szűrőtartó kar eladó. [link]

-
mester6
tag
-
mester6
tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Ha a gép eléri a beállított hőmérsékletet a megfelelő lámpa kigyullad/ világít.
Nemsokára azonban újra villog, mert kezd hűlni és fűtéssel pótolja az elvesztett hőt.
Ha vársz 5-10 percet (az első felfűtés után) akkor már nagyon ritkán kapcsol be a fűtés így kezd hőstabil lenni.
A csapolás alatt ha sok lámpa "kialszik " akkor még lehetett volna "stabilabb" is a hőfok.
Ezt persze nem lehet szentírásnak tekinteni, mert a hőmérséklet érzékelő közel van a
beömlő vízhez így normális egy kis hőfok visszaesés.
A kávé milyensége majd előbb utóbb megmutatja hogy hőhiányos , jó , vagy elégett a kávé.
Nem kell sietni, majd jön a tapasztalat. A legfontosabb, hogy neked tetszen az eredmény. -
mester6
tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
A nyomást nem kell kiengedni a steam bojlerből, mert a bojleren van egy szelep ami a lehűlés megfelelő pillanatában levegőt enged a bojlerbe.Vákum breaker szelepnek hívják.
(Amikor melegszik a bojler és elérte a megfelelő hőfokot ez a szelep kis szuszogás után bezár.)A programozást innen tudod megtanulni:[link]
-
mester6
tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
A hat db szűrő lényegében 3 pár felsőszűrő. Nekem a jobboldali szűrőpár tetszik. A nagyobb átmérőjűre kell a kisebbet ráhelyezni és a kettőt együtt a réz vízterítő melletti csavarral a vízterítővel együtt fel csavarozni . Ügyelni kell rá, hogy a vízterítő feletti vízkiömlő furattal szembe ne kerüljön a vízterítő belső körében lévő furat valamelyike.
A helyes felhelyezés esetén a vízbeömlés furata két belső körön lévő
furat közé esik, de a külső körön lévő furatot sem éri el.Most vettem észre, hogy Warloo 93 fórumtárs már válaszolt a kérdésedre így bocs az ismétlésért!
-
mester6
tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
A fűtőelem innen pótolható: [link]
-
mester6
tag
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Aha..köszi
-
mester6
tag
Kiderült mi van a kapszulás kávékban
[link] -
mester6
tag
Infók a kávétermesztésről:[link]
-
mester6
tag
Nekem tetszett. Használata egyszerű, jól kezelhető.
Az új ára az nagyon drága. Az új áráért már biztos sok más gépet is kínálnak.
Magyarországon nem sok ilyen készülék lehet, így ha esetleg megunnád nehéz lenne eladni, mert alig alig van információ róla, így egyáltalán nem tartozik az ismert és keresett kávéfőzők közé.
Ha használtan tudsz jó áron venni, az persze más tészta, de még így is kockázatos, hogy a Te ízlésednek megfelel-e? Használt vétel esetén mindenképpen ajánlatos kipróbálni!A La Spaziale mini Vivaldi gépben ugyanaz a bojler van mint a Rossiniben. A mini Vivaldi persze duál bojleres így drágább és többet is nyújt és általában a használók szeretik , elégedettek vele.
Talán ez is érdekelhet:[La Spaziale S1Rossini]
-
mester6
tag
válasz
Gery0505
üzenetére
Úgy látszik nem sokat változott a helyzet.
SID majdnem 10 éve az alábbiakat írta a kis pörkölőről:"SiD- Creative Commons License 2009.09.03 0 0 52573
Mátyásföldön átutazva folyton látom egy családiház kerítésére, illetve az út mentén egy táblára kiírva, hogy "kávé termelői áron 1100Ft/kg".
Eddig még nem álltam meg, de ma volt pár percem és benéztem a helyre.
Egy kis szatócsboltnak kinéző üzlet, az van kiírva, hogy Rex kávépörkölő üzem.
Rákérdeztem, hogy milyen szemes kávékkal szolgálnak.
A hölgy a következőképpen magyarázta: "van ez a kilós, ez olyan, mint a Karaván vagy van ez a másik, ez olyan, mint az Omnia"
Illetve vannak fél és negyedkilós csomagok is "Columbia" és "Santos".
Ezekből hoztam 1-1 zacskóval, csak kíváncsiságképpen, hogy milyen a pörkölése, ugyanis az eladó néni nem tudta megmondani, hogy milyen pörkölés.
Hazaérve befűtöttem a Pavcsit és kibontottam a Columbia feliratú zacsit.
A kávé ránézésre alkalmatlannak tűnt eszpresszónak és valóban az is volt.
Pokoli savanyú szaga volt és egészen finomra őrölve is átzubogott rajta a víz. Meg sem kóstoltam, ment a szemetesbe. Érdekesség, hogy tegnapi dátum volt a csomagoláson, de fáradt, avas kávé benyomását keltette.
A Santossal jobban jártam, az picit sötétebbre volt pörkölve és az olajosságával sem volt baj, lehetett belőle eszpresszót húzni, de nem volt túl ízletes. Persze ez nem blend, hanem egy "single origin" kávé, ami jó alapja lehet egy blendnek, valamilyen fűszeresebb kávékkal keverve. Ez a kávé július végi dátummal volt ellátva." -
mester6
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszönöm!
-
mester6
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ez nekem nagyon értékes információ , köszönet érte ! Egy Faema Familynél kellene fejet cserélnem, akkor Lellittel megolható a javítás?
-
mester6
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Jó kis leírás született, hasznos lesz mindenkinek!

-
mester6
tag
Az én Ceadom ilyen: [Ceado E37S]
-
mester6
tag
A vízfogyasztásról egy kis infó:[link]
-
mester6
tag
-
mester6
tag
(Korábbi hozzászólás alapján.)
A trafó nélküli feszültségcsökkentés elemei feszültség alatt ugyanúgy néznek ki mint a feszültség nélküliek csak más a fogásuk!

-
mester6
tag
válasz
mdav88
üzenetére
Én is csináltam hasonló világítást. Sajnos nem kaptam olyan ledet aminek a fénye nappali fénynek felelt volna meg. Így a lefolyó kévé színe sok mindenhez hasonlított csak a megszokott kávé színhez nem.
Így hamar véget ért a világítás szerelési kalandom.
Remélem a Tiéd jó fényt ad!
Egyébként jól néz ki! -
mester6
tag
válasz
Koczó93
üzenetére
Közben én is rákerestem a külföldi oldalakra. Igen belátom, itt valóban más a helyzet mint a vízköves fűtőszálnál.
Akkor nincs mit tenni együtt kell vele élni, remélhetőleg apró ügyeskedéssel ki lehet kerülni a bosszantó hangokat.
Néhány éve volt itt a fórumon valaki aki hangszigetelő táblákat szerelt be a házba. Most már jobban megértem miért tette. -
mester6
tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Nem mg-ot akartál írni?

-
mester6
tag
válasz
tariattila
üzenetére
Hottophoz biztods nehezebb alkatrészhez jutni és sajnos drágább is.
Az én Geném egy hét múlva lesz 3 éves. Eddig hibátlanul ment.
Hottop most itt eladó:[link] -
mester6
tag
válasz
tariattila
üzenetére
-
mester6
tag
Bocs!
[link]
-
mester6
tag
válasz
Rush77
üzenetére
A Rancilio gőzcső mod. jól szokott sikerülni. Higénikusabban tisztán tartható, jobban néz ki, a gőzölés is jobb eredménnyel jár, Többféle áron kapható a megfelelő gőzölő cső , így érdemes körülnézni honnan érdemes venni. Amikor Gaggia Classicom volt én is megcsináltam.
-
mester6
tag
B.U.É.K mindenkinek!
-
mester6
tag
válasz
Rush77
üzenetére
Csináltam néhány PID-elést, Rex C100-al. Majdnem mindegyik más más belső felépítésű volt. Az egyik programozható volt, a másik nem stb... Aztán áttértem a Sestosra mindegyik Rex C100-nál jobban tetszett. Mindent tud amire szükség lehet. Így én Sestost vennék. Az Inkbirdet nem ismerem.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Eladó Honor 400 5G 8/256GB / 12 hó jótállás / AJÁNDÉK KEMÉNY TOK / CSAK KIPRÓBÁLVA VOLT
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD ASUS ROG RX VEGA64 8GB CM Masterbox 5 700W
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest