Hirdetés
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- kraftxld: Untappd lista
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adriankoooo
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Jaja, ez ilyen. Már évek óta szemezek vele. Nagyon jó lenne bringázáshoz.
-
adriankoooo
senior tag
Sziasztok,
Rég voltam erre.
Évek óra szemezek a Bripeval és mindig irigykedve nézem Kávé Kalmárt, hogy neki van.
Nem lenne még itt egy két érdeklődő akikkel összefognánk és rendelnénk? A Bripe akcióban most valahol 50Euró környéke black friday akcióban, a szállítás 35€. Ezért lenne jó, ha esetleg lenne több rendelve, eloszlódna a költség. -
adriankoooo
senior tag
Ismerős arc az Autósimogatónál.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
paljoc
üzenetére
A kérdés mindenkihez intéződött.
Tényleg nem emlékeztem, hogy nézett ki, mert az utóbbi 1,5-2+ évben tényleg csak világosabb pöriket ittam./bár csalóka is lehet, mert én pl. még életemben nem tudtam teljesen színhelyesen lefotózni kávébabot, így lehet a valóságban sötétebb/ - élőben (szerintem) még sötétebb, mint a képen. Húztam még egyet, mert nem hagyott nyugodni a dolog és az is rendesen csatornásodott, pedig rendesen előkészítettem
, majd holnap még játszok vele. Legrosszabb esetben a második zacsit odaajándékozom szüleimnek az automatába, nem hagyunk semmit sem veszni.
Reklamálni nem szoktam, maximum legközelebb nem azt a tételt választom majd.A Spicy viszont nagyon pöpec volt végig, szép lefolyás, finom íz.
-
adriankoooo
senior tag
Nem vagyok rasszista és tényleg jó régen ittam, de a choco madness mindig is ennyire olajosra volt pörkölve?
Nem is sikerült jót húznom belőle elsőre a Spicy Italy után, na majd holnap. -
adriankoooo
senior tag
válasz
Papacoffee
üzenetére
Szerintem tudsz külön is venni + 3D is lehet nyomtatni, thingiversen vannak modellek.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
Papacoffee
üzenetére
C40 MK4-hez mondjuk pont műanyagot (is) adnak.
-
-
adriankoooo
senior tag
válasz
Toobee
üzenetére
Valaki írja meg nekem, hogy milyen relációban van a turbo shot vs. elrontott (alulkivonatolt) shot. Pár éve, amikor egy ilyen gyors átfolyású csapolásról beszéltünk, az kb. az elrontott kategória volt. Pl. ha rosszul állítom be az őrlőt (túl durvára) a Flairnél és csak húzok egy ilyet, akkor egy íztelen citromlét kapok.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
bigmasterg
üzenetére
Weinmaker egy kicsit régebb óta van itt, szerintem mindenki ismeri és nincs vele gondja, hogy beírja ide.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
Warloo93
üzenetére
Nekem Simi (tényleg, mi van vele? Írtam neki 1-2 hónapja, nem válaszolt) is így csinálta, jobb, mintha nem lenne de még így is akkora erővel jön a víz, hogy kispriccelt a tálcából. Valamit ha rá tudsz húzni a cső végére, egy szivacsot vagy hasonlót, akkor jó lehet. Én inkább kivezettem hátra, probléma megoldva.
-
-
adriankoooo
senior tag
Mennyire ütőképes manapság egy Pharos 2.0? Lehetőségem van egyet venni, egész jó áron. Nem is mindennapi használatra tervezném, csak jót mutatni a Kinu meg a Comandante mellett. Mi kb. a reális ára? Azt nézem, hogy állítani jó sz*r, tekerni is nehéz mégis tetszik.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
Parci
üzenetére
Én sem akartam, aztán lett, 170€-ért sikerült egy új Lunart elhozni.
Jobb KV-t főzök? Nem. Jó, hogy megvettem? Jó. Figyelni kell az aukciós stb. oldalakat. Sőt, szürkéből ugyanott még 155€-ért is volt ott pár darab. Aztán kitettem az eszpresszós Discordra, el is fogyott. -
adriankoooo
senior tag
Black Pearl új keveréket kapott? Visszakerestem itt, barack ízorgiáról írtok, nekem ez nem jön. Igaz az ízjegyek közt is kékszőlő, áfonya van a zacskón (a weboldalon még mindig barack van). Flair/M47 próbáltam hosszú lefolyással, gyors lefolyással (M47: 1.8.0 - 1.9.3), 90-94 fokon, minden kombinációban de valahogy nem jönnek az ígért ízjegyek.
Lassún keserű, normál és gyors lefolyásnál citromos. -
adriankoooo
senior tag
válasz
Papacoffee
üzenetére
Na akkor itt mégse csak a tengely cseréről van szó.
Annyi, hogy a Gourmetnél, ha rendelsz kérdezz rá, mert a legutóbb még 1.0 késsel volt nekik. -
adriankoooo
senior tag
válasz
Papacoffee
üzenetére
"Kézi az van csak lusta vagyok cserélgetni a Comandante tengelyét." - miért kéne cserélgetned? Red Clix nem jó filterre, vagy mi? Annyi, hogy többet kell kattintanod. Meddig tart, 5 másodperc?
-
adriankoooo
senior tag
válasz
Papacoffee
üzenetére
Cserélgetni a Comandante tengelyét? Mire gondolsz?
-
adriankoooo
senior tag
válasz
sid87
üzenetére
Szia, erre tessék.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
qvik27
üzenetére
Nekem mostanában ez vált be: általában rendelek 3 zacskót. Rendelés után 7 nappal nyitom az első zacskót, fele megy vákuumozva a fagyra. A maradék zacskót 3-4 nap alatt elhasználom, utána nyitom a következőt, felét fagyasztom, felét használom. Amikor kell, nyitom a fagyósat, mivel kis adag 3-4 napig tökéletes.
(vákuumnak egy hosszabb zacskót használok, hogy többször tudjam használni)
-
adriankoooo
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ahhoz képest, hogy írni sem akartál nekik, nem rossz.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Írj egy emailt nekik, mielőtt bármit veszel.
-
-
adriankoooo
senior tag
Megjött a CM csomag. Na igen, a filter valahol itt kezdődik. A fejem az első korty után: 🤯. Tényleg azt adja, ami rá van írva. Brutális.
Most viszont adott a kérdés, hogy egyszerre egy zacsit akarok nyitva tartani. Az első felét vákuumoztam, a felét fogyasztom (3-5 nap). Sokan írtátok, hogy minden nap nyitogatva a 3. nap után már érezhető némi romlás.
A kérdés igazából a másik két zacsit érinti. Pörkölés után 7-10 nappal:
1. Nyissam; Fele vákuumozva, fele eredeti zacsiban vákuumozva. Fagyasztó. Felhasználáskor 1 napi kiolvasztás után az egyik felét használom, majd a másikat.
2. Ne nyissam; Egész zacsi vákuumozva, felhasználáskor 1 napig kiolvasztva, majd akkor a fele vákuumozva, a másik fele felhasználva.Én az egyes megoldás felé hajlok. Adagonként nem szívesen fagyasztok, de ezt a fél zacskó mennyiséget még bevállalom a CM kedvéért.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
Toobee
üzenetére
Szerintem sokat (már amennyit a lefolyásból, meg a pogácsáról meg tudok ítélni), de jó lenne kimérni. Egy Kruveról pont lemaradtam a múltkor. Extra lassú is a filter késsel, eszpresszó finomságot nem próbáltam még vele, olyankor mindig visszacserélem. Ezért is vettem a C40-et. Most már lesz mihez viszonyítanom.
-
adriankoooo
senior tag
-
adriankoooo
senior tag
Mennyivel jobb a Norda, mint egy DM-es 5L+1.0g+0.3g-s víz? Nem is értem, eddig miért nem használtam, azt hittem bonyolultabb a dolog, de tényleg kb. fél perc bekeverni.
-
adriankoooo
senior tag
Csak így megemlítem, hogy ha valakit esetleg érdekel egy Baby Twin, akkor keressen meg (pid, rezcso, nyomasmero -> simiesp). Ugy adnam el, hogy egy kicsit foglalkozos, tehat aki ert hozza es van kedve pl. a csepptalcat festetni. 2 eve nem hasznaltam, szerintem erdemes lenne szetbontani es full kitisztitani. Van hozza egy halom dolog is. Tobbit privatban, ha erdekes.
-
adriankoooo
senior tag
Jo ket eve nem hasznaltam a GC-t. Hogy kene uzembe helyeznem? Erdemes lenne szetszedni, ranezni a bojlerre?
-
adriankoooo
senior tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Napi használatban van, nincs mit róla írni. Teszi a dolgát.

-
adriankoooo
senior tag
Urak, szőkülhet egy kávé azért, mert túl friss? 12.-én lett pörkölve, tegnap nyitottam. A csapolás felénél abba kell hagynom, mert annyira szőkül.
-
adriankoooo
senior tag
Sprometheus - Flair 58 review:
https://www.youtube.com/watch?v=h2qKvGkkpzA
Engem egyenlőre nem győzött meg.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
A Flair 58 helyett feltalálhatott volna Andrew egy Classic bonyolultságú kezelhetőségű gépet, amivel probléma nélkül lehet 2-3 shotot gyors egymás utánban húzni. Nekem az lenne az instant get.
Ez az 58 egy batár, de a csordaszellem miatt sok fog fogyni, elég megnézni az FB csoportot.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Neked nem küldtek az 58mm-es Flairből próbára? Van akinek már igen, de egy semmitmondó naked videóból -amit feltöltött, nem sok infót lehet leszűrni.
-
adriankoooo
senior tag
Kb. havonta szétszedem a Kinut filter-presszó késcserekor.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
verti1
üzenetére
Én kíváncsi vagyok az 58mm-es fejlesztésre. Most nem tudom veled -e beszéltünk róla, hogy az eredeti Flair kosár formája nem tökéletes a nyitott csapolásokhoz. Talán az 58mm-esnél könnyebb lesz kevésbé csatornásat húzni. Remélem nem rontják el a nehéz felfűthetőséggel.
Más. Most hetek óta a SoundVision féle módszerrel melegítek elő, így még könnyebb lett a Flairrel való munka. Nem kell ott állnom, nézni az időt meg felöntögetni.. Felrakom így a tűzhelyre, amíg előkészítem a kosarat, ledarálom a kávét, kb. el is készül, felöntöm, húzom. Kicsit túl hőpozitív is így a dolog, várnom kell egy jó fél percet amíg visszahűl az ibrikben a víz, mielőtt beleöntöm a hengerbe.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szerintem az utolsó csavart is be tudod hozzá szerezni, írni kell nekik. Szerintem ők mondhatni manufaktúra, miért is ne lehetne bármit beszerezni hozzá?
-
adriankoooo
senior tag
70-100 fokos szalaghőmérőt nem lehet itthon kapni? Sehol nem találok, Kalmárnál is csak 90 fokosat.
-
adriankoooo
senior tag
-
adriankoooo
senior tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Nem beszélve arról, hogy igen segítőkész is. Amikor kérdésem volt, mindig válaszolt.
-
adriankoooo
senior tag
Switchen reggel kipróbáltam a fordított technikát (víz először, majd a kávé), ami tegnap volt a Hoffmann videóban és tök jól működött. A sok fine miatt lassan szokott lecsorogni, most simán 1 perc alatt.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
Zoli1222
üzenetére
30-ért valami belépőszintű őrlő és marad 5 ezer egy V60-ra.
Faszán be van durranva a könyököm az utóbbi pár napban (szerintem) a Kinu miatt. Jó, hogy a presszó fél perc, de filter késsel filtert 2 perc ledarálni, gyors tekeréssel 15 grammot.
Gondolkodok egy Wilfa Svarton filterhez. Van talán itthon valahol egy Ascasco I-MINI-m is, vajon milyen őrleménye van filterhez? -
adriankoooo
senior tag
Nálam az új házba egy ilyen van betervezve (pontos típus még nincs kiválasztva). Vajon hogy fog működni a gaggiával?
-
-
adriankoooo
senior tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
A szokásos 2-3 notch helyett, most két egész számot állítottam a Kinun, így 98 fokon sem volt keserű. Mondjuk cserébe "Erősen testes, enyhe savasság az érett gyümölcsök, a mogyoró és a mandula kellemes jegyeivel. Utóízében enyhén kiérezhető mézzel." a gyümit sem nagyon érzem ki, a mandulát ha nagyon akarom akkor rá tudom fogni.

WarLock07222: "Nekem a szegedi kavekkal filter vonalon nem volt sok szerencsém eddig". Ez bíztató.
Szerencsére tegnap megjöttek máshonnan a jobbnál jobb kávéim, alig várom, hogy bontsak egyet.Toobee: persze, átöntve jócskán eshet a hőfok. Ami nekem van copy Hario amúgy sem egy extra vastag falú kanna, nincs túl nagy hőtartása. A Tchibo viszont egész vastag falú, szépen tartja az adott hőmérsékletet, nem nagyon kapcsol be két öntés közt.
Nutra: a silicone plug-ra inkább ne keress rá, mert soha nem takarítod ki az Alis ajánlásaidat.
brewista flow restrictor -ra keress rá. -
adriankoooo
senior tag
válasz
Toobee
üzenetére
Szerintem Bazsee többet tudna róla mondani, mert ő már tavaszkor írt róla (csak nekem nem válaszolt a múlt héten, de talán nem látta
). Elég jókat olvasni róla, a V60-nál bolond biztosabb, ott könnyebb elrontani a végeredményt. Itt egy egyszerű recept úgy néz ki, hogy 15g kávé, 250g víz. Klasszikus blooming JH szerint nem nagyon kell, csak egy kis vízzel (30g, 2:1) átpörgetni, majd mehet hozzá az összes maradék víz (220g). 2 perc után csap kinyit és szépen lefolyik. 3:30 körül van nálam készen. Most a hőfokokkal játszok (meg az őrleményt durvábbra venni), mert 98 fokon nagyon keserű volt, 93 fokon enyhébben. Érdemes egy világos pörinél még lejjebb menni? JH azt mondja, hogy minél forróbb, annál jobb.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
hcstuning
üzenetére
Ez a flow restrictor amit linkeltem szilikon gumiból van, nyomtatni nem tudom. Biztos van valami anyag, ami bírja a 100 fokot. Viszont, megjött ma és szerencsére passzol a Tchibo kannába, remekül működik. Most már tudok lassan önteni. Hario Switch is megjött (szegedről...), rendeltem hozzá egy világos kávét is, azzal még harcolok. Van egy kesere benne, egyenlőre nem akar eltűnni.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
Toobee
üzenetére
Szerintem jó kanna (dizájn, méret, funkciók, minőség), de V60-nál nem lehet vele lassan önteni. Fogok hozzá venni egy flow restrictort.
"Állandóan összekevertem a forralást, az adott hőmérsékletre melegítést meg a hőmérsékleten tartást"

Bal alsó gombbal bekapcsolod. Bal felső gomb a gyorsforralás (100 fok). Előre kiválasztott hőfokok 5 fokos lépésekben: Temp Set balról a második gomb. Finombeállítás + -, hőmérsékleten tartás: hőmérő ikon.
Szerintem ennyiért megéri, aki ennél jobbat akar annak ott a Stagg 5x ennyiért.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
hcstuning
üzenetére
Az klassz.
Valamit mégis rosszul csinálunk, mert ha jól emlékszem verti pl. simán csak átönti, tamperel, húz. Az előáztásra is figyelek a tanácsára és lehelet finoman adagolom a nyomást. Aztán mégis, ha elkezd a széleken csöpögni, akkor vége. Egyszerűbb lenne a sima kosarat használni, de nem hagy nyugodni a dolog és addig csinálom amíg jó nem lesz.---
verti: ez sem rossz megoldás. Az enyémen kikísérleteztem, hogy mikor kell levennem a kanna tetejét a 3. öntés közelében, hogy a végén pont 98 fokos vizet kapjak. -
adriankoooo
senior tag
válasz
verti1
üzenetére
Most egy hülyeséget kérdezek: ugye egy kannával oldod meg a forró vizet? A harmadik felöntés után leveszed a kancsó tetejét, hogy visszahűljön 98 fokra (3*100 fok felöntés, majd a húzás 98 fokon történik)?
---
Még mindig ott tartok, hogy reggel tudtam egy viszonylag szépet húzni, délután meg egy ennyire rosszat. Mindent egyformán csináltam. Ennyire csatornásodna? A pogin nem látok semmit, tök szép a teteje meg az alja is. Egyszerűen elindul a széleken és megy mindenhova, ahogy a videón is látható. Tényleg mindent egyformán csinálok, át is szoktam keverni az amúgy rögmentes Kinus őrleményt, tamperelni is csak egyenesen tudok a tamperem jóvoltából. Szóval fogalmam sincs miért húzok ennyire különböző shotokat.
Bocs a rimánkodásért.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Apple iPad 10th Wi-Fi + Cellular - Silver - 64GB - BONTATLAN - ÚJ
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nem lenne még itt egy két érdeklődő akikkel összefognánk és rendelnénk? A Bripe akcióban most valahol 50Euró környéke black friday akcióban, a szállítás 35€. Ezért lenne jó, ha esetleg lenne több rendelve, eloszlódna a költség.
, majd holnap még játszok vele. Legrosszabb esetben a második zacsit odaajándékozom szüleimnek az automatába, nem hagyunk semmit sem veszni.
Szégyen nem szégyen nekem ízlett az ottani török kávé, bár összehasonlítási alapom nincs.
Annyi, hogy a Gourmetnél, ha rendelsz kérdezz rá, mert a legutóbb még 1.0 késsel volt nekik.

Gondolkodok egy Wilfa Svarton filterhez. Van talán itthon valahol egy Ascasco I-MINI-m is, vajon milyen őrleménye van filterhez?