Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Szintén Silvia, de Fred daráló. Kicsi, takaros(fontos) kis készülék, fokozatmentes. A szimplák nagyon hullámzóak, de írták, hogy ahhoz másik kosár kell. Nem is értem miért nem lehet egy ilyen kaliberű géphez normális kosarakat adni.
Na mind1 is.Fragola: Ez jó hozzá? [link]
-
avirid
tag
Én sem rég kezdtem, csak én Gaggia Classic-al, viszont szintén CM702-vel.
Nekem kb az ötödik-hatodik shot lett egész jó (tisztán), és azt vettem észre, hogy az első pár darálás beállítását elfelejthetem. Mintha ezalatt bekalibrálódott volna a daráló vagy nemtom, nem akarok hülyeséget írni
, de kb a negyedik főzéskor állt be a daráló úgy, hogy végre azt fix pontnak tudtam tekinteni. Jellemzően az espresso nekem 3-5-ös fokozaton ideális, 3 inkább ha régebbi a kávé. De ami miatt eredetileg nekikeztem a hozzászólásnak az az, hogy amíg nem jött meg a tamperem, addig még mindig eléggé hullámzott az eredmény, hogy mennyi idő alatt folyik le a kávé. Akármennyire is próbáltam gondosan, a rendelkezésre álló kisebb műanyagtamperrel képtelenség közel állandó minőségben tamperolni és így a lefolyásokat tekintve nekem is az volt a problémám mint neked. Ezt csak azért találtam fontosnak, hogy ha nem logikus eremdényeket kapsz a változók módosításával, az ettől is lehet.
Mindenesetre nekem a tamper használata óta lett rend a világban, előtte már kezdtem feladni, hogy ennyire bonyolult dolog egymás után két kellően egyforma shotot lefőzni. 
-
Gravity1234
tag
Szerintem standard beallitaskent ugy orolj es tomorits hogy 3-4 secnel induljon meg a kave es 25-30 sec alatt jojjon le 2:1 aranyban. Ha te 14g-bol csinalod a duplat akkor 28-30g legyen a lecsapolt kave (merd meg csapolas utan)
ml-ben valtozo lehet de valahol 45-50ml egy dupla. -
fragola.6035
aktív tag
Láttam ezeket a Pavonikat a Cady-nél. Nagyon bazári, gyárilag pidelt, de szabványon kívüli szűrőméret, ráadásul nyomásfokozós műanyag karral, nem hiszem, hogy van ettől lejjebb.
Én úgy általában óvakodnék mindentől, ami Pavoni, egyetlen jól, stabilan használható terméküket sem ismerek. -
Xabi78
aktív tag
Bocsánat, szakmai ártalom, hogy pontosítsak. A laktóz a tejcukor, ez egy diszacharid, ezt bontják el a tejben (a laktózmentes tejekben) enzimatikusan laktáz enzim segítségével, glükózzá (szőlőcukor) és galaktózzá (az enzim tulajdonképpen kettévágja a kéttagú molekulát két egytagúvá). A két végtermék édesebb érzetet okoz, mint a laktóz.
-
Mano66
senior tag
Én is így indultam neki.Minél olcsóbban megússzam a vásárlást.Addig olvastam és tettem fel a a "hülye" kérdéseim,amíg rájöttem nem úszom meg olcsón.Most ott tartok,hogy van egy Silvia-m + IMS felsőszűrő + Tamper + LM szűrő kosarak (7g + 14 g-os rendelés alatt,17 g-os Strada meg van) + jön az ékszer mérleg.A héten meg meg lesz ha minden igaz a daráló.Lassan 300 ezernél tartok és még nem lesz benne PID.Csak egy "jó" kávét akartam inni.

-
Surda-
őstag
Azt számold bele,hogy a PID az kell,muszáj. MIndkettőbe!
Gondolj bele,minden kávé más hőmérsékletet kíván és mind jóval kevesebbet,mint amit a géped be fog lőni magától.
Hűtőcsapolással,azaz a víz kis kiengedésével persze játszhatsz,de az mindig esetleges lesz.
Pid pedig +20e és gari ugrik szerintem. -
levytee
csendes tag
Nem ulfnak szántam. Ez új bejegyzés lenne. : Meghajlok a cenzura előtt. :-) Írtam véleményt a hetekben a pacificoffee-től kóstolt kávékról, hát az east timorról éppen nem tudtam jókat írni.Erre nem jelentették meg a véleményem, DE kiküszöbölési szándékkal (remélem ez már jó lesz, és nem büntetési szándéknak élem meg) újra küldtek nekem 1kg.-ot. Úgy érzem ez így elég korrekt eljárás részükről. Ha ízleni fog leszek olyan fair én is,hogy megosztom.
-
egy eszpresszóképes daráló és egy valamennyire stabilan működő kisgép kell, ez nem az aranyozott hifikábel szint, hanem a szükséges feltétel. alkalmas gép az új gaggia classic is egyébként, ami miatt azt nem szoktuk ajánlani, az egy másik szempont: anyagminőség, várható tartósság. a topikban népszerű használt kisgépek teljesen standard, ipari alkatrészekből állnak, a 30 éves gép is pöpecül felújítható most is, a jövőben is. ugyanez nem mondható egy clatronic tejhabosítóról meg a tipikus műanyag és spéci háztartási gépekről, ezért is idegenkednek sokan a használttól.
lényeg a lényeg, bármit lelit, gaggia classic/baby és még kismillió egyéb gép alkalmas a feladat elvégzésére. ezen belül persze vannak jobb és rosszabb konstrukciók.
-
SierraFox
tag
Egyrészt miért nem inkább a Pegaso EVO? Alig drágább.
Másrészt ha nem vagy nagyon helyszűkében, jobban jársz egy független gép-daráló párosítással. Az ilyen gépekben eléggé alap darálók szoktak lenni. Ha később lecserélnéd akkor ott van egy felesleges darálód amit nem tudsz eladni mert egybe van építve a géppel. Szerintem.Pl. a Rancilio Silvia tökre nem kifutott széria (es pl. az Isomac Venus se):
Így meg olyan mintha egybe lenne:
Érdemes ennél az oldalnál megvárni a fekete pénteki/karácsonyi akciókat.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nekem kb az ötödik-hatodik shot lett egész jó (tisztán), és azt vettem észre, hogy az első pár darálás beállítását elfelejthetem. Mintha ezalatt bekalibrálódott volna a daráló vagy nemtom, nem akarok hülyeséget írni
, de kb a negyedik főzéskor állt be a daráló úgy, hogy végre azt fix pontnak tudtam tekinteni. Jellemzően az espresso nekem 3-5-ös fokozaton ideális, 3 inkább ha régebbi a kávé. De ami miatt eredetileg nekikeztem a hozzászólásnak az az, hogy amíg nem jött meg a tamperem, addig még mindig eléggé hullámzott az eredmény, hogy mennyi idő alatt folyik le a kávé. Akármennyire is próbáltam gondosan, a rendelkezésre álló kisebb műanyagtamperrel képtelenség közel állandó minőségben tamperolni és így a lefolyásokat tekintve nekem is az volt a problémám mint neked. Ezt csak azért találtam fontosnak, hogy ha nem logikus eremdényeket kapsz a változók módosításával, az ettől is lehet.