Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dzsolt7

csendes tag

Jelenleg egy Simi által felújított pides, rézcsöves GB-m valamint egy Graef CM802-esem van itthon, és ugyan nem szeretnék mostanában túl sokat költeni a kávézásra, de egyre jobban foglalkoztat az őrlő cseréje. Gondoltam tanácsot kérek tőletek, mert könnyebb úgy összegyűjteni a pénzt, ha konkrétan megvan, hogy mire gyűjtöm :) (vagy mit érdemes figyelnem használtan). Eddig elsősorban a Fiorenzato F4 Nano és a Mazzer Mini (esetleg SJ, de az már húzósabb) került képbe, de nem tudom, melyikkel járnék jobban.

A karba őrlési opció és a babtartály mérete számomra nem fontos, úgyis minden alkalommal ki szoktam mérni a duplához szükséges mennyiséget, és csak azt öntöm bele, őrlés után pedig a rögmentesítés a wdt már a "szertartásom" részeivé váltak. Az viszont jó lenne, ha minél kevesebb lenne a pangó őrlemény (vagy legalább gyorsan ki lehetne szedni - a Graefnél néha sokat elszöszölök az ecsettel, mire rendesen kijön), hogy ne keveredjen a friss kávé az előző napival. nem tudom, hogy ez szűkíti-e a kört, de filterre és eszpresszóra is használnám.

Szóval a fentiek közül melyiket ajánlanátok inkább? Vagy inkább valami mást?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés