Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026. 01.)
- GoodSpeed: SAMSUNG Galaxy Buds FE (SM-R400NZAAEUE) a 9 éves SONY SBH20 utódja (nálam)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrhero
tag
Pár hete kaptam egy mini millt és vettem Kávékalmártól egy csomag malabart, amit itt ajánlottatok. Jobb híján szarvasi kotyogóval kísérleteztem. Néha-néha sikerült egész jó kávékat csinálni, de valahogy nagyobb durranásra számítottam a frissen őrölt kávétól. Az is hozzájárulhatott a mérsékelt sikerélményhez, hogy világos pörkölést választottam. Időközben rendeltem egy Brikkát (Kalmár) valamint 3 csomag pacific kávét (rome, decaf, malabar).
Tartottam tőle a rossz (román) híre miatt, néhány helyen be is fejezték a forgalmazását, de nálam semmi gond nincs vele. A biztonsági szelep nem ereszt, alsó és felső rész között is tökéletesen zár. A súlyszelepnél enged egy kis kávét a pukkanás előtt, de youtube videók alapján az olasz ugyanilyen és ez teljesen normálisnak tekinthető. Az egyik tisztítás után a felső szűrőt véletlenül fordítva tettem bele. Ezután értelemszerűen nem lehetett megfelelően összecsavarni az alsó és felső részt és szökött a nyomás az illesztésnél. Na akkor gondoltam, hogy nem hiába megy itt a románozás, az enyém is selejtes... A mosogatás és törölgetés után vettem észre, hogy rosszul tettem vissza a szűrőt. Megfordítva természetesen megszűnt a szivárgás a két elem között és teljesen jól zár.
A cremán még van mit javítanom. Megjelenik nagy tömegben, de hamar el is olvad. Mire csészébe kerül a kávé, addigra teljesen elvékonyodik és pár másodperc után csak a szélén van egy kevés. A hariot teljesen zárt állapottól 6-10 klikkre próbálgattam. Eddig a világosabb kalmáros malabart, pacific rome-ot és koffeinmenteset próbáltam ki.
A brikka hozta az elvárt húbazz élményt. Ég és föld a szarvasihoz képest. A rome nagyon finom lett a hazai kotyogón is, de valahogy vizesebb. Ez szerintem azzal is magyarázható, hogy a kávé-víz aránya a brikkánál jobban a kávé irányába van tolva. A nagyobb szűrőbe több kávé fér. Szarvasi esetén hiába próbáltam korábban a kávé arányát növelni, nem lehet megtenni büntetlenül. Ha kevesebb vizet töltöttem bele, lassabban épült fel a nyomás, lassabban főtt le, megégett a kávé. Finomabbra őrölve belefér egy kicsit több a kosárba, de akkor szintén lassan fő le. Kicsit megtömörítve ugyanez. A szarvasit és a brikkát is előmelegített forrásban lévő vízzel töltöttem fel.
Csináltam kapucsínót french-pressel habosítva. Rome-mal nem volt az igazi, de a világos malabarral életem kapucsínója volt eddig
mondjuk olyan sokat nem iszom, inkább eszpresszó párti vagyok, de ezentúl mindig lesz itthon valami világosabb pörkölés hátha az asszony is rászokik a 3 az 1-ben kávéról..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- BMW topik
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett (FMC) megkímélt állapotban
- DJI Mini 3 pro RC drón szett - 2 akku, táska, makulátlan állapot
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett (FMC) +szűrők +gyorstöltő
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - ÚJ állapot - Garancia, Care Refresh biztosítás
- LEGO készleteim eladóak - Bontatlan szettek (48db)
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3967
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG! VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
mondjuk olyan sokat nem iszom, inkább eszpresszó párti vagyok, de ezentúl mindig lesz itthon valami világosabb pörkölés hátha az asszony is rászokik a 3 az 1-ben kávéról..