Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28317) bencze válasza parandroid (#28313) üzenetére


bencze
senior tag

Biztosan igazad lenne amennyiben az első gps eszközt használnám életemben és nem lenne semmiféle összehasonlítási alapom.
Bizonyos eszközöknél tapasztaltam én is a 10m kilengést, cikcakkolást, akár szabad ég alatt ami elfogadhatatlan ha évekkel ezelőtti modelleknél nem volt ekkora a hiba. Hacsak nem valami új szabályozásról beszélsz ami az utóbbi 2-3 évben jött be... mindenesetre túrázásra, golfra meg ki tudja miféle úri huncutságokra megfelelő lehet, futáshoz kevésbé (ha az ember csak úgy fut akkor elég, de akkor tulajdonképp szüksége sincs az adatra).
Az eltévedés szoftverhiba lehet, nyilván nem olyasmiról beszélek amikor a Duna közepén "futottam" (ok, az is gáz 275e ft-os óránál de mondjuk egyszeri eset volt).
Elhiszem annak aki komolyan foglalkozott a témával, mivel a saját tapasztalataim és mások véleményei (netes blogok, facebook csoportok stb) is alátámasztják, hogy a 310/610/910, meg a v800, és ambit3 szériák voltak eddig a legjobbak, azóta sajnos rosszabb lett a gps pontosság, a csuklós pulzusmérő stagnál a "na majd talán a következő" szintnél, az tény, hogy nagyon sok extra feature lett: értesítések átjátszása, kismillió sport támogatása, vo2max meg laktátköszöb megtippelése (többnyire rosszul, de na, benne van - mindenki azt mondja ne számolj ezekkel komolyan), kalória (erős tipp, nem igazán való kalóriabevitel kontrollálására), ezek a futásdinamikai adatok amiknek a magyar nevénél most szenvednék - cadence, vertical oscillation, vertical ratio, ground contact time, gct balance, lépéshossz (percenkénti lépésszámon kívül a többi inkább kuriózum), barometrikus magasságmérés (ami elmászik és akkor jó ha mindig kalibrálod futás előtt), iránytű, hőmérséklet (ami nem valós mert lassan reagál a környezeti változásokra és a csuklód is melegíti - de hoppá van külső garmin hőmérő szenzor amit meg lehet venni). Mint geek szeretem ezt a sok vicces dolgot, de ezek nem szükségesek az edzéshez és nem hiszem, hogy érdemben segítenének. A felvihető edzések nagyon jók ellenben, ezt használom is pl ma is használtam, de kell egy pontos footpod és egy mellkaspánt, másként önmagában nem ad elég pontos adatot az óra ahhoz, hogy használható legyen.
Pl ma ilyesmit programoztam bele:

Az ilyennél sokat segít a kényelmi funkció, hogy szól amikor vége az adott edzésszakasznak nem kell stoppert nézegetni. Szóval nem vagyok technika ellenes sőt, viszont szeretném, ha a core funkciókban is előre lépnénk nem hátra :)

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.